Gość: adox IP: *.gdynia.mtl.pl 17.07.01, 14:57 Szukam tanich przewoźników lotniczych latających z Europy na Mauritiusa i informacji o konkurencyjnych wobec ofert biur podróży możliwościach zakwaterowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tigerek Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.telenergo.pl 19.07.01, 23:45 tez byłem zainteresowny Mauritiusem i chyba nadal jestem ale z obserwacji poczynianych przez ostatnie 2 lata dochodzę do wniosku że tam sie tanio nie lata :( Chyba najlepiej próbować czarterów przez biura podróży a tu kilka stron www http://www.maurinet.com/ http://www.mauritius.net/ http://www.mauritius-info.com/ no i z tamtąd właśnie link do wszystkich ( podobno ) towarzystw lotniczych co sie u nich udzielają : http://www.mauritius-info.com//ariens/compre/index.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.01, 11:18 wiesz coś może na temat warunków pogodowych panujących tam przez cały rok. Głównie interesuje mnie to kiedy jest najlepsza pora na mauritiusowy pobyt tzn. słonecznie ale nie koniecznie skwarnie. Na tych stronach podanych przez Ciebei jest gąszcz informacji przez które chyba z lenistwa (sorry)i moze tez z braku czasu nie mogłem przebrnąć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desperat Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.01, 15:38 rzuć na www LP okiem na pozycję "When to go" a dowiesz się wszystkiego, poszperaj trochę bo rzeczywiście się lenisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adox Ludziska, serio tam nie jeździcie ?!?!?! IP: *.gdynia.mtl.pl 31.07.01, 10:48 No co jest, nie krempujta sie :) Tyle ciekawych haseł rzucanych jest na tym forum więc nie chce mi się wierzyć, że nikt nie bywał na Mauritiusie. Podzielcie się jakimis trafnymi spostrzeżeniami. Proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desperat Re: Ludziska, serio tam nie jeździcie ?!?!?! IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.01, 15:41 a po cholerę, żeby dupę smażyć na słońcu i wywalać kupę pieniędzy za nic???, przecież ta wyspa jest nudna jak flaki z olejem za to obok jest Reunion, który jest wyspą wulkaniczną ze wspaniałymi górami, wodospadami, dżunglą i klimatem, jakiego Mauritius może tylko zazdrościć ot, co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigerek Re: Ludziska, serio tam nie jeździcie ?!?!?! IP: *.telenergo.pl 31.07.01, 19:23 byłeś na Reunionie? byłeś na Mauritiusie? porównałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desperat Re: Ludziska, serio tam nie jeździcie ?!?!?! IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.01, 08:58 Reunion YESSSS!!!!! Mauritius - po jaką cholerę???????????????????????????? chociaż jest niedaleko i wybrać się można... to moja odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: Ludziska, serio tam nie jeździcie ?!?!?! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 09:45 desperacie co desperacko w swej desperacji złapałeś się tego reunionu. A wracaj tam w cholere, tylko po jakiego czorta. Dla Twojej świadomości pozostającej deczko w niewiedzy: Dżungle, lasy tropikalne, masywy skalne, rośliny endemiczne i ginące gatunki zwierzątek znajdziesz właśnie na Mauritiusie. Papatki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desperat Re: Ludziska, serio tam nie jeździcie ?!?!?! IP: *.mofnet.gov.pl 02.08.01, 15:18 ale to będzie tylko snobistyczny MAURITIUS :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Miał być Mauritius IP: *.ppp.eranet.pl 02.08.01, 15:47 a tam pewnie takiż sam Reunion. Poza tym miły obieżyświacie, nie zauważyłeś że twórca tego wątka zainteresowany jest wiadomościami o Mauritiusie. Po cóż więc tracić jego cenny czas na takie bezsensowne utarczki słowne. Widać wybrał sobie teraz Mauritius za cel najbliższej wyprawy i jeśli ktoś może proszony jest o cenne spostrzeżenia ze swojego pobytu na wyspie ( jak którys z kolegów na wstępie tego forum ). Poniał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desperat Re: Miał być Mauritius IP: *.mofnet.gov.pl 02.08.01, 15:57 ja kiedys na szkoleniu na inteligencję poniał, że jak się sprawnie czyta między wierszami, to się czasami dowie więcej, niż z głupiego gadania od jednej osoby na niby temat, w taki sposób nie raz zmieniałem trasę swojej wyprawy i nie żałowałem tego nigdy :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adox Re: Miał być Mauritius IP: *.gdynia.mtl.pl 03.08.01, 09:20 sorry stary, ale z czytania między Twoimi wierszami niczego sensownego o interesującym mnie temacie nie można wyczytac. Ale dla Twojego świętego spokoju, jak polecę na miesiąc na Mauritiusa to skoczę sobie na tydzień na Reuniona :) Zadowolony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Miał być Mauritius IP: *.skane.se 06.08.01, 02:37 Gość portalu: adox napisał(a): > sorry stary, ale z czytania między Twoimi wierszami niczego sensownego o > interesującym mnie temacie nie można wyczytac. Ale dla Twojego świętego > spokoju, jak polecę na miesiąc na Mauritiusa to skoczę sobie na tydzień na > Reuniona :) > Zadowolony ? NAPISZ CZY MASZ JUZ JAKIEGOS TOWARZYSZA PODROZY NA MAURITIUS I ILE FORSY JESTES GOTOWY WYWALIC NA TAKA WYPRAWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adox Re: Miał być Mauritius IP: *.gdynia.mtl.pl 06.08.01, 11:10 Będę leciał ze swoim przyjacielem :) Rozumiem, że pytanie sugerowało chęć towarzyszenia mnie/nam w podróży. Byłoby dobrze, gdyby koszt przelotu z zakwaterowaniem nie przekroczył 2 tys. DM Przed rokiem znalazłem w ofercie TUI 2 tyg. ze śniadaniami za 1750 DM z mozliwościa każdego kolejnego tygodnia za 280 DM. Czy masz jakieś konkretne namiary/informacje ? Mój adres: adamek68@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimir Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:55 Mauritius i Reunion sa wyspami wulkanicznymi ale wsumie nic co by zatykalo dech w piersiach. Ceny raczej bardzo drogie bo to jest ulubione miejsce dla Europejskich bogaczy na zlapanie odrobiny slonca gdy unas jest chlodniej. Loty tylko rejsowe + niemiecki condor. Rzed w Maurytiusie tak zdecydowal zeby biedniejsi nie przybywali. Jak jurz mowilem hotele drogie do 1000$ za zwykly pokoj za dzien w dobrym hotelu 5gwiazdkowym i adekwatnie taniej za hotele o nizszym standardzie. Sa jednak jakies hotele lub kwatere u murzyna ale sadze ze lepiej pojechac na tropikalne wakacje np. na wyspe Goa do Indi . polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desperat Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.mofnet.gov.pl 06.08.01, 10:37 zgadzam się z przedmówcą, chociaż ja wybrałbym wybrzeże Kenijskie niż Indyjskie (chociaż tańsze, np. Zanzibar jest pierwsza klasa) na Reunionie byłem za "nie swoje" a za "swoje" to bym tam nie pojechał, drogo jak cholera, politykę mają podobną do tej na Madagaskarze, tyle, że tam dla odmiany, żeby zniechęcić dusigroszy nie buduje się dróg, żeby trzeba było latać samolotami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: 10.2.24.* / 193.41.231.* 17.08.01, 09:00 najtansze przeloty z Polski oferuje Air Mauritius. Ich bilety sprzedaje kilka biur podrozy, cena poza sezonem wakacyjnym ok. 750 USD. Poza tym czasami Air France ma jakies lepsze oferty. Ceny hoteli na miejscu - dosyc wysokie, ale mozna cos znalezc. Tez sie tam wybieram ale mam znajomych na Mauritiusie wiec to nie jest dla mnie problem. Nie nalezy jechac w okresie styczen-marzec(kwiecien) - huragany, w czasie naszego lata jest dosyc chlodno - 20 pare stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.ppp.eranet.pl 17.08.01, 10:51 czesc Dorota, orientujesz się może jak u nich z pogodą w październiku. Swoją drogą 750 $ to bardzo dużo jak na tak krótka trase. Wyśrubowują trochę te ceny. Ale podobno Air Mauritius zmonopolizował przeloty do Europy i dyktuje warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proton Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: 195.41.66.* 17.08.01, 11:20 Z tego co wiem, to warto tam kupic znaczek a potem go odsprzedac w Londynie. Jest sie urzadzonym do konca zycia! pzdrwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.telenergo.pl 30.08.01, 13:47 to ja wyślę do siebie do chaty z dziesięć pocztówek to będę miał znaczki ze stęplami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.telenergo.pl 30.08.01, 13:55 rzecz jasna chodziło mi o stemple na znaczkach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: 10.2.24.* / 193.41.231.* 29.08.01, 10:06 W pazdzierniku pogoda jest super. Jest juz dosyc cieplo bo zaczyna sie lato, ale jeszcze nie zaczynaja sie cyklony. Temperatura ok.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: 195.94.222.* 28.09.01, 14:55 Mauritius to wielka nudaaaaa, beznadzieja. A jesli komus sie chce leciec 12 godzin za ponad tysiac dolarow a nastepnie placic 100 dolarow za dzien pobytu w hotelu to ma zle w glowie. Plaze w Europie rownie ladne, jesli nie ladniejsze. Bo poza plaza na Mauritiusie nie ma nic..... (jeden ogrod botaniczny, ale rownie ladne mozna obejrzec np. na poludniu Francji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adox Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.gdynia.mtl.pl 28.09.01, 20:24 no to żegnam panią, nie to forum. Tutaj szukam informacji o Mauritiusie a dotychczasowym kompetentnym forumowiczom brdzo dziękuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: 195.94.222.* 01.10.01, 18:22 Gość portalu: adox napisał(a): > no to żegnam panią, nie to forum. Tutaj szukam informacji o Mauritiusie a > dotychczasowym kompetentnym forumowiczom brdzo dziękuję :))) Nie ma sprawy nie czuje sie urazona pozegnaniem, ale w zwiazku z tym, ze Mauritius jest wielka nuda dla snobow nie znajdziesz ani tanich przewoznikow ani taniego zakwaterowania. Na Mauritiusie nie istniej nic takiego jak "budget" zakwaterowanie bo tam sie leci, zeby pic drinki z parasolka a nie zeby tanio popodrozowac. Wiem, bo bylam tam kilka dni w drodze na Madagaskar i pobyt trzydniowy na Mauritiusie kosztowal mnie niemalze tyle co nastepne 10 dni na Madagaskarze. 50 dolarow za osobe, za hotel to minimum. A bilet 1000 USD. Nie wiem co masz na mysli piszac "tanio" ale chyab w niczyim slowniku 1000 USD za bilet nie jest tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: *.telenergo.pl 02.10.01, 10:22 no więc wczoraj dostałem kolejny informator z programu QualiFlyer i cóż widzę... Linie Swissair oraz Air Mauritius wspołnie obsługują połączenia typu code-share ( to takie oznaczone kodem dwóch lub więcej linni lotniczych ) na trasie Zurych- Mauritius i Genewa-Mauritius wykonując raz w tygodniu lot na Mauritiusa. Jeśli więc nie zbankrutują to może uda mi się wykozrystać tę okazję ( całe połączenie z Gdańska na Mauritius w jednej grupie no i ktochę mil na koncie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Mauritius - poszukuje informacji IP: 195.94.222.* 02.10.01, 14:30 to prawda ale jest jedno wazne zastrzezenie-musisz wykupic bilet w Swissair i musi on byc wystawiony przez Swissair. Ten sam bilet (w tej samej cenie) wystawiony przez Air Mauritius nie daje prawa do mil. Swissair zawiesil dzis wszystkie loty, wiec nie wiem czy uda Ci sie wykorzystac te opcje. Ale jesli tak to pamietaj o tym co napisalam. Ja sie dowiedzialam dopiero na lotnisku w Zurichu. Odpowiedz Link Zgłoś