Gość: belzycebg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:53 Czy ktoś podróżował z tym biurem? Szukam informacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Borówka Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:40 Lepiej daj sobie z nimi spokój. Zwykle wyjazdy nie dochodzą do skutku i wcale się nie dziwię. Nie potrafią udzielić konkretnych informacji. Regułą jest, ze zmieniają terminy wyjazdów i to znacznie, lub w ogóle odwołują z informacją, że bedzie kolejny termin, ale nie wiadomo kiedy itp. Wybierz innego organizatora. Napisz dokąd myślisz pojechać, a będzie łatwiej coś poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Opal Travel IP: 195.42.249.* 20.06.06, 11:51 Dokładnie tak jest. Ciężko o jakąkolwiek informację, personel wyjątkowo opieszały i niekompetentny. W ostatniej chwili odwołuja wyjazd, obiecują inny termin, ale nie wiadomo jaki. Ja próbowałam dwa razy, ani razu nie doszło do skutku, informacje trzeba było siłą wyciągać. Dałam sobie spokój. Programy katalogowe mają ciekawe, ale na tym się sprawa kończy. Pisałam kiedyś o tym na którymś z forów, przeszukaj starsze wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:35 Ja byłem z nimi już 3 razy i nie wiem o jakich wyjazdach piszesz zwiedizłem z opal Meksyk, Peru i Australię i jestem bardzo zadowolony super piloci i organizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:39 Byłem z tym biurem podobnie jak ty w Peru było super Pedro nasz pilot jest świetny poza tym wybrałem te trase bo jest najlepiej przygotowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:45 Ja znam opal z Chin i super pilotke Wiktorię oraz z Indii tam też byłam z Wiktorią a w Australi z Dodo - wesoła chinka biuro organizuje wycieczki chyba na cały świat w Meksyku byłam z rafałem kuleszą super pilot. w tamtym roku byliśmy indywidualnie na Bali tez z tym biurem osobiscie złatwiam wszytko przez internet ale obsługa dziala bardzo sprawinie i wycieczki na 5+ w tym roku jedziemy do Peru i Boliwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belzycebg Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:01 Jesli lecicie 5.07 to mam nadzieję Was spotkać!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:49 Z opal zwiazalem sie przed 2 lat ale uwazam ze maja sprawdzona renome bylem z nimi w brazylii i w RPA w tym roku moze wybiore cos z azji , ja sam sprawdzalem ich w wit i dzialaja chyba od 80 roku ale jach chcesz sprawdzic biuro to wit jest najlepszy a nie fora internetowe bo tu czesto przypadkowi ludzie pisza glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Opal Travel IP: 195.42.249.* 27.06.06, 15:57 Przypadkowy człowieku! Wit jest od tego, aby powiedział klientowi czy biuro jest wiarygodne, czy sa na niego skargi, czy ma zezwolenia itp.itd. I w tym zakresie spełnia swoje zadania. Natomiast forum turystyczne jest od tego, aby podróżnicy podzielili się swoimi subiektywnymi doświadczeniami, których nie zapewni żadna organizacja. A te doświadczenia niekoniecznie muszą być takie same jak Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konar Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:01 Organizowali mi podroz poslubną na bali i zostalismy tydzień dłuzej ja jesetm b.zadowolony zalatwialem co prawda wszytko w krakowie ale biuro tez nmaja w warszawie i gdańsku i agencyjne punkty chyba w wiekszych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Opal Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:33 Bylismy z nimi 2 x w N.Zelandii i Austarli a rok temu w Etiopii - super wycieczki i organizacja polecam Odpowiedz Link Zgłoś