Dodaj do ulubionych

PARYŻ- rezerwacja hotelu

IP: proxy / 217.8.161.* 17.01.03, 11:12
Chcę zarezerwować nocleg w Paryżu. Niestety przy rezerwacji wymagają podania
nr karty kredytowej. Ja jej nie posiadam, ale myślę, że chyba wystarczyłaby
karta bankomatowa. Z tymże nie jestem pewna czy to jest bezpieczne ? Czy
hotel ściąga pieniądze z tej karty za noclegi, po co im ten numer ? Czy ktoś
załatwiał rezerwację w ten sposób ? Proszę o podzielenie się doświadczeniami
w tej sprawie ? Dzięki.
Ala
Obserwuj wątek
    • troy-der-1 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 17.01.03, 11:47

Droga Alu.
      W wiekszosci rezerwacjii jest wymagana karta kredytowa.
      Karta bankomatowa lub "Maestro" nie wystarczaja do dokonania rezerwacjii.
      Wyrob sobie Vise,albo Am-Ex i problem zniknie.
      • rose2 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 17.01.03, 14:15
        Niestety ale bez karty kredytowej nie zarezerwujesz hotelu w Paryzu. Jedynym
        wyjsciem jest biuro podrozy, tylko ze bedzesz musiala zaplacic prowizje. Numer
        karty kredytowej to gwarancja za rezerwacje pokoju, takze jesli sie nie
        pojawisz i nie odwolasz rezerwacji to i tak karte obciaza, takie sa zasady. W
        niektorych hotelach w Polsce mozna zarezerwowac bez karty ale jest to
        rezerwacja niegwarantowana i pokoj trzymaja do 18. Jako ze w Paryzu nie
        nazekaja na brak turystow, czasem ciezko jest ze znalezieniem czegos za
        rozsadna cene, takze nikt nie bedzie trzymal pokoju bez gwarancji.
        • Gość: Ala Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: proxy / 217.8.161.* 17.01.03, 15:54

Dziękuję za odpowiedzi. WIdzę, że jesteście zorientowani w
          tej tematyce.
          A jak by podać np nr tej karty, którą się płaci w sklepach i
          pobiera z bankomatu. A może pojechać w "ciemno"? Z tymże ja
          siebie nie widzę chodzącą po hotelach i pytającą o możliwość
          noclegu.
          Tak w ogóle to wyszukałam sobie kilka hoteli np. w hotel *
          gwiazdkowym za pokój pojedyńczy dla 1 osoby, bez prysznica,
          toaleta na zewn., chyba z umywalką chcą 28 euro za nocleg, w
          innym 26,50. Jeden jest w 14 dzielnicy, ten drugi w Gare du
          Nord.Chciałabym zminimalizować koszty noclegu, a może wybrać hostel ??
          Co o tym sądzicie???
          Pozdrawiam
          Ala

• rose2 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 20.01.03, 10:37
            Jesli masz ograniczone finanse, to na Twoim miejscu wybralabym hostel. Takie
            hoteliki 1* troche mnie przerazaja. A poza tym to okolice Gare du Nord nie sa
            zbytnio ciekawe.
            • Gość: Ala Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: proxy / 217.8.161.* 20.01.03, 12:52
              Bardzo dziękuję za odpowiedź. Byłam króciutko w Paryżu przez 3 dni, i tak jak
              pamiętam właśnie te okolice wydały mi się nie najciekawsze. Jeżeli chodzi o te
              hotele 1 * to co masz dokładnie na myśli? A okolice centrum pompidu
              (przepraszam za pisownie), a może dalej od centrum ? I tak muszę kupić bilet na
              przejazdy, ile kosztuje? Czekam na dalsze podpowiedzi. Dzięki
              Ala
              • rose2 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 20.01.03, 13:11
                Ja kiedys nocowalam w Paryzu w hotelu ** i bylo strasznie, wiec nie wiem jak
                wyglada taki z *, moze sie myle.
                Okolice Les Halles sa zdecydowanie przyjemniejsze, niz okolice dworcow.
                Jeden przejazd metrem kosztuje 1.3 euro (karnet 10 biletow 9 euro wiec sie
                lepiej oplaca niz pojedynczo), karta Orange (musisz miec zdjecie) na strefe 1 i
                2 gdzies okolo 10 euro na tydzien.
                Jedziesz sama czy z kims, to w zasadzie tez jest wazne, bo czasami tak bywa, ze
                hotel ma stawki za pokoj, a nie od osoby (np Holiday Inn Express lub Ibis) i
                koszt dzielony na 2 nie jest az tak wysoki.
                • Gość: Ala Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: proxy / 217.8.161.* 20.01.03, 13:22
                  Dzięki Rose2 za odpowiedź. Właśnie jadę sama, więc nie będę dzielić kosztów
                  pokoju z kimś. Nie wiem jeśli chodzi o hostel, czy wybrać pokój 2-os (nie
                  wiadomo na kogo się trafi) czy pojedyńczy. Na pewno tańsza wersja to prysznic i
                  ubikacja na zewn., ale nie wiadomo w jakim stanie. A ty co o tym myślisz ?
                  • rose2 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 20.01.03, 13:35
                    Jesli jedziesz sama, to na pewno powinnas szukac pokoju jednoosobowego. Tak jak
                    napisalas nie wiadomo na kogo sie trafi.
                    A jesli chodzi o karte bankomatowa (Maestro)to nie mozna z nia zarezerwowac
                    hotelu, musi byc to VISA, MasterCard, AMEX etc.
                    Jak dlugo zamierzasz zostac w Paryzu??
                    • Gość: Ala Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: proxy / 217.8.161.* 20.01.03, 14:15
                      Chcę spędzić 10 dni na przełomie kwietnia i maja. Pogoda o tej porze powinna
                      być w porządku ?
            • Gość: Ala Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: proxy / 217.8.161.* 20.01.03, 13:02
              Jeszcze mam jedno pytanko, czy może znasz jakiś fajny hostel, czysty, w
              spokojnej okolicy. Faktycznie finanse mam ograniczone i wolę wydać pieniążki na
              inne przyjemności :-). A może chociaż doradzisz w jakich okolicach szukać ?
              Dzięki raz jeszcze.
              ALa
            • Gość: Ala Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: proxy / 217.8.161.* 20.01.03, 13:11
              To znowu ja. Czy to prawda, że hostele są zamykane przez kilka godzin w ciągu
              dnia i trzeba opuścić pokoje. Jak to jest ?
              • rose2 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 20.01.03, 13:20
                Niestety ale nie znam zadnego hostelu w Paryzu, moze moglabys sprobowac przez
                jakies organizacje studenckie...
              • Gość: jap Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: 195.136.36.* 20.01.03, 14:37
                Gość portalu: Ala napisał(a):

> To znowu ja. Czy to prawda, że hostele są zamykane przez kilka godzin w
                ciągu
                > dnia i trzeba opuścić pokoje. Jak to jest ?
                Większość hosteli rzeczywiście jest zamykana, ale nie wszystkie - można to
                sprawdzić albo na ich stronie, albo telefonicznie. Ale na ogół nie jest to taki
                problem, bo nie po to się tam jedzie, żeby siedzieć w pokoju.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Ala Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: proxy / 217.8.161.* 20.01.03, 15:16
                  Oczywiście masz rację, a znasz jakiś fajny hostel ?
                  Ala
                  • rose2 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 20.01.03, 15:44
                    Nie wiem jak Ci sie uda zarezerwowac ten hostel, przeszukalam kilka stron w
                    internecie i wszedzie chca karte kredytowa...Chyba bedziesz musiala pojechac w
                    ciemno
              • Gość: jap Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu IP: 195.136.36.* 20.01.03, 15:48
                Gość portalu: Ala napisał(a):

> To znowu ja. Czy to prawda, że hostele są zamykane przez kilka godzin w
                ciągu
                > dnia i trzeba opuścić pokoje. Jak to jest ?

Chyba jednak przesadziłem, że większość, ale niektóre tak.
                Zaglądałaś tu: www.cheaphostel.com/ ? Te hostele nie są chyba zamykane,
                a ceny na tyle przystępne, że może weź dwuosobowy na jedną osobę.
                Co do karty kredytowej - tak się już porobiło wszędzie, że człowiek bez
                kredytowej jest prawie podejrzany, a na pewno ma kłopoty z załatwieniem wielu
                rzeczy - rezerwacji, wypożyczenia samochodu czy roweru itp. Nie wiem, czy masz
                możliwość wyrobienia takiej karty, ale to chyba konieczność przy wyjazdach
                zagranicznych.
                • rose2 Re: PARYŻ- rezerwacja hotelu 20.01.03, 15:50
                  zajrzyj jeszcze na forum tylko o Paryzu

www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=177

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka