Dodaj do ulubionych

Biura podróży

07.07.06, 23:09
Witam
Dawno tu nie zaglądałem ale przeraża mnie to co piszecie na temat biur podróży: tragedia, odradzam... skandal... porażka...
Bardzo mało postów na temat udanych wyjazdów generalnie obłęd. Z postów wynika że wszytkie biura są beznadziejne, a kiedy zobaczyłem post "TUI, Scan HOliday Skandal" no to sie już załamałem. Przecież to zawsze był wzór do naśladowania.
Myślę że część postów to tzw "wypadki przy pracy" jest mi żal tych osób że miały zepsuty urlop z jakiegoś powodu, czy to jednak powód żeby szkalować imię nawet najlepszych biur podróży? Część ych wpadek to niestety wina kontrahentów w poszczególnych miejscach a duża część to też oczywiście niedoinformowanie samcyh turystów albo przez sprzedawce albo przez zwyczajne nie czytanie warunków umowy albo nieznajomości realiów na miejscu.
Tak mnie natchnęło jakoś. :))
pozdrawiam i życze WSZYTSKIM udanych wyjazdów z biurami podróży....
Obserwuj wątek
    • Gość: sempronia Re: Biura podróży IP: *.veranet.pl 08.07.06, 15:05
      nawet mistrzom zdarzają się potknięcia, nawet anioł może mieć jedno skrzydło
      krótsze (nawet Beckham nie strzelił kiedyś karnego ;o). Scan i TUI też mogą się
      pomylić - zatem nie ma powodu, żeby pisać o szkalowaniu. Ludzie wymieniają
      opinie, ale nie szkalują, skoro im wyjazdy z tymi biurami nie udały się.
      Pozdrowinka i słoneczka dla wszystkich Wyjeżdżających.
      • gadugadu7 Re: Biura podróży 08.07.06, 16:14
        Mnie chodziło o to że czytając opinie o biurach to ktoś kto dopiero zaczyna
        podróżować w życiu się nigdzie nie wybierze a jak już się wybierze to zamiast
        się relaksowac to będzie żył w strachu przez np dwa tygodnie.
        :)))
        pozdrawiam
    • pqa10058 Re: Biura podróży 29.01.14, 12:55
      UWAGA !!! na biuro porawakacji.pl otworzył je Sylwester G. który pociągnął na dno bankruta ostatniemiejsca.pl, kto chętny do nabicia w butelkę
    • Gość: Ania Re: Biura podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.14, 13:14
      gadugadu7 napisał:

> Witam
      > Dawno tu nie zaglądałem ale przeraża mnie to co piszecie na temat biur podróży:
      > tragedia, odradzam... skandal... porażka...
      > Bardzo mało postów na temat udanych wyjazdów generalnie obłęd. Z postów wynika
      > że wszytkie biura są beznadziejne, a kiedy zobaczyłem post "TUI, Scan HOliday S
      > kandal" no to sie już załamałem. ........

To chyba jakiś stary post, bo przecież Scan Holiday to już nie istnieje od dobrych paru lat, chyba nie ma sensu szperać w jakichś starociach, bo przez ten czas parę biur i to całkiem sporych, które kiedyś nawet miały dobre opinie już poupadały.
      Chyba nie istnieje biuro, które nie zaliczyło jakieś wpadki, ważne, żeby były to przypadki sporadyczne, a biuro w takim przypadku zachowało się w porządku i uwzględniło np. reklamację. Ale są biura, które tych wpadek czy nawet skandalicznych niedociągnięć ma więcej niż konkurencja i takich biur należy zdecydowanie unikać, żeby nie zwiększać prawdopodobieństwa zmarnowanego urlopu.
      A generalnie to jest tak, że faktycznie na forum głównie piszą ludzie wkurzeni na biura podróży, żeby wylać swoje żale, bo hotel albo organizacja wyjazdu była kompletnie nieudana. Prawda jest jednak taka, że zdecydowana większość klientów biur podróży wraca z wyjazdów zadowolona, ale o tym nie pisze. Poza tym jeżeli nawet ktoś napisze pozytywną opinię ze swojego pobytu z biurem podróży to w 99% przypadków jest posądzany o to, że jest pracownikiem biura podróży. Polacy po prostu tak mają, że narzekanie i malkontenctwo jest OK, a jeżeli ktoś coś chwali to z pewnością ma tym swój interes (w tym przypadku reklamę swojego pracodawcy:)).
      Ja sama gdy napisałam pochlebną opinię z wyjazdu z jednym bur podróży (oczywiście nie napiszę już którego) to musiałam się tłumaczyć, że nie jestem wielbłądem, a większość komentarzy było zwyczajnie chamskich.
    • Gość: Gość Re: Biura podróży IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 20:56
      Sio spamerze!!!
    • Gość: Zadziora Re: Biura podróży IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.16, 04:14
      Zgadzam się z tym co mówisz, ale to też wynika z natury ludzkiej. Ludzie zwracają większą uwagę na rzeczy negatywne, dlatego w wiadomościach więcej czasu poświęca się wypadkom niż na przykład pozytywnym rozwiązaniom jakichś problemów, udaną akcją ratunkową itd. Co do tych opinii, ja się za bardzo nie przejmuję, jeżdżę sporo z Rainbow i na tych wycieczkach też zdarzają się osoby, którym wiele rzeczy nie pasuje, a byle zaciek na ścianie jest w stanie zepsuć wyjazd. Łażą naokoło i rozsiewają swoje malkontenctwo. Taki typ człowieka potem sieje zamęt w internecie. Myślę że to jest większość przypadków internetowych hejtów na biuro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka