Dodaj do ulubionych

piękne plaże - gdzie w Europie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:52
Dotychczas preferowałam czynny wypoczynek polegający przede wszystkim na
zwiedzaniu. Zatęskniłam jednak za pewną odmianą. Zastanawiam się nad pobytem
przede wszystkim wypoczynkowym: piaszczysta plaża, czyste morze, ładna
roślinność, klimatyczne miejsca i znośne temperatury, tak aby skwar nie
przyćmił uroków urlopu.
Zaznaczę, że nie należę do średnio zarabiających, nie stać mnie na Seszele,
Mauritius czy nawet Dominikanę.
Może Europa ma wcale nie gorsze miejsca? Z zasłyszanych opinii wydaje mi się,
że Bułgaria spełniałaby część tych kryteriów, chociaż mnie do końca jestem
przekonana, bo podobno jest brudna i ma betonowe, bezklimatyczne kurorty.

Czy nie mam zbyt wygórowanych oczekiwań? Czy w Europie istnieje taki "raj na
Ziemi"?
Obserwuj wątek
    • Gość: jewa Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:19
      Portugalia ma najpiękniejsze plaże w całej Europie. I nie tylko plaże w ogóle
      jest piękna.Proszę iść do Neckermana ma dobre i wcale nie takie drogie oferty w
      pięknych miejscach. Byłam w ubiegłym roku we wrześniu i było super. Zawsze
      pogodnie, nie za gorąco i mniej turystów. Najpiękniej jest na zachód od Faro
      tam gdzie są przepiękne klify i urocze zatoczki. Wszędzie zielono i cudowny
      ocean.W tym roku jadę ponownie i też we wrześniu. Bułgarii nie polecam bo jest
      stara jak za komuny. Poza tym nad morzem Czarnym z pogodą bywa różnie i w ogóle
      jest nudno bo poza plażą nie ma nic.
      • fixjam Re: piękne plaże - gdzie w Europie? 29.01.07, 08:31
        No ale jak chodzi o sama plaze i dlugie na niej lezenie to niwiele wiecej jest
        potrzebne. Z tego co wiem triada w tym roku rusza z Bulgaria, ktorys ze
        znajomych sie wybiera bodajze w lipcu. Ja osobiscie to polecam jeszcze
        Chorwacje, Sibenic. Naprwde wspaniale plaze i fajny klimat miejsca.
        • Gość: chp Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.chello.pl 29.01.07, 10:06
          Bulgaria to swietny pomys wedlug mnie, co do pogody nad morzem czarnym, to
          wystarczy dobrac odpowiednia pore roku i bedzie pieknie. polecam Sloneczny
          brzeg, albo bardziej na polnoc wzdluz wybrzeza Złote piaski. to sa znane calemu
          swiatu bulgarskie kurorty. a co do triadowej Bułgarii to strasznie glosno sie o
          niej robi, nowosc, ale sporym sie zainteresowaniem cieszy. wrzucam ci link do
          tej wycieczki, mozesz sobie zobaczyc co i jak.
          triada.pl/prezentacja.php?AKCJA=HOTEL&idHotelu=1365
          • Gość: jewa Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: 195.205.24.* 29.01.07, 10:34
            Te kurorty "znane całemu światu" - to znaczy Niemcom z byłego DDR i Sowietom z
            ZSRR , pamiętają czasy Żiwkowa.Znając Bułgarię i "te bułgarskie kurorty" i ceny
            które za nie oferują to szkoda czasu i pieniędzy. Tam nie ma nic ciekawego do
            obejrzenia. Złote Piaski to same blokowiska to samo Słoneczny Brzeg. Morze
            Czarne jest brudne bo Warna to port a Złote Piaski (z nazwy tylko)leżą na
            przedłużeniu plaży w Warnie.Poza tym ogólnie jest tam brudno i nędznie.
            • Gość: Hoyt Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:36
              Hmm, ale mimo wszystko ludzie tam jezdza, a biura otwieraja tam nowe kierunki
              podrozy [tak jak wspomniana triada], wiec chyba cos musi w tych brudnych
              piaskach i nieczytstym morzu :)
            • Gość: Max Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:41
              Ktoś kto pisze bzdety o kurortach znanych Niemcom z DDR czy cytuję Sowietom z ZSRR nie ma kompletnie pojęcia o współczesnej Bułgarii i chyba nie był tam w ciągu ostatnich 3 - 5 lat. Mam 26 lat więc nie jestem "naznaczony" poprzednim ustrojem politycznym. W Bułgarii byłem w 2001 roku w Złotych Piaskach w hotelu Shipka. Był to mój pierwszy wyjazd na wczasy i zapewniam, że było rewelacyjnie. Było czysto, przyjemnie i bezpiecznie. Jedzenie rewelacja. Byłem w Albenie - nie polecam ze względu na niezbyt ładne plaże (w porównaniu ze Złotymi Piaskami), Burgas jest zbyt tłoczne. Przyjemnie było też w Słonecznym Brzegu. Zwiedzać też jest co, np. Nessebar - miasto wyspa - bardzo oryginalne w pobliżu Słonecznego Brzegu. Są też organizowane wycieczki do pobliskiego Stambułu. Byłem z niemieckim biurem ITS z wylotem z Frankfurtu. PS. W tym roku Scan Holiday wyrzuciło Bułgarię z programu. Szkoda.
    • motylanoga71 piekne plaze - W POLSCE 29.01.07, 10:30
      po co szukac daleko
      Polwysep helski caly, i reszta wybrzeza, ciezko znalezc tak piekne, szeroki
      plaze z takim bialym piaskiem.
      • neronka Re: piekne plaze 29.01.07, 14:40
        Grecja:
        piaszczyste szerokie plaże są na Halkidiki, Paros, a pojedyncze nieduże na
        Krecie, Rodos itp.
        Popatrz na zdjęcia:
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,56270679,56270679.html
    • Gość: joan Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.dziennik.krakow.pl 29.01.07, 15:41
      grecja,
      chorwacja - może niekoniecznie piaszczyste, ale tam jest cudownie
    • Gość: Ala Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:14
      Bułgaria, Bułgaria i jeszcze raz Bułgaria !!! My wybieramy się tam już piąty raz z rzędu. Polecam Słoneczny Brzeg lub Albenę. Wspaniałe, piaszczyste, szerokie, długie i czyste plaże oraz cieplutkie morze. W obu tych miejscowościach są piękne, nowe hotele i zadbany teren wokół. Ceny są jeszcze przyzwoite, zwłaszcza do połowy lipca i po 15 sierpnia. Ładna jest też plaża w Obzorze i Kranevie, ale miejscowości już nie są tak zadbane.
      • Gość: lamia Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:24
        Plaże południowe Bornholmu. Przez wiele wieków tylko z tych plaż stosowano
        piasek do klepsydr. Nie widziałam nigdzie w Europie tak drobnego piaseku.
        Miejscowośc Dueodde.
        • Gość: jewa bis Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: 195.205.24.* 30.01.07, 10:50
          Jeżeli dla kogoś liczy się tylko jedzenie to po co jechać za granicę . W Polsce
          też są dobre resteuracje. A jeszcze raz powtarzam , może i jesten "naznaczona"
          tamymi czasami , ale jestem obiektywna w swojej ocenie.Właśnie mogę porównać
          jeżdżąc "przedtem" i "potem" Zapewniam niewiele się zmieniło. Mam "trochę"
          więcej lat niż MAX, ale też bagaż doświadczeń w podróżowaniu.I nikt mi nie
          powie że Bułgaria jest rewelacyjna. W Bułgarii też co nie co zwiedziłam , nie
          tylko Złote Piaski, Słoneczny Brzeg I wymieniony przez MAx-a Neseber .
          A Istambuł to nie Bułgaria.
          Zapewniam że dużo więcej, bo aż po Sofię i to bardzo dokładnie i to nie jeden
          raz.Bo takie były to czasy że mogliśmy wyjeżdżać tylko do Bułgarii i Rumunii.
          A że ludzie jeżdżą , bo taniej.Przejedż cały basen morza Śródziemnego , to
          podyskutujemy gdzie jest naprawdę pięknie.A nie mów, że ktoś pisze "bzdety" jak
          za mało widziałeś i nie wiele masz do powiedzenia.
      • fixjam Re: piękne plaże - gdzie w Europie? 30.01.07, 11:10
        5 razy z rzedu? Hmmm, to ciekawe :D A z jakiego biura jedziecie? Moj znajomy
        takze chce sie wybrac do Bulgarii, jechac z Triada. Oni tam teraz beda pierwszy
        rok organizowac wypad w ten rejon. Ciekaw jestem czy ktos jeszcze wybiera sie z
        tym biurem. Pozdr.
        • Gość: Ala Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:43
          Z różnych biur jeżdzimy np. Neckermann, Scanholiday, a teraz angielski medhotels, fajne oferty ma też niemiecki bgtour, ale z niego jeszcze nie korzystaliśmy.
          Oferty są dużo lepsze i tańsze niż w polskich biurach.
      • voyager747 Re: piękne plaże - gdzie w Europie? 02.02.07, 19:52
        Piąty raz z rzędu do Bułgarii? A byliście gdzieś indziej? Tyle jest pięknych
        miejsc na świecie, to może lepiej spróbować gdzieś indziej pojechać i może się
        okazać,że gdzieś jest jeszcze ciekawiej.
        Jeśli chodzi o ładne plaże w Europie, to na Majorce są ładne i jest ich bardzo
        dużo. W Grecji też są ładne np. na Rodos albo na Krecie, ale na Krecie jest
        sporo kamienistych i trzeba poszukać trochę. Plaża Nissi na Cyprze też jest ładna.
    • Gość: k60 Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:49
      Szkoda czasu i kasy na Bułgarię.Chorwacja trochę drożej ale bliżej a o
      klimatach,urodzie morzu nie wspomnę.Byłem tu i tu i wrażenia nieporównywalne na
      kożyść Chorwacji.Góry niebieskie morze palmy cytrusy zatoki wyspy.Nie wiem po
      co jechać do Bułgarii.U nas ładniej.
    • t.reszczynski Re: piękne plaże - gdzie w Europie? 02.02.07, 11:35
      Witam

Jeśli piękne plaże i ciepło to polecam Costa dle Sol - Wybrzeże Słońca:)

Piaszczyste plaże, ciepła woda i ciekawie miejsca do zobaczenia.
      Polecam hotel
      Gardenia Park
      www.wakacje.pl/oferty/hiszpania/fuengirola/gardenia-park-123190.html
      Mam nadzieję że ta oferta przypadnie Państwu do gustu.

Pozdrawiam
      Tomasz Reszczyński - Wakacje.pl
      Specjalista d/s turystyki

• Gość: maciejkaa dziękuję wszystkim :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:14
        Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji co
        do miejsca, ale na pewno te sugestie uwzględnię przy planowaniu urlopu.
    • Gość: doribork11 Re: piękne plaże - gdzie w Europie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:26
      Witam! Nie powiem tu nic nowego ,ale Majorka i jeszcze raz Majorka!!!Codziennie
      na innej,coraz to piękniejszej plaży.Nie dziwię się,że Niemcy tam wracają po
      kilka razy,zdecydowanie jest tam coś z raju na ziemi.Uważam,że na wypoczynek to
      rewelacyjana wyspa.Życzę trafnego wyboru :0)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka