Dodaj do ulubionych

HURGHANDA-EGIPT

IP: *.rybnik.net.pl / *.osiedle.rybnik.net.pl 03.07.02, 22:37
czy ktos byl lub zna hotelu MIRETTE,chcialabym sie czegokolwek dowiedziec...
moze jakies uwagii dotczace hurghandy i pobytu ktorych jeszcze na forum nie
bylo???
czy wycieczki lepiej jest wykupywac nie przy hotelach???
bardzo prosze o informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Ajer Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.acn.waw.pl 04.07.02, 09:15
      Z doswiadczenia wiem, ze wycieczki sa tansze kupowane "na miescie". Moj sposob
      to dowiedziec sie jak najwiecej o wycieczce od rezydenta a pozniej miasto i to
      samo mozesz dostac za nizsza cena.
      Milego pobytu:))
    • Gość: sicilian Re: HURGHANDA-EGIPT IP: 212.106.6.* 04.07.02, 09:48
      właśnie wróciłam z Hurghady, widziałam hotel Mirette i Palma de mirette
      (wypływałam z ich mariny na nurkowanie) i generalnie hotel zrobił na mnie
      raczej negatywne wrażenie. Nie byłam w środku więc nie wiem co tam jest, ale
      to co dla mnie najważniejsze czyli plaża była fatalna - mała piaskowo-żwirowa a
      reszta to beton. Polecam hotele oddalone od centrum (sama byłam w Golden 5 i
      mogę go polecać z czystym sumieniem, zasługuje na swoje 5 gwiazdek)
      pzdr
      • Gość: RobertG Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.man.polbox.pl 04.07.02, 12:08
        > reszta to beton. Polecam hotele oddalone od centrum (sama byłam w Golden 5 i
        > mogę go polecać z czystym sumieniem, zasługuje na swoje 5 gwiazdek)

Moglbys napisac cos wiecej o Golden 5? Wrazenia z pobytu, na co zwrocic uwage?
        Bede tam na poczatku sierpnia ale tylko przez tydzien.

• Gość: SICILIAN Re: HURGHANDA-EGIPT IP: 212.106.6.* 04.07.02, 12:50
          Hotel jest boski, dużo jeździłam, ale takiego hotelu jeszcze nie widziałam.
          Budynek główny - 5 gwiazdek, jedyneym minusem jest to że leży najdalej od plaży
          (7 min drogi) ale za to przy basenach. Są jeszcze małe hoteliki Diamond 1-6,
          Ramzes i wiele innych - tam standard 4+. Jest też hotel Almas Palace nad samym
          morzem i tam jest zdecydowanie najlepiej. (jeżeli możesz zarezerwej sobie pokój
          w konkretnym budynku). Jedzenie cudowne (generalnie jestem bardzo wybredna ale
          tu nie marudziłam ani razu) wszystko i dużo - nie ma mowy o odchudzaniu. Razem
          z mężem mieliśmy all inclusive, przy HB płacisz za napoje i wychodzi ci dużo
          drożej, w all inclusive masz 3 posiłki, napoje i jedzenie przy plaży i basenie
          za darmo, 1h bilard dziennie, 1h wynajem kortu. Hotel ma "tańczące fontanny"
          codziennie o 21.00 - warto zobaczyć. 20 metrów od plaży mała rafa koralowa,
          koniecznie weźcie rurki i maski, na miejscu są raczej drogie. Polecam wycieczki
          ze snoreklingiem, najlepiej z miejscowych biur podróży, są ciekawsze niż np.
          wycieczka na Giftun (po plaży chodzą przedstawiciele i oferują różne
          wycieczki). Generalnie w Egipcie można odpocząć jak nigdzie, ale najpiękniejsze
          są tam rafy i wiem na pewno że we wrześniu tam wracam.
          A i jeszcze jedno, zaplanuj trochę pieniędzy (ok 40 funtów= 10 USD) na
          bakszysz. Nawet 2 funty działają cuda a co dopiero 5!!!!
          pzdr
          • vivawawa Re: HURGHANDA-EGIPT 04.07.02, 12:59
            można prosić o więcej info o hotelu Golden? jakie biuro ma go w ofercie, czy
            daleko jest od centrum Hurgady ? ile kosztuje pobyt tyg. z all inclusive? może
            mi się uda wyrwać na jakiś urlopik w październiku, a w Egipcie pogoda jest
            gwarantowana !!!
            • Gość: accord Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 13:08
              Ja jeżdzę z Oasis Tours do Tunezji lub Egiptu. Jest to biuro podróży nie drogie
              i dobre!
            • Gość: sicilian Re: HURGHANDA-EGIPT IP: 212.106.6.* 04.07.02, 13:08
              vivawawa napisał(a):

> można prosić o więcej info o hotelu Golden? jakie biuro ma go w ofercie, czy
              > daleko jest od centrum Hurgady ? ile kosztuje pobyt tyg. z all inclusive? może
              > mi się uda wyrwać na jakiś urlopik w październiku, a w Egipcie pogoda jest
              > gwarantowana !!!

Zajrzyj na stronę www.globetrotters.pl tam znajdziesz oferty różnych biur do
              golden five, uważaj są też różne ceny. My byliśmy z biurem alfa star z radomia
              (wycieczkę kupiliśmy w Globetrotters) zajrzyj na stronę www.alfastar.com.pl mają
              bardzo dużą ofertę hoteli w Egipcie. Biuro było o.k., żadnych zastrzeżeń nie
              mamy. Najlepiej wybrać się do biura Globetrotters na ul Twardej 30 i prosić o
              katalog alfastar lub o ofertę (najlepiej last minute). Za wycieczkę tygodniową
              all inclusive do Golden 5 26.06-03.07 (to była promocja) zapłaciliśmy tylko 1750
              za osobę. Najlepiej jechać tam do czerwca lub od września, latem jest bardzo
              gorąco i za dużo ludzi.
              pzdr
              • Gość: RobertG Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.man.polbox.pl 05.07.02, 08:46
                Dziekuje za informacje.
                Tez jade z biurem AlfaStar. Program to tydzien objazdu po Egipcie (m.in. na
                statku) i tydzien leniuchowania w hotelu. Wybralem Golden5 i oczywiscie all
                inclusive. :-)
      • Gość: Karolina Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.chello.pl 04.07.02, 13:08
        Gość portalu: sicilian napisał(a):

> właśnie wróciłam z Hurghady, widziałam hotel Mirette i Palma de mirette
        > (wypływałam z ich mariny na nurkowanie) i generalnie hotel zrobił na mnie
        > raczej negatywne wrażenie. Nie byłam w środku więc nie wiem co tam jest, ale
        > to co dla mnie najważniejsze czyli plaża była fatalna - mała piaskowo-żwirowa a
        > reszta to beton.

Z tego co sie orientuje to hotel mirette nie lezy przy plazy. Ja sie wybieram do
        hotelu palma de mirette i na zdjeciach ich plaza wygladala raczej ladnie. Czy
        mozesz powiedziec mi cos wiecej na ten temat? Pozdrawiam
        • Gość: sicilian Re: HURGHANDA-EGIPT IP: 212.106.6.* 04.07.02, 13:16
          Gość portalu: Karolina napisał(a):

> Gość portalu: sicilian napisał(a):
          >
          > > właśnie wróciłam z Hurghady, widziałam hotel Mirette i Palma de mirette
          > > (wypływałam z ich mariny na nurkowanie) i generalnie hotel zrobił na mnie
          > > raczej negatywne wrażenie. Nie byłam w środku więc nie wiem co tam jest,
          > ale
          > > to co dla mnie najważniejsze czyli plaża była fatalna - mała piaskowo-żwir
          > owa a
          > > reszta to beton.
          >
          > Z tego co sie orientuje to hotel mirette nie lezy przy plazy. Ja sie wybieram d
          > o
          > hotelu palma de mirette i na zdjeciach ich plaza wygladala raczej ladnie. Czy
          > mozesz powiedziec mi cos wiecej na ten temat? Pozdrawiam

Hotel mirette leży po drugiej stronie ulicy i nie jest przy plaży . Przy plaży
          jest Palma de Mirette, zapamiętaliśmy go bo razem z mężem przy wyborze hotelu
          zastanawialiśmy się nad Palma de Mirette (wygląda ładnie w katalogach). Niestety
          plażę ma fatalną, to sztucznie stworzona zatoka z której wypływają mariny. Plaża
          piaszczysto-żwirowa jest bardzo krótka, a po bokach jest murek z kamieni i betonu
          za którym rozstawione są parasole i leżaki. Wygląda fatalnie, sam budynek jest w
          miarę ładny (nie wiem jak wygląda w środku), ale niestety plaża jest po prostu
          brzydka. Generalnie nie polecam hoteli w centrum Hurghady bo większość ma
          brzydkie, sztucznie stworzone zatoki i plaże. O wiele ładniejsze są plaże hoteli
          położone poza centrum np. Desert Rose, Aladin Club, Ali Baba, Megawish(chyba tak
          to brzmi)
          pzdr

• Gość: Grazka Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 15:37
            Byłam w Aladin Club gorąco polecam .
            • Gość: CInek_ok Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.pl 04.07.02, 16:40
              A czy ktos byl w hotelach Coral Beach lub Helnan Regina (oba 4*)?
    • Gość: sarana Re: HURGHANDA-EGIPT IP: *.wbk.com.pl 05.07.02, 11:31
      Byłam w hotelu Megawish z oferty Scan holiday. Hotel 14 km od Hurghady (odciety
      od świata, sklepy tylko hotelowe), ale mozna dojechac busem z drogi.Ppierwszego
      dnia wyjazd był zorganizowany na zakupy wolnocłowe w "piramidzie'. Hotel w
      formie bungalowów bardzo wygodnych, na samej plaży, pięknej, piaszczystej.
      Naokoło rozległy ogród wśród zieleni. Basen i animacja (niewielka), jakieś
      wieczorne występy. Budynek główny z restauracją, elegancko, czysto. Jedzenie
      świetne i dużo. Pamiętajcie nie jeść w pierwszych dniach surowych owoców i
      warzyw, zemsta faraona (bardzo przykra biegunka z gorączką) dotyka wielu.
      Niektórym pomaga wypijanie wieczorne drinka. Najlepiej wziążć z Polski jakieś
      lekarstwa (np. smecta, węgiel za słaby), a na lotnisku lub w samolocie
      zaopatrzyc się w coś mocniejszego.
      Przy plaży, na brzegu morza, w czasie przypływu mała rafa, piękne rybki, można
      je oglądać w masce lub okularkach. Na większą rafę (giftun) odpływa się w
      ramach wycieczki z plaży przy hotelu. Wycieczka półdniowa, w cenie maska,
      rurka, płetwy, ogładanie trzech raf i lunch. Naprawdę warto, wrażenie
      niesamowite, przeroczysta woda, kolorowe rybki. Jak ktoś słabo pływa, dają
      kapok. Jednak ostrzegałabym przed nurkowaniem, jeżeli nie czujecie się pewnie w
      wodzie, na głębokiej wodzie można się zachłysnąć wodą i spanikować. Najlepiej
      wtedy trzymać się instruktora, który nurkuje z grupą.
      Byliśmy też na wycieczce 2-dniowej w Kairze z oferty Scana wykupionej w hotelu.
      Wycieczka bardzo dobrze zorganizowana, opieka polskojęzyczna, ciekawy program,
      doskonałe , klimatyzowane autobusy. Kair trzeba zobaczyć, m.in. dla piramid ,
      muzeum egipskiego (mało czasu!), no i dla Kair by night (w tym np. nocny rejs
      feluką-żaglówką po Nilu).
      Ale w lipcu w Egipcie gorąco, więc musicie lubić ciepełko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka