Dodaj do ulubionych

gdzie samej?

05.08.05, 13:33
Mam pytanie. Chce wybrać sie gdzieś na wycieczke, jeszcze nie wiem gdzie, być
może Hiszpania, może Portugalia a może Egipt...problem w tym że jadę sama,
czy ktoś z was był gdzieś samemu i może polecić mi miejsce i sezon tak by
bardzo nie doskwierał brak towarzystwa?
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: gdzie samej? 05.08.05, 21:49
      Myślę, że jakość samotnych wakacji zależy przede wszystkim od Twojej osobowości.
      Są dusze towarzystwa, które już na pierwszym postoju są zaprzyjaźnione z połową
      autokaru. Ale jeśli ktoś ma problemy z nawiązywaniem szybkich i bliskich
      kontaktów z ludźmi, to nie jest dobrze. A przypuszczam, że masz - skoro jedziesz
      sama i masz obawy.

Ja (samotna wykształcona kobieta 25 lat) trzy lata temu byłam na objazdówce -
      Francja, Szwajcaria. Niby nie było tak źle, bo cała impreza zorganizowana, nie
      jest człowiek pozostawiony na łasce losu itp. Zakwaterowano mnie z dwoma innymi
      singlowymi paniami.
      Ale generalnie nie jest to doświadczenie, które chciałabym powtórzyć. Większość
      wycieczki jest z kimś - pary, rodziny, przyjaciółki i czułam się mocno
      osamotniona. Jest gorzej niż na koloniach czy młodzieżowym obozie, gdzie każdy
      teoretycznie na początku jest sam.
      W porównaniu z wakacjami, na które jechałam jako nastolatka z mamą czy potem
      koleżankami było dużo mniej przyjemnie.

A co do wyboru - to moim zdaniem priorytetowa jest tu kwestia bezpieczeństwa.
      Jakoś włóczenie się samotnie po obcym kraju czy obcym mieście poza centrum w
      dzień nie wydaje mi się zbyt zachęcające.
    • Gość: Ania Re: gdzie samej? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:48
      chyba niezaleznie od tego gdzie pojedziesz, musisz sie liczyc z tym ze
      wykupujac wycieczke doplacasz do pokoju dwuosobowego albo musisz wykupic
      jedynke (taki obowiazek wprowadzila ostatnio triada). skutek jest taki ze jade
      do tunezji i place 600 zl wiecej, z racji tej jedynki wlasnie.
      ale jesli jedziesz sama, to moze chcialabys pojechac ze mna do Nabeulu wlasnie?
      lece do hotelu 3gwiazdkowego, sa w nim animatorzy triady, hotel ma basen i jest
      niedaleko centrum.
      pozdrawiam:-)
      • mirka264 Re: gdzie samej? 06.08.05, 18:39
        Dziękuję wam bardzo za wskazówki, to cenne podpowiedzi:-)), nigdy nigdzie nie
        byłam całkiem sama, bez kogoś znajomego stąd moje obawy...
        Ania, powiedz mi kiedy lecisz, na jak długo i ile kosztuje wycieczka, bo nie
        wiem czy termin wyjazdu miesci sie w moim urlopie no i czy finansowo dam radę:))
        • Gość: Ania Re: gdzie samej? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:59
          jade niestety z powszechnie krytykowanej Triady ale to nie jest wycieczka
          objazdowa, w miare pewna. Tunezja, 23 sierpnia, dwa tygodnie, duzy hotel z
          basenem, nie spotkalam jeszcze zadnych negatywnych opinii na ten temat.
          Cena to 1600zl- wlaczajac oplaty lotniskowe, z wyzywieniem. Niestety do tej
          ceny jesli jechalabym sama musze doliczyc 600 zlotych...
          • mirka264 Re: gdzie samej? 08.08.05, 12:01
            ojej, tylko tyle za dwa tyg z wyzywieniem? podejrzanie tanio, ale pasowałoby
            mi:-)), chętnie pojechałabym z Tobą jeśli można:-)), popytam w biurze podrózy,
            może są jeszcze miejsca:-))
            • Gość: Ania Re: gdzie samej? IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 20:53
              sluchaj, ja zrobilam rezerwacje i do jutra musze zaplacic... to dosyc
              niewygodna forma komunikacji takze jakby udalo Ci sie do mnie odezwac na adres
              an(kropka)cw(malpa)wp(kropka)pl, byloby super, nie musze chyba zaznaczac ze to
              bardzo pilne... :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka