Dodaj do ulubionych

ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak jest

IP: 62.233.163.* 08.02.07, 09:49
Witajcie
Miałam ofertę wyjazdową na Sycylię na kamping- więc namioty wśród drzew,
trawka do poleżenia z książką, ciepła woda ale okazało się że na forum
wszyscy odradzają wyjazd z Olimpem na to miasteczko kampingowe. Nie wiem
zatem gdzie jechać Do szczęścia potrzebna mi ciepła woda ( Adriatyk jest dla
mnie za chłodny) i hotel, domek, cokolwiek do mieszkania ale koniecznie w
otoczeniu ogrodu, zadrzewionego terenu- miejsca gdzie mozna ułozyc się pod
drzewem z książką. Ponieważ nie wytrzymuję jednak na jednym miejscu zbyt
długo- to w zasięgu ręki powinny być ciekawe wycieczki fakultatywne. Egipt
odpada- choć to moje marzenie- ogrody znalazłabym tak podwodne- ale mam urlop
lipiec i sierpień a tam jest zbyt gorąco. Jeżeli byliście w takim miejscu
gdzie i ciepła woda i dużo zieleni i ciekawe miejsca do zwiedzania to czekam,
czekam, czekam na Wasze porady. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 18:43
      Byłam we Włoszech z Olimpem w 2002 roku ,w Baia Domiza nazwy hotelu nie
      pamiętam .Było bardzo dobrze ,nawet planuję z nimi wyjazd w przyszłym roku.
      W ogóle do roku 2003 zaliczyłam całą ich ofertę od Hiszpanii po Grecję i byłam
      bardzo zadowolona. Przestałam z nimi jeździć bo wyczerpałam ich ówczesną
      ofertę. Co masz im do zarzucenia ?
      • zoe125 Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak 24.02.07, 14:45
        Olimp w tym roku wprowadziłą Czarnogórę, wic masz okazję znowu z nimi pojechać.
        • Gość: Jola Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 13:36
          Wiem, widziałam, ale to jest hotel 2 * a takich wolę unikać .Ja już w tym roku
          wybrałam , lecę ponownie do Egiptu ,bo się Egiptem zauroczyłam.Ale w przyszłym
          roku kto wie?Podobno Czarnogóra jest piękna ale wolałabym hotel o większej
          ilości gwiazdek/tak dla pewności/
    • Gość: acapolko Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.astra-net.com 10.02.07, 15:58
      Dużo zieleni ,dobre hotele i niewygórowane ceny znajdziesz w Turcji.Warunek
      tylko,że hotel nie może być w centrum miasta,bo tam działki są
      ograniczone.Latem też gorąco, ale napewno nie tak jak w Egipcie.
      • Gość: kasia Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: 62.233.163.* 10.02.07, 17:47
        Witajcie
        Dziękuję za odpowiedzi, cho dalej czekam na bardziej konkretne sugestie. Do
        Olimpu nic sama nie mam bo nigdy z nimi nigdzie nie byłam. Sprawdzałam jednak
        co na temat oferty na kampingu sądzą osoby które z tej formy wakacji korzystały-
        opinie są bardzo niepochlebne, odnośnie, namiotów, organizacji, opiekunów i
        jedzenia. Nie wiem czy byłaś kiedyś na własnie takim wyjexdzie ale chyba po tym
        co przeczytałam bałabym się zaryzykować. Jeżeli chodzi o Turcje to
        zastanawiałam się nad Turcją- byłam kiedyś w Side i dlatego myslałm może o
        innym kierunku ale jeżeli znasz chotel wśród zieleni ale nie bardzo daleko od
        cywilizacji to napisz jaki. Analiza intrnetowych stron pozwoliła mi na
        wyodrebnienie Alary. Znajomi twierdzą że pięknie też jest w Oludeniz- ale
        pokazywali zdjęcia a tam kupa wypalonych traw. Wiem że to niezbyt dobry miesiąc
        na wyjazdy ale u mnie tylko VII i VIII wchodzą w grę. Dodatkowo przyznam iz
        panicznie boję się samolotu i wizja 2-3 godzin w samolocie to już dla mnie coś
        koszmarnego wizja większej ilości przytłacza mnie w strone rezygnacji z oferty.
        Jeżeli macie jakieś pomysły na fajne miejsce z ciepła wodą i zielenią to
        napiszcie bo problem ten nurtuje mnie już od dwóch lat. W tamtym roku nic nie
        wymysliłam i pojechałam na objazdówkę po Anglii, Szkocji, Walii i Irlandii (
        Swoją drogą polecam) i pod namiot nad nasze morze- mogłam się wylegiwać na
        dzikiej plaży pod drzewami ale do wody udało mi się wsadzić raz duży palec u
        nogi. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i czekam na sugestie.
        • Gość: Jola Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 19:35
          Ja z Olimpem jeździłam na wczasy w hotelach nie na kempingach ,więc na ten
          temat się nie wypowiadam.Odnosnie temperatur to stwierdzam/ z autopsji /,że w
          Turcji dużo gorzej znosi się wysokie temeratury z powodu dużej wilgotności
          powietrza.
          W Egipcie powietrze jest bardzo suche przez co nie czuje się tak temperatur.
          Nawet bardzo wysokie temperatury np.jak byłam w Abu Simbel było podobno 50
          stopni a czułam tylko palące słońce bez duchoty
          Nawet 30 stopni w Polsce jest gorsze do wytrzymania niż 30 w Egipcie.
        • Gość: iza do kasi IP: *.ghnet.pl 21.02.07, 09:41
          możesz powiedzieć z kim rozmawiałaś??? bo wyjazd na Sycylię jest po raz pierwszy
          ja jestem zainteresowana Hiszpanią i też chciałabym poznać opinie
          dziękuję z góry
          • Gość: kasia Re: do kasi IP: 62.233.163.* 21.02.07, 12:38
            Witaj
            Z nikim nie rozmawiałam tylko przeszukałam fora. Trafiłam na takie gdzie
            dyskutowali o wyjazdach z Olimpem na miasteczka kampingowe- opinie były bardzo
            negatywne po pierwsze dotyczące namiotów po drugie dotyczące tego że jedzenie
            brane jest z Polski na cały wyjazd i pod koniec podono w stanie fatalnym -
            kucharka pono mówiła że nie ma z czego gotowa. Dyskutowali tez na temat braku
            prądu w niektórych namiotach ( to akurat nie jest ważne) i tego że pilotki nic
            grupa nie obchodziła. Nie stety nie pamiętam jak na to forum weszłam. Przyznam,
            że ja z tego wyjazdu zrezygnowałam. Pozdrawiam.
    • Gość: agniessszka Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:01
      Witaj Kasiu!

Ja w tym roku wybieram się do Hiszpanii na Costa Barava. Polecam Ci
      czterogwiazdkowy hotel Caprici Verd (miejscowość Santa Susana). Znajoma mówiła,
      że jest doskonale i wszystko to czego szukasz :) Ja już zarezerwowałam i lecę
      28 lipca na 2 tygodnie.
      • Gość: kasia Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: 62.233.163.* 21.02.07, 14:28
        Witaj
        Hiszpania i hotel w ogrodzie? Jakoś Hiszpania kojarzy mi się niestety z tłumem
        ludzi ogromem leżaków na plaży i hotelami wielkimi jak bloki. Marzy mi się coś
        dzikszego. Poza tym moja połowa z dużą niechęcią wspomina Hiszpanię i twierdzi
        że z objazdu po Hiszpanii zapamiętała ogromne suche połacie. Ja w Hiszpanii nie
        byłam i chętnie bym pojechała ale wiesz jak to jest nie zawiąże mu oczu przed
        wyjazdem i nie krzykne niespodzianka na miejscu. Życzę wspaniałych chwil.
        Pozdrawiam
    • Gość: agniessszka Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:59
      Hmmm skoro nie Hiszpania to może Grecja? Byłam w tamtym roku w Grecji z Triadą
      w hotelu Possidi Paradise. Mieszkałam w bungalowach które były rozmieszczone w
      formie takiego kwadratu, a w środku znajdował się duży ogród. Niestety nie wiem
      dlaczego ale hotel wycofali już z oferty :( Możesz też popatrzeć na Poseidon
      Palace. Nie byłam tam ale ponoć jest tam bardzo duży ogród gdzie można poleżeć
      i odpocząć.
      • Gość: kasia Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: 62.233.163.* 21.02.07, 15:17
        Witaj
        Grecja nie bardzo ( ale jestem maruda no nie?) w Grecji byłam wiele razy i to w
        róznych miejscach i chciałabym zakosztowa czegoś innego. Znajomi polecali
        Portugalię ale tam woda wcale nie jest ciepła. Pozostaje mi Tuecja i nawet
        znalazłam hotel który na zdjęciach połozony jest w ładnym ogrodzie więc może
        tam. Przyznam że chciałabym do Egiptu w ogrodach podwodnych wzrok syci ale jak
        mój słyszy o Egipcie w sierpniu to od stukania sie po głowie aż mu sie
        zagłebienie robi. Powiem Ci, że gdyby Bałtyk był ciepły to najpiękniejsze
        dzikie plaże są u nas no ale cóż do Bałtyku wchodzę w kurtce zimowej.
    • Gość: agniessszka Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:26
      No to może rzeczywiście wybierz Turcje :) Portugalia jest piękna ale masz
      racje, że woda nie jest zbyt ciepła no bo to ocean. A co do naszego morza
      bałtyckiego to jeździłam swego czasu jednak jak byłam jakieś 2 lata temu to
      pogoda była niedozniesienia. Cały czas lało i było zimno. Dopero pod koniec
      naszego dwutygodniowego pobytu zrobiło się cieplej i poszliśmy na plażę.
      Niestety nawet nie było gdzie się rozłozyć (takie tłumy). No, więc od tej pory
      wyjeżdżam za granicę hehe :) Tobie życzę udanego urlopu. Mam nadzieję, że
      znajdziesz coś dla siebie. Pozdrawiam!
    • Gość: anka Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:10
      Na Sycylie niekoniecznie musisz jechac z olimpem. Sa tez inne biura, ktore
      organizuja tam wyjazdy. Hoteli w ogrodzie troche tam jest, np:
      www.travelzone.pl/?show=hotele&countryID=505&hotelID=3825
      www.travelzone.pl/?show=hotele&countryID=505&hotelID=3829
      Jesli zas chodzi o Turcje to polecam hotel Botanik, ktory polozony jest w
      ogrodzie botanicznym: www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=2028
      • anetka810 Re: ciepła woda hotel w ogrodzie lipiec gdzie tak 23.02.07, 16:39
        A znasz może hotel Alara w Incekum? A odnośnie Botanika to czy w tym ogrodzie
        przy hotelu mozna jedynie spacerować czy to są może takie dzikie połacie gdzie
        mozna usiąść i poczytać albo sie położyć Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka