Dodaj do ulubionych

jak zacząć???

01.08.05, 16:55
Witam wszystkich pilotow:)))
poczytalam to wszystko co napisaliscie i zgadzam sie z tym ze doswiadczenie
jest najwazniejsze w pracy pilota ale co ja mam zrobic jak dopiero zaczynam??:
(( i nikt nie chce pilota bez doswiadczenia juz probowalam wszystkiego ale
jakos z marnym skutkiem organizatorzy nawet nie chca slyszec o pilocie bez
doswiadczenia a ja mam troche inne zdanie o tym mi sie wydaje ze taki pilot
to jeszcze lepszy przynajmniej sie stara a nie "olewa" turystow jak niektorzy
przykro to pisac ale tak niestety jest ze niektorzy z naszych kolegow i
kolezanek traktuja swoja prace jak wakacje
nawet na staz pilocki teraz nikt nie chce przyjac a jak juz co to trzeba
samemu placic za wszystko dojazd noclegi itp.
ja wiem ze to od ogranizatora wymaga duzego kredytu zaufania ale ja mysle ze
mi warto taki kredyt dac no coz moje zdanie jest tu najmniej wazne
ale glownie chodzi mi o to jak wygladaly wasze poczatki drogie kolezanki i
koledzy???? bo ja marze o tym zeby pilotowac i rozwijac sie w tej dziedzinie
ale coz zrobic jak nawet na bezplatne wyjazdy zaden ogranizator nie chce
pilota z prawie zerowym doswiadczeniem
Obserwuj wątek
    • alessa Re: jak zacząć??? 01.08.05, 22:37
      Napisz coś więcej - kiedy skończyłaś kurs, ile masz lat, z jakiego miasta
      jesteś, jakie języki znasz - to wszystko bardzo ważne.
      Może będę mogła Ci coś doradzić, ale póki co bądz wytrwała i szukaj do
      pierwszego sukcesu, pózniej będzie łatwiej.

Ja miałam dużo szczęścia, ale chętnie pomagam jak mogę.
      • pilotka_wro Re: jak zacząć??? 02.08.05, 10:50
        kurs skonczylam w lutym a egzamin zdalam w kwietniu jakos tak dlugo sie czeka
        we wrocku lat mam 21 i jestem z wroclawia hmmm jezyki niemiecki bardzo dobrze
        studiuje germanistyke angielski dobrze i teraz zaczelam przygode z hiszpanskim
        ale to dopiero poczatki
        i wielkie dzieki alessa ze w ogole odpisalas
        • alessa Re: jak zacząć??? 02.08.05, 12:01
          To faktycznie jesteś początkująca, trochę wytrwałości - musisz niestety w zimie
          szukać , umawiać się w Biurach (same listy nic nie dają idą do kosza) .

Z tego co widzę jesteś studentką czyli dyspozycyjność tylko w lecie - to trochę
          mało czasami Biura potrzebują też w innych terminach.

Widzisz ja akurat specjalizuję się w wyjazdach narciarskich we Włoskie Dolomity
          u nas potrzebni są rezydenci, piloci-instruktorzy narciarscy z językiem włoskim.
          Jestem bardzo wymagająca , preferujemy dziewczyny i mamy kilka początkujących
          pilotek instruktorek.
          W tym roku zabieramy je na przeszkolenie, ale też będą musiały zapłacić jakąś
          symboliczną kwotę za pobyt - no i oczywiście za skipas.
          Czasami taka inwestycja popłaca, w naszym przypadku gdzie rozwijamy się i mamy
          coraz więcej klientów - wielbicieli jest istotną sprawą, aby była dobra obsługa.

NO NIC ROZGADAŁAM SIĘ BARDZO, ŻYCZĘ CIERPLIWOŚCI - PAMIĘTAJ CHCIEĆ TO MÓC.
          • pilotka_wro Re: jak zacząć??? 02.08.05, 13:09
            Dziekuje alessa za wszystko
            widzisz Ty swoje pilotki zabierasz na przeszkolenie to oczywiste ze musza
            zaplacic mi chodzilo o to ze jedno biuro zaproponowalo mi wspolprace ale
            pokrywam wszystkie koszty i jestem jedynym pilotem tak 5 wyjazdow a potem
            zobaczymy tak powiedzial wlasciciel a ja nie ukrywam ze az tyle pieniedzy nie
            mam
            ale wielkie dzieki jeszcze raz bo jestes jedyna osoba ktora ma ochote cos tu
            napisac:))))
            pozdrawiam i powodzenia oby Twoich wielbicieli bylo jak najwiecej:)
            • alessa Re: jak zacząć??? 02.08.05, 23:07
              To chyba nieporozumienie 5 wyjazdów za własne pieniądze? No tak pózniej mamy
              takie Biura.

Widzisz ja robię karierę w turystyce od 10 lat - też byłam kiedyś początkująca,
              namówiła mnie moja przyjaciółka , pomogła - wciągnęła , miałam szczęście, bo
              poświęciłam się całkowicie, zamknęłam wszystkie biznesy dla turystyki .

W tej chwili od 3-lat mam swoje Biuro , ale specjalizuję się tylko w nartach
              taka moja idea i mojego męża, robimy to dobrze, a latem wcale nie odmówię pracy
              dla innych Biur - oni wiedzą, że nie jestem ich konkurencją.

Widzisz czuję, że na forum nie wszyscy lubią uwagi typu "bez pracy nie ma
              kołaczy" niektórym wydaje się, że uprawnienia to szczyt góry lodowej, a tu po
              zdaniu egzaminu dopiero zaczynają się schody.

Ja jestm wymagającym Szefem, ale też za dobrą pracę - dobrze płacę, bo widzę
              siebie i swoje sukcesy.
              Nie będę opisywać Ci dokładnie ile i jak można zarobić, bo to trzeba robić w
              białych rękawiczkach i za przyzwoleniem Biura.

Dzisiaj powstaje nowa generacja takich dobrych Biur Podróży , doświadczenia
              Piloci zaczynają inwestować w Turystykę i to jest bardzo dobra sprawa.

Jeszcze raz bądz wytrwała w swoich działaniach.
              Życzę Ci tego z całego serca - i jeszcze jedno od września zaczynają się Targi
              Turystyczne dobrze byłoby abyś - zrobiła sobie wizytówki i zaczęła pokazywać
              się na Targach , miała cały czas kontakt z turystyką .
              • bonitta1 Re: jak zacząć??? 16.08.05, 19:45
                alessa, niestety to prawda, ze bardzo trudno jest rozpoczac prace w tym
                zawodzie. Ukonczylam kurs i zdalam egzamin w ubieglym roku o jak narazie nie
                udalo mi sie dostac chociazby na staz. W moim regionie biura specjalizuja sie
                glownie w organizowaniu wyjazdow na wschod a ja znam najlepiej jezyk wloski a
                rosyjski juz dawno zapomniany. Jakie sa warunki odbycia takiego stazu w twoim
                biurze? I jakie szanse aby sie na to zakwalifikowac? Bardzo mi zalezy.
                • alessa Re: jak zacząć??? 16.08.05, 23:02
                  Bonitta ja specjalizuję się w nartach, sama w sezonie pełnię rolę rezydenta,
                  mąż mój jest trenerem i zatrudniam głównie pilotów z uprawnieniami instruktorów
                  narciarskich .
                  Faktem jest, że trudno jest znaleść pilotów z takimi umiejętnościami i
                  znajomością języka włoskiego, ale są.
                  Nie organizuję wyjazdów autokarowych , moi klienci przyjeżdżają własnym
                  samochodem, a latem - odpoczywam !!!! ha, ha, ha - już od czerwca
                  przygotowujemy się do sezonu zimowego.
                  Tak więc - jeśli jezdzisz na nartach to zapraszam, będziemy robić weryfikację w
                  któryś wekend listopada.

Pozatym - kierunek wschodni jest bardzo interesujący może warto byłoby
                  spróbować?

Napisz z jakiego miasta jesteś.
                  Pozdrowienia
                  • wloch19821 Re: jak zacząć??? 29.08.05, 22:52
                    Cześć Alessa.A czy moze mogłabyś mi coś poradzic lub kogoś polecić gdzie
                    jeszcze mogę uderzyć.Szukam już bardzo długo i nawet na głupi staz pilocki nie
                    mogę się nigdzie dostać.Szukam dookładnie od kwietnia zeszłego roku kiedy
                    zdałem egzamin na pilota wycieczek i do tej pory bez rezultatów.Mój
                    meil:eurostudent@wp.pl.Będę wdzięczny jak odpiszesz.pozdrawiam
                    • alessa Re: jak zacząć??? 30.08.05, 09:57
                      W zeszłym roku chyba pisałam do Ciebie meila.
                      Musisz szukać w innych regionach kraju, jak sobie przypominam - mieszkasz na
                      północy Polski.
                      Trudno byłoby coś zaproponować z Biur np na Śląsku , nawet nie miałbyś
                      możliwości , aby dojechać na podstawienie np w awaryjnej sytuacji.
                      Cóż ja objazdówek nie organizuję i wogóle latem się nie zajmuję i mam z kolei
                      problem znaleść obsadę na zimę.
                      Ale życzę Ci powodzenia.
                      • wloch19821 Re: jak zacząć??? 30.08.05, 12:27
                        Cześć.Wiem że dobrze mi radzisz.A dla MNie nie byłoby problemem dojechać na
                        Śląsk gdyż mam dobre połączenie kolejowe a każde" coś" na pewno mi się
                        przyda.Jeżeli będę mógł to serio ale dojazd nie stanowi dla Mnie większego
                        problemu.Ja generalnie duzo podróżuję.W razie czego daj mi poprostu znać na
                        meila:eurostudent@wp.pl.
                        Będę ogromnie wdzięczny.Naprawdę,pozdrawiam.
                        • alessa Re: jak zacząć??? 31.08.05, 10:42
                          Widzisz to nie chodzi o to, że masz zaplanowane i jedziesz , bardzo często jest
                          tak , ża Biuro potrzebuje już np. dziś o godzinie 17.00 wyjazd , bo inny pilot
                          nie dojechał i co wtedy.
                          A niestety początek pracy pilota właśnie na tym polega.
                          • wloch19821 Re: jak zacząć??? 31.08.05, 11:54
                            Kurcze, to jak mam zacząć jak Mi ktoś czegoś nie zaproponuje.Szukanie tak po
                            Biurach Podróży jest bezowocne.Szukać można bez końca i nic.A sama powiedziałaś
                            że na północy rynek stoi - czyli mają swoich, tak jak wszędzie.Czy masz inny
                            pomysł jak mógłbym rozpocząć dobijać się do tej branży.A w Wawiwe i na Śląsku
                            są możliwości.
      • mexicana22 Re: jak zacząć??? 16.03.06, 13:50
        alessa a ty skad jestes???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka