apomazana 29.06.06, 08:43 Chciałam wybrać sie na wycieczke do Tunezji, w tej chwili zarezerwowałam ją w biurze Ecco Holidays, ale zastanawiam sie czy to dobra firma. Jesli ktos wylatywała z tą firma na urlop proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:46 Ja zarezerwowałam na Kretę- Chania i też jestem pełna obaw bo niedobre opinie słyszałam ( ale od konkurencji więc nie wiem czy obiektywne). Ja równiez będę wdzięczna za opinię. ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakofoniks opinia IP: 212.81.199.* 29.06.06, 11:53 jesli chcesz sobie poczytac jak biuro traktuje klientow wejdz na: www.kakofoniks.friko.pl i kliknij w ecco holiday masz duze szanse ze zmienia ci hotel na gorszy zazwyczaj luz ze odwolaja ci wylot zreszta poczytaj na forum o grecji nie polecam, bez trudu powinnas znalezc watki na temat tego biura ogolnie biuro nie przejmuje sie klientami gdyz spora czesc naszego spoleczenstwa uwaza ze skoro juz wyjechala to powinna byc happy a nie wymagac dotrzymania warunkow umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.chello.pl 29.06.06, 12:57 Byłam w ubiegłym roku na Cyprze. Wszystko mniej więcej się zgadzało, rezydent był super!!!! W tym roku kolega wrócił z Tunezji i ........nie zostawił na Ecco suchej nitki ( vide posty na forum Grecja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga34 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.c241.petrotel.pl 29.06.06, 16:28 sama lecę z tym biurem za kilka dni do egiptu.narazie przesuneli nam wylot o jeden dzień,ale w ramach rekompensaty dostaliśmy gratis wycieczkę.miejmy nadzieję że będzie ok.życzę udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.06, 11:58 Nie polecam tego biura. Maja najdroższe oferty jeśli chodzi o dopłaty do pokoju jednoosobowego i opłaty paliwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarjarjar Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:45 W tamtym roku byłem z nimi na Rodos. Wszystko było ok, jak w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:48 Byłam w tym roku na Rodos z Ecco Holiday i odradzam to biuro podróży wszystkim. Hotel w rzeczywistości znacznie odbiegał od tego co było pokazane w katalogu, rezydenci raczej nie przejmują się wczasowiczami, są zupełnie beztroscy! Wyloty z Warszawy i z Rodos opóźnione (ten z Rodos o 8 godzin!). Poza tym, o czym zazwyczaj nie poinformują Cię w biurze podróży ubezpieczenie, które wykupujesz nie zwraca kosztów leczenia do kwoty 50 EUR, to jest tak zwany udział własny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:58 Poza tym, o czym > zazwyczaj nie poinformują Cię w biurze podróży ubezpieczenie, które wykupujesz > nie zwraca kosztów leczenia do kwoty 50 EUR, to jest tak zwany udział własny. bzdura - informują ! Jest w broszurze ubez. Poza tym nieprawdą jest że nie zwracaja kosztów do 50 euro, tylko że płacisz za nie sam a zwrot otrzymasz po powrocie do kraju po pzedstawieniu dowodu zapłaty. I jest to standardem w każdym biurze z którym jeździłem Odpowiedz Link Zgłoś
apomazana Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 30.06.06, 19:34 A z jakimi firmami jeżdziłes? Jednak to nie jest tak łatwo załatwic sobie wycieczke? Muszę to załatwić w przyszłym tygodniu, a nie wiem do jakiego biura podróży mam się udać. Czy szukać przez internet. Moze mi coś doradzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 02.07.06, 21:39 jeździłem do tej pory z Jet Touristic, SDS (juz nie istenieje), Neckermannem, Scan Holiday, Traidą, Ecco Holiday, TUI i Rainbow Tours. Jak miałbym porównywać te biura, to zdecydowanie najlepiej w sensie organizacyjnym było z Neckermannem i TUI, ale to były oferty z wyższej półki. Natomiast z pozostałymi biurami wszędzie było podobnie. Oferta adekwatna do ceny. Póki co na zadnym się nie przejechałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.07.06, 15:43 CZesc! CZy ktos byl z Ecco Holiday na wakacjach w Brazylii, a szczegolnie interesuje mnie wycieczka objazdowa Rio De JAneiro i Iguassu Falls, jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.um.boleslawiec / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:56 ja tesh sie tam wybieram w pazdzierniku i tesh szukam wrazen i opinii Odpowiedz Link Zgłoś
miriam1 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 01.08.06, 20:01 Pojedz z Flugo super biuro staraja sie ja spoznilam sie na samolot i wszystko załatwili gratis i dogonilam grupe czkali!!! wszystko zalatwili za darmo choc własciciel spedził w KLM 4 godz i nie musial Polecam byłam z nim i 3 rzzy a Zecco byłam na pobycie na Krecie -biuro dno i nie nalezy do PIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 01:02 jak sie wybiera najtansza oferte z hotelem jednogwiazdkowym to trudno liczyc na super komfort !! i zadne biurio go w takiiej opcji nie zapewni !!!!! jak sie chce miec tanio to trzeba sie liczyc z tym ze moze byc slabszy komfort !! A samoloty lataja niezaleznie od firmy wycieczkowej !! bo firmy wycieczkowe nie mja swoich samolotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.tele2.pl 04.07.06, 15:32 ciekawe, co piszesz, bo mnie potrącono 50EURO z wydanej na lekarza i leki kwoty... wszystko według umowy. inna rzecz, że biuro nie poinformowało o tym zapisie. ogólnie ECCO - DNO! OTRZEGAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.crowley.pl 03.07.06, 08:20 Byłam z Ecco na Sycylii i wszystko OK, ale to zależy od kierunku, co do Krety nie mają dobrych opinii. W tym roku Necermann ma dobre ceny na Kretę-ja jadę za 2600 All, co prawda we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANA Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:19 Ja byłam w ubiegłym roku na Teneryfie i było ok, a we wrześniu też z tym biurem jedziemy na Rodos i myślę że też będzie miło. Odpowiedz Link Zgłoś
kriti9 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 03.07.06, 16:31 Byłam z nimi juz dwa razy (Kreta i Cypr). W tym roku też się wybieram. Nie mam zastrzeżeń. Najbardziej śmieszą mnie ludzie, którzy wybierając hotel za 1500 zl na dwa tygodnie powiedzmy na Krecie, oczekują luksusów jak w Hiltonie. I te kłótnie z rezydentem że pani nie ma zapasowego koca w szafie a koleżanka ma... a wogóle to dlaczego w nocy jest tak gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.chello.pl 03.07.06, 23:15 Chcę kupić wycieczkę w Ecco Holiday na Kretę. W którym momencie dostaje się umowę do przeczytania? Pani w biurze podróży była bardzo zdziwiona, kiedy spytałem o umowę. Dała mi numer konta i powiedziała, żeby tam wpłacić pieniądze i zgłosić się do niej po rezerwację. Proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 23:36 jakaś bzdura. umowe moze Ci wydrukowac do poczytania w kazdej chwili. jak ja kupowałem u nich wyjazd to mieli przygotowany stos kartek A4 z wydrukowaną ogólną umową/regulaminem na odwrocie, na których drukowali rezerwacje. A rezerwacje to rzeczywiscie mogą ci dac jak zarezerwują - a zrobią ją (zresztą jak w każdym innym biurze) po zapłacie min, jakiejs zaliczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.chello.pl 03.07.06, 23:46 w takim razie w którym momencie następuje podpisanie umowy i gdzie? skoro dokonuje się wpłaty na konto przelewem, to raczej nie mam możliwości podpisania umowy przed wpłatą, a po dokonaniu wpłaty będę musiał podpisać co mi dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki946 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 04.07.06, 10:51 ja płaciłem gotówką w biurze i to dopiero po podpisaniu umowy i otrzymaniu rezerwacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:43 A czemu chcesz koniecznie Ecco skoro już teraz masz wątpliwości. Można podpisać umowę w której jest termin płatności zaliczki (7 dni)np. tak jest w Neckermanie.Reszta 30 dni przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: 217.97.145.* 18.07.06, 12:23 Umowę i voucher dostajesz mailowo lub faksem zaraz po rezerwacji ustnej przez telefon. Wtedy czytasz umowę i jeszcze mozesz zrezygnować z wstepnej rezerwacji. A jeśli jesteś nadal zainteresowany wtedy wpłacasz pieniążki na konto i dowód wpłaty faksujesz do biura firmy razem z podpisaną przez siebie umową. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 09.07.06, 17:45 A ja powiem tak: nieważne z jakim biurem sie jedzie. Jeśli ktoś ma zamiar narzekać, to choćby z najlepszym biurem jechał, i tak narzekac będzie. Ecco Holiday oferuje naprawdę tanie wakacje w porównaniu z niejednym biurem podróży. Ja w tym roku wybieram się z nimi pierwszy raz, ale w zeszłym roku byłam ze Scan Holiday w Tunezji i w tym samym hotelu ZA DUŻOOOO NIŻSZE PIENIĄDZE byli ludzie z Ecco i nie mogli narzekać. Problem był z wycieczkami fakultatywnymi, a które Ecco nie mogło zebrać chętnych (chyba tylko jedna sie odbyła), ale to przecież nie z ich winy- było 2 -5 chętnych. Ci, którzy chcieli pozwiedzać "doklejali" sie do innych biur (np. naszego). Prawda jest taka, ze ludzie jadą za 1000 złotych i chcą w tej cenie mieszkac w 5 ***** hotelach. No, przecież trzeba byc skończonym "idiotom", żeby liczyć na luksusy. Poza tym nawet na TUI wielu narzeka a przeciez ich wycieczki są naprawdę drogie ____________ Ania z Zosieńką (29.11.2003) ZoSiCzEk... Odpowiedz Link Zgłoś
nanino Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 11.07.06, 11:31 Drodzy Forumowicze, mylicie dwie rzeczy.Warunki ubezpieczenia podczas podróży zagranicznej nie zależą od biura podróży z którego jedziecie, tylko od Towarzystwa Ubezpieczeń z którym to biuro ma podpisaną umowę.Należy poprosić o warunki ubezpieczenia, które są w posiadaniu biura i się z nimi zapoznać.Wtedy będzie wiadomo za co dane TU odpowiada i do jakiej kwoty,a za co nie odpowiada i czy są udziały własne, czy ich nie ma. Ale wracając do Ecco Holiday. Wróciłam 01.07.br z SYCYLII i jestem zachwycona. Rezydentka na 6+. Hotel Azzolini super, lepszy od 4* Costa Verde w Cefalu.W biegłym roku byłam na Sycylii po raz pierwszy z Itaką i o jeden raz za dużo.Ale wybór należy do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.chello.pl 12.07.06, 09:31 Sycylia jest tzw.nowym kierunkiem ecco w tym roku i brak jakichkolwiek informacji o hotelach z oferty katalogowej na tym forum. W związku z tym mam prośbę do ciebie abyś podała szczegóły o Azzolini albowiem poszukuję dobrego miejsca do odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.kobierski Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 18.07.06, 12:42 Ogólnie polecam, sprawdzili się Rezydentów na Krecie mają świetnych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia 2 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 19.07.06, 18:36 Wybieram się z nimi na początku wrzesnia na Kos. Po przeczytaniu dzisiejszego postu o Ecco na Teneryfie zaczynam powoli watpic czy dobrze zrobilam kupujac u nich wczasy. Mam nadzieje, ze Ecco nie bankrutuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.met.pl / 217.153.166.* 19.07.06, 18:48 Tak ja w zeszłym roku. Na formu naczytałam sie głupot i bałam lecie. Ale było ok. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks no coz 19.07.06, 22:14 caly czas czytam jak to ludzie za 1000 zl wymagaja hiltoana. hmmmm jesli w um owie mam ze ma byc hilton z widokiem na morze to takiego oczekuje i leje na to ile zaplacilem. Mamy kapitalizm i wolny rynek, ale jesli podpisuje umowe to godze sie na okreslone warunki i jesli biuro ich nie dotrzymalo to biuro jest niewporzadku. malo tego lokowanie turystow w hotelu w ktorym sa karaluchy i biuro o tym wie!!!! uwazam za chwyt ponizej pasa. Po prostu badzmy szczerzy biuro oszukuje ludzi i liczy na to iz nikt nie zlozy reklamacji a nawet jesli zlozy to sprawa sie ciagnie a i tak odszkodowania beda mniejsze niz pieniadze zarobione na nabijaniu turystow w butelke Odpowiedz Link Zgłoś
agness121 Re: no coz 20.07.06, 13:32 zamulasz już z tymi karaluchami, skończ ten temat, bo stało się to nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: no coz IP: *.met.pl / 217.153.166.* 20.07.06, 18:59 biuro jak biuro. należy do tanich, więc luksusów nie oferuje. A co brudu i karaluchów to nie wina biura tylko mentalnoi turecko-arabskiej. Oni bez zyjątek życ nie mogą. W grecji i hiszpanii zyjatek nie było, brudu też nie. Oczywiście na ulicy był brud grecki, ale w hotelu pani sprzatała codziennie, zmieniała ręczniki i nawet nasz bałagan (czytaj rozgardiasz) który panował z powodu małej ilości płaszczyzn poziomych. Mam wrażenie, że jak za wakacje płacicie jak za noclego w Etapie lub Formule (albo i taniej) i jeszcze dostajecie jeśc to chcecie mie Sheratona. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam1 Re: no coz 01.08.06, 20:06 nie stało sie nudne,do tego dochodzi chamstwo (tak!) rezydentów nie dotrzymanie warunków umowy i to nie rola ceny a uczciwosci .ma racje wrocilam 31 07 i było gorzej niz zle .TO BIURO TO DNO Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! 20.07.06, 19:56 Bylam z Ecco na Krecie. 2 tygodnie z mega fortuna. Wycieczki organizowalismy sobie sami. W hotelu (**) tylko sniadanie. Nie mielismy zadnych zastrzezen - jaka cena taki poziom - hotel jak na 2 ** calkiem OK. Dwa lata temu bylismy z Ecco na Majorce - zadnych uwag i zastrzezen. Chyba zalezy po co sie jedzie na wycieczke? co? Polacy uwielbiaja narzekac i nie potrafia cieszyc sie chwila. Juz gdzies tu na forum pisalam: luksusy mamy w domu - kazda podroz to przygoda - kwestia podejscia i dystansu do siebie tez:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza&dan Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.com.pl 31.07.06, 15:39 czesc, jaki to byl hotel? zostanawiam się nad tańszą podróżą 2 tygodniową przeglądałam ofertę Ecco i rzeczywiście maja tanie hotele. Chcemy poleżeć na plaży i pojezdzic trochę (Santorini itp) Co radzisz? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Ecco Holiday - zdecydowanie nie polecam! IP: *.pbuk.pl 31.07.06, 16:59 Powiem tak, chcialem z nimi pojechac na korfu. cena 1350, okazalo sie ze jednak nie ma miejsc w piatek, w poniedzialek sie zanlazly tylko ze po 1600. przed chwila sprawdzalem sa juz po 1700...to chyba jedyne biuro w ktorym ceny rosna wraz ze zblizajacym sie wylotem, a pani radosnie mi tlumaczy, ze ceny czasem rosna czasem spadaja...pelen kanal, ja napewno z nimi nigdzie nie polece i moi znajomi tez!a calkiem podobala mi sie oferta, potrafia zniechecic klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.ac.com.pl / *.ac.com.pl 02.08.06, 11:11 Kreta- Agia Pelagia – Panorama – opis hotelu podobno NNN Organizator – Ecco Holiday Termin Pobytu – od 13 do 27.07.2006 Pakiet ALL IN Hotel na pewno nie NNN, wyżywienie paskudne, ograniczony dostęp do alkoholu. Obsługa bardzo niemiła, szczególnie polscy rezydenci. Omijajcie to miejsce z daleka. Większy opis hotelu ze zdjęciami na stronie republika.pl/marcinr_wakacje/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Ecco Holiday - czekam na opinie! IP: *.proxyplus.cz / 217.153.35.* 02.08.06, 11:26 a co to jest NNN ? Bo ja znam gwiazdki jako oznaczenia hoteli a nie N-ki. N-ki stosuje Neckermann, także nie rozumiem bardzo o co ci chodzi... Piszesz Lunch w hotelu Panorama wg Ecco Holiday ? - czy to oznacza że był oddzielny lunch, jakiekolwiek jedzenie dla gości z Ecco i pozostałych i z innych biur polskich i zagranicznych ? czy to rezydenci albo inni pracownicy Ecco przyżadzali te posiłki ????? po prostu słaby hotel, ale dlaczego ja to wiedziałem w czerwcu kiedy szukałem hotelu z ecco na Krecie z AI i nie wybrałem go, tylko inny Eri Palace, z którego jestem bardzo zadowolony ???? bo się sam postarałem, przejrzałem opinie, raczej zagranicznych turystów na różnych portalach i dowiedziałem się o tym. I co tu winne jest ecco ? Zagraniczni turyści wyjeżdzali albo sami do tego hotelu albo z biurami, ale nikt z nich nie psioczył na biuro tylko na hotel. Odpowiedz Link Zgłoś