Dodaj do ulubionych

'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek'

28.03.03, 13:55
Dostałem wczoraj SMS o treści:
"Wygrałeś tygodniowy wypoczynek! Sprawdź gdzie - zadzwoń (22)... i podaj kod
(...)"
No to zadzwoniłem, podałem kod.
Pani uprzejmie poinformowała mnie, że wygrałem tygodniowy pobyt w
apartamencie w jednym z 38 ośrodków w kraju lub zagranicą. Dostanę stosowny
certyfikat i będę mógł zrealizować wygraną w ciągu 3 lat. Dojazd i wyżywienie
na koszt własny.
Spytałem kto jest takim łaskawcą i fundatorem wygranej. Podała nazwę firmy
(pierwsze słyszę), która wybrała formę marketingu bezpośredniego.
Następnie zaczęła mnie wypytywać w ile osób planuję wyjazd - 2, 4 czy 6.
No to spytałem o nieparzystą ilość - w odpowiedzi usłyszałem, że tylko takie
apartamenty są do dyspozycji.
Spytałem w jaki sposób otrzymam certyfikat.
Zostanie przesłany kurierem, któremu powinienem zapłacić (przy 2 osobach -
599 zł) całość lub połowę - druga połowa na konto + 15 zł opłaty
manipulacyjnej. Przy większej ilości osób kwoty odpowiednio wyższe.
No to podziękowałem uprzejmie. Nie skorzystam z ofert naciągaczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: acton Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.net.pl 28.03.03, 14:43
      Ano qtasy:) Trzeba uważać.
      • Gość: marta 19 Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: 80.51.7.* 29.08.03, 21:13
        ja także dostałam taki sms. Na początku nie wiedziałam o co chodzi i myślałam,
        że to żarty.jednak skusiłam się i zadzwoniłam. przedstawiła mi się pani z tej
        firmy i kazała podać kod. Potem powiedziała, że owszem wygrałam wypoczynek na
        kwotę 2500 ale muszę mieć skończone 30 lat. Ja mam dopiero 19. to czy ma pani
        partnera, który skończył 30 lat na stałe? - spytała. mam chłopaka ale on ma 22
        lata więc mu trochę brakuje. ale powiedziałam, że mój tata ma. kazała zadzwonić
        tacie i dopiero powie wszystkie szczegóły tej oferty. i tak się skończyła nasza
        rozmowa. dobrze, że mój chłopak kazał zajżeć na stronę internetową i sprawdzić
        tą firmę. i znalazłam ten artykół. teraz już wiem,że firma "condominium
        international" to pic na wodę. nie nabierajcie się na to.
      • Gość: -marta 19 Re: "Condominium International" to oszuści! IP: 80.51.7.* 29.08.03, 21:18
        ja także dostałam taki sms. Na początku nie wiedziałam o co chodzi i myślałam,
        że to żarty.jednak skusiłam się i zadzwoniłam. przedstawiła mi się pani z tej
        firmy i kazała podać kod. Potem powiedziała, że owszem wygrałam wypoczynek na
        kwotę 2500 ale muszę mieć skończone 30 lat. Ja mam dopiero 19. to czy ma pani
        partnera, który skończył 30 lat na stałe? - spytała. mam chłopaka ale on ma 22
        lata więc mu trochę brakuje. ale powiedziałam, że mój tata ma. kazała zadzwonić
        tacie i dopiero powie wszystkie szczegóły tej oferty. i tak się skończyła nasza
        rozmowa. dobrze, że mój chłopak kazał zajżeć na stronę internetową i sprawdzić
        tą firmę. i znalazłam ten artykół. teraz już wiem,że firma "condominium
        international" to pic na wodę. nie nabierajcie się na to.
    • Gość: kizia Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 15:23
      tylko sie nie daj wbic na minę,to zwykła naciągactow a firma pracuje na
      zasadzie amway`a czy innej piramidy
      zapłacisz i nic z tego nie będziesz miał-znam sprawę
      • mufka Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' 29.03.03, 01:21
        Takie oferty wyrzuca sie od razu do kosza. Nawet numer pod ktory dzwonisz zeby
        sie TYLKO dowiedziec czegos moze Cie kosztowac 5 zl za minute. Oni zdaja sobie
        sprawe, ze ciezko bedzie znalezc barana, wiec chociaz na telefonach zarobia.
        Domyslam sie, ze pani rozmawiala z Toba, bardzo powoli.....i byla uprzejma?
    • Gość: Monika Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.zetorz.com.pl 29.03.03, 09:00
      Ja też u nich wygrałam:-) ale jak tylko usłyszałam o certyfikacie nagrody, za
      który mam zapłacić coś ponad 300 zl, to podziękowałam.
      A ta firma to chyba Klub Wakacyjny, htttp://www.klubwakacyjny.pl
      Nie dajcie się nabrać!
      • Gość: Monika Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.zetorz.com.pl 29.03.03, 19:21
        Przed chwilką znalazłam to
        www.zgwaw.fir.pl/htm/oszusci.htm
    • Gość: romo Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.edipresse.pl 01.04.03, 15:46
      tez to dostalam, zapytalam sie skad maja moj numer telefonu i jakim cudem
      bralam udzial w losowaniu tychze cudnych certyfikatow - pani zaczela mnie
      sciemniac ze Plus GSM poniewaz mial urodziny zgosil 100 numerow do brania
      udzialu w konkursie - mysle ze nalezaloby ich zdemaskowac zeby czasem jakis
      biedaczek nie nabral sie na ta scieme - bylam nawet na ich stronie internetowej
      - smierdzi ...
    • Gość: Alfisti Re: Nie wchodzcie w Time Share !!!! IP: *.adsl.hansenet.de 07.04.03, 10:05
      Gdy uslyszycie " time share " to radze przejsc w stan najwyzszego pogotowia
      alarmowego - wylac kubel zimnej wody na glowe i bron boze niczego nie podpisywac

pozdro

Alfisti
    • Gość: zoil Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: 62.233.196.* 23.05.03, 15:08
      działalność tzw. klubu wakacyjnego" znam nieco bliżej gdyż miałem okazję być na
      szkoleniu przygotowawczym do pracy w tymże. cóż to była za porażka.
      państwo dziłają na zasadzie "każdy moze u nas pracowac byle był na tyle głupi
      lub wyrachowany aby nie dostrzegać iż to po prostu wciskanie ludziom kitu.

moja teoria jaką sobie po tym szkoleniu wyrobiłem jest następująca:

"jeleń" dostaje smsa z informacją o fantastycznej wygranej która jest w zasięgu
      ręki wystarczy tylko zadzwonić i podać tajemniczy kod (którego nikt nie
      weryfikuje, pani mówiąc iż sprawdza kod wiesza klienta i zamienia kilka słów z
      koleżanką obok po czym informuje że oczywiście znajduje sie on na liście kodów).

jeżeli trafi sie jeleń który kupi bajkę o fantastycznych hotelach w każdym
      zakątku świata (5 *) szybko wysyłają mu papiery. jeżeli po otrzymaniu przesyłki
      nadal nie oprzytomniał i zapłaci za "certyfikat" 600, 800, czy 900 zł. już po
      nim.

firma w rozmowie z klientami podaje namiar na jeden z ich obiektów (klub plaza
      w Darłówku) prawdopodobnie jest to jedyny istniejący obiekt.
      większość klientów decyduje sie na wykorzystanie certyfikatu właśnie w Polsce
      gdyż chcąc polecie do Kenii czy na Teneryfę muszązabulić zbyt dużo kasy za
      dojazd. więc decydują sie na darłówek który mogli obejrzeć w internecie a nawet
      tam zadzwonić. okazuje sie jednak iż w wybranym przez nich terminie niestety
      nie ma wolnych miejsc (jeżeli chce sie wyjechać w lipcu to wollne miejsca są
      dopiero w listopadzie i na odwrót). jeżeli natomiast zadzwonic bezpośredni do
      darłówka okaże sie że wolne miejsca są non stop tyle że za pokój dwuosobowy
      trzeba zabulić ok 400 zł za dobę. (certyfikat 7 dniowy kosztuje 599zł)
      natomiast w biurze obsługi klienta uparcie twierdzą że niestety nie ma wolnych
      pokoi.

w tym momencie do klienta-jelenia zaczyna docierać że wtopił.myśli jak tu
      odzyskać pieniądze, po dłuższym zastanowieniu lub nawet jakichś działaniach w
      tym kierunku dochodzi do wniosku że jest na straconej pozycji. bez szans na
      odzyskanie kasy, dlaczego?? gdyż nie jest tak że firma nie wywiązuje sie
      zzawrtej umowy. po prostu nie ma wolnych miejsc tak w darłówku jak i w
      ośrodkach za granicą, ale oto wspaniała wiadomość firma proponujew zastępstwie
      darłówka (w którym nie ma miejsc) ośrodki zastępcze w Zakopanem i okolicach (3
      takie są) wiadomo o nich od początku jednak nie ma do nich żadnego kontaktu
      więc nie można tam zadzwonić nie mówiąc o obejrzeniu.

wtedy klient-jeleń myśli sobie - kasy na pewno nie odzyskam, wiec niech już
      będzie to zakopane, no i trudno niech będzie w październiku byle tylko coś
      uszczypnąć z wpłaconych pieniędzy. więc jedziedo zakopanego w październiku, na
      miejscu 5 gwiazdkowy hotel okazuje sie byż góralską chatą którą w tym okresie
      można wynająć za 10zł za dobę czyli na 2 osoby jakieś 140zł za 7 dni.

599-140= 450 zł czystego zysku dla kubu wakacyjnego z jednego tylko jelenia!!!!
      pomnożyć razy x jeleni całkiem niezła sumka wyjdzie ....
      • Gość: Beata Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.acn.pl 23.05.03, 15:36
        Ja ostatnio dostawałam jakies informacje e-mailowe o takich kwaterach.
        wystarczyło podac kilka adresów znajomych oraz potem zapłacic około 50 złotych.
        Posłałam ich do wszystkich diabłów i napisałam, że jeżeli jeszcze raz to
        dostane to zgłosze do prokuratury. Od tej pory cisza, nie dostaje nic.
    • Gość: zoil Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: 62.233.196.* 23.05.03, 16:00
      małe uściślenie
      owszem byłem na szkoleniu, nieświadom całego procederu, nawet z ciekawości
      odebrałem kilka telefonów od podexcytowanych klientów którzy skrupulatnie
      podawali tajemniczy kod do szczęścia.
      wszyscy w klubie wakacyjnym byli "szczerze zdziwieni" że rezygnuje z takiej
      szansy zawodowej i zarobienia dużych pieniędzy już w dniu szkolenia.
      gdy stwierdziłem że z całym szacunkiem ale nie nadaję sie na
      stanowisko "wciskaczkitupodjaranymjeleniom" atmosfera bardzo sie zagęściła,
      wyproszono nas (byłem z kumplem) z biura sugerując że jeśli się szybko nie
      ulotnimy to nam "pomogą".

dla wszystkich szukających pracy...
    • Gość: zoil Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: 62.233.196.* 23.05.03, 16:07
      jeszcze jedno

pani na szkoleniu przyznała że nie mają dobrej prasy a to dlatego iż lobby
      agencji turystycznych wytoczyło przeciwko nim wojnę medialną.
      powód?
      zwykłe biura turystyczne są złe gdyż klub wakacyjny odbiera im gro klientów -
      "wiadomo przecież że jak ktoś raz skorzysta z usług klubu wakacyjnego to nigdy
      już nie odwiedzi zwykłego biura podróży" - cytat.
      wiadomo, nie...
    • nuxx Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' 27.08.03, 09:21
      coś nieruchawo tu, a jest o czym pisać:)
    • summer78 Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' 27.08.03, 09:45
      un-j napisał:

> Dostałem wczoraj SMS o treści:
      > "Wygrałeś tygodniowy wypoczynek! Sprawdź gdzie - zadzwoń (22)... i podaj kod
      > (...)"
      > No to zadzwoniłem, podałem kod.
      > Pani uprzejmie poinformowała mnie, że wygrałem tygodniowy pobyt w
      > apartamencie w jednym z 38 ośrodków w kraju lub zagranicą. Dostanę stosowny
      > certyfikat i będę mógł zrealizować wygraną w ciągu 3 lat. Dojazd i
      wyżywienie
      > na koszt własny.
      > Spytałem kto jest takim łaskawcą i fundatorem wygranej. Podała nazwę firmy
      > (pierwsze słyszę), która wybrała formę marketingu bezpośredniego.
      > Następnie zaczęła mnie wypytywać w ile osób planuję wyjazd - 2, 4 czy 6.
      > No to spytałem o nieparzystą ilość - w odpowiedzi usłyszałem, że tylko takie
      > apartamenty są do dyspozycji.
      > Spytałem w jaki sposób otrzymam certyfikat.
      > Zostanie przesłany kurierem, któremu powinienem zapłacić (przy 2 osobach -
      > 599 zł) całość lub połowę - druga połowa na konto + 15 zł opłaty
      > manipulacyjnej. Przy większej ilości osób kwoty odpowiednio wyższe.
      > No to podziękowałem uprzejmie. Nie skorzystam z ofert naciągaczy.

Hej,
      ja też dostałam tego sms-a, zadzwoniłam i generalnie nic sie nie dowiem,
      dopóki nie kupię katalogu za 600 zł albo 900 zł ... wstrętni naciagacze !!!!
      • Gość: Elżbieta Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:47
        Dzisiaj dostałam SMS-a o wygranej, dziekuję tym którzy na tej stronie
        ostrzegają przed oszustami. Zaoszczedzę na telefonie. Dziekuję.
    • Gość: Bozena Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 22:56
      No tak... wczoraj moje dziecko ktore ma 16 lat tez otrzymalo zawiadomienie sms-
      em o wygranej. Zaoszczedziliscie mi na telefonach i tlumaczeniu dziecku ze to
      oszusci. Thx :)
    • Gość: asiawu Re: 'Wygrałeś tygodniowy wypoczynek' IP: *.u.mcnet.pl 16.10.03, 10:27
      ooo.. to juz trwa i trwa?.. ja dostałam takiego smsa jakieś dwa tygodnie temu..
      ale nie skorzytałam.. nawet nie zadzwoniłam.. ;-)
      no i na IDEE też musza skądś mieć numery telefonów (choć niesety ja swojego
      chętnie wszedzie użyczam i jest nawet w necie więc może to i stąd?)..
      asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka