Dodaj do ulubionych

Aaaa, npr.profile!!!

21.12.05, 00:13
Dziewczyny, weszłam na to forum, żeby dowiedzieć się czegoś o NPR, z tych
samych przyczyn kliknęłam w w/wym. linka, czytałam różne artykuły i przez
przypadek przeczytałam fragment wątku "chińskiego", wyobraziłam sobie siebie i
swojego synka i...wpadłam w histerię! POtowrne, przerażające! Do diaska, chyba
nie powinno być takich treści na tego typu stronach, czemu to służy? Ludzie,
którzy chcą poznać NPR to chyba ludzie wrażliwi, kochający dzieci,
niejednokrotnie już rodzice. Po co mamy czytać o tych potwornościach!
Obserwuj wątek
    • mart44 Re: Aaaa, npr.profile!!! 21.12.05, 00:40
      Napisałm maila do twórcy tej strony
      Szanowny Panie,
      jest późna noc i może nie powinnam o tej porze siedzieć w Internecie. Tak się
      jednak złożyło, że chciałam poczytać czegoś o metodzie NPR. W zwiąku z czym, z
      pomocą portalu gazeta.pl (forum edziecko, NPR) trafiłam na przygotowaną przez
      Pana stronę. Przeglądając różne ciekawostki, trafiłam na artykuł o Chinach.
      Przeczytałam początek artykułu "Byłam potworem" i przeżyłam OGROMNY SZOK. Jestem
      3 i pół miesiąca po porodzie mojego synka, naturalną siłą rzeczy, zupełnie
      bezwiednie opis dziecka z artykułu przywołał wspomnienia, a - być może zbyt
      wybujała - wyobraźnia połączyła wszystko w jedno...
      Może piszę nieco chaotycznie, ale chcę, żeby Pan wiedział, że NIE ROZUMIEM, po
      co umieścił Pan to na swojej stronie. Zdaję sobie sprawę, że nagłaśnianie takich
      faktów, jest konieczne, żeby wywołać jakąś reakcję społeczną potępiającą
      mordercze działania w innych krajach...Wiem, że zamykając oczy na okropieństwa,
      nie sprawimy, że one znikną...
      Ale myślę, że nie jestem jedynym rodzicem, matką, która CHCIAŁA TYLKO DOWIEDZIEĆ
      SIĘ CZEGOŚ O NPR, a natrafiła na coś co sprawiło, że była bliska histerii. Ten
      artykuł ma zbyt duży ładunek emocjonalny; walenie obuchem w głowę, nie
      doprowadzi do zmiany postaw, tym bardziej ma się ochotę zamknąć na wszelkie tego
      typu wiadomości.
      I niestety na Pana stronę również - przynajmniej w moim przypadku.
      Napisałam ten list, żeby Pan głęboko przemyślał celowość umieszczania tego typu
      opisów na stronie poświęconej Naturalnemu Planowaniu Rodziny.
      Z poważaniem

Nie wiem, czy tylko ja jestem taka przewrażliwiona?...
      • majkabis Re: Aaaa, npr.profile!!! 21.12.05, 20:56
        mart44 napisał:
        > Napisałam ten list, żeby Pan głęboko przemyślał celowość umieszczania tego
        typu
        > opisów na stronie poświęconej Naturalnemu Planowaniu Rodziny.

Otóż- ta www jest poświęcona ruchowi PRO LIFE, a NPR jest tylko częścia tej
        strony, więc nie masz racji, zarzucając autorowi, że takie artykuły tam się nie
        nadaja. Poza tym- po co czytałaś całość? Jesli coś było nie tak, to mogłaś
        pominąć.
        Takie uwagi to czysta hipokryzja- lepiej nie wiedzieć, że dzieje się cos złego,
        bo to NAM NIE PASUJE?????? Uważasz, ze problem by znikł, gdybys o nim nie
        przeczytała?
        • jur_gor Re: Aaaa, npr.profile!!! 22.12.05, 19:30
          -||-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka