Gość: pop IP: *.tele2.pl 28.11.02, 18:04 Do pracowników biur podróży czy macie upierdliwych klientów ? takich którzy chcą jechac na przysłowioej d... e do raju ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kop Re: upierdliwi klienci ... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 28.11.02, 18:35 no pewnie, bez nich byłoby smutniej. Np. babka chciała duże łóżko dla siebie i dla męża, ale... musiało być koniecznie przykręcone do podłogi: - Bo wie Pani, my to czasami budzimy sie w innym miejscu. Tak łóżko chodzi! Tak się uparła na przykręcone łóżko, że nic jej nie interesowało: ani cena, ani miejsce, ani inne rzeczy. Zażartowałam, że na miejscu na pewno jest sklep z wiertarkami, a srobki może wziąć z domu. Smiała się i kupiła wreszcie wycieczkę. Ale na początku myślałam, że wyjdę ze złości... pa p.s niedawno przyszła i powiedziała, że bardzo się jej podobało. O tym łóżku już nie wspominała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ................. Re: upierdliwi klienci ... IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 02.12.02, 01:20 Gość portalu: kop napisał(a): > no pewnie, bez nich byłoby smutniej. Np. babka chciała duże łóżko dla siebie i > dla męża, ale... musiało być koniecznie przykręcone do podłogi: > - Bo wie Pani, my to czasami budzimy sie w innym miejscu. Tak łóżko chodzi! > Tak się uparła na przykręcone łóżko, że nic jej nie interesowało: ani cena, ani > > miejsce, ani inne rzeczy. > Zażartowałam, że na miejscu na pewno jest sklep z wiertarkami, a srobki może > wziąć z domu. Smiała się i kupiła wreszcie wycieczkę. Ale na początku myślałam, > > że wyjdę ze złości... > pa > p.s niedawno przyszła i powiedziała, że bardzo się jej podobało. O tym łóżku > już nie wspominała:) * Ja bym takiej nie wiertarke proponowal, tylko odrazu podloge. Widocznie facet na niej dobrze jej zrobil, dlatego tez przyjechala zadowolona i zapomniala nareszcie o lozku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: upierdliwi klienci ... IP: 157.25.164.* 29.11.02, 11:09 ...jak najbardziej. Możnaby historie najróżniejsze pisać. Zastanawiałem się kiedyś, czy nie warto założyć forum specjalnie dla pracowników biur podróży: żeby mogli się odreagować i zobaczyć, że gdzie indziej jest podobnie. A klienci, którzyby to czytali, możeby się zreflektowali, spojrzeli na siebie z boku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: upierdliwi klienci ... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.11.02, 11:40 A ja na swój sposób lubię marudnych klientów. Co prawda są denerwujący i w środku nieraz coś się we mnie zagotuje, ale nie mogę dać po sobie poznać. W ciągu 10 lat pracy w biurze podróży, nauczyłem się, że poświęcenie czasu i okazanie anielskiej cierpliwości "upierdliwemu" klientowi niejednokrotnie opłaca się. To nierzadko ludzie o skomplikowanej osobowości, czasem niezłe gapy, część z nich jedank zdaje sobie sprawę ze swych wad i potem potrafi docenić, że okazuje mu się zrozumienie i cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: upierdliwi klienci ... IP: *.tele2.pl 29.11.02, 16:11 bardzo dobry pomsł załuzmy takie forum dla ludzi z branzy może na hasło ? Odpowiedz Link Zgłoś
kokpit Re: upierdliwi klienci ... 01.12.02, 20:43 Gość portalu: pop napisał(a): > bardzo dobry pomsł załuzmy takie forum dla ludzi z branzy może na hasło ? SWIETNY POMYSL. KTO TO ZROBI? MOZE TEN, KTO ZACZĄŁ TEN WATEK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: upierdliwi klienci ... IP: *.w / *.net.pl 04.12.02, 17:40 kokpit napisał: > Gość portalu: pop napisał(a): > > > bardzo dobry pomsł załuzmy takie forum dla ludzi z branzy może na hasło > ? > SWIETNY POMYSL. KTO TO ZROBI? MOZE TEN, KTO ZACZĄŁ TEN WATEK? Na hasło??? Irracjonalne raczej:))) hasło: seszele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: upierdliwi klienci ... IP: *.tau.com.pl 29.11.02, 17:30 czasami mozna ze smiechu sie pod biurko ze smiechu stoczyc, ale po prostu nie wypada. ale jak tu nie parsknac smiechem gdy dzwoni pacjent i drze sie do sluchawki:" e, pani , a do tej Huragandy na in ekskludyt to macie jakies wycieczki?", albo" ja to bym chcial polecic na last minute bo wszyscy moi znajomi juz tam byli i bardzo im sie podobalo", " czy ja dostane aktualny katalog ofert last minute ze zdjeciami na najblizsze 2 miesiace", albo wchodzi klient we wrzesniu i pyta o last minute na styczen. Duzo maglabym tu jeszcze napisac, ale zostawie cos na potem. Pozdrawiam wszystkich co sie musza z klientami uzerac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POP Re: upierdliwi klienci ... IP: *.tele2.pl 29.11.02, 17:54 TAK TO JU Z JEST AGA NIESTETY ALBO UDOWADNIAJ ACI ŻE ONI TO MOGA KUPIC ZA DUŻO TANIEJ W BERLINIE,,, TO POCO PZRYCHODZA DO NAS ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qmpel Re: upierdliwi klienci ... IP: 81.10.13.* 29.11.02, 18:42 -Panieeee, ja juz z wami 7 razy bylam na urlopie! Zawsze jest ten sam syf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: upierdliwi klienci ... IP: 157.25.164.* 30.11.02, 14:31 Gość portalu: Qmpel napisał(a): > -Panieeee, ja juz z wami 7 razy bylam na urlopie! Zawsze jest ten sam syf! DOBRE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qmpel Re: upierdliwi klienci ... IP: 62.139.27.* 30.11.02, 18:13 Zapewniam, ze jest to tylko jeden z setek tekstow jakie slyszalem... Taaaa... ale fajnie jest! "Panie ten hotel to trzy gwiazdki? To sa trzy kupy!" (Zaslyszane) Hahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
kokpit Re: upierdliwi klienci ... 01.12.02, 20:44 ZAŁOZYSZ TAKI TEMACIK?DL APRACOWNIKÓW BIUR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolgirl Re: upierdliwi klienci ... IP: *.joint.eu.org 01.12.02, 23:53 Jak najbardziej jestem za! Do mnie z kolei przyszła kiedyś pewna starsza dama, która chciała jechać na wycieczke objazdową niewazne gdzie ważne żeby pilotka była brzydka, bo ostatnio jej mąż podszczypywał ładną i młodą w tyłeczek :)) Pozdrawiam i czekam na wiadomości na temat nowego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikop Re: upierdliwi klienci ... IP: *.swps.edu.pl / 192.168.17.* 02.12.02, 12:14 Pop - zacznij z tym własnym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: upierdliwi klienci ... IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.12.02, 16:43 OK, ja też jetem za tym forum. Najlepiej załóż nowy wątek o tytule np. "nieustające forum pracowników biur podróży". Odpowiedz Link Zgłoś
last Re: upierdliwi klienci ... 04.12.02, 17:57 słuchajcie mamy forum "ukryte" warunki osoba z branży ale jeszce nie działa zacznie działac dobiero za godzine wszyscy którzy pisali zostaną zaproszeni do forum reszta tylko po weryfikacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qmpel Re: upierdliwi klienci ... IP: 62.139.27.* 05.12.02, 10:23 Ale fajnie! Jak to ma dzialac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kop Re: upierdliwi klienci ... IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 05.12.02, 10:41 no własnie, jak to ma działać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAST/POP NOWE TAEMATY NA NASZYM FORUM ... IP: *.tele2.pl 05.12.02, 17:59 DOBRA JUZ WIEMY JAK SIE ZAPRASZAC TERAZ CI CO PISALI WCZESNIEJ MÓSZA MIEC WŁASNE KONTA ŻEBY ICH ZAPROSIC ? TERAZ PYTANIE CZY CHECIE/CHCEMY MÓWC Z JAKIEGO KTO JEST BIURA CZU LEPIEJ NIE ? DECYZJA NALEZY DO NAS /WAS OSOBISCIE UWARZAM ZE MÓSI BYC KILKU ADMINISTRATORÓW BO CZASAMI KAZDY Z NAS MA PZRESTOJE W DOSTEPIE DO KOMPUTERA BO JEST NAWAŁ PRACY DODATKOW KAZDY Z WAS MOZE MÓWIC O CZYM CHCE I CO GO BOLI W NASZEJ BRANŻY NP TEMAT WARTA A MAŁE BIURA PODRÓŻY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qmpel Re: NOWE TAEMATY NA NASZYM FORUM ... IP: 62.139.27.* 05.12.02, 18:09 Caly czas nie wiem gdzie co i jak.... Dajcie jakiegos maila na ktory mozna pisac! Pozdr. Qmpel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop/last Re: upierdliwi klienci .../forum IP: *.tele2.pl 05.12.02, 17:20 witam wszystkich zostało załozone forum dla pracowników biur podróży forum ma charakter ukryty wszystkie osobu które dotej pory pisały dostana wszelkie uprawnienia łacznie z zapraszaniem innych osób ale jesli ktos bedzie zapraszał ludzi nie z branzy (niestety zostanie ups wyrzucony ) ateraz czekam na propozycje jak zorganizaowac cała ta zabawe zeby forum mial charakter doradczy nawet dla tych któzry stracili parce lub jej szukali zarówno dla pracowników jak i dla pracodawcow a ponadto mozna sobie poplotkowac tylko bez chamsrwa jak któś ma leoszy pomysła prosze bardzo to jest nasze forum :) pozdrawiam wasz last/pop Odpowiedz Link Zgłoś
kokpit Re: upierdliwi klienci .../forum 05.12.02, 17:39 Gość portalu: pop/last napisał(a): > witam wszystkich zostało załozone forum dla pracowników biur podróży forum ma > charakter ukryty wszystkie osobu które dotej pory pisały dostana wszelkie > uprawnienia łacznie z zapraszaniem innych osób ale jesli ktos bedzie > zapraszał ludzi nie z branzy (niestety zostanie ups wyrzucony ) ateraz czekam > na propozycje jak zorganizaowac cała ta zabawe zeby forum mial charakter > doradczy nawet dla tych któzry stracili parce lub jej szukali zarówno dla > pracowników jak i dla pracodawcow a ponadto mozna sobie poplotkowac tylko bez > chamsrwa jak któś ma leoszy pomysła prosze bardzo to jest nasze forum :) > pozdrawiam wasz last/pop CZe pop, fajny pomysł, dobrze ze sie za to wziales. tylko jak tam sie dostac. napisz mi na: kokpit@gazeta.pl bo ja za cholere nie wiem, jak tam sie dostać:) a co do pomysłu... 1. wymiana info. na temat syt. na polskim rynku. 2. plotki 3. praca - gdzie jest a gdzie zwalniaja 4. wymiana info. na temat oferty - pomaganie sobie - mam nadzieję, że to wyjdzie:) 5. Ogólnie: co w trawie piszczy> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAST Re: upierdliwi klienci ... JAKSIE ZALOGOWAC? IP: *.tele2.pl 05.12.02, 17:48 sczerze to niewiem jak cie zaprosic ale AGA sama poprosiłażeby być na naszyn forum wię może nam podpowie acha wszyscy dotej pory zostaja administratorami bedzieci mogli zapraszac innych tylko na boga z sensem jak tylko sie dowiem jak wszystkich zaprosic to to zrobie ale narazie licze na podpowiedz AGI POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
kokpit Re: upierdliwi klienci ... JAKSIE ZALOGOWAC? 05.12.02, 18:05 aha:), to czekam na Age. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAST/POP Re: upierdliwi klienci ... JAKSIE ZALOGOWAC? IP: *.tele2.pl 05.12.02, 18:13 WSŁAŁEM CI ZAPROSZENIE JUZ SIE NAUMIAŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
qumpel1975 Re: upierdliwi klienci ... JAKSIE ZALOGOWAC? 05.12.02, 18:31 Ja tez prosze o zaproszenie...:) Chyba udalo mi sie zalozyc konto... No, czekam z niecierpliwoscia. Q(u)mpel. Odpowiedz Link Zgłoś
kokpit Re: upierdliwi klienci ... JAKSIE ZALOGOWAC? 05.12.02, 18:34 Gość portalu: LAST/POP napisał(a): > WSŁAŁEM CI ZAPROSZENIE JUZ SIE NAUMIAŁEM dzieki.ja wyslalem zgloszonko:) i czekam sobie cierpliwie. ciekaw jestem jak to wypali. pozdr. mam jeszcze sprawę, ale przysle juz na adres gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
kraczek1 Re: chce sie zalogowac ... 05.12.02, 22:32 wyslalem do 3 osob prosbe o zaproszenie mnie na forum i nikt nie raczyl odpowiedziec. Pzdr Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
last Re: chce sie zalogowac ... 06.12.02, 12:18 zostales zaproszony przedstaw nam sie na naszym forum Odpowiedz Link Zgłoś
cooolgirl Re: upierdliwi klienci ... 08.12.02, 17:40 No i jak sie zalogowac?Nie bylo mnie przez troche i terazz chyba nie jestem na czasie... :(( Zaprosicie mnie??proszeee!! Caluski dla wszystkich PS.nawet konto sobie zalozylam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qumpel1975 Re: upierdliwi klienci ... IP: 62.139.27.* 08.12.02, 17:45 Hejka! Zaproszenia rozsyla last! Czekamy! Odpowiedz Link Zgłoś
last MOŻE ADMINI ZACZELI BY .. 09.12.02, 16:15 ZAPRASZAC NA NASZE FORUM BO LUDZISKA SIE NUDZA JAK KTOS CHCE ZOSTAĆ DODANY ZAPRASZAM BARDZO DOBRZE PISZA NIE KTÓRZY O JAKIŚ CIEKAWOSTAKCH TAKICH JAK OPOLE ! WTEDY WIDAC ZE CZŁOWIEK JEST Z NASZYCH POZDAWIAM WSZYSTKICH CZEKAM NA POMYSŁY I NOWE TEMATY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qumpel1975 Re: MOŻE ADMINI ZACZELI BY .. IP: 62.139.27.* 10.12.02, 12:01 Hallo, hallo! Nie wiem czy zauwazyles, ale TYLKO zalozyciel ma prawo zapraszania nowych uczestnikow. Jako admin nie moge nikogo zapraszac, jedynie kasowac/dodawac posty i watki! Zeby zrozumiec ten mechanizm zalozylem nawet "lewe forum". Twoj "panel" administratorski ma opcje wysylana zaproszen. I tylko Twoj. Pozdrawiam Qumpel last napisał: > ZAPRASZAC NA NASZE FORUM BO LUDZISKA SIE NUDZA > JAK KTOS CHCE ZOSTAĆ DODANY ZAPRASZAM BARDZO DOBRZE PISZA NIE KTÓRZY O > JAKIŚ CIEKAWOSTAKCH TAKICH JAK OPOLE ! WTEDY WIDAC ZE CZŁOWIEK JEST Z NASZYCH > POZDAWIAM WSZYSTKICH CZEKAM NA POMYSŁY I NOWE TEMATY Odpowiedz Link Zgłoś
last Re: MOŻE ADMINI ZACZELI BY .. 10.12.02, 14:49 Gość portalu: qumpel1975 napisał(a): OK BEDYIEMY ZAPRASZAC........> > Hallo, hallo! > > Nie wiem czy zauwazyles, ale TYLKO zalozyciel ma prawo zapraszania nowych > uczestnikow. Jako admin nie moge nikogo zapraszac, jedynie kasowac/dodawac > posty i watki! Zeby zrozumiec ten mechanizm zalozylem nawet "lewe forum". > Twoj "panel" administratorski ma opcje wysylana zaproszen. I tylko Twoj. > > Pozdrawiam > > Qumpel > > last napisał: > > > ZAPRASZAC NA NASZE FORUM BO LUDZISKA SIE NUDZA > > JAK KTOS CHCE ZOSTAĆ DODANY ZAPRASZAM BARDZO DOBRZE PISZA NIE KTÓRZY > O > > JAKIŚ CIEKAWOSTAKCH TAKICH JAK OPOLE ! WTEDY WIDAC ZE CZŁOWIEK JEST Z NASZ > YCH > > POZDAWIAM WSZYSTKICH CZEKAM NA POMYSŁY I NOWE TEMATY Odpowiedz Link Zgłoś
petromin Re: upierdliwi klienci ... 16.12.02, 09:55 Co odpowiadacie gdy klient mowi, ze piasek na Cyprze jest w wielu miejscach "brudny", albo podobna sytuacja z czarnym piaskiem na Wyspach Kanaryjskich? petromin Odpowiedz Link Zgłoś
qumpel1975 Re: upierdliwi klienci ... 16.12.02, 11:47 W jednym z biur podrozy widzialem kolekcje... piasku! Pracownicy z roznych study i urlopow przywozili piasek z roznych stron swiata. Umieszczony w ozdobnych szklanych pojemniczkach jest nie tylko "pomoca naukowa" ale i swietna dekoracja. Wedlug mnie strzal w dziesiatke. Ale o to trzeba sie zatroszczyc przed sezonem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: upierdliwi klienci ... IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 16.12.02, 13:36 Z tym piaskiem to prawda. Fajny pomysł. Niektórzy jeszcze maja kolekcje zdjęc klientów. Jakaś babka raz przyniosla - najlepsze byly te "pomyłkowe" - w toplesie. Niestety, nie wywiesilismy:( Odpowiedz Link Zgłoś
petromin Re: upierdliwi klienci ... 16.12.02, 15:17 Ja też mam niezłą kolekcje. Najbardziej podoba mi sie zielony piasek z Hawajów złożony z samych oliwinów. pozdrawiam petromin Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: upierdliwi klienci ... 16.12.02, 22:07 petromin napisał: > co odpowiadacie ... sytuacja z czarnym piaskiem na Wyspach Kanaryjskich? Śmiejcie się, śmiejcie. A widzieliście może w Waszych katalogach CZARNY PIASEK ? Nie. Wszędzie tylko piękne piaszczyste plaże !!! A wyobraźcie sobie jak pacjent składa 3 lata na piękną plażę, przychodzi na plaże i ... zdziwko. Może tak więcej uczciwej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kraczek1 Re: czarny piasek 16.12.02, 23:07 A zajrzyj do katalogów porządnego touroperatora (np. TUI). Czarne plaże to nie lada atrakcja i też przyciąga mnóstwo klientów. Biały to banał. Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: czarny piasek 18.12.02, 17:43 kraczek1 napisał: > Biały to banał. Ok. Z innej beczki. 1. Ilu jest pracowników usług tyrystycznych w Polsce ? 2. Ilu z nich widziało ten banalny biały piasek ( poza katalogiem np. TUI ?) Jeśli przynajmniej dla 30 % wszystkich pracowników to banał, to ja zmieniam pracę na pracownika obsługi turystycznej. :) I jeszcze z innej beczki. Ile % turystów z Polski może powiedzieć, że "egzotyczna" oferta biur podróży jest zgodna z rzeczywistością ? Dla jakiego % tyrystów polskich egzotyczny urlop to ciężko zapracowany ekstras związany z innymi wieloma wyrzeczeniami ? Turyści to też banał. Najlepszy byłby jedyny syn jakiegoś bogatego egzotycznego króla. Dla takiego palmy i biały piasek, to na pewno banał. Ps. popełniacie błąd rutyniarstwa :) Ale jesteście potrzebni :) Odpowiedz Link Zgłoś
qumpel1975 Re: upierdliwi klienci ... 17.12.02, 09:51 W zachodniej Turcji ok, 120 km na pld od Izmiru jest park narodowy (!!!) (Milli Park). % plaz, kazda ma inna "nawierzchnie". Zadna nie ma piasku baltyckiego, takiego jaki sobie wyobrazasz na plazy idealnej. Park odwiedzaja tysiace turystow. A co do katalogow: poczytaj, w dobrych katalogach zawsze jest info o rodzajach plazy. A wierz mi, sa ich setki... darth4 napisał: > petromin napisał: > > co odpowiadacie ... sytuacja z czarnym piaskiem na Wyspach Kanaryjskich? > > Śmiejcie się, śmiejcie. A widzieliście może w Waszych katalogach CZARNY > PIASEK ? Nie. Wszędzie tylko piękne piaszczyste plaże !!! A wyobraźcie sobie > jak pacjent składa 3 lata na piękną plażę, przychodzi na plaże i ... zdziwko. > Może tak więcej uczciwej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: upierdliwi klienci ... 16.12.02, 16:21 Chyba nigdy nie zapomnę pewnej Pani, jak pilotowałam kiedyś wycieczkę w Alpy. Na dzien dobry przy odjeździe przyszła zapytać czy na pewno mam polisę ubezpieczeniową bo ona właśnie jest bezpośrednio z ostrego dyżuru laryngologicznego, ma chore ucho no i w razie czego.... Potem się okazało że kobita ma też całą siatke lków nasercowych, ale radośnie stwierdziła, że się chyba wybierze na 3000 na Kitza. A w Brucku przez dwa dni męczyła mnie o zmiane pokoju, bo podobno pod hotelem były ciągi wodne. Pani poznała to po tym, że paprotka w holu była wyschnięta (jak dlka mnie akurat to jej przez dobry miesiąc nie podlewano...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek B.P.Ursynów Śmieszne teksty z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.02, 13:21 Do klienta: ... tak, może się pani ubezpieczyć na swoją rękę ... nie, pilot nie leci z państwem samolotem, on czeka na was na miejscu ... jak pani widzi ośrodek jest jakby w kupie ... tak, tak, rezerwacja jest ważna 24h na dobę ... samolot ląduje jeszcze na lądzie, a później jest przeprawa promem na wyspę (Thassos) Babka się pyta, jak się nazywa ta wycieczka ?? - Chodaki wiatraki, sery poldery W życiu nie widziałem takiego napadu śmiechu To tyle, jak sobie coś przypomnę to dam wam znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek B.P.Ursynów A jak tam wejść na to prywatne forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.02, 13:54 ...bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
last Re: A jak tam wejść na to prywatne forum 21.12.02, 14:17 MUSISZ MIEC KONTO NA GAZETA.PL A WTEDY MOZEMY CIE ZAPROSIC Odpowiedz Link Zgłoś