zlosnica__ns 04.10.02, 23:09 koniecznie chcę zobaczyć Nemrut Da ( koło jeziora Van), ale sama nie moge tam jechać\szukam jakiegoś sposobu - wycieczka objazdowa? czy ktoś moz emi pomóc? ( inf, ceny, biuraktóre organizują coś takiego) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Balin Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: 62.233.173.* 05.10.02, 11:24 hej zlosnico!!! po pierwsze nie wiem dokladnie o ktora gore ci chodzi;) podejrzewam ze o nemrut dagi w poblizu adiyaman i malatyi. chodzi ci o ten szczyt z posagami i o zniewalajacych wschodach i zachodach slonca??? obok jeziora van jest takze szczyt o takiej nazwie, wyzszy o okolo 1000m; jest to wygasly wulkan, rowniez bardzo interesujace miejsce. obojetnie ktore z tych miejsc chcesz zobaczyc, mozesz miec problem jesli nie chcesz jechac na wlasna reke. co prawda sa biura organizujace trampingi po wschodniej anatolii, ale wtedy musialabys sie zdecydowac na 2-3 tyg wycieczke. jak masz jeszcze jakies pyt to wal smialo. pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlosnica__ns Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 23:26 elo:) Czyżbyś też był pasjonatem/wielbicielem Turcji?? Miło. Byłeś we wschodniej części? Co polecasz. Mnie faktycznie chodziło o te posągi:) Ponoć warto je zobaczyć pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balin Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: 62.233.173.* 06.10.02, 15:59 witam ponownie! tak mozna powiedziec ze turcja mnie zauroczyla; bylem tam w zeszlym roku przez ok. miesiac i byl9o naprawde rewelacyjnie. co polecam ze wschodniej turcji; na pewno te rzeczy o ktorych mozna przeczytac w przewodniku pascala lub lonely planet, czyli wlasnie nemrut dagi, jezioro van, dogeubayzit z widokiem na ararat i wspanialym palacem ishaka paszy, na pewno staroormianskie kosciolki (ruiny) w kars i ani, no ja jeszcze poza tym bylem w gorach kackar na polnocy w poblizu trabzonu. ale tego nie da sie opowiedziec to trzeba po prostu zobaczyc, poczuc wspaniala kurdyjska goscinnosc, wykapac sie w jeziorze van... ech wspomnienia wrocily:))) pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.10.02, 12:15 Tez szukam ciekawej objazdowki po Turcji. W moim wątku poniżej ktos polecał biuro Penelopa. Maja w ofercie objazd po wschodniej Turcji, w programie jest też to miejsce, które chcesz zobaczyc. Zajrzyj na www:penelopa.com.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś