Gość: artix IP: *.sobieski.com.pl / *.sobieski.com.pl 12.06.02, 17:23 Czy znacie te miejsca ?, chodzi mi o plaże, możliwości nurkowania jak też samo miasto, tzn. bazary, knajpki itp. artix Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bozena Re: EGIPT -gdzie lepiej ? Hurghada czy Sharm El Sheikh IP: *.wsinf.edu.pl / 192.168.3.* 12.06.02, 17:39 Zdecydowanie Hurghada pikna wycieczka > Czy znacie te miejsca ?, chodzi mi o plaże, możliwości > nurkowania jak też samo miasto, tzn. bazary, knajpki > itp. > > artix Odpowiedz Link Zgłoś
caroline_p Re: EGIPT -gdzie lepiej ? Hurghada czy Sharm El Sheikh 12.06.02, 22:39 Podobno w Sharm jest lepiej nurkować i w ogóle więcej się dzieje. Ale szkoda czasu na siedzenie w kurorcie, lepiej jechac na objazd z krótkim pobytem na końcu. Ja byłam na takim, pobyt krótki był w Hurhgadzie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: EGIPT -gdzie lepiej ? Hurghada czy Sharm El Sheikh 19.06.02, 02:37 caroline_p napisał(a): > Podobno w Sharm jest lepiej nurkować TU SIE Z TOBA ZGADZAM (rowniez Dahab) i w ogóle więcej się dzieje. > Ale szkoda > czasu na siedzenie w kurorcie, lepiej jechac na objazd z krótkim pobytem na > końcu. TU SIE ABSOLUTNIE NIE ZGADZAM (Ci ktorzy nie nuruja, maja troche inne pojecie o takim wyjezdzie:))) Nurowalam w Sharm w kwietniu i goraco polecam, natomiast odradzam nurujacym Hurgade ( tam sie jedzie raczej na zwiedzanie) Moj dzien w Sharm: 7.00 autobus odbieral nurow z hotelu 9.00 wyplywaja statki na rafy ok.10.00 pierwsze nurowanie, lunch na statku(paluszki lizac, pyszne zarcie gotowane przez miejscowych na statku, ktorzy lowili tunczyki jak my nurowalismy) 12.00 lunch i czas dla siebie (mozna snorklowac) ok.14 drugie zejscie pod wode ok 16 powrot do przystani (szybki prysznic w klubie gdzie zostawaly sie wszystkie "klamoty nurowe" przetransportowane przez miejscowych tragarzy) piwo na deptaku, kolacyjka w libanskiej, powrot do hotelu w Sharm (3km- taksowki b.tanie) 22.00 spanko, bo pobudka o 6.00:)))) i tak caly tydzien!!!!!!!!Bajeczka! Na pewno tam wroce, bo w tydzien nie jest sie w stanie nurowac we wszystkich miejscach. Polecam TIRAN ISLAND- widzialam 5 rekinow Yolanda Reef- metrowy zolw, 1-5m. manta, 2.5 m morena) Tak wygladalo moje "SIEDZENIE W KURORCIE" ;))))))jak to napisala wyzej caroline_p, ktora pozdrawiam:)))) WSZYSTKIM POLECAM Red Sea Divig College!!!!! -www.sinai-services.com Super ludzie i organizacja! Ceny wszedzie sa mniej wiecej te same. Piszcie jesli chcecie wiecej info! Zainteresowanym moge wyslac pare fotek mailem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
caroline_p Re: EGIPT -gdzie lepiej ? Hurghada czy Sharm El Sheikh 19.06.02, 19:42 No tak, Mufko (też Cie pozdrawiam), ze mnie to żaden nurek ;))Dla mnie Egipt to przede wszystkim cała masa miejsc do zwiedzania, dlatego pogardliwie wyraziłam sie o "siedzeniu w kurorcie". Ale dla prawdziwych nurków Morze Czerwone to rzeczywiście musi byc raj na ziemi (pod wodą?). Nie dziwię się, że się nie chca stamtąd ruszać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: -----do caroline_p 20.06.02, 02:02 caroline_p napisał(a): > No tak, Mufko (też Cie pozdrawiam), ze mnie to żaden nurek ;)) nic straconego, Caroline, sprobuj, nie pozalujesz! Nie musisz miec licencji, zeby zejsc pod wode, wiekszosc klubow oferuje jednorazowe zejscie z instruktorem dla zachety, a potem kto wie, moze sie spotkamy pod woda?;-))))) Pozdrawiam, M > Ale dla prawdziwych nurków Morze Czerwone to > rzeczywiście musi byc raj na ziemi (pod wodą?). no coz, zgodnie z postem nizej nie jestem "prawdziwym" nurem, bo nie bylam w Dahab;))))))))) Jak wroce stamtad to sie tu zamelduje jako prawdziwy nur,he,he Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: EGIPT -gdzie lepiej ? Hurghada czy Sharm El Sheikh 12.06.02, 22:51 Hurghada - wielki kompleks dobry do plażowania i disco. Bliżej do Kairu i Luksoru. Sharm-al-Sheikh - dużo lepsze warunki do nurkowania, znacznie mniej rozrywek onshore. Bliżej do St.Catherine i na Górę Mojżesza. Prawdziwi nurkowie jeżdżą do Dahab. Nie ma tam nic poza rafą, ale właśnie o to chodzi. Chaladia Bolandi Odpowiedz Link Zgłoś