Dodaj do ulubionych

Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordanu???

IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.12.02, 21:28
Czy ktos planuje podroz w tamte rejony??
Chetnie bym sie zabral, bo kocham podroze
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirka Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 31.12.02, 22:51
      Ja spędziłam tam (tzn. Syria + Jordania) ostatnie wakacje.
      Niedługo wyskakuję do Libanu (+ może dodatkowo do Syrii), ale w czerwcu raczej
      nie. Ale radami.
    • Gość: MM Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.01.03, 06:06
      dzieki
    • Gość: acton Jordanu??? IP: *.w / *.net.pl 06.01.03, 00:15
      Ciekawe, a może do Nilu? Osobiście bardziej polecam Jordanię (choć faktycznie,
      jak mówisz po angielsku to jest to Jordan). Generalnie byłem tam we wrześniu i
      październiku, więc jak coś to wal z pytaniami.
      • Gość: MM Re: Jordanu??? IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.01.03, 01:02
        troche sarkazmu chyba nie zaszkodzi ;)
        powinno byc Jordanii, no ale coz ... troche sie odzwyczailem od polskiego :)

Co do mojego wyjazdu, to sprawa wyglada tak, ze bardzo chce jechac na jakis
        miesiac w tamte rejony, ale nawet nikt z moich znajomych nie ma na to
        ochoty...takie widocznie czasy. Jesli znajdzie sie ktos rownie kochajacy
        podroze (i przygody tez), to wtedy zaczne planowac. Wtedy rowniez na pewno
        poprosze o rady :).
        Na razie dzieki za zaoferowanie pomocy.
        MM
        • Gość: Smyk Re: Turcja, Syria, Jordania IP: proxy / 167.230.76.* 06.01.03, 09:53
          Czesc, mam pytanie, czy koniecznie w czerwcu ? Ja chcialam sie wybrac w te
          rejony, ale po sierpniu (do tego czasu trudno bedzie u mnie z kasa, kupilam
          mieszkanie). Do tej pory myslalam o biurze trampingowym (tez problem z ludzmi,
          a podrozujac przez biuro nijako gwarantujesz sobie uczestnikow)... Tak w ogole
          to skad jestes ? Pytam, bo w Warszawie w ta sobote sa slajdy w klubie Jarema,
          wlasnie na w/w. Wstep jest bezplatny. Godz 18:00 w wiezy sw. Anny, ale trzeba
          byc 30 min przed bo sa tlumy. Sam pokaz jest czadowy, super podklad muzyczny i
          w ogole... Na razie :)
          • Gość: Mirka Re: Turcja, Syria, Jordania IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 06.01.03, 18:29
            wow. fajnie. to ja chyba przyjdę. chociaż sama nacykałam tam ponad 1000 zdjęć
            to z chęcią obejrzę sobie slajdy
            • Gość: Smyk / Dexter XXI Re: Turcja, Syria, Jordania IP: proxy / 167.230.76.* 07.01.03, 13:24
              To super, moze gdzies Cie wypatrze w tlumie ;)) Koniecznie badz wczesniej !
              Heja :)

ps. Jak by co to bede w brazowych luznych sztruksach i bede siedziala z czarnym
              plaszczem na kolanach na podlodze z przodu (przed ekranem).
              • Gość: mirka Re: Turcja, Syria, Jordania IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 07.01.03, 17:49
                spróbuję więc cię rozpoznać, ale nie obiecuję, że przyjdę, ale z drugiej strony
                kocham te rejony, zresztą już za 16 dni wylatuję do Libanu

Gość portalu: Smyk / Dexter XXI napisał(a):

> To super, moze gdzies Cie wypatrze w tlumie ;)) Koniecznie badz wczesniej !
                > Heja :)
                >
                > ps. Jak by co to bede w brazowych luznych sztruksach i bede siedziala z
                czarnym
                >
                > plaszczem na kolanach na podlodze z przodu (przed ekranem).
            • Gość: Smyk / Dexter XXI Re: Turcja, Syria, Jordania IP: proxy / 167.230.76.* 07.01.03, 13:24
              Heja

plaszczem na kolanach na podlodze z przodu - przed ekranem ;)
              Heja :)

plaszczem na kolanach na podlodze z przodu - przed ekranem ;)
        • Gość: acton Re: Jordanu??? IP: *.w / *.net.pl 06.01.03, 15:25
          Wyjazd jest super i nie rezygnuj. Wybieram się do Iranu, ale na przełomie
          września i października, więc jak chcesz, to kompletuję wyprawę:)
          • dexter_xxi Re: Jordanu??? 06.01.03, 17:03
            Dzieki za odpowiedz. Iran tez fajnie, tylko co z bezpieczenstwem (moja rodzinka
            to chyba nie spalaby spokojnie ... ;)) Czy organizujesz wyprawe prywatnie czy
            przez jakies biuro trampingowe ? Masz juz chetnych ? Ja mam 27 lat, bylam w
            paru fajnych miejscach, z tym ze zawsze via biuro trampingowe (problem z
            ludzmi) nie jestem wiec '100%-wym trampem', jak pewnie Ty ....chociaz podczas
            trampingu tez niezle sie doswiadcza, zwlaszcza jak sie podrozuje po Indiach
            pociagiem ;)) Jakbys znalazl czas opowiedziec cos wiecej o wyprawie i sobie,
            bede wdzieczna. Moj mail to dexter_xxi@gazeta.pl Heja :)
            • Gość: MM dzieki Smyk, action... IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.01.03, 18:24
              Hej,
              niestety do klubu nie pojde bo mieszkam w NYC
              a co do wyjazdu to w tym roku musi byc w czerwcu (ew. koniec maja-polowa lipca)-
              w drugiej polowie lipca musze wracac. Do Iranu tez moglbym jechac, ale problem
              jest w tym ze rok szkolny zaczyna sie we wrzesniu i wracam na univerek :)
              Sprawa wyglada wiec tak, ze jesli chce podrozowac to musi to byc w czasie od
              czerwca do konca sierpnia (w tym roku wyjatkowo lipca).
              Tak czy inaczej gorace dzieki za zaproszenie, ale niestety nie moge
              skorzystac :( choc moze na nastepna wyprawe sie zalape :)

Zostaje mi wiec szukac dalej chetnych....
              ah, chcialbym jeszcze dodac ze nie chce organizowac wyprawy przez zadne biuro
              podrozy ... chce po prostu przzyc jakas przygode :)

Jeszcze raz gorace dzieki za entuzjazm!
              MM
              • Gość: Smyk Re: dzieki Smyk, action... IP: proxy / 167.230.76.* 07.01.03, 15:02
                Od dawna mieszkasz w NYC ? pewnie tak, jak nie praktykujesz jezyka. Skad
                pochodzi Towja rodzina w Polsce ? Odwiedzasz czasami ?

Kurcze, nigdy nie bylam w Stanach ...a jest to jednym z moich marzen przejechac
                poludniowo-zachodnia czesc! Jest taka firma Trek America i oni maja fajne
                programy, ale sa dla mnie zdecydowanie za drodzy.

...ale kiedys tam sie zjawie, na pewno :)

Na razie :)
                • Gość: MM Re: dzieki Smyk, action... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.01.03, 00:45
                  Mieszkam tu jakies 1,5 roku. Jestem na studiach. Troche glupio sie czuje z tym
                  bledem ortograficznym, ale tak jakos mi sie dziwnie to poprawne wydawalo, hmm...
                  I na zachdzie US nawet jeszcze nie bylem... ale sie moze wybiore w te wakacje.
                  W Polsce bylem rok temu, teraz moze przyjade na krotko w lecie - a jestem ze
                  Slaska.
                  pzdr
            • Gość: acton Re: Jordanu??? IP: *.w / *.net.pl 06.01.03, 18:35
              dexter_xxi napisała:

> Dzieki za odpowiedz. Iran tez fajnie, tylko co z bezpieczenstwem (moja
              rodzinka
              >
              > to chyba nie spalaby spokojnie ... ;)) Czy organizujesz wyprawe prywatnie czy
              > przez jakies biuro trampingowe ? Masz juz chetnych ? Ja mam 27 lat, bylam w
              > paru fajnych miejscach, z tym ze zawsze via biuro trampingowe (problem z
              > ludzmi) nie jestem wiec '100%-wym trampem', jak pewnie Ty ....chociaz podczas
              > trampingu tez niezle sie doswiadcza, zwlaszcza jak sie podrozuje po Indiach
              > pociagiem ;)) Jakbys znalazl czas opowiedziec cos wiecej o wyprawie i sobie,
              > bede wdzieczna. Moj mail to dexter_xxi@gazeta.pl Heja :)

O bezpieczeństwo jestem spokojny, chyba że wojna w Iraku przeniesie się na Iran
              (mało prawdopodobne). Iran jest bardzo bezpieczny, jeśli ktoś na siłęnie szuka
              przygód. Zawsze wszystko sam organizuję, więc żadne biura nie wchodzą w
              rachubę. Wychodzi 4x taniej, ludzie są nie z przypadku i mam pełną swobodę.
              Wydaje mi się, że Bliski Wschód mam nieźle obcykany, ale w Iranie mnie jeszcze
              nie było:) Co do wyjazdu, to narazie zbieram informacje co i jak, więc mam
              dopiero ogólny zarys wyjazdu (3-4 tygodnia Iran + 1 tydzień Turcja, okolice
              Erzorum). Aha, mam 22 lata (zaraz będzie 23...tfu!:)) i studiuję. Do wyjazdu
              jeszcze kupę czasu, więc kwestia kompletowania składu jeszcze przede mną, ale
              mam już 2 zaufane osoby. Co do deklarowania wyjazdu, to nie ma to sensu, bo
              kupę czasu jeszcze. Jak jesteś zainteresowana, to jest możliwość zabrania się z
              nami. Wszystko powinno być dopięte już w sierpniu (także fiu fiu). Koszt nie
              powinien przekroczyć 500-550 $ (600$ to wersja burżujska). Z doświadczenia
              jednak podobne wyjazdy zamykały się poniżej 500$, a Iran jest jeszcze tańszy
              (tylko ta cholerna wiza).
              pozdrówka
          • krzysiek102 Re: Jordanu??? 07.01.03, 17:44
            Witam.
            Jestem zainteresowany wyjazdem do Iranu.
            Czy mógłbyś odezwać się do mnie na krzysiek102@gazeta.pl

Pozdrawiam
            Krzysiek
      • Gość: Mirka Re: Jordanu??? IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 06.01.03, 18:26
        Ja to wtedy (też wrzesień) była i w Jordanii i nad Jordanem (co prawda jak
        schodziłam nad brzeg rzeki to mi żołnierze trochę machali bronią) :)

Gość portalu: acton napisał(a):

> Ciekawe, a może do Nilu? Osobiście bardziej polecam Jordanię (choć
        faktycznie,
        > jak mówisz po angielsku to jest to Jordan). Generalnie byłem tam we wrześniu
        i
        > październiku, więc jak coś to wal z pytaniami.
    • Gość: MM do gory IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.01.03, 18:19
      • Gość: MM do gory IP: *.ny5030.east.verizon.net 19.01.03, 02:25
    • Gość: MM up IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.01.03, 04:06
      • Gość: MM Re: up IP: *.ny5030.east.verizon.net 01.02.03, 03:26
    • bob1111 Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan 25.01.03, 12:56
      Gość portalu: MM napisał(a):

> Czy ktos planuje podroz w tamte rejony??
      > Chetnie bym sie zabral, bo kocham podroze

Mam luź plany wyjazdu w tamten region lub nad Bajkał, z kilkoma kolegami (3-4
      osoby), termin czerwcowy może być czas wycieczki do 3 tygodni nie dostane
      więcej urlopu.

Jak cos kontakt pod adresem puszek@poczta.fm - moge odpowiadać z opoźnieniem
      nie sprawdzam reguralnie tej poczty
      • Gość: MM Re: Kto jedzie w czerwcu do Turcji, Syrii, Jordan IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.01.03, 20:40
        wyslalem ci maila
        MM
    • Gość: MM do gory IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.02.03, 23:22
      • Gość: MM Re: do gory IP: *.ny5030.east.verizon.net 03.04.03, 03:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka