Dodaj do ulubionych

Turcja wschodna - objazdówka

04.10.02, 23:09
koniecznie chcę zobaczyć Nemrut Da ( koło jeziora Van), ale sama nie moge tam
jechać\szukam jakiegoś sposobu - wycieczka objazdowa?

czy ktoś moz emi pomóc? ( inf, ceny, biuraktóre organizują coś takiego)
Obserwuj wątek
    • Gość: Balin Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: 62.233.173.* 05.10.02, 11:24
      hej zlosnico!!!
      po pierwsze nie wiem dokladnie o ktora gore ci chodzi;) podejrzewam ze o nemrut
      dagi w poblizu adiyaman i malatyi. chodzi ci o ten szczyt z posagami i o
      zniewalajacych wschodach i zachodach slonca???
      obok jeziora van jest takze szczyt o takiej nazwie, wyzszy o okolo 1000m; jest
      to wygasly wulkan, rowniez bardzo interesujace miejsce.
      obojetnie ktore z tych miejsc chcesz zobaczyc, mozesz miec problem jesli nie
      chcesz jechac na wlasna reke. co prawda sa biura organizujace trampingi po
      wschodniej anatolii, ale wtedy musialabys sie zdecydowac na 2-3 tyg wycieczke.
      jak masz jeszcze jakies pyt to wal smialo.
      pozdrowionka.
      • Gość: zlosnica__ns Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 23:26
        elo:)

Czyżbyś też był pasjonatem/wielbicielem Turcji?? Miło.

Byłeś we wschodniej części? Co polecasz. Mnie faktycznie chodziło o te posągi:)
        Ponoć warto je zobaczyć

pozdrawiam serdecznie:)
        • Gość: Balin Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: 62.233.173.* 06.10.02, 15:59
          witam ponownie!
          tak mozna powiedziec ze turcja mnie zauroczyla; bylem tam w zeszlym roku przez
          ok. miesiac i byl9o naprawde rewelacyjnie.
          co polecam ze wschodniej turcji; na pewno te rzeczy o ktorych mozna przeczytac
          w przewodniku pascala lub lonely planet, czyli wlasnie nemrut dagi, jezioro
          van, dogeubayzit z widokiem na ararat i wspanialym palacem ishaka paszy, na
          pewno staroormianskie kosciolki (ruiny) w kars i ani, no ja jeszcze poza tym
          bylem w gorach kackar na polnocy w poblizu trabzonu.
          ale tego nie da sie opowiedziec to trzeba po prostu zobaczyc, poczuc wspaniala
          kurdyjska goscinnosc, wykapac sie w jeziorze van... ech wspomnienia wrocily:)))
          pozdrowienia.
    • Gość: bozena Re: Turcja wschodna - objazdówka IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.10.02, 12:15
      Tez szukam ciekawej objazdowki po Turcji. W moim wątku poniżej ktos polecał
      biuro Penelopa. Maja w ofercie objazd po wschodniej Turcji, w programie jest
      też to miejsce, które chcesz zobaczyc. Zajrzyj na www:penelopa.com.pl
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka