iwomaz 15.09.05, 13:28 z jakim biurem warto pojechac na objazdowke do egiptu?prosze o pomoc w wyborze.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ekos Re: objazdowka-egipt IP: *.chello.pl 12.10.05, 20:41 Polecam z Raibow tours-dużo zwiedzania ,rejs po Nilu,3 dni w Kairze-impreza bardzo udana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: objazdowka-egipt IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.10.05, 09:31 Ja byłam na objazdówce w maju z Triadą i jestem bardzo zadowolona. to było 7 + 7, hotele typu Traf, pobyt w Hurghadzie. W biurze podróży nas ostrzegli że na pobyt trzeba wziąść hotel 4*, bo tam z gwiazdkami jest trochę gorzej. Na objazdówce miałam mieć hotele 3*, ale trafialiśmy do 4* i nie było na co narzekać. Objazdówka jest super. Wiele się zobaczy. Trochę przerw w programie, gdzie ma się czas do własnej dyspozycji, ale na tym dobrze się wychodzi. Mozna zebrać sobie grupę ludzi chętnych do zwiedzania i samemu pochodzić. Uważam że tak jest bardziej korzystnie niż z całą grupą z biurem, bo lepiej się poznaje kulturę, ludzi. Ja tak zwiedziłam między innymi Kair. Chodziliśmy i w dzień i w nocy. Rewelacja:) Te miejscowości w których mieliśmy noclegi zwiedzaliśmy na własną rękę wieczorami. W Asuanie można było z przewodnikiem iść na wycieczkę fakultatywną za którą się sporo płaciło, a my sobie zorganizowaliśmy ją sami - zwiedzanie ogrodu botanicznego, kąpiel w Nilu... PolecaRejs po Nilu jest trochę wygodniejszy, ale mniej się zwiedza. Autobus jest mniej wygodny, ale podczas jazdy można wiele zobaczyć. To zależy co kto woli. Ja byłam tak zadowolona, że teraz będę wybierała tylko taką formę spędzania urlopu (7+7), nigdy więcej na sam wypoczynek:) Odpowiedz Link Zgłoś