Dodaj do ulubionych

Sycylia, Katania

IP: 62.233.163.* 06.02.07, 21:29
Witam wszystkich
Czy ktoś był w Katanii na Sycylii? Jak tam wygląda okolica, plaża. Jeszcze
jedno pytanie- ponoc blisko przebiega tam zimny prąd- czy wiecie może jaka
tam jest temperatura wody. Mam fajną ofertę wakacyjną ale nie wiem czy się
tam wybrać. Proszę o jakieś rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: chp Re: Sycylia, Katania IP: *.chello.pl 06.02.07, 23:06
      znajomkowie sie wybieraja z triada do Taorminy, to nie dokladnie to o czym
      mowisz, bo bardziej na polnoc wzdluz wybrzeza. tam ponoc woda cieplutka, nic nie
      wyczytali o zimnych pradach, natomiast dokladnie w Katanii, nie dam sobie glowy
      uciac co tam sie w wodzie moze dziac. popytam ziomkow, ktorzy zjechali sycylie,
      moze cos wiedza i najwyzej napisze.
      • Gość: kasia Re: Sycylia, Katania IP: 62.233.163.* 07.02.07, 08:47
        Bardzo dziękuję za informację i czekam na więcej. Czy Twoi znajomi nie wiedzą
        może czegoś bliższego na temat campingów w tych okolicach? I jeszcze jedno
        pytanie- choć właściwie znam odpowiedź ale może mnie trochę pocieszysz mówiąc "
        nie" Czy tam rzeczywiście stada skorpionów od rana do wieczora czatują na
        okazję wgryzienia się w czyjąś nogę?
    • gagano Re: Sycylia, Katania 07.02.07, 12:08
      Sycylia to piekna,upalna i zielona wyspa! My spędziliśmy na niej ostatnie
      wakacje - objechaliśmy wszytkie ciekawe miejsca, podziwialiśmy wybuch Etny w
      nocy z dachu hotelu, byliśmy na wyspach Lipari,Wulkano i naprawdę warto to
      zobaczyć!!! Nie ma tam żadnych jadowitych stworów!!!! A woda jest przyjemnie
      cieplutka,słona i odprężająca.Jedynym mankmentem są naprawdę dzikie ceny!
      Czasami także pada deszcz- tak ni stąd ni zowąd.Ale wrażenia niezapomniane.
      WARTO!!!!
      • Gość: kasia Re: Sycylia, Katania IP: 62.233.163.* 07.02.07, 15:15
        Bardzo dziękuję za pocieszenie- tego mi trzeba choc przyznam, iz czytałam na
        różnych forach opowieści o skorpionach wężach i innych średnio przyjemnych
        stworzeniach, które tą własnie wyspę upatrzyły sobie do bytowania. Jeżeli
        możesz opowiedz mi gdzie nocowaliście podczas wyprawy- hotele? campingi?
        • Gość: chp Re: Sycylia, Katania IP: *.chello.pl 07.02.07, 20:42
          skorpionow sie nie obawiaj, co prawda naturalnym ich srodowiskiem sa wlasnie
          sardynia, sycylia, ale ni ma zagrozenia, to tak jakby sie wystrzegac pryjazdu do
          Polski na mazury z powodu kleszczy :). badz spokojna, nmiestety co do kampingow
          nie powiem ci, bo oni jada z Triada, wiec zatrzymuja sie w jednym z hoteli w
          Taorminie, totez nie interesowali sie campingami.
          • kawior11 Re: Sycylia, Katania 07.02.07, 21:04
            ode mnie tez ktos jedzie z triady, ale co do campingow to moim zdaniem mozna
            jechac w ciemno. NA BANK beda, pozostaje pytanie, jakie ceny, ale mysle ze
            ludzkie, wiec mozna ryzykowac :) Pzdr.
    • Gość: Wanda Re: Sycylia, Katania IP: *.slowianin.pl 11.02.07, 11:29
      Często tam jeżdżę,bo mam w Katanii siostrę.
      Jest latem pięknie,upalnie,a woda cieplutka,jedyna ochloda to prysznice na
      plażach.Na plazy proponuje nosić klapki,ze względu na kamieniste plaże,kamyki
      różnej wielkości,bardzo ostre i bez klapek się nie da.
      Uważać bardzo nalezy na złodzieji,którzy okradaja w mgnieniu oka.
      Sycylia jest cudowna,ktoś napisał,że droga,droga to była kiedyś jak u nas było
      tanio,teraz ceny są porównywalne z naszymi kurortami.
      Pozdrawiam serdecznie,warto zwiedzić,widoki bajeczne.
      • betusia.b Re: Sycylia, Katania 11.02.07, 11:49
        wybieram się w tym roku na Sycylię właśnie do Katanii na camping Villagio
        Europeo.Sledzę na bieżąco wszystkie fora związane z Sycylią.Po lekturze
        dotychczasowych jestem już zdecydowana.Czekam jeszcze tylko na opinie o samym
        campingu.Szczególnie interesuje mnie stan sanitariatów oraz plaży(podobno jest
        to plaża prywatna należąca do campingu).Czy jest piaszczysta ?Czytałam też o
        plaży z czarnym pyłem wulkanicznym - czy to jest plaża publiczna?Czy w samej
        Katanii jest jakiś duży market sieciowy czy tylko małe sklepy?Będę wdzięczna za
        wszystkie przydatne informacje!
        • Gość: Wanda Re: Sycylia, Katania IP: *.slowianin.pl 11.02.07, 12:10
          W samej Katani jest bardzo dużo marketów,kupisz chemię taniej jak u nas.
          O campingu Ci nie powiem,bo nie korzystałam.
          Plaże w tym rejonie tylko kamieniste.
          Są państwowe bez wygód i są prywatne,kóre nalezy sobie rezerwować z dnia na
          dzień i tam są leżaki,lub łóżka polowe z parasolami.
          Najbardziej gorący jest m-c sierpień.
          Jedziesz na zorganizowaną ,czy prywatnie?
          Nigdy nie spotkałam pyłu węglowego z Etny,natomiast piasek z Afryki tak.
          • betusia.b Re: Sycylia, Katania 11.02.07, 12:24
            jadę na wyjazd zorganizowany.organizator twierdzi że plaża jest piaszczysta jak
            nad Bałtykiem.wybieramy się na przełomie czerwca i lipca.czy woda jest już
            wtedy ciepła?jakie owoce są o tej porze roku?
            • Gość: Wanda Re: Sycylia, Katania IP: *.slowianin.pl 11.02.07, 14:18
              Ja nie byłam nigdy na plaży piaszczystej,być może są takie odcinkowo.
              Owoce w tym czasie to arbuzy,nie wiem czy będą jeszcze czereśnie/przepyszne/figi
              i różne jak u nas/w marketach dostepne cały rok/Koniecznie jedżcie na targ
              w Katani,za grosze kupisz fajne ciuchy.
              Owoce też najtaniej z wozu.
              No i buty,ja wolę jechać w sierpniu,bo są fajne wyprzedaże.Kupuję cztery pary
              w cenie jednej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka