ben_shaprut 23.08.05, 18:08 Błąd - proszę szanownych Redaktorów - Marco Polo był Genueńczykiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pracownik_gugle Re: Wakacyjny Quiz Turystyczny 23.08.05, 18:23 Szanowny Benie_Napruty. Zapraszam do poszerzania swojej wiedzy. Można za pomocą książek, można iść do szkoły, można poszukać w internecie. A nie panom redachtórom błędy wytykać. Oni i tak są teraz zajęci w sztabie cimoszewicza i nie obchodzą ich Pańskie braki w wiedzy ogólnej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie Pospolitym chamstwem nie nadrobisz braku wiedzy IP: 213.17.133.* 23.08.05, 19:57 Marco Polo był Genunczykiem, a ty możesz co najwyżej nadrobić zaległości w kiblu... Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Marco Polo to nie Kolumb, na Boga! 23.08.05, 20:08 Jakim Genuenczykiem? Urodzil sie, wychowal, mieszkal i zmarl w Wenecji. Tam tez jest do dzisiaj pochowany. Co wiecej niektorzy historycy twierdza, ze Marco Polo uczestniczyl w wojnie wencko-genuenskiej pod Curzola i zostal na kilka miesiecy przez genuenczykow pojmany!!! Nie wypisujcie bzdur! Marco Polo sie Wam z Kolumbem pomylil!!! Jesli nie chce sie Wam szukac to zerknijcie chociaz jak nazywaja sie lotniska w tych miastach - Marco Polo w Wenecji i Cristoforo Colombo w Genui! nl Odpowiedz Link Zgłoś
magnes Re: Marco Polo to nie Kolumb, na Boga! 24.08.05, 00:09 chorwacka Korcula też "przyznaje" się do Marco Polo, tam mieszkał (Kuca Marka Pola do zwiedzenia na wyspie)i na tamtejszych wodach stoczył podobno bitwę morską Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: Marco Polo to nie Kolumb, na Boga! 24.08.05, 00:10 mieszkal, czyli spedzil kilka nocy... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Wakacyjny Quiz Turystyczny 23.08.05, 19:58 Oj, na przyszlosc sprawdz swe wiadomosci zanim zaczniesz kogos poprawiac... Marco Polo byl Wenecjaniniem! nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrBt Kolejny Blad IP: *.chem.ucla.edu 23.08.05, 20:10 Tak sie niestety sklada ze w Las Vegas takze mozna sie wylegiwac na plazy (sztuczne-liczne przy wielu hotelach)i podziwiac wieze Eiffla (replike). Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Kolejny Blad 23.08.05, 20:27 To juz szukanie dziury w calym. I trzeba byc Amerykaninem, albo zbyt dlugo mieszkac w Stanach aby o czyms takim pomyslec. Zreszta nie spotkalem sie z tym aby ktos tarasy przy basenach nazywal plazami... :) Ale gdzie jest ten pierwszy blad? Skoro ten jest kolejnym? nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt wazny Zgadzam się - Las Vegas też pasuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:42 Zaznaczyłem tę odpowiedź, chociaż nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek amerykańskich korzeniach :D Po prostu Las Vegas też pasuje. Mają tam autentyczną plażę (usypaną z bodajże 2700 ton piachu, o ile dobrze pamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN moj boze PLAZA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.08.05, 23:16 może to wyjaśni wszystko, niemożliwe jest zrobienie autentycznej plaży obok basenu plaża ż II, DCMs. ~ży; lm D. plaż ?piaszczysty lub żwirowy teren, pozbawiony roślinności, nisko położony nad brzegiem morza, rzeki lub jeziora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: moj boze PLAZA IP: *.icpnet.pl 23.08.05, 23:31 Marco Polo był Wenecjaninem, który trafiłdo niewoli Genui! Co za kiep wypisuje bzdury o tym, że był Genueńczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi :( IP: *.chello.pl 23.08.05, 23:43 ja się w gó.. rzucę, 18/30 to ja tutaj za kretyna robię :( Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszone Re: Wakacyjny Quiz Turystyczny 23.08.05, 23:44 Chcailabym zobaqczyc po wszystkim jakies statystyki :] bo skoro 36% to srednia krajowa to nie jest z nami za dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Jakie są wasze wyniki ? IP: *.chello.pl 24.08.05, 00:20 Ja z 58% mam średnią krajową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaquin 66% i też średnia krajowa:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: Jakie są wasze wyniki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:28 Miałam 80% i też średnią krajową! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka Re: Jakie są wasze wyniki ? IP: *.cm-upc.chello.se 24.08.05, 00:41 80% - srednia krajowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Wakacyjny Quiz Turystyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 07:30 A nieprawda, bo Marco Polo urodził się na Korculi - Chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Wakacyjny Quiz Turystyczny 24.08.05, 07:53 Hahahahahahaha! Nie wierz w to co opowiadaja lokalni chlopi... Zajrzyj do jakiejkolwiek encyklopedii! nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: Wakacyjny Quiz Turystyczny IP: *.msz.gov.pl 24.08.05, 08:04 ha, ha, ha, Machu Picchu w masywie Kordylierów, panom z Gazety chyba gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: Wakacyjny Quiz Turystyczny 24.08.05, 08:32 Widze, ze w polskim MSZ wymyslono nowa geografie??? To gdzie wedlug was lezy? W Altaju, czy Hindukuszu? :) Odpowiedz Link Zgłoś