radekk10 24.08.18, 13:07 kurde do czego to doszło...sierpień a tu już TUI ma first minute na 2019, 31.08 Itaka, Rainbow początek września. niedługo chyba będzie się kupować wakacje na 2 lata do przodu ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majkas Re: Lato 2019 IP: *.play-internet.pl 24.08.18, 21:36 Co roku tak jest. Pierwszy startuje Neckermann, potem TUI i tak dalej. To są pierwsze propozycje, i szczerze powiedziawszy nie wiem kto je kupuje. Ceny są po prostu z kosmosu!!! Mam nadzieję, że będzie jak co roku i późna jesienią będzie już cała oferta, i jakieś normalniejsze ceny. Na tą chwilę bardzo przeciętny hotel 3* w Grecji rodzina 2+1 musi zapłacić w granicach 9 tyś na 10 dni w opcji all inclusive. Istne szaleństwo!!! Uwielbiam Grecję, jest piękna ale trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku. Doliczyć do tego koszt wynajmu auta, dodatkowe atrakcje itp.... To już się robi około 10 tyś. Myślę, że ludzie też nie są głupi i wiedzą jak wygląda standard 3* w Grecji ( choć mi się Udało raz trafić na fajny hotel w tym przedziale ) i nie sadze żeby decydowali płacić tyle kasy za taki, ( nie oszukujmy się) często syf. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitek Re: Lato 2019 IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.18, 02:30 Neckermann nie wystartował. Tui daje "najtaniej w first minute" w opcji, więc bez ryzyka jak to wykupisz za 15 zł od osoby. W zeszłym roku zwrócili nam 800 zł (dwójka w all) - wyjazd do Grecji w czerwcu staniał o tyle w porównaniu z rezerwacją ze stycznia. No ale to przed sezonem, więc nie było boomu i w lastach można było przebierać. Standard 3* w Grecji może być bardziej satysfakcjonujący niż 4*, jeśli dokładnie czyta się opinie przed wyborem hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
zosok Re: Lato 2019 25.08.18, 18:00 Chyba wystartowal. Moge kupic na lato hotel na Krecie. A ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkas Re: Lato 2019 IP: *.centertel.pl 26.08.18, 00:18 Neckermann już od tygodnia sprzedaje lato 2019. TUI od kilku dni. W zeszłym roku ceny były znacznie niższe. Rezerwując wczesną jesienią za swoją ofertę zapłaciłam 5900; kolejny sezon ten sam hotel był już powyżej 8000 ; w tym roku to już pewnie będzie kosztował 10000; :) :) :) Chociaż pewności nie mam bo kupowałam w Rainbow, a ten jeszcze nie ma ofert. Owszem można znaleźć fajny hotel o standardzie 3* z dobrymi opiniami, ale jego cena jest często znacznie wyższa od tego 4* z kiepskimi opiniami, wiem to z własnego doświadczenia. :) Co by nie było, ceny wycieczek z BP na lato 2019 wzbudzają jak na razie oburzenie na portalach społecznościowych, ale co zrobić nie mamy na to wpływu :) pozostaje albo kupić i pogodzić się z cenami, albo nie lecieć, i organizować sobie wakacje na własną rękę :).innego wyjścia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
warmianka35 Re: Lato 2019 25.08.18, 21:54 W przypadku objazdówek czasami warto poczekać na lasty. W tym roku w rainbow dużo było objazdówej tańszych nawet i o tysiąc złotych. Pobytów dokładnie nie obserwowałam, bo na nie nie jeżdżę, ale wydaje mi się, że też można było znaleźć coś fajnego.Mam na myśli Bałkany bo tam jeżdżę co roku. Jak było w innych rejonach, to nie wiem ale pewnie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Lato 2019 IP: 77.252.47.* 26.08.18, 15:35 Zawsze opłaca się rezerwować firsta, bo wybór zdecydowanie największy, a ceny atrakcyjne. Ja rezerwuję w TUi od kilku lat, wykupuję gwarancję najniższej ceny i zawsze mam najtaniej, bo albo oferta drożeje to ja zapłaciłam najmniej, a jeżeli tanieje to dostaję zwrot kwoty o którą oferta staniała, ta pierwsza opcja występuje znacznie częściej, bardzo często bywa, że moja zarezerwowana ofarta po kilku tygodniach czy miesiącach jest w ogóle wyprzedawana i w późniejszym terminie nie ma szans jej zarezerwować. A jeżeli chodzi o ceny to ja akurat czekam na egzotykę, której TUI na razie jeszcze nie ma, interesuje mnie też tygodniowy wypad do Turcji do 5*hotelu i tu już można znaleźć naprawdę fajne oferty (w wielu przypadkach tańsze niż w tym sezonie). Więc moim zdaniem nie ma co narzekać tylko szukać okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkas Re: Lato 2019 IP: *.centertel.pl 27.08.18, 01:28 Oczywiście, że nie ma co narzekać :). Ceny są jakie są, i nie mamy na to wpływu. Jeżeli chodzi o okazje, to takowych już nie ma, chyba że korzystamy z portali społecznościowych pod tytułem ,, odsprzedam wakacje ,, gdzie ludzie odsprzedają swoje wcześniej zarezerwowane wczasy, z różnych często osobistych powodów, i nie wykupili sobie ubezpieczenia od kosztów rezygnacji, bądź powód rezygnacji ubezpieczenie po prostu nie nie obejmuje. Już dawno nie byłam z TUI, ale w zeszłym roku hotel w Turcji 5* w Rainbow w lipcu ( kupując jesienią w First minut) dla 2 + 1 był za 7 tyś na 11 dni. Na tą chwilę w kryteriach wyszukiwania 5* ledwo mieści się w 10 tyś. :) więc ja nie wiem, gdzie są te okazje, i jak ich szukać żeby znaleźć :) ja zazwyczaj kupuje First minut, ale z tego co widzę na tą chwilę, to oferty doopy nie ukrywają, wręcz przeciwnie raczej odstraszają. Oczywiście zależy co dla kogo jest okazją:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozvielitka Re: Lato 2019 06.09.18, 00:32 Zależy co kto ma na myśli przez wysokie i niskie, ceny będą rosły i to jest naturalne, jest coraz drożej, taki trend się utrzymuje, ale też więcej zarabiamy. Ale ceny nie zmieniają się drastycznie z roku na rok. Przedwczoraj pokazała się oferta Rainbow i moim zdaniem ceny nie różnią się wiele od tych zeszłorocznych, na tych samych hotelach różnica jest kilkudziesięciu zł. Ale doszły promocje na dziecko, na drugą osobę w dorosłym duecie itp, czego sobie z zeszłego roku nie przypominam. Myślę, że naturalnym jest po prostu narzekać że za drogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
holina Re: Lato 2019 11.09.18, 22:00 Rainbow akurat wypada najkorzystniej cenowo na tle innych biur :) szczególnie jeśli chodzi i Turcję. Osobiście nawet nie zauważyłabym różnicy kilkudziesięciu zł, aż tak dokładnie nie sprawdzam ofert. Natomiast różnice kilku tysięcy owszem rzucają mi się w oczy. Grecja na pewno jest sporo droższa. Jak już napisałam wyżej, nie ma co narzekać, tylko trzeba pogodzić się, że tak jest. Niestety muszę sobie odpuścić Grecję na przyszły rok, bo ceny sięgają kosmosu, będziemy cieszyć się Turcją...... i też będzie super :) Odpowiedz Link Zgłoś
holina Re: Lato 2019 11.09.18, 22:02 Nie ma co narzekać, wakacje kosztują i nie ma się co oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.79 Re: Lato 2019 29.08.18, 11:15 Ja lubię kupić wcześniej i potem wiem ile mam uzbierać. Narazie mało ofert więc ciężko coś rezerwować. Z drugiej strony ceny są narazie mega wysokie i ciekaw jest czy spadną. Mnie interesuje 2+2 Włochy, Hiszpania, Grecja (w takiej kolejności). Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczek77 Re: Lato 2019 10.09.18, 13:35 A kiedy dostępne bedą wycieczki objazdowe w FM Lato 2019? Widziałam już trochę w Itace, nie widziałam w Rainbow. Odpowiedz Link Zgłoś
j363 Re: Lato 2019 10.09.18, 18:37 Ja także czaje się na wycieczkę objazdowa po Sri lance.z tym że w styczniu.z R.moja upatrzona rusza 4.11 Inne po Sri lance są cały rok.Ceny skaczące. Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Lato 2019 10.09.18, 19:02 Rainbow rusza z ofertą objazdówek na początku października. Też czekam. Ma być wzorem ubiegłego roku dostępna gwarancja najniższej ceny. To lubię... Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
j363 Re: Lato 2019 12.09.18, 09:18 To czekamy razem. A masz już wybrany kierunek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jicek_69 Re: Lato 2019 12.09.18, 20:27 Tak. Jeździmy z Rainbow od lat. Kolejny raz zimą 2019, a latem planujemy objazd po Bałkanach. Pozdrawiam Jot.De Odpowiedz Link Zgłoś
celllka Re: Lato 2019 22.09.18, 23:36 Zgadzam się, ta gwarancja od R to najgłębszy ukłon w stronę klienta first minute w biurach odkąd wyjeżdżam. A szczególnie, że odpowiada mi osobiście - zawsze planuję urlop znacznie wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik27 Re: Lato 2019 IP: *.75.78.170.h2dns.net 20.12.18, 15:29 hahahah no śmieszne to ale w sumie czasem można dobrą okazję trafić tylko trzeba być przy kasie :D mi sie udalo na koniec stycznia/początek lutego kupić wycieczkę Mozaika Zachodniego Wybrzeża USA od konsorcjum wiec co zobacze to moje :D Kalifornii to sie juz doczekać nie mogę! no i bedzie tam cieplej niz tu hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Lato 2019 IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.19, 14:37 my z mężem wolimy latać na wakacje z biurem podróży, czujemy się bezpieczniej za granicą :) zawsze wybieramy Itakę, nigdy nas nie zawiodła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milla Re: Lato 2019 IP: *.146.227.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.19, 21:16 a Coral Travel? tez mają first minute i to całkiem w dobrych cenach. ja wlasnie obserwuję ich oferty i szczerze mówiać pewnie coś wybiorę bo jestem zadowolona z ich organizacji wyjazdów. jest pewnie i bezpiecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Lato 2019 31.01.19, 22:20 na każdym wątku idiotko pod innym nickiem spamujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 IP: 195.184.82.* 04.02.19, 18:16 Zamierzamy wybrać się na Cypr (ponieważ tam jeszcze nie byliśmy), lecz ze względu na dzieci szkolne czeka nas wyjazd w lipcu lub sierpniu. Proszę poradźcie, czy teraz jest już ostatni gwizdek aby rezerwować wakacje w miarę rozsądnych cenach, bo na lasty na ten termin chyba nie ma co liczyć, zwłaszcza, że chcielibyśmy wybrać się na 2 tygodnie? Za ile udało Wam się upolować ten kierunek (za ile osób, termin i długość, oraz jaka opcja BB, HB, ALL)? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 05.02.19, 19:08 A moim zdaniem przy tych cenach co są, przynajmniej na niektóre hotele czy terminy - kupowanie teraz to jak kupowanie mieszkania w 2008 r.z kredytem w CHF. A Cypr lipiec sierpień ? Cholernie upalnie i dość drogi kierunek. Aczkolwiek porównując z innymi - aż tak nie odstaje. Moim zdaniem na Grecję I Turcję w tym roku są ceny cypryjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 IP: 195.184.82.* 06.02.19, 14:10 Tylko lipiec lub sierpień, ponieważ wybiera się z nami młodzież szkolna. Zdaję sobie, że będzie upalnie, ale chcemy w jakieś nowe miejsce, bo wysp trochę zwiedziliśmy, jednak Cypru jeszcze nam się nie udało. Ceny rzeczywiście są wysokie, jednak czy kwota 13 tysięcy za opcję HB dla 2+2 na wyjazd 2tygodniowy w tym terminie jest ok czy w zeszłym roku udało się wynaleźć coś taniej na okres wakacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 06.02.19, 14:51 Sam jestem trochę sceptyczny wobec twierdzeń typu "kto nie kupił first ten przegrał życie" ale 2 + 2 może utrudniać last. Po drugie o last teudniej na 2 tyg.wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 06.02.19, 20:09 Dlaczego jesteś sceptyczny? Przecież first zawsze wychodzi najbardziej korzystnie (przynajmniej w TUI gdzie jest gwarancja Najtaniej w First) i to niezależnie czy dotyczy osób dorosłych, rodzin z dwójką dzieci czy długości pobytu. Plan jest prosty: 1. Rezerwuję jak najwcześniej w first najbardziej pasującą mi ofertę. Jeżeli drożeje to zapłaciłam najtaniej, jeżeli tanieje dostaje zwrot różnicy (znowu najtaniej). 2. W międzyczasie śledzę inne oferty i jeżeli trafię na coś bardziej ciekawego i tańszego od zarezerwowanego już wyjazdu zmieniam rezerwację (mam 3 możliwości bezkosztowej zmiany rezerwacji w ramach First minute), zmieniać można dowolnie (termin, kierunek, osoby wyjeżdżające). Można tęz zmienić na droższą ofertę jeżeli ktoś ma taką fanaberię i droższy wyjazd wydaje się bardziej atrakcyjny (np ze zwględu na hotel czy kierunek). Jeżeli nie znajdę nic lepszego od pierwotnej rezerwacji nic nie zmieniam Nie widzę żadnych wad rezerwowania FM, a wprost przeciwnie, generalnie czym późniejsza rezerwacja tym znacznie mniejszy wybór, gorsze ceny, a więc o wiele mniejsza możliwość wybrania oferty w największym stopniu spełniającej nasze oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 06.02.19, 22:57 To tylko TUI tak ma dobrze z tym co pisałaś. A w Itace do końca marca masz gwarancję najniższej ceny. Potem biuro może taniej bezkarnie coś oferować. A Tui tez nie wszystko ma. Ceny są wyższe niż były i jest drogo w tym roku. Przesadnie. Możesz zmieniać ale wg cen z first A nie że z first na last. Niestety first jest dobre jak ktoś ma stabilną sytuację zdrowotną, rodzinna itp. I dodaj też ubezpieczenie od kosztów rezygnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 06.02.19, 23:08 Może tak - 1) ktoś ma kogoś bliskiego chorego i nie wie kiedy nastąpi to najgorsze - kup first i żyj w niepewnosci z 5 miesięcy do wyjazdu; 2) owszem, są ubezpieczenia od rezygnacji ale nie obejmują np.zmiany pracy (a w nowej trudno o urlop na poczatku itp.), nie obejmują następstw chorób przewlekłych tylko nagle wypadki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 08:19 dodekanezowiec napisał: ....... > . Możesz zmieniać ale wg cen z first A nie że z first na last. Niestety first j > est dobre jak ktoś ma stabilną sytuację zdrowotną, rodzinna itp. I dodaj też ub > ezpieczenie od kosztów rezygnacji. Jak to nie mogę zmienić z first na last??? Przecież jeżeli w lastach cena mojej ofert jest niższa to dostaje zwrot różnicy (i płace cenę lasta). I nigdy nie wykupuję ubezpieczenia od kosztów rezygnacji, bo po co? Jeżeli zrezygnuję w ogóle z wyjazdu (do 35 dni przed wylotem) to tracę tylko 5% zaliczki,a to koszt niższy niż ubezpieczenie od rezygnacji. Późniejsza rezygnacja (później niż 35 dni przed wylotem) to już ryzyko, ale jak kupujesz lasta nawet na tydzień przed wylotem to też nie masz gwarancji czy ktoś się nie rozchoruje czy uleganie jakiemuś wypadkowi. Latam z całą rodziną (2+2) i jak dotychczas nigdy nie musiałam rezygnować z wyjazdu z powodu choroby (dzieci czy nas). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 IP: 195.184.82.* 07.02.19, 10:48 A czy w tym roku udało się Tobie upolować korzystnego firsta z TUI (gdzie i za ile)? I kiedy kupowałaś wycieczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 16:56 Asia napisał(a): > A czy w tym roku udało się Tobie upolować korzystnego firsta z TUI (gdzie i za > ile)? I kiedy kupowałaś wycieczkę? Na ten rok z TUI Kenia 12 dni, pokój rodzinny z all, od 26 czerwca. Zarezerwowane 6 września. Teraz cena 2 tys. wyższa w porównaniu z wrześniem ubiegłego roku. Rezerwowałam przez infolinię. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 12:45 Chodzi mi o to że jeśli zmieniasz hotel to wg cen historycznych A nie że w lastach pojawiło się coś ciekawego to możesz zmienić hotel i wg ceny last. Proponuję poza tym zerknąć na forum Grecja - dziewczyna kupiła w maju last na Cyprze za 2.500 na 2 osoby. Dziś ten hotel kupowany w first 6300 Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 13:37 Ale jak 2 + 2 na lipiec i sierpień to rozumiem że lepiej first. W tym roku poza tym zrobiono dziwnie ze czesto cena na czerwiec 12 za rodzinę A w lipcu 13. Zwykle bywało tak np. 10/13. Zgodzę się też że 2 latach 2011-17 była tendencja że lepszy first. Ale w 2018 już trochę biura przegiely cenowo i efekt był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 IP: 195.184.82.* 07.02.19, 16:30 Ceny faktycznie z roku na rok coraz wyższe, ale nie wiem czy jest szansa liczyć na jakieś wielkie rabaty w sezonie wakacyjnym. Jak nie kupi Polak, to kupi Niemiec. Porównałam sobie ceny kilku wyjazdów organizowanych przez nasze polskie biura z tymi organizowanymi przez biura angielskie i niemieckie i nadal nasze ceny w tych hotelach są konkurencyjne z tymi oferowanymi przez zagraniczne oddziały. Sierpień, 2 tygodnie HB, 2+1 - Cynthiana Beach TUI Polska - 9718 PLN TUI UK - £2704 Sierpień,2 tygodnie HB, 2+2 - Kefalos Beach TUI Polska - 12 372 PLN TUI UK - £4059 TUI DE - 3413 EURO Sierpień, 2 tygodnie HB, 2+2 - Alexander The Great TUI Polska - 18 020 PLN TUI UK - £6595 TUI DE - 4174 EURO (w tym przypadku cena podobna do oferowanej przez TUI Polska) To ceny z dzisiaj, więc nie żaden super first. I jak się okazuje, że gdy weźmiemy te same opcje dla tego samego hotelu to jednak przez polskie biuro nadal najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 16:38 dodekanezowiec napisał: > Chodzi mi o to że jeśli zmieniasz hotel to wg cen historycznych.... Nie wiem o co ci chodzi. Jakich historycznych? jeżeli mam już zarezerwowaną jakąś ofertę, ale znajdę lepszą (moim subiektywnym zdaniem oczywiście) i chcę ją zmienić to przecież rezerwuję tę nową ofertę po cenie jaka jest aktualnie, skąd mam wiedzieć jaka była cena historyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 17:01 Przykład: Zakup hotelu A w dniu 7 lutego 2019 W dniu 30 maja 2019 chcesz zmienić rezerwację na hotel B. Cena dla hotelu B będzie nie wg ceny z 30 maja tylko wg historycznej ceny z 7 lutego 2019 r. Biuro wie, jakie miało ceny. Natomiast kupując 7 lutego 2019 hotel A (na wyjazd np. 10-24 lipca 2019) możesz np. zmienić cenę na tenże termin 10-24 lipca 2019, jeśli uległa obniżeniu Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 17:09 Qrde z regulaminu tak to jednoznacznie nie wynika. Ale tak mi tłumaczono. Warto zglębić tę kwestię. W Itace i Rainbow jest chyba tak, że owa cena historyczna. Ale właśnie w kwestii - jak nie kupi Polak to Anglik czy Niemiec. Największym polskim biurem podróży, sprzedającym najwięcej jest Itaka. I mają dobre hotele, kupują w dużych hotelach ze 100 pokoi, zawsze się w lastach coś znajdzie, zwłaszcza w terminach typu "30 maja" (w tym roku Boże Ciało jest 20 czerwca, czyli długie weekendy przypadają: do 5 maja i od 20 czerwca ). Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 17:11 U pewnego największego pośrednika przy płatności kartą kredytową pewnego banku jest 5% zwrotu przez bank. Przynajmniej moze jakiś pożytek ze mnie będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 17:12 Asia -z tymi cenami to wg polskiego marudy jest tak: 1. "W Niemczech jest wszystko taniej" 2. Ale jak będziemy mieli euro to wszystko zdrożeje i będzie tak drogo jak w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
sheeri Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 17:38 dodekanezowiec napisał: > Przykład: > Zakup hotelu A w dniu 7 lutego 2019 > W dniu 30 maja 2019 chcesz zmienić rezerwację na hotel B. > Cena dla hotelu B będzie nie wg ceny z 30 maja tylko wg historycznej ceny z 7 l > utego 2019 r. > Biuro wie, jakie miało ceny. ..... Bzdura. zmieniałam już kilka razy rezerwację w FM, w ubiegłym roku Sycylię na Portugalię (pierwsza rezerwacja z sierpnia, druga koniec września). I Portugalię rezerwowałam po takiej cenie jaka była aktualnie na stronie internetowej pod koniec września, a nie jaka jakoby miała być w sierpniu (nie mam pojęcia jaka to była cena i nikt z biura nie mówił o cenie innej niż ta która wtedy była na stronie internetowej). Twój wywód jest kompletnie nielogiczny, bo niby skąd ktoś kto chce zmienić rezerwację ma wiedzieć po jakiej cenie będzie mógł ją kupić?? Nie będzie przecież w takim przypadku wiedział czy będzie korzystna czy nie. Widzę na stronie TUI inną ofertę, która w danym momencie jest lepsza (widzę przecież jej cenę) i po takiej ją rezerwuję jak każdą inną ofertę. Przecież gdyby o cenie po jakiej mam kupić ofertę decydował konsultant z TUI na infolinii lub pani w biurze stacjonarnym to mógłby wciskać dowolne ceny jakie by im przyszły do głowy (np. wyższe niż oferta na stronie) i nikt nie mógłby tego zweryfikować. W twoim przykładzie: Zakup hotelu A w dniu 7 lutego 2019 W dniu 30 maja chcę zmienić rezerwację na hotel B. Cena hotelu B będzie z 30 maja i nie ma innej opcji. W TUI nie istnieją jakieś mityczne ceny historyczne, latam z TUI od ośmiu lat i zawsze w każdej sytuacji obowiązującą ceną rezerwacji jest ta na dzień kiedy robię rezerwację. Ale jak mi nie wierzysz to zadzwoń na infolinię, powiedzą ci dokładnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: CYPR - ceny na lipiec / sierpień 2019 07.02.19, 18:22 Zwracam honor bo jednak w TUI jest inaczej, niż w Itace czy Rainbow. Ale nie broniłem tego jak niepodległości, zastrzegłem że nie jestem pewien. Odnosząc się jednak do słów: "Twój wywód jest kompletnie nielogiczny, bo niby skąd ktoś kto chce zmienić rezerwację ma wiedzieć po jakiej cenie będzie mógł ją kupić" - Itaka czy RT tak mają i się nie przejmują klientem. Z tym że u nich się nie zmienia cena co 3 godziny tylko co 3 tygodnie :) Ja co do TUI też mam w miarę dobrą opinię, ale cos za coś - pogorszył się standard ich usług, aczkolwiek nie zawsze skromniejsze oznacza złe. Mają wiele hoteli z BB czy HB bo nie zawsze i dla wszystkich AI jest najważniejsze. Mają tez najszerszy wybór Turcji, Bułgarii i Majorki. Ale np. mniej wylotów z lotnisk lokalnych. Trochę dodatkowo ludzie narzekają na TUI, niestety mniej jest też hoteli - pewniaków, o bdb opiniach, ale z drugiej strony - co nieco "szacun" że TUI daje (zamieszcza) opinie z tripadvisor jak leci, w tym fatalne. Wydaje mi się, że Itaka czy RT (choć zamieszczanie opinii wygląda na w miarę rzetelne) coś tam jednak cenzurują. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Lato 2019 31.03.19, 18:53 Podaj przykład oszczędzania 72 procent. Czyli zamiast 10000 coś kosztuje 2800. Tylko nie pisz że 8400 zamiast 30000 za coś co nigdy w życiu by 30000 a nawet 15000 nie kosztowało. Odpowiedz Link Zgłoś
bullka Re: Lato 2019 20.04.19, 09:00 Wakacje planuję z Coral Travel. Jak co roku ostatnio bo jest to dobre biuro podróży. A jeżeli jadę już na zorganizowane to chce żeby było jak najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Lato 2019 08.05.19, 15:26 Dyskusja jest o lecie A Ty z jakąś willa na jesień wyskakujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Lato 2019 03.06.19, 15:37 Nie jestes forumowiczem tylko przedsiebiorca spamerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimba Re: Lato 2019 IP: *.147.101.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.09.19, 21:16 Teraz są fajne oferty wyyjazdów z różnych biur podrózy. Ja znalazłam w Coral Travel fajny last minute i cieszę się bardzo, że to z tym biurem jadę! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Lato 2019 18.09.19, 22:56 Z tego samego IP piszesz pod różnymi imionami. To zwykły spam. Odpowiedz Link Zgłoś
kubixa Re: Lato 2019 30.12.19, 16:34 no czasem tak jest ale myślę ze w ofercie first minute nie ma niczego złego. Czasem można na prawdę fajna ofertę znaleźć i dobrze za niewielkie pieniądze odpocząć. ja jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś