Dodaj do ulubionych

ITAKA czy warto?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 08:39
Chce wykupic urlop w BP ITAKA, czy to prawda ze biuro ma jakies klopoty
finansowe? Bede wdzieczna za kazda informacje. Czy ktos z Was ostatnio moze
byl z nimi gdzies na swiecie - jesli tak to jakie wrazenia? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kika998 Re: Warto! 25.08.06, 10:26
      Parę dni temu wróciłam z kolejnej wycieczki z Grecji.W przyszłym roku też mam
      zamiar jechać z ITAKĄ.
    • Gość: gras Re: ITAKA czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 02:11
      biuro nie ma żadnych klopotów,byłem z nimi tylko w tym roku na 3
      objazdówkach,ze wszystkich wróciłem bardzo zadowolony,w maju w święta sam byłem
      świadkiem jak w różne strony europy jednego dnia wyjechało 13 pełnych turystów
      autokarów,nie korzystałem w tym biurze nigdy z pobytówek,bo mnie nie interesują
      więc nie potrafię powiedzieć jak to u nich wygląda,wedłud mnie to jedno z
      lepszych biur,polecam też rainbow tours-też solidne biuro a także almatur,sigma
      travel,serdecznie odradzam triadę i open travel
    • toolkien WARTO 27.08.06, 07:54
      Już jest kilka wątków o Itace, ale odpowiadam - WARTO. Byłam z nimi 9 razy (2
      razy w tym roku). To sprawdzone biuro. Jeżdżę z nimi od 1992 roku, ale nie
      tylko z nimi, więc mam skalę porównawczą. Kłopoty finansowe? Ciekawe... widac
      konkurencja również tutaj czuwa :). Nadmieniam - nie jestem z biura ITAKA, ani
      w ogóle z branży turystycznej :) - bo już mi zarzucano takie bzdury, po każdej
      pochlebnej opinii. Dobry jest też Logostour, Sigma Travel.
      Pozdrawiam cieplutko :)
      • cyni NIE WARTO 28.08.06, 11:07
        Nie wiem czy Itaka ma problemy finansowe ale do tego roku uważałem ich za dobrą
        firme w tym roku dali kompletną plamę i nigdy juz z nimi nie wybiorę się na
        wakacje. Zostałem oszukany i w ten sposób okradziony z pieniędzy. Reklamację sa
        niuznawane pomimo że firma nie wywiązała się z umowy do czego zreszta przyznała
        się w odpowiedzi na moja reklamację. To że kupujecie Państwo All Inlusive np do
        23.00 nie oznacza ze firma wam to "gwarantuje" itp. Firma stoi na pozycji
        wygranej ani skarga do wojewody ani inna instytucja nie jest w stanie wesprzeć
        jednostkowego pokrzywdzonego. Pozostaje sąd cywilny i długa scieżka dochodzenia
        swoich praw... dlatego odradzam Nową Itakę!!!!
        • Gość: jozefa1 Re: NIE WARTO IP: *.crowley.pl 28.08.06, 14:16
          Napisz więcej szczegółów ku przestrodze dla innych, o jaki hotel i jaki
          kierunek chodzi??
          • cyni Re: NIE WARTO 29.08.06, 09:27
            Ależ proszę bardzo Hotel Mar Turgutreis koło Bodrum W ofercie katalogowej
            (która ma mało wspólnego z realem) Obiekt opisany jako 4*hotel z All inclusive
            itp.
            W rzeczywistości klapa Itaka w odpowiedzi na reklamacje stwierdziła że oni nie
            gwarantowali All Inclusive i że to nic że w katalogu było zdjęie plązy innego
            hotelu(bo ten nie miał jej wcale) ale mogliśmy podobno z niej korzystać itp.
            Generalie dosyć chamsko odpowiadają na reklamacje i jej nie uznają.
            Dlatego odradzam Nową Itakę z Opola!!!!1
          • Gość: gras Re: NIE WARTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 03:47
            myślę że nie napisze
    • anusianiusi Re: ITAKA czy warto? 28.08.06, 16:40
      Byłam z Itaką w tamtym roku na pobytówce, w Turcji. W hotelu wprawdzie obsługa
      juz pod sam koniec nie starała sie za bardzo, ale dobrze wiedzieli, że to
      koniec turnusów. Rezydenci dbali o nas bardzo dobrze, wycieczki fakultatywne
      prowadza bardzo ciekawe. Było bardzo sympatycznie, chociaż bylismy w hotelu z
      trzema osobami, które narzekały na niemal wszytko. Nawet na to, że hotel jest w
      taaakiej odległości od plaży. OOO mater! Przeciez wiedziały gały co brały!
      A my w tym roku wybieramy się z nimi ponownie.
    • morgana9 Re: ITAKA czy warto? 29.08.06, 13:55
      w czerwcu tego roku byłam z nimi na objazdówce po Francji i z czystym sercem
      mogę wszystkim polecić!! wycieczka rewelacyjna, pomijając trasę, dużo
      zyskaliśmy dzięki wspaniałemu pilotowi, Piotrowi.
      ---
      s10.bitefight.pl/c.php?uid=58433
      • toolkien Re:do morgany9 30.08.06, 07:08
        czy to była może wycieczka "Tam, gdzie nie byli twoi sąsiedzi"?
        Będę wdzięczna za szczegóły, bo chciałabym się na nia wybrać :)
        Pozdrowionka cieplutkie :)
        • petr82 Re:do morgany9 30.08.06, 11:48
          Generalnie poziom tego co oferuje Itaka jest strasznie niski!!! Jest coraz
          gorzej. Oferty katalogowe róznia sie od tego co zastajemy na miejscu.
          W tym roku zostałem przez nich oszukany!!! Odradzam tę firmę!!!!
    • mirgl Re: ITAKA czy warto? 30.08.06, 11:54
      Witam też mam cos do napisania na temat Itaki.
      Ludzie na wyjazdach dziela się na:
      zawsze niezadowolonych,
      wiecznie szcześliwych którym nic nie przeszkadza nawet karaluchy łażace po
      jedzeniu,
      I takich którzy w spokojny sposób odnoszą sie do tego co miało być (wg oferty i
      umowy) a jest.
      Ja generalnie należę do tej ostatniej grupy. Wakacje spędziłem super ale Nowa
      Itaka nie wywiązała sie z paru kluczowych punktów umowy dodtyczących standartu
      obiektu.
      Niezgodność dotyczyła godzin all Inclusive, wyposarzenia hotelu brak
      restauracji, braku plaży którą pokazano w katalogu na zdjęciach,
      na zakończenie w odpowiedzi na reklamację dowiedziałem się że firma nic nie
      gwarantowała!!!!
      Dla tego odradzam wakacje z Nową Itaką.

• Gość: zawiedziona Re: ITAKA czy warto? IP: 213.25.198.* 01.09.06, 13:25
        Nikomu nie polecam wyjazdów z Nową Itaką. Podróżowałam z nimi 2 tygodnie
        podczas wycieczki objazdowej. Doskonale wim, że nie ma organizatora bez wad i
        problemy (wpadki) mogą się pojawić niezależnie od biura. Jednakże sposób
        rozwiązywania problemów, czy też reklamacji , moim zdaniem, świadczy o klasie
        biura. Nowa Itaka nie uznała reklamacji, wystosowując jednocześnie do mnie
        obraźliwe pismo treści w skrócie.... oferta dostosowana była do klientów
        (reklamacja dotyczyła serwowania w jednym hotelu niedogotowanych ziemniaków
        oraz nieświeżego mięsa). Więc powtarzam: Itakę omijaj.
        • Gość: maja Re: ITAKA czy warto? IP: *.biology.univ.gda.pl 29.09.06, 12:39
          Do "zawiedzionej". Czy Ty aby nie przesadzasz? A jaka jest niby wina biura, ze
          kucharz w hotelu nie dogotowal ziemniakow? Co najwyzej biuro powinno
          przeprosic, a w razie wiekszej ilosci podobnych skarg, jesli to nagminne
          przeprowadzic rozmowy z danym hotelem i ewentualnie zrezygnowac z jego uslug.
          Nie jestem pracownikiem biura, bo zaraz bedzie pewnie taki komentarz. Bylam z
          Itaka w tym roku na Krecie i nie mam do nich zadnych zastrzezen.
    • petr82 Re: ITAKA czy warto? 01.09.06, 14:51
      Zreszstą wszędzie w necie można znaleść informacje raczej mało pochclebne na
      temat Nowej Itaki.
      • danutka661 Re: ITAKA czy warto? 18.09.06, 21:48
        a ja napiszę pochwałę.Byłam z nimi wielokrotnie,ostatnio w 2005 "Lofoty łoosie
        i łososie' i nigdy nie wrocillam zdruzgotana,myślę że too kwesstia
        nastawienia...dla niektórycch szklanka jest do połowy pusta,dla innych doo
        połowy pełna...wczoraj moja siostra pojchała z nimi do Włoch na 2 tygodnie i na
        pewno wróci zadowolona...powidzialam kwestia nastawienia.Pzdraawiam
        • Gość: przemo77 Re: ITAKA czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 19:45
          dokladnie - wszystko zalezy od nastawienia - jak kots jedzie na objazdowke i
          spodziewa sie 5* hoteli i luksusow to sorry, ale nie ta bajka.
          • voyager747 Re: ITAKA czy warto? 20.09.06, 20:12
            Byłem właśnie z Itaką pierwszy raz na Krecie i wszystko było ok. Najbardziej się
            obawiałem o lot Fischerem, ale było bardzo punktualnie. Jeśli chodzi o
            organizację, to było dobrze, nie ma się do czego przyczepić.
            • cyni Re: ITAKA czy warto? 22.09.06, 10:50
              Ja chwalę Nową Itakę za chamstwo brak kultury i sztukę oszukiwania klientów.
              To nic że oferta winna byc zgodna z katalogiem a jak nie jest to trudno "my
              tego nie gwarantowaliśmy" a klienci niech płacą za gwiazdki na niebie.
              • Gość: Stefan Re: ITAKA czy warto? IP: *.europe.hp.net 22.09.06, 11:50
                Tak, a pracownik biura obsługi klienta bezczelnie mówi że nikt nie obiecywał
                luksusu. Jako komentarz do tego że wszędzie w hotelu jest grzyb, do łazienki
                strach wejść boso, ze wszystkich urządzeń związanych z wodą woda się leje ze
                wszystkich stron, sedes jest tak połamany jakby się ktoś z nim bił a do tego
                łażą karaluchy. Nigdy więcej itaki. Chamstwo, chamstwo i jeszcze raz chamstwo
                cytując pewnego ex wicepremiera.
                • Gość: Kazik do Stefana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:12
                  w jakim mieście jest taki LUX hotel?
                • Gość: przemo77 Re: ITAKA czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:28
                  ciekawe - bylem z Itaka juz na 6 imprezach i zawsze wracalem zadowolony,
                  wszystko bylo zgodne z katalogiem, a niekiedy nawet wiecej, jak mieli jakies
                  problemy to zawsze wychodzili z nich z twarza. Teraz mi powiedz - mialem
                  szczescie czy moze ty przesadzasz ? I kolejne pytanie - zakladam ze byles na
                  wczasach - za ile kupiles, ile gwiazdek i czym cie tam dowiezli ??

Ps: I co jeszcze mnie zastanawia - dlaczego 99,9% narzekajacych na biura podrozy
                  (nie tylko na Itake) jechalo na wczasy a nie na objazdowki ??
                  • Gość: Stefan Re: ITAKA czy warto? IP: *.europe.hp.net 22.09.06, 16:33
                    Dalyan, hotel Calbis, w ich katalogu 3 1/2 gwiazdki (a zasługuje na max 2),
                    płaciłem 2400 za 2 tygodnie. Wróciłem zadowolony bo zrobiłem im taką awanturę
                    że zmienili mi hotel na rzeczywiscie zaslugujący na 4 gwiazdki i w Calbisie
                    męczyłem się tylko kilka dni. Niemniej najpierw nasłuchałem się takich tekstów
                    i dlatego z usług itaki już na pewno nigdy nie skorzystam.
                    • Gość: no Re: ITAKA czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:00
                      no to nie korzystaj stefanie drogi, jak najmniej takich klientów oszołomów jak
                      TY!!!!
                  • voyager747 Re: ITAKA czy warto? 22.09.06, 16:56
                    A ja byłem na wczasach i mój znajomy też był na Rodos na pobytówce i wszyscy
                    zadowoleni.
              • Gość: gość Re: ITAKA czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:46
                jesteś chyba jedynym oszukanym przez Itakę cyni.
    • venti1 Re: ITAKA czy warto? 29.09.06, 13:38
      Wrociłam 2 tygodnie temu z Turcji i wszystko było zgodne z katalogiem ITAKI.
      Trudno obarczać wią Biuro za niedogotowane ziemniaki. Ziemniaki tucza więc
      mozna było ich nie jeść. Zawsze można dostrzec coś pozytywnego w "złym". To
      zależy od charakteru człowieka. Wieczny malkontent bedzie zawsze
      niezadowolony.Strzeżmy sie "zaczepnych", zadziornych, awanturników!
      • Gość: korat Re: ITAKA czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:16
        Wrociłam z Krety pare dni temu i nie mam żadnych zastrzezen.Najbardziej
        podobalo mi sie to ,ze wszystkie formalnosci zwiazane z podróża zalatwilam
        przez internet, telefon i fax.Pani która sie ze mna kontaktowala byla osoba na
        wlasciwym miejscu. 2 tyg.przed wyjazdem wiedzialam o ktorej wylatuje,o ktorej
        wracam, a nie tak jak moja bratowa wykupila wyjazd do Tunezji prosi aby
        zawiesc ja na lotnisko a na pytanie o której leci slysze ,ze na 2 dni przed
        wyjazdem biuro ja poinformuje (Triada).
        Mój wyjazd zaliczam do udanych, wszystko punktualnie,obsluga mila,hotel,miejcse
        wypoczynku super.
        • cyni Re: ITAKA czy warto? 02.10.06, 13:09
          Nowa Itaka to totalna pomyłka chamstwo, kłamstwo i zero odpowiedzialności
          mam nadzieję że przyszłość zweryfikuję tą jakość!!! Może pujdą śladem Open
          przydało by się!!!!
          • Gość: gość Re: ITAKA czy warto? IP: *.chello.pl 02.10.06, 19:08
            cyni weź sobie słownik, bo aż biją po oczach te Twoje byki( pujdą, tą, przydało
            by).Jesteś chyba jednym z niewielu oszukanych przez Itakę.Czytałem te Twoje
            wcześniejsze posty i nadal nie wiem co Ci zrobili? Nie mogłeś chlać w barze do
            23-ej? Czy po 23ej? Napisz co Ci zrobili tylko z pomocą słownika.
            • Gość: gość Re: ITAKA czy warto? IP: *.chello.pl 02.10.06, 19:24
              właśnie przeglądałem katalog itaki i tam w tym hotelu jest ALL do 22.30.
          • Gość: no Cyni naucz sie pisac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:02
            zanim zaczniesz wymagac od innych!!!!
            • mirgl Do "no" od Cyni. 17.10.06, 09:38
              "no" masz rację co nie zmienia faktu że Nowa Itaka dobrze pracuje na swoje
              bankructwo. Z satysfakcją będę oczekiwał momentu gdy ta mało wiarygodna firma
              podzieli losy innych firm tego pokroju. To tak na marginesie wymagania „no” od
              innych.
    • Gość: mała ku przestrodze IP: *.aster.pl 02.10.06, 21:22
      Własnie trafiłam na taki o to temat na WM - przeczytajcie i sami sobie
      odpowiedzcie czy warto:

wirtualnemedia.pl/blog/index.php?/authors/35-Marek-Gieorgica/archives/388-Lot-331-wakacyjny-horror-z-biurem-ITAKA.html
      • Gość: gość Re: ku przestrodze IP: *.chello.pl 02.10.06, 21:57
        ale to juz czytaliśmy w innym wątku i to niczego nie dowodzi. Problemy z
        przewoźnikami mają rózne biura, nawet Neckermann, poczytajcie na forum.
    • Gość: Mk Re: ITAKA czy warto? IP: *.crowley.pl 04.10.06, 15:35
      Byłam w tym roku z Itaką na Krecie - wcześniej byłam na Krecie dwa razy z
      Triadą (raz udany, raz nieudany). Generalnie było bardzo podobnie,jednak
      podejście Greków do tego biura jest bardzo pozytywne, w przeciwieństwie do
      Triady, która zepsuła opinię Polakom. Właściciel hotelu kilka razy podkreślał,
      że współpraca jest wspaniała i woli Itakę od niemieckiego Neckermanna, któremu
      na przykład odmówił wynajęcia obiektu. Biuro zrobiło przedpłatę - zapłaciło za
      wynajęcie całego hotelu na początku sezonu (niemało); czartery jak w zegarku;
      rezydenci nie wiem, bo mnie nie interesują, ale pewnie jacyś byli. Wszystko
      sprawnie i solidnie.
      • Gość: Jola Re: ITAKA czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:41
        Powiedz prosze w jakim hotelu byłaś.Ja byłam w zeszłym roku z Triadą ,ale może
        jeszcze sie wybiorę. Nawiasem mówiąc z wczsów z Triadą /hotel Elektra/ byłam
        zadowolona.A Kreta jest cudna.Pozdrawiam
    • Gość: urszula Re: ITAKA czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:41
      Byłam w zeszłym roku z Itaką na Krecie, było świetnie, zgodnie z opisem w
      katalogu. W tm roku wybieram się z nimi na Costa del Sol. Wiecznych
      malkontentów jest w naszym kraju wielu ale oni po prtostu tak mają.
    • sztaba1 Re: ITAKA czy warto? 31.01.07, 21:26
      Z tego co sie orientuje biuro jest wporzadku, ale nigdy nie korzystalem z ich
      uslug. Ewentualnie mozesz tez zobaczysz oferte Triady, tez maja dobre ceny.
    • Gość: nafplio Re: ITAKA czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:16

Wróciłam z Brazylii gdzie spędziłam 2 tygodnie zorganizowane przez Itakę.
      Generalnie jestem bardzo zadowolona. Niezgodności )( może bardziej celowych
      niedopowiedzeń ) pomiędzy ofertą z katalogu, a rzeczywistością było kilka
      jednak nie popsuły mi one pobytu.
      Oferta dotyczyła hotelu 4* podane było co prawda, że to standard miejscowy, ale
      pokoje odpowiadały 2*, co myślę, że należało zaznaczyć w ofercie, dobrze, że w
      pokoju spędzałam tylko czas konieczny na spanie, bo położenie hotelu było
      rzeczywiście super.
    • Gość: zorro Re: ITAKA czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:25
      Byłem z Itaką 3x, ale tylko na objazdówkach, wczasy mnie nie interesują (m.in. Wasze posty do tego zniechęcają, włąściwie trudno znaleźć biuro pewne na 100%). Wszystkie wycieczki były super, miejsca dość nieszablonowe, hotele, autokary i jedzenie w porządku, a najlepsze były przewodniczki. Objazdówki szczerze polecam. W tym roku jadę na Królowe południa. Będzie gorąco....
      • Gość: madzik Re: ITAKA czy warto? IP: *.85-237-187.tkchopin.pl 26.02.07, 13:11
        Czy mógłbys napisać jaki jest standard hoteli na trasie objazdu? Ja równiez
        zastanawiam się na tą wycieczką. Obawiam sie tylko o podróż- czy nie będzie
        zbyt męcząca? Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka