Dodaj do ulubionych

Biuro Orbis Travel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:03
Witam wszystkich,
po wielu dniach poszukiwań, rozważenia wszystkich możliwych ofert,
zdecydowaliśmy się na wakacje w Turcji właśnie z biurem Orbis. Czy ktoś może
korzystał z usług tego biura i może napisać coś na jego temat?
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: KIWI Re: Biuro Orbis Travel IP: 83.238.70.* 18.01.07, 13:52
      ..........było ....minęło ...........
      • Gość: grusz Re: Biuro Orbis Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:57
        do KIWI: czy mogłbyś /mogłabyś jakos rozwinąć swoją wypowiedź? bo jakoś niezbyt
        rozwiała moje wątpliwości...
    • Gość: różowa pantera Re: Biuro Orbis Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:31
      w ubiegłym roku byliśmy w czerwcu z tym biurem na Krecie - wszystko O.K.!
    • Gość: kk Re: Biuro Orbis Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:09
      witam ja tez sie wybieram do Turcji wlasnie z tym biurem Orbis jade 27 VI do
      hotelu Club Grand Side a ty????
      • Gość: nisia94 Re: Biuro Orbis Travel IP: *.tvteletronik.pl 30.01.07, 22:20
        Witam,
        ja również wybrałam Orbis - Travel Time - po raz pierwszy z tym biurem i po raz
        pierwszy do Turcji :)
        • Gość: Aga Re: Biuro Orbis Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:30
          Cześć . W tamtym roku byłam z tym biurem na Krecie. Od Pani z biura podróży
          miałam zapewnienie, że biuro jest 100 procentowe. Muszę powiedzieć że wszystko
          było o.k.Rezydentki bardzo miłe i pomocne. Doradziły i wogóle myśle że jest to
          jedno z najlepszych biur. Miłego wypoczynku życzę . Aga
          • Gość: aska Re: Biuro Orbis Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:36
            hej Chwalili sie w tvn 24 że w oferci e First Minute mają kupę gratisów i dobre
            ceny jak to z Wami było?
            • Gość: nisia94 Re: Biuro Orbis Travel IP: *.tvteletronik.pl 31.01.07, 13:59
              Ubezpieczenie od rezygnacji - gratis i wycieczka do Pamukkale jednodniowa -
              gratis.
              • Gość: aska Re: Biuro Orbis Travel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:39
                a kosmetyki?
                ale to i tak super bo my za 2 tyg pobytu w all w opcji first w Scanie płacąc
                bez mała 10,000 zero gratisów, ubezpieczenie wykupiliśmy dodatkowo a żadnej
                wycieczki o kosmetykach nie wspomnę, chcemy się targować nie wiem czy coś mają
                wogóle.......
                • Gość: nisia94 Re: Biuro Orbis Travel IP: *.tvteletronik.pl 31.01.07, 15:00
                  Mają niby coś tam rozdać na lotnisku ale wiesz... czego nie masz w ręku tego
                  nie masz :) a wycieczka i ubezpieczenie to normalnie wpisane w rezerwację.
                  Żałuję tylko, że Pamukkale 1-dniowe, i nie można zamienić na inną wycieczkę
                  albo dopłacić do dwudniowej.... ale cóz.... darowanemu koniowi.... :)

Pzdr.
                  • Gość: oana1 Re: Biuro Orbis Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 21:06
                    Cześć!!! W końcu znalazłam kogoś kto jedzie z Orbisem do Side !Ja jadę do Clubu
                    Grand Aqua 20.06.07 z Warszawy,może wiecie jakimi liniami leci się z Orbisem ?
                    Dzięki!
                    • Gość: Beata Re: Biuro Orbis Travel IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.03.07, 12:55
                      Ja lecę z nimi na Rodos. Lataja centralwings:)
                      • Gość: *?* Re: Biuro Orbis Travel IP: *.chello.pl 06.05.07, 09:31
                        Centralwings - mogę potwierdzić.
                        • Gość: Binek Re: Biuro Orbis Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:15
                          Mnie to się to biuro z nieuzasadnioną drożyzną i komuną kojarzy Osobiście bym
                          już z nazwą Orbis nie chciał mieć nic do czynienia
                          • Gość: Ewkaa Re: Biuro Orbis Travel IP: 195.117.172.* 06.05.07, 14:40
                            Ja byłam z nimi na Krecie w 2006 roku , spisali się na medal polecam , w tym
                            roku też z nimi lecę do Portugalii. Są solidni , nie stosuja "dzikich"
                            promocji i sztuczek.
                            A ty Binek nie pisz o skojarzeniach tylko o faktach .
                    • Gość: kasiunia Re: Biuro Orbis Travel IP: 81.210.38.* 26.06.07, 18:40
                      Do turcji->Tureckimi Sky... o tyle lepiej od polskich tanich ze dają nawet
                      niezłe jedzonko na pokładzie ;)
                    • zinger Re: do oana1 - Biuro Orbis Travel 09.07.07, 11:37
                      Czesc,

Prosze napisz jak wrazenia z tego hotelu!! Wybieram sie tam we wrzesniu (club
                      grand side) i bardzo mnie interesuje akutalna opinia.

Pozdr,
                      Tomek
      • Gość: kasiunia Re: Biuro Orbis Travel IP: 81.210.38.* 26.06.07, 18:20
        Hej ja byłam dwa miesiące temu w Turcji w hotelu Grand Side z Orbisem i byłam
        bardzo zadowolona :) Bardzo miła obsługa a przede wszystkim sympatyczna Pani
        rezydent, nawet moja imienniczka Kasia -> bardzo zorganizowana :) przy okzaji
        zobaczyłam też inne hotele bo miałam w nich znajomych.. :) i nikt na żaden
        nawet jednego złego słowa nie powiedział..postanowiłam więc jeszcze na koniec
        sierpnia w tym roku wyjechac i mam nadzieje że będzie to tak samo udany
        wyjazd ;) dzięki nim po prostu zakochałam się w Turcji ;) więc myśle że jeszcze
        nie raz tam wyrusze ale już tym razem do Alanyi żeby się wybawić...
        • zinger do kasiunia - grand side 09.07.07, 11:38
          Czy ylas moze w Club grand Side? Jesli tak, to napisz prosze cos wiecej na
          temat tego hotelu. Wybieram sie tam we wrzesniu.

Pzodr,
          Tomek
          • Gość: kasiunia Re: do kasiunia - grand side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:31
            powiem szczerze że cały kompleks Club grand side i Aqua to są hotele w których
            pobyt byłby moim marzeniem... :) z jednej strony niby 5 gwaizdek..owszem jest
            to doskonała ocena ale z drugie strony nie jest to taki przepych jak w innych 5
            gwaizdkach w których czasem to przeszkadza..ogromny obszar bo jakieś 6
            hektaró... duży plus bo nie przyjmują tam Rosjan a oni niestety potrafią być
            natarczywi i nie do zniesienia.. mały plus ale jak ważny poza rezydentką
            znajdzie się jeszcze ktoś kto po polsku pomoże bo syn właściciela ożenił się z
            polką :) i jest to bardzo sympatyczna dziewczyna :) jak chcesz mogę podesłac
            jakieś zdjęcia które porobiłam :)ogólnie nie ma chyba na co narzekać :)
            • zinger Re: do kasiunia - grand side 10.07.07, 21:25
              Jedziemy tam z dwojka dzieci - 4,5 oraz 1,5 i to glownie ze wzgledu na nie
              wybralismy ten hotel. Mam naadzieje, ze to dobry wybor.
              Czy ten aquapark juz otwarty - na stronie hotelu pisza, ze ma byc czynny od tego
              lata?
              Spalas w Clubie czy Aqua?
              Moze masz jakies wskazowki, na co warto zwrocic uwage, ktore budynki wybrac - z
              planu wynika, ze jest tam duzo budynkow?
              Jaka tam jest plaza i morze?
              W ogole napisz prosze swoje wrazenia:) I oczywiscie bede wdzieczny za zdjecia!

Pozdrawiam
              Tomek
              • Gość: kasiunia Re: do kasiunia - grand side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:45
                jeśli chodzi o to gdzie nocowałam to w zadnym z nich bo byłam tam tylko kilka
                godzin żeby obejrzeć oba hotele :) wtedy tez Aquapark nie był czynny a
                dokładnie jak po nim chodziłam i wyszłam to właśnie zalewali wodą ale wyglądało
                imponująco :D
                Budynki.. ogólenie ciężjko powiedziec czy sa lepsze czy gorsze to zależy jaki
                typ pokoju wybraliście... ale tu moge zapewnić każdy mi sie podobał :)
                jeżeli chodzi o plaże to jest to typowa turecka plaża czyli nic
                szczególnego..jedyna super plażą w Turcji jest plaża kleopatry w Alanyi..a
                reszta niestety ale nie można się nastawiać.
    • Gość: Kika Re: Biuro Orbis Travel IP: *.tkdami.net 06.05.07, 19:50
      Radzę wyjaśnić bardzo drobiazgowo proponowaną ofertę. Byłam na wycieczce we
      Włoszech i na Lazurowym Wybrzeżu. Kompletnie nierealny program, niekompetentna
      pilotka, niesprawny autokar, zachowujący się lekceważąco w stosunku do
      pasażerów kierowcy. Zero relaksu, ciągły stres. Nigdy więcej z ORBIS-em.
    • Gość: Asia Re: Biuro Orbis Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:13
      Byłam w zeszłym roku z tym biurem w Alanyi, w Hotelu Wien. Jest to jeden z
      tańszych w ich ofercie ale jest ok.
      Bardzo czysty, miła i nienatrętna obsługa. Codziennie sprzątają, ręczniki co
      dwa dni nowe. Klimatyzacja ustawiana wg własnego uznania. Nawet się nie
      czepiali jedzenia i picia przynoszonego z zewnątrz. Niedaleko był market, w
      którym regularnie zaopatrywaliśmy się w piwo. W hotelu 4 razy droższe!
      I jest to hotel, który ma malutki zacieniony basenik - ale do plaży 30 sekund -
      przejście przez ulicę.
      Jedyna wada - mało urozmaicone jedzenie! I na okrągło to samo!

A jeśli chodzi o biuro - w porządku. Mały poślizg czasowy przy odlocie ale to
      nie ich wina. Rezydent bardzo kompetentny. Często bywał w hotelu, pomagał przy
      załatwianiu spraw, które wymagały bardziej skomplikowanej znajomości języka.
      Na miejscu są biura podróży, w których można wykupić wycieczki fakultatywne
      znacznie taniej niż z Orbisu. (połowa ceny, albo 1/3) W niektórych nawet można
      się dogadać po polsku - forum.wakacje.pl/turcja/jolcia-adam-s-tour-
      206099.html - jedna uwaga - trzeba się dowiedzieć jaki autokar przewidują na
      wycieczkę bo raz trafilismy na taki, w którym siedzieliśmy jak sardynki w
      konserwie - a ja mam 1,6 wzrostu :)
      Pamukkale - jeden dzień wystarczy zdecydowanie. Jest zadeptane, zniszczone i
      najfajniejsze są ruiny Hierapolis i koloseum. Dobrze, że to była gratisowa
      wycieczka bo inaczej szkoda byłoby mi kasy.
      Lepiej jechać na dwa dni do Kapadocji. Jest super.
    • Gość: moncie Re: Biuro Orbis Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 23:11
      Witam, na pewno polecam wyjazd z Orbisem. Byłam w Turcji już 3 x. Co rok tam
      wyjeżdżam.Wybieram rózne hotele w różnych miejscowościach. Dwa lata temu byłam
      (na próbę)ze znajomymi w apartamantach w Side (Hanay)z własnym wyżywieniem. w
      apartamencie może spać do 4 osób. Tanio wychodzi. Trochę trzeba dojść do morza,
      ale za to jakie widoki.I te dwie nadmorskie super dykoteki. W zeszłym roku
      byłam w Alanya - w hotelu Gural, fajny,przy słynnej/ jednej z ładniejszych /
      plaży Kleopatry.Niezłe jedzenie.Hotel miły. A Alanya - super dla aktywnych-
      mozna nie spać. Sklepy, knajpki, dyskoteki na wolnym powietrzu. Rewelacja. W
      tym roku juz byłam tydzień w hotelu Arycanda ( najtańszy z 5* z "olem" czyli
      All incl- wszystko w cenie). Polecam. Jedna mała wada, jest pomiędzy Side a
      Alanya. Fajna dyskoteka w hotelu, ale jak się znudzi to 10 min. samochodem -
      super dysko - TROJA- na powietrzu.Przyjeżdżają po grupki pod hotel, po
      telefonie z recepcji. Ogólnie w Turcji jest fajnie, Turcy nie sa zbyt namolni,
      jak nie chcesz ich "pomocy" to nie naciskają. W miarę tanio, ale na dyskotekach
      1/2 l. piwa - 5 euro. Ale za to "oryginalne" podróbki turcekie są super.
      Polecam mięsiste ręczniki z logo bardzo znanych firm.Jak dobrze pójdzie to pod
      koniec października też jadę, a hotel ? jak kasy starczy to tym razem do Belek
      jakiś wypas pięciogwazdkowy. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka