Gość: Agata IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 07.08.05, 17:50 Planujemy wyjazd pod koniec sierpnia do Maroka do tego hotelu, zastanawiamy się czy jak na Maroko, 3* to nie za mało? Czy nie lepiej wybrać 4* np. Hotel Anezi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz Re: Hotel Al Mogar - Agadir - czy ktoś zna? IP: 195.205.73.* 09.08.05, 14:27 bylem 2 lata temu polecam 3* spokojnie spelnia, pokoje odpowiadaja tym standardom jedzenie ok, ladny ogrod bardzo blisko morza i promenady a agadirze szkoda kasy na 4* lepiej wziac sobie samochod i dluzej pojerzdzic po kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Hotel Al Mogar - Agadir - czy ktoś zna? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 09.08.05, 18:46 bardzo dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drider GG 3157293 Re: Hotel Al Mogar - Agadir - czy ktoś zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:46 Ja byłem w tym roku w Maroku w hotelu anezi. Polecam. Opłaca się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annak7 Re: Hotel Al Mogar - Agadir - czy ktoś zna? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.06, 13:24 Witam serdecznie, w sierpniu zamierzam sie wybrać do Maroka do hotelu All moggar garden beach 3+ w Agadir, czy mógłby ktoś podzielić się ze mna informacjami na temat tego hotelu jak również cennymi niezbędnymi informacjami na temat tego miasta, z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie...annak7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzałka Re: Hotel Al Mogar - Agadir - czy ktoś zna? IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 10.01.06, 18:42 Byłem w Almoggarze. Bardzo fajny hotel bliziutko plaży, z basenem, jedzenie b.dobre - bufecik. Jednak zależy do których pokoi jedziesz - zapytaj. Mają tam pokoje w bungalowach - sympatycznie ale skromniej, albo w budynku głównym (pokoje troszke ładniejsze, z widokiem w wiekszości na morze , z klimą i/lub ogrzewaniem jak kto woli). Chyba mozna dopłacić do tych lepszych na miejscu - ja byłem w bungalowach i wystarczyło mi to w zupełności. Ogólnie polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annak7 Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.06, 19:46 Co do pokoi to mam zagwarantowne z widokiem na morze, mam nadzieję, że to dobre pokoje, ale chciałbym jeszcze coś więcej wiedzieć na temat zwiedzania, raczej nie korzystam z wycieczek fakultatywnych oferowanych przez BP, raczej wolę załatwiać takie sprawy sama, czy możesz mi coś w tym temacie poradzić, co do pokoi - czy sa czyste? i czy zdarzaja się kradzieże?, dziękuję za info., pozdrawiam, annak7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzałka Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 10.01.06, 22:56 Pokoje są czyste - sprzątali codziennie, chyba że nie chcieliśmy. nie korzystałem z sejfu i nic sie nie stało, hotel ma swoich "ochroniarzy" (bardzo dyskretnych zreszta), ale wiesz jak to jest... zawsze lepiej chyba sie zabezpieczyć. Co do samodzielnego zwiedzania nie ma problemu. Są przy głównej ulicy biura oferujące wycieczki, wynajem samochodów (nie korzystałem wiec nie znam ceny), a przed agencyjkami jest cała masa naganiaczy oferujacych tańsze wycieczki. Polecam sie wybrać do Essaouiry. Marrakesh mnie nie zachwycił, ale innym się podobało. Warto wybrać sie w Antyatlas, ale to juz wyprawa na porządniejszy samochód terenowy - serpentyny i ostre podjazdy. Wieczorami w Agadirze masa knajpek i parę dyskotek, mozna spokojnie posiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annak7 Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.06, 11:02 Witam serdecznie, dziękuję bardzo za informacje, zawsze to jakaś pomoc, przez dwa ostatnie lata bałam w Afryce północnej(Egipt), jestem osobą, która zwiedza jak najwięcej, dlatego jestem zainteresowana wycieczkami fakultatywnymi...i jeszcze jedno jak jest tam z pogodą, wiem co prawda, że nie bedzie tam temperatury takiej jak w Egipcie 45-50 stopni w dzień, ale mała wilgotność, noc - 35 stopni, tem wody Morza Czerwonego-35stopni, ale jakbys mi mógł napisać byłabym bardzo wdzięczna..., jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie, Anna K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzałka Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 11.01.06, 21:48 Ja byłem z końcem listopada, ale jeszcze wówczas było ok 23-24 stopni. Ocean już zimny, ale w basenie się kąpaliśmy i opalanie było ostre ;-), ale wieczory zimne. W sierpniu pewnie będzie baardzo ciepło. Zapytaj w biurze w którym kupiłaś - jeśli mają to Maroko od dłuższego czasu to pewnie wiedzą jak tam jest o tej porze. Mnie doradzili dobrą porę - ale ja nie chciłem plażować tylko więcej zwiedzać, a przy tym upały niekonieczne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annak7 Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.06, 12:25 Witam ponownie, dziękuję serdecznie za wszystkie informacje dotyczące Maroka i hotelu, ale jeszcze ma 3 pytanka:: ad.1 jakie są ceny w Agadir np. napoje, piwo itp.(oczywiście w przyblizeniu przeliczając na PLN) i czy nie ma problemu wnoszenia takich produktów na teren hotelu?, ad.2 czy jest Duty Free w Agadir?, ad.3 czy leciałeś liniami FischerAir Polska?, a jeżeli tak to co o nich sądzisz?, pytam bo lecę ze (Scanholiday-Tui), a oni oferują właśnie te linie... pozdrawiam, Anna K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iit Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 12.01.06, 16:15 my chcemy lecieć w lipcu i mamy hotel bez klimatyzacji. Nie wiemy czy ona jest potrzebna (lecimy z dzieckiem ) hotel Al Mogar - ? w końcu to Afryka i lato . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strzałka Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 12.01.06, 22:23 Trudno mii powiedzieć, bo ja byłem w październiku, jak ogladałem te bungalowy to były dość zacienione przez drzewa i palmy, w duzym super utrzymanym ogrodzie. myślę ze to do przejścia. Nie wiem z jakim biurem jedziesz, ale myśmy mogli sobie na miejscu dopłacić do tych lepszych pokoi. Zapytaj rezydenta - może co pomoże. Nasz duzo potrafił załatwić. Ale też było po sezonie i hotel był prawie pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzałka Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 12.01.06, 22:19 Nietety ceny w Maroku są trochę wyższe. Za piwko w knajpie lane pół litra płaciłem 15-20 DH, czyli ok 7-9 zł. Drinki ok 30 DH w takiej normalnej knajpce, w takiej bardziej "eleganckiej" = - ok 60 DH (25 zł). Jśli chodzi o jedzenie polecam przy promenadzie Libańsko-palestyński bar - można tam zjeść bardzo porządna porcję za 45 DH czyli jakieś 30 zł- pamietaj jednak ze byłem z końcem października w sezonie może być trochę drożej. Zakupy zrób lepiej w Warszawie, bo w Agadirze np alkohol jest w jednym sklepie i strasznie drogi. Wolnocłowy wjest na lotnisku, ale przy powrocie, i ceny nie powalają.Polecam zakupy na suku w Agadirze-można tam kupić kupe fajnych pamiątek- ichniejsze babskie ;-) ciuszki, nasze dziewczyny pokupowały szale - (można stargować do 25-30 DH, 40 to norma) i gadżety z drzewa tujowego. Myśmy lecieli z Rainbowem ale też Fisherem - lot bezproblemowo, miła obsługa, żadnych opóźnień. Nie wiem jak Scan ale u nas dawali tylko kanapkę i napoje, więc jak chcesz cos więcej to weź bo ceny na pokładzie są dość wysokie (kanapeczka 15 zeta) W drodze powrotnej jedynie było mniej fajnie, bo samolot leciał pełniutki z Teneryfy - miał miedzylądowanie w Agadirze no i z przodu było chłodno a z tyłu upał. no ale cóż - przy ponad 200 pasażerach moze sie zdażyć. Ogólnie nie można narzekać. Myslę że będziesz mieć fajny urlop :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Hotel Al Mogar - Agadir - do strzałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:41 Polecam hotel Argana; jak na warunki marokanskie to calkiem niezle miejsce Odpowiedz Link Zgłoś