farmaceuta 10.03.03, 00:19 Co sądzicie o Egipcie z rejsem po Nilu (15 dni) w wydaniu proponowanym przez Sigmę Travel? Wydaje się interesująca. Może ktoś był i może się podzielić wrażeniami. Jaka jest Wasza opinia ogólna o Sigmie Travel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Sigma Travel 10.03.03, 11:28 Byłąm na tej wycieczce w 2001 r. i uważam że było super. Jest to zapewne zasługa i super pilota. Z tego co wiem to Marek Malczewski ciągle z ST współpracuje, więc jeśli byłaby szansa trafić na niego to jest to gwarancja doskonałego poznania tego kraju. Co do warunków to my lecieliśmy White Eagle do Hurgady, stamtąd w konwoju do Kairu. W kairze noclegi są w Gizie, ze wszystkich okien od ulicy oraz z tarasu widać piramidy (ale należy zadbać by nie brac pokoju od ulicy, chyba, że lubisz nie spać). Jedzenie bardzo dobre, w Kairze była możliwości dokupienia sobie obiadów za 10 funtów. Podróż pociągiem do Asuanu wygodna, spokojna, choć niestety nie można było zgasić światła (względy bezpieczeństwa). Południe super, polecam wyprawę do Abu Simbel. Statek wygodny, jedzonko 3 razy dziennie plus tea time, z basenikiem na górnym pokładzie. W Luksorze też dobry hotel w samym centrum (ale nie w zgiełku!!!), warto zainwestować w parę dodatkowych imprez, czyli wspomniane wyżej Abu Simbel, suepr jest rejs felukami po Nilu i wyspa Kitchenera, a z Luksoru wyjazd do Dandary (jeśli będzie taka możliwość). Polecam bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ola123 Re: Sigma Travel 11.03.03, 14:17 Miriam_73 to pracownik Sigmy Travel.Zachwala tylko wycieczki z Sigmy Travel. np. Re: Włochy-samolot+pobyt Autor: miriam_73@NOSPAM.gazeta.pl Data: 16-01-2003 18:02 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- Sigma Travel ma latem pobyty na Sycylii w Agrigento albow Cefalu, z przelotem w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Sigma Travel 11.03.03, 15:57 Uprzejmie wyjaśniam, Olu, że nie jestem pracownikiem Sigmy Travel. Jestem prawnikiem i z Sigmą, poza tym, że od lat z nimi jeżdżę nie mam nic wspólnego. Znam po prostu to biuro od dobrej strony, jak dotąd jestem w zasadzie (acz nie bezkrytycznie - zdarzyła im się w moim przypadku wpadka w 2000 r. w Izraelu) zadowolona z ich usług. Jeżdżę z nimi od 1993 r. praktycznie corocznie. Miałam więc okazję trochę zobaczyć co oferują, jakich mają ludzi, hotele, standard itd. A że mam także porównanie z innymi biurami to polecam, ponieważ uważam, że relacja jakości usług do ceny jest rozsądna. I tyle. W Egipcie byłam, za namową zresztą przyjaciółki która na tej samej trasie, z tym samym pilotem była rok wcześniej i ma dokładnie takie samo jak ja zdanie. To jest naprawdę dobra wycieczka, warta swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Sigma Travel 11.03.03, 15:59 Aha - przeszukaj Oleńko także ostatnie wątki o Egipcie - przypadkiem chwalę tam "konkurencję" czyli VINGa. Z nimi byłam w Hurgadzie w styczniu, tyle, że na pobytówce, a nie na objeździe jak z Sigmą dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
caroline_p Re: Sigma Travel 11.03.03, 18:03 Ja nie jestem pracownikem Sigmy Travel (uprzedzam), ale moge tak jak miriam z czystym sumieniem polecić wycieczke Sigmy Egipt z rejsem po Nilu. Bylam na niej w zeszłym roku w maju. Wspaniały pobyt! Świetny przewodnik, pan Marek, wygodne i ładne hotele (zwłaszcza w Asuanie), pyszne i obfite jedzenie, niezapomniane atrakcje na trasie. Jedynym minusem był dla mnie hotel w Hurghadzie, w którym mielismy spędzic bodajze 3 dni na końcu wycieczki. Ten akurat nie należał do najlepszych (nazywa sie Ambasador), na szczeście zaistniała mozliwość zamiany, za niewielka opłatą, na piekny Royal Palace z własna plażą. W Gizie miałam pokój od ulicy, wcale nie było tak źle, jak miriam pisze, z tym hałasem, a widok piramid zaraz po otworzeniu rano oczu - niezapomniany. My zreygnowalismy z wycieczek fakultatywnych do Aleksandii i nad kanał Sueski, na które można było jechac z Kairu. Wolelismy powłoczyć się na własną ręke po Kairze (z taksówkarzem poleconym przez obsługe hotelu) i pojechać samodzielnie na cały dzien pod piramidy. Jednym słowem jedź bo naprawdę warto :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś