Gość: MM IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.12.02, 21:28 Czy ktos planuje podroz w tamte rejony?? Chetnie bym sie zabral, bo kocham podroze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirka Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 31.12.02, 22:51 Ja spędziłam tam (tzn. Syria + Jordania) ostatnie wakacje. Niedługo wyskakuję do Libanu (+ może dodatkowo do Syrii), ale w czerwcu raczej nie. Ale radami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.01.03, 06:06 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Jordanu??? IP: *.w / *.net.pl 06.01.03, 00:15 Ciekawe, a może do Nilu? Osobiście bardziej polecam Jordanię (choć faktycznie, jak mówisz po angielsku to jest to Jordan). Generalnie byłem tam we wrześniu i październiku, więc jak coś to wal z pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Jordanu??? IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.01.03, 01:02 troche sarkazmu chyba nie zaszkodzi ;) powinno byc Jordanii, no ale coz ... troche sie odzwyczailem od polskiego :) Co do mojego wyjazdu, to sprawa wyglada tak, ze bardzo chce jechac na jakis miesiac w tamte rejony, ale nawet nikt z moich znajomych nie ma na to ochoty...takie widocznie czasy. Jesli znajdzie sie ktos rownie kochajacy podroze (i przygody tez), to wtedy zaczne planowac. Wtedy rowniez na pewno poprosze o rady :). Na razie dzieki za zaoferowanie pomocy. MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk Re: Turcja, Syria, Jordania IP: proxy / 167.230.76.* 06.01.03, 09:53 Czesc, mam pytanie, czy koniecznie w czerwcu ? Ja chcialam sie wybrac w te rejony, ale po sierpniu (do tego czasu trudno bedzie u mnie z kasa, kupilam mieszkanie). Do tej pory myslalam o biurze trampingowym (tez problem z ludzmi, a podrozujac przez biuro nijako gwarantujesz sobie uczestnikow)... Tak w ogole to skad jestes ? Pytam, bo w Warszawie w ta sobote sa slajdy w klubie Jarema, wlasnie na w/w. Wstep jest bezplatny. Godz 18:00 w wiezy sw. Anny, ale trzeba byc 30 min przed bo sa tlumy. Sam pokaz jest czadowy, super podklad muzyczny i w ogole... Na razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Turcja, Syria, Jordania IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 06.01.03, 18:29 wow. fajnie. to ja chyba przyjdę. chociaż sama nacykałam tam ponad 1000 zdjęć to z chęcią obejrzę sobie slajdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk / Dexter XXI Re: Turcja, Syria, Jordania IP: proxy / 167.230.76.* 07.01.03, 13:24 To super, moze gdzies Cie wypatrze w tlumie ;)) Koniecznie badz wczesniej ! Heja :) ps. Jak by co to bede w brazowych luznych sztruksach i bede siedziala z czarnym plaszczem na kolanach na podlodze z przodu (przed ekranem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Turcja, Syria, Jordania IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 07.01.03, 17:49 spróbuję więc cię rozpoznać, ale nie obiecuję, że przyjdę, ale z drugiej strony kocham te rejony, zresztą już za 16 dni wylatuję do Libanu Gość portalu: Smyk / Dexter XXI napisał(a): > To super, moze gdzies Cie wypatrze w tlumie ;)) Koniecznie badz wczesniej ! > Heja :) > > ps. Jak by co to bede w brazowych luznych sztruksach i bede siedziala z czarnym > > plaszczem na kolanach na podlodze z przodu (przed ekranem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk / Dexter XXI Re: Turcja, Syria, Jordania IP: proxy / 167.230.76.* 07.01.03, 13:24 To super, moze gdzies Cie wypatrze w tlumie ;)) Koniecznie badz wczesniej ! Heja ps. Jak by co to bede w brazowych luznych sztruksach i bede siedziala z czarnym plaszczem na kolanach na podlodze z przodu - przed ekranem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk / Dexter XXI Re: Turcja, Syria, Jordania IP: proxy / 167.230.76.* 07.01.03, 13:24 To super, moze gdzies Cie wypatrze w tlumie ;)) Koniecznie badz wczesniej ! Heja :) ps. Jak by co to bede w brazowych luznych sztruksach i bede siedziala z czarnym plaszczem na kolanach na podlodze z przodu - przed ekranem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: Jordanu??? IP: *.w / *.net.pl 06.01.03, 15:25 Wyjazd jest super i nie rezygnuj. Wybieram się do Iranu, ale na przełomie września i października, więc jak chcesz, to kompletuję wyprawę:) Odpowiedz Link Zgłoś
dexter_xxi Re: Jordanu??? 06.01.03, 17:03 Dzieki za odpowiedz. Iran tez fajnie, tylko co z bezpieczenstwem (moja rodzinka to chyba nie spalaby spokojnie ... ;)) Czy organizujesz wyprawe prywatnie czy przez jakies biuro trampingowe ? Masz juz chetnych ? Ja mam 27 lat, bylam w paru fajnych miejscach, z tym ze zawsze via biuro trampingowe (problem z ludzmi) nie jestem wiec '100%-wym trampem', jak pewnie Ty ....chociaz podczas trampingu tez niezle sie doswiadcza, zwlaszcza jak sie podrozuje po Indiach pociagiem ;)) Jakbys znalazl czas opowiedziec cos wiecej o wyprawie i sobie, bede wdzieczna. Moj mail to dexter_xxi@gazeta.pl Heja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM dzieki Smyk, action... IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.01.03, 18:24 Hej, niestety do klubu nie pojde bo mieszkam w NYC a co do wyjazdu to w tym roku musi byc w czerwcu (ew. koniec maja-polowa lipca)- w drugiej polowie lipca musze wracac. Do Iranu tez moglbym jechac, ale problem jest w tym ze rok szkolny zaczyna sie we wrzesniu i wracam na univerek :) Sprawa wyglada wiec tak, ze jesli chce podrozowac to musi to byc w czasie od czerwca do konca sierpnia (w tym roku wyjatkowo lipca). Tak czy inaczej gorace dzieki za zaproszenie, ale niestety nie moge skorzystac :( choc moze na nastepna wyprawe sie zalape :) Zostaje mi wiec szukac dalej chetnych.... ah, chcialbym jeszcze dodac ze nie chce organizowac wyprawy przez zadne biuro podrozy ... chce po prostu przzyc jakas przygode :) Jeszcze raz gorace dzieki za entuzjazm! MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smyk Re: dzieki Smyk, action... IP: proxy / 167.230.76.* 07.01.03, 15:02 Od dawna mieszkasz w NYC ? pewnie tak, jak nie praktykujesz jezyka. Skad pochodzi Towja rodzina w Polsce ? Odwiedzasz czasami ? Kurcze, nigdy nie bylam w Stanach ...a jest to jednym z moich marzen przejechac poludniowo-zachodnia czesc! Jest taka firma Trek America i oni maja fajne programy, ale sa dla mnie zdecydowanie za drodzy. ...ale kiedys tam sie zjawie, na pewno :) Na razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: dzieki Smyk, action... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.01.03, 00:45 Mieszkam tu jakies 1,5 roku. Jestem na studiach. Troche glupio sie czuje z tym bledem ortograficznym, ale tak jakos mi sie dziwnie to poprawne wydawalo, hmm... I na zachdzie US nawet jeszcze nie bylem... ale sie moze wybiore w te wakacje. W Polsce bylem rok temu, teraz moze przyjade na krotko w lecie - a jestem ze Slaska. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: Jordanu??? IP: *.w / *.net.pl 06.01.03, 18:35 dexter_xxi napisała: > Dzieki za odpowiedz. Iran tez fajnie, tylko co z bezpieczenstwem (moja rodzinka > > to chyba nie spalaby spokojnie ... ;)) Czy organizujesz wyprawe prywatnie czy > przez jakies biuro trampingowe ? Masz juz chetnych ? Ja mam 27 lat, bylam w > paru fajnych miejscach, z tym ze zawsze via biuro trampingowe (problem z > ludzmi) nie jestem wiec '100%-wym trampem', jak pewnie Ty ....chociaz podczas > trampingu tez niezle sie doswiadcza, zwlaszcza jak sie podrozuje po Indiach > pociagiem ;)) Jakbys znalazl czas opowiedziec cos wiecej o wyprawie i sobie, > bede wdzieczna. Moj mail to dexter_xxi@gazeta.pl Heja :) O bezpieczeństwo jestem spokojny, chyba że wojna w Iraku przeniesie się na Iran (mało prawdopodobne). Iran jest bardzo bezpieczny, jeśli ktoś na siłęnie szuka przygód. Zawsze wszystko sam organizuję, więc żadne biura nie wchodzą w rachubę. Wychodzi 4x taniej, ludzie są nie z przypadku i mam pełną swobodę. Wydaje mi się, że Bliski Wschód mam nieźle obcykany, ale w Iranie mnie jeszcze nie było:) Co do wyjazdu, to narazie zbieram informacje co i jak, więc mam dopiero ogólny zarys wyjazdu (3-4 tygodnia Iran + 1 tydzień Turcja, okolice Erzorum). Aha, mam 22 lata (zaraz będzie 23...tfu!:)) i studiuję. Do wyjazdu jeszcze kupę czasu, więc kwestia kompletowania składu jeszcze przede mną, ale mam już 2 zaufane osoby. Co do deklarowania wyjazdu, to nie ma to sensu, bo kupę czasu jeszcze. Jak jesteś zainteresowana, to jest możliwość zabrania się z nami. Wszystko powinno być dopięte już w sierpniu (także fiu fiu). Koszt nie powinien przekroczyć 500-550 $ (600$ to wersja burżujska). Z doświadczenia jednak podobne wyjazdy zamykały się poniżej 500$, a Iran jest jeszcze tańszy (tylko ta cholerna wiza). pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek102 Re: Jordanu??? 07.01.03, 17:44 Witam. Jestem zainteresowany wyjazdem do Iranu. Czy mógłbyś odezwać się do mnie na krzysiek102@gazeta.pl Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Jordanu??? IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 06.01.03, 18:26 Ja to wtedy (też wrzesień) była i w Jordanii i nad Jordanem (co prawda jak schodziłam nad brzeg rzeki to mi żołnierze trochę machali bronią) :) Gość portalu: acton napisał(a): > Ciekawe, a może do Nilu? Osobiście bardziej polecam Jordanię (choć faktycznie, > jak mówisz po angielsku to jest to Jordan). Generalnie byłem tam we wrześniu i > październiku, więc jak coś to wal z pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan 25.01.03, 12:56 Gość portalu: MM napisał(a): > Czy ktos planuje podroz w tamte rejony?? > Chetnie bym sie zabral, bo kocham podroze Mam luź plany wyjazdu w tamten region lub nad Bajkał, z kilkoma kolegami (3-4 osoby), termin czerwcowy może być czas wycieczki do 3 tygodni nie dostane więcej urlopu. Jak cos kontakt pod adresem puszek@poczta.fm - moge odpowiadać z opoźnieniem nie sprawdzam reguralnie tej poczty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.01.03, 20:40 wyslalem ci maila MM Odpowiedz Link Zgłoś