Dodaj do ulubionych

Filerimos hotel na Rodos

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.01.06, 15:39
Ostrzegam przed hotelem Filerimos z oferty np Triady. Triada daje mu 4
gwiazdki, kiedy zdecydowana wiekoszosc angielskich i niemieckich biur daje mu
3 gwiazdki. Jedzenie w hotelu fatalne, all inklusive to wielka kpina. Baseny
w hotelu stare, od lat nieromontowane. Nad glowami co chwila przelatuje
jakis samolot, do plazy piechotka od 30 minut.Plaza kamienista. jednym
slowem: koszmarek
Obserwuj wątek
    • martajablonska Re: Filerimos hotel na Rodos 05.02.06, 15:02
      Witam,

Skąd masz te informacje?
      • Gość: Jaoa Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:10
        był tam?
        • Gość: maitai Re: Filerimos hotel na Rodos IP: 80.72.40.* 03.03.06, 10:22
          Ja byłam tam kilka lat temu ze Scan Holiday i zgadzam się z wcześniejszą
          opinią. Przede wszystkim droga na plażę jest strasznie wąska, wśród jakiś
          krzaków, natomiast sama plaża jest bardzo mała i kamienista. Hotel rzeczywiście
          zasługuje na greckie 3 gwiazdki, na pewno nie na 4. Jedzenie raczej średnie,
          ale w takim standardzie nie należy wymagać niewiadomo jakich rarytasów. Mi
          osobiście przeszkadzało troszkę towarzystwo rozwrzeszczanych i bardzo
          niesympatycznych Niemców. Byc może teraz coś się zmieniło, ale moje wspomnienia
          z wakacji w tym hotelu są raczej średnie.
    • Gość: OLA Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:16
      ALE TAK NAPRAWDĘ KIEDY TY TAM BYŁEŚ ( MOŻE WE ŚNIE)
      NO CHBAŻE OCZEKIWAŁEŚ PO HOTELU 3* RARYTASÓW I WACHLARZA NAD SOBĄ A TEGO TAM
      NAPEWNO NIE MA-JA TAM BYŁEMTEGO ROKU JEST TO HOTEL RZECZYWIŚCIE JAK NA 3* OK
      A ALL INCLUSIVE NA OCENĘ 4.
    • Gość: sowa Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:42
      Pani panie Jarzabek nie lubi TRIADY albo jest pan z konkurencji Triady
      PANIE JARŻABEK PISZ PAN OBIEKTYWNIE BO PO TO JEST TO FORUM I ZOSTAW PAN
      ANIMOZJE DO BIURA
      • Gość: Bertone Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.crowley.pl 17.05.06, 13:02
        Pan Jarząbek jest troszke mitomanem, my ze znajomymi do plaży szliśmy 15 min a
        nie 30, plaża faktycznie kamienista ale niestety taki jest charakter tej wyspy.
        Jednak na plaży rozstawiane są leżaki, a i specjalne maszyny odgarniają
        kamienie i można spokojnie leżeć nawet na ręcznikach. Co do hotelu to fatycznie
        pełnych 4 gwiazdek to bym mu nie dał ale 3,5 spokojnie. Przede wszystkim jest
        czysto w pokojach - panie sprzątają raz dziennie i co istotne nic nikomu z
        pokojów nie ginie - jedzenie oprócz śniadań, ktore faktycznie mistrzostwem
        świata nie są jest całkiem akceptowalne i każdy coś dla siebie znajdzie tak, że
        głodny chodził nie będzie. Drinki w ramach AI też są do zaakceptowania.
        Samoloty owszem przelatują, ale jedynie 4 wojskowe, któe widziałem narobiły
        większego hałasu, pasażerskie nie powodują anie masowej palpitacji sercau osób
        starszych ani histerii u małoletnich pampersów drepczących przy basenach.
        Obawiam się, ze miałem wątpliwąm przyjemość poznać pana Jarząbka, który na
        szczęściebył "ulubieńcem" większości ludzi z którymi rozmawiałem i wszyscy
        ciągnęli z niego przysłowiowego "łacha". Dla jasności sytuacji dodam, że 15 dni
        w filerimos z Triadą kosztowało od 1600 złotych w jakichś tam promocjach do 1900
        więc chyba nie należy przesadzać i bić piany pod wiatr. Większość ludzi z
        którymi miałem okazję spędzić urlop w tym hotelu raczej wyjeżdżała zdowlona.
        Dziwię sie jedynie, że pan Jarząbek, który musiał strasznie cierpieć nie
        przeniósł się do odległego od Filerimos o jakieś 7 kilometrów Hiltona. Tam
        serwują na pewno płetwy rekina w sosie a la Brigitte Bardot, a specjalni
        komandosi "Hilton Corps" zestrzeliwują przelatujące samoloty.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.zvid.net 18.05.06, 11:49
          Zapraszam do oceny hotelu na www.ocenyhoteli.pl - Zarowno fanow jak i antyfanow:)
          • Gość: jaciotka Re: Filerimos hotel na Rodos IP: 217.96.10.* 18.05.06, 12:51
            Byłam tam zeszłego lata. Hotel taki sobie, ja miałam to nieszczęście, że biuro
            podróży w którym wykupiłam wycieczkę na Rodos, bez mojej zgody zmieniło mi
            hotel ( oczym dowiedziałam się po przylocie na wyspę). Filerimos to dwie
            części: hotelowa na pewno nie na 4 gwiazdki, niby remontowana a stara. W żadnym
            wypadku nie dajcie sobie wcisnąc pokoju w "piwnicy" brak klimy, robale łazienki
            horror. W części gdzie są bungalowy z zewnątrz trochę lepiej, ale w środku
            reanimacja starzyzny. Basen większy (w głębi)niby OK, ale UWAGA z dziećmi
            straasznie śliskie dojście. Jak wywiniecie orła to będziecie wiedzieli gdzie.
            Jedzenie może niezłe tylko monotonne, mało nowości. Obsługa OK, ale u nas
            oparło się o managera, który starał się być miły. Droga na plażę -
            niebezpieczne przejście przez jezdnię (ruchliwą bardzo), kawałek idzie sie ok
            15 minut powoli, ale w pełnym słońcu. Plaża niezbyt tłoczna (zaleta)
            kamienista, w zeszłym roku królowała dość agresywna Greczynka którą nazywaliśmy
            5 EURO (tyle kosztowały 2 leżaki+parasol). Duużo dzieci, ale NAJGORSZE BYŁY TE
            CHOLERNE SAMOLOTY. NIGDY WIĘCEJ.
            • Gość: Roman1234 Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:19
              no to jednak kicha :(
              • Gość: Roman1234 Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:25
                ... sam zauwazyłem ze standard hoteli polskie biura bez podstawnie zawyzją (
                czesto te same hotele w nimieckich czy angielskich biurach maja mniej gwiazdek
                niz w polskich ofertach ) tak jakby polacy byli mniej wymagajacy. Po kilklu
                postach powyzej widac ze niektorym polakom naprawde niewiele do szczescia
                trzeba - od dach nad głowa byle było co jesc i plaża gdzies w okolicy.
                Sam byłem ostatnio w Turcji niby w hotelu 4**** gwiazdki tylko ze jak pozniej
                sprawdziłem w niemickich ofertach w internecie to tam hotel ma 3*** a polskie
                biuro oszukuje dajac bezpodstawnie 4**** ! Teraz na przyszłosc jak bede jechał
                do jakiegos hotelu to sprawdzam ile gwiazdek dany hotel ma w ofertach
                niemieckich biur.
                • Gość: marek Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 15:19
                  anita spoko nie jest tak zle potwierdzaja to osoby ktore niedawno wrocily
                  • Gość: anita Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:49
                    dzięki za pocieszenie ;)
                • Gość: BOLO Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:58
                  NO TAK TYLKO Z NIEMIECKIM BIUREM BYM JECHAŁ ALE TY BIEDAKU JDZIESZ DO POLSKIEGO
                  BIURA BO JEST TANIEJ NIŻ W NIEMIECKIM I ZEBRASZ JESZCE O ZNIŻKE -JESTEŚ GODNY
                  POZAŁOWANIA
              • Gość: anita Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:13
                Słuchajcie, faktycznie nie znalazłam ani jednej pozytywnej opinii co do hotelu
                Filerimos, czy tzn że jest az tak źle?
                Ciekawa jestem bo wykupilam wycieczkę na sierpień a teraz się zaczęłam
                zastanawiać nad zmianą...może znajdzie się ktoś kto napisze jednak coś
                optymistycznego?! Chciałabym jechac na Rodos ale teraz to już zglupiałam i
                chyba zaczynam załować ze weszłam na to forum...
                • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: Filerimos hotel na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 19:04
                  www.wakacje.pl -tam znajdziesz pocieszające posty o tym hotelu.
                  Ja też tam jadę pod koniec lipca na 2 tygodnie.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka