Gość: Staszek IP: *.Swiebodzin.com.pl 28.07.02, 20:17 Witajcie Wybieram sie do Egiptu - hotel Golden5 Jak tam jest naprawde? Jedni sa zachwyceni inni strasznie krytykuja... ??? Dziekuje i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siciliana Re: GOLDEN 5 - Hurghada. Jak tam jest naprawde ?? IP: 212.106.6.* 29.07.02, 08:56 dziwne, bo ja nie słyszałam ani jednego slowa krytyki. Jak na warunki egipskie w pelni zasluguje na 5 gwiazdek, na warunki europejskie to jakies 4+, a poza tym to jedzonko.... naprawde warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Re: GOLDEN 5 - Hurghada. Jak tam jest naprawde ?? IP: 213.17.170.* 29.07.02, 16:11 Hurgada to zbudowane na pustynii i zupełnie nieatrakcyjne miasteczko. Oprócz hoteli i raf koralowej nic ciekawego tam nie ma. Jeśli wybierasz sie w podróż to lepiej udać się samodzielnie na Synaj i poszukać czegoś na własną rękę np. w Dahab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renek Re: GOLDEN 5 - Hurghada. Jak tam jest naprawde ?? IP: *.4it.pl / 10.5.0.* 29.07.02, 16:38 tylko gdzie kupic same bilety, jak nikt nie chce sprzedac.a poza tym to obserwujac las minute widze atrakcyjne ceny np. w dahab.patrz oferty alfa star. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.medyk Re: GOLDEN 5 - DO DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.02, 20:03 JESLI JEDZIECIE DO GOLDEN FIVE W HURGADZIE TO ZDECYDOWANIE ODRADZAM. JEST ON NAJWYZEJ 3* WG MNIE I TO W SKALI EGIPSKIEJ NIE EUROPEJSKIEJ. WIELKI KOMPLEKS OKOLO 1000 POKOI, CHAMSKA OBSLUGA DOMAGAJACA SIE NA KAZDYM KROKU "BAKSZYSZU" (NAPIWKU), PRUSAKI BIEGAJACE PO RECEPCJI (CO SIE DZIEJE W RESTAURACJI CZY KUCHNI WOLE NIE WIEDZIEC), PRZY POSILKACH JESLI COS SIE SKONCZY TO OBSLUGA POTRAFI POWIEDZIEC ZE JUZ SIE SKONCZYLO I NIE MA!!! KELNERZY POTRAFIA BRUDNE SZTUCCE WYTRZEC O SPODNIE I SPOWROTEM POLOZYC NA STOL, BRAK PAPIERU TOALETOWEGO, RECZNIKOW (DOSTEPNE DOPIERO PO ZAPLACENIU "BAKSZYSZU", MIEJSC NA PLAZY, CZESTO USZKODZONA KLIMATYZACJA. NP: ZA WSKAZANIE, GDZIE JEST POKOJ DOMAGANO SIE OD NAS "BAKSZYSZU" BO INACZEJ NIE DOWIEMY SIE GDZIE TO JEST. KOLEJKA LINOWA DO PLAZY NIE DZIALA, A JESLI JUZ TO JEST PLATNA ZA JEDNORAZOWY PRZEJAZD 10 LE (LIROW EGIPSKICH = OK 10 ZLOTYCH). NIE WIEM Z JAKIEGO BIURA WYJEZDZASZ ALE JESLI TO JEST OASIS TOURS TO BARDZO MOCNO SIE ZASTANOW, OLBRZYMIE PROBLEMY PRZY PR0BIE ZMIANY HOTELU ZDYCEDOWANIE POLECAM NATOMIAST HOTEL 5* ALBATROS BEACH W HURGADZIE - NAPRAWDE JEST OK - ZDECYDOWANIE EXTRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: GOLDEN 5 - DO DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.08.02, 07:59 Najlepszy jest hotel Melia Bylem w obydwuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina6 Re: GOLDEN 5 - DO DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.dhl.com 02.08.02, 17:08 No to fajnie , bo ja wybieram sie tam 04-09-2002 z opcja all inclusive , czytalam poprzednie opisy i wszyscy zachwalali ten hotel wiec zdecydowalam sie na niego majac do wyboru pomiedzy Le Mariden i chyba wtopilam. Czy naprawde jest tam tak fatalnie.Cenowo nie jest najtanszy .Ja jade z Alfa STar z 3000 pln , w wielu biurach podrozy wszyscy wskazywali na ten hotel jako jeden z fajniejszych . A tu masz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: GOLDEN 5 - DO DUPY!!!! niemozliwe IP: *.Swiebodzin.com.pl 02.08.02, 17:46 Gość portalu: karina6 napisał(a): > No to fajnie , bo ja wybieram sie tam 04-09-2002 z opcja all inclusive , > czytalam poprzednie opisy i wszyscy zachwalali ten hotel wiec zdecydowalam sie > na niego majac do wyboru pomiedzy Le Mariden i chyba wtopilam. Czy naprawde > jest tam tak fatalnie.Cenowo nie jest najtanszy .Ja jade z Alfa STar z 3000 > pln , w wielu biurach podrozy wszyscy wskazywali na ten hotel jako jeden z > fajniejszych . A tu masz?? Ludzie takie rozbieznosci w opisie!!!!!!!!!!! Jak tam jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Serdecznie witam grupowiczów. Wróciłem właśnie z Egiptu -Hurghada hotel Golden 5 i .... zacząłem nieco wychodzić już z pracy. Widzę (sądząc z sąsiednich wątków) że temat Egiptu budzi wiele kontrwersji więc chętnie odpowiem na pytania. Powiem krótko - było rewelacyjnie!!! :-)))))) (to mój szeroki uśmiech z zadowolenia). Trochę wycieczek (m.in.Kair, Luxor) i przede wszystkim nurkowanie (zdobyliśmy z synem Padi!!!). A poza tym błoga woda (czasami wręcz za gorąca), piękne plaże i fantastyczni uśmiechnięci i pogodni Egipcjanie. Pozdrawiam Kostek to z usenet pl.rec turyst. ... i tez tam jade 15/08 i nie wiem co mysles???? Takie rozbieznosci SZOK!Albo jedni sa zbyt wymagajacy? my jedziemy z AlfaStar i mysle ze bedzie cudownie jesztesmy nastawieni OK! przeciez caly rok czekalam na ten urlop Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych jak i zadowolonych a jak wroce to napisze cala prawde!!!!!!!! Specjalne pozdrowionka dla Costusia z Nowej Soli :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: GOLDEN 5 - SUPER IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 01:06 Dla mnie było extra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KARINA6 Re: GOLDEN 5 - SUPER - DO MONI? IP: *.icm.edu.pl / *.dhl.com 26.08.02, 09:16 Monia , mozesz przyblizyc blizej. Czy mialas all inclusive /co zawiera/, opisz czy jest tak jak oferują z biura podróży, jakie sa ceny wycieczek nr. Kair , Luxor? Dzieki Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: GOLDEN 5 - Hurghada. Jak tam jest naprawde ?? IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 10:47 Bylem, widzialem i wszystkim moge polecic... Nie bierzcie Allinclusiv - to sie nie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: GOLDEN 5 - Hurghada. Jak tam jest naprawde ?? IP: 213.25.31.* 05.09.02, 16:15 W niemieckim katalgo Neckermanna Golden 5 ma status hotelu czterogwiazdkowego. No, ale pewnie wychodzą z załozenia ze taka hołota jak POlacy się nie pozna ... Odpowiedz Link Zgłoś