Dodaj do ulubionych

kto jedzie w listopadzie do Australii z Logostoure

22.06.07, 00:36
Witam,
Wyjeżdżam samotnie (bo nie stać nas na wyjazd rodzinny) do Australii - Nowej
Zelandii (bo na samą jest zbyt mało chętnych) z Logostourem. Nie za dużo jest
na forum na temat sprawności tego biura jeśli chodzi o antypody, niestety...
Moze ktoś z Was też jedzie w listopadzie??? A moze ktoś już był w Australii z
Logostourem lub z kimś innym??? Prosze o kontakt!!! Będę wdzięczna za
jakąkolwiek odpowiedź na ten temat, mam sporo pytań do osób, które mają
doświadczenie w tej kwestii.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: taylor13 Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.06.07, 00:28
      Proszę Was, odezwijcie się, na pewno jest ktoś kto leci lub był w Australii....
    • Gość: joanna Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: *.eranet.pl 23.06.07, 14:34
      a nie lepiej rodzinnie w rodzime Bieszczady niż samej do Australii?
      • bbetka Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos 23.06.07, 19:21
        Był już tu wątek na ten temat więc trzeba poszukać głębiej na forum.
        Padło wtedy wiele róznych opnii, m.in. ja również pisałam na ten temat.

Ponieważ Logostour odwołał imprezę (Nowa Zelandia z Singapurem) z powodu braku
        chętnych dosłownie w ostatniej chwili, zdecydowaliśmy się na wyjazd
        organizowany samodzielnie. Znaleźliśmy biuro prowadzone przez Polaków od
        kilkunastu lat w NZ (zresztą L też korzysta z ich usług...). Byliśmy w NZ na
        przełomie kwietnia i maja. Wszystko udało się na tip top, jesteśmy zachwyceni
        NZ i bardzo zadowoleni z opieki biura. Planujemy Australię-też z tym biurem,
        bez pośredników takich jak Logostour.
        udanego wyjazdu
        betka
        • Gość: taylor13 do bbetka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.06.07, 20:58
          Hej!
          Opowiedz coś więcej na temat tamtego wyjazdu, czy wyszło Cie taniej niż
          proponowało biuro, a jesli tak to o ile??
          Czy samolot musiałaś sobie sama organizować i inne sprawy na miejscu, jak to
          załatwiłas??
          Jak sobie poradziłaś, bo to jednak już bycie zdanym na samego siebie...
          Napisz jeszcze.
          Pozdrawiam!
          mój gg 801913
          • bbetka Re: do bbetka 26.06.07, 00:29
            Wyszło taniej ok 15% (a może nawet więcej), ale trudno powiedzieć ile
            wydalibyśmy dodatkowo na imprezie z Logostourem, poza tym nie były to dwie
            identyczne imprezy więc i porównanie trudniejsze.

Uzyskaliśmy na pewno większą samodzielność i możliwość "doprecyzowania"
            programu oraz zmian już na miejscu-np po przylocie do Aucland mieliśmy
            zaplanowane zwiedzanie, ale tak słabo znieśliśmy podróż (a na dodatek padało),
            że nie mieliśmy ochoty na zwiedzanie i bez kłopotów przełożyliśmy je na inny
            termin.

Nie jestem typem zosi-samosi i dlatego chciałam jechać z biurem, żeby nie być
            zdanym tylko na siebie. Ale z drugiej strony słabo znoszę grupę/czekanie na
            spóźnialskich/przepychanki o miejsca w autokarze i inne atrakcje "grupowe" więc
            w rezultacie wyszło nam na dobre ;-) Dostaliśmy dokładny program i vouchery na
            wszyskie zamówione świadczenia. Były tam np all transfery czy to do hoteli, czy
            na dworzec autobusowy/kolejowy, bilety na autokar/pociąg,noclegi, imprezy
            lokalne (wszystko działało bez zarzutu-na obu wyspach w zamian za vouchery bez
            mrugnięcia okiem uzyskiwaliśmy świadczenia, co np w regulowaniu rachunku za
            taksówkę nieco nas zdziwiło ;-), plany wszystkich miejscowości w których
            nocowaliśmy z powiększonymi fragmentami okolic hoteli i inne potrzebne
            informacje. Spotkanie z przedstawicielami biura w Aucland (odebrali nas na
            lotnisku, zawieźli do hotelu) rozwiało wątpliwości i dało odpowiedzi na
            wszystkie pytania. Dostaliśmy także całobobowy kontakt do biura i zapewnienie,
            że zawsze możemy dzwonić i oczekiwać pomocy (bylo to potrzebne dosłownie 2
            razy, ale zadziałało). Nie czuliśmy się osamotnieni, bo ludzie są bardzo
            skłonni do pomocy, uprzejmi, mili, a pracownicy turystyki (kierowcy, obsluga
            hoteli) kompetentni i bardzo pomocni.Poznaliśmy za to trochę osób podróżujących
            w taki sam sposób jak my, spotykając się w autokarach i na różnych lokalnych
            imprezach.

W zakupie biletu również pośredniczyło biuro z NZ, polecając nam swoich
            kontrahentów w Polsce, którzy znaleźli nam najlepsze połączenie.

betka
          • Gość: maja m Re: do bbetka IP: *.aster.pl 26.06.07, 18:33
            czesc-prosba,rzuc mi na maila lub tutaj,jakie to biuro?? jestem na etapie
            planów,ale moze sie skusze i w ten sposob pojade...Maja jakas stronke w necie??
            pozdr serdecznie!
            • Gość: bbetka Re: do bbetka IP: *.chello.pl 26.06.07, 20:53
              Tu jest link
              www.greenlitetravel.co.nz/POLISH_ABOUT_GLT.htm
        • Gość: teresa Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: *.telnet.krakow.pl 24.07.07, 16:15
          Jest kilka biur, które organizują Australię. W lutym byłam z Deltą Prestige,
          było super i z tego co wiem, nigdy nie odwołują w ostatniej chwili.
          • Gość: taylor13 do Teresy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.07.07, 21:54
            Hej!
            Możesz mi podac namiary na t6o biuro i ile Cie kosztował ten wyjazd? Albo może
            jaki był program? Napisz coś więcej o Twoim wyjeździe, proszę.
            Pozdrawiam!
          • Gość: Nina Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: 91.196.215.* 26.07.07, 16:01
            Ja bylam z nimi (z Delta Prestige) w Kenii i Tanzanii - tez w lutym, bylo
            naprawde super, choc 2 noce w namiotach ciezko bylo przetrwac...
    • Gość: Oleńka Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: 212.160.138.* 26.06.07, 09:11
      Ja jadę z Delta Travel Prestige, z tego co wiem grupa jest potwierdzona i chyba
      jeszcze otwarta
      • Gość: do Oleńki Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: 212.2.101.* 26.06.07, 23:01
        a możesz podac mi namiary na to biuro i ile płacisz za wyjazd?? Poz!! taylor13
        • Gość: Oleńka Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: 212.160.138.* 27.06.07, 08:57
          www.egzotyka.tv/pl,wycieczki,Australia.html
          tu wszystko znajdziesz
    • Gość: Marko Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.06.07, 22:43
      Tez sie zastanawiam nad Australia bo to bardzo ciekawe miejsce, ale jak jest z
      wiza? Czy otrzymanie jej w przypadku wykupu takiej wycieczki jest raczej
      formalnoscia czy moga byc jednak problemy?
      • Gość: taylor13 do Marko IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.06.07, 23:32
        Z tego co twierdzi biuro, nie ma problemów raczej; we wniosku wizowym
        wypełniasz tylko swoje dane osobowe, natomiast do wniosku dołączasz
        zaświadczenie o udzielonym urlopie na ten termin, w którym wyjeżdżasz, paszport
        ważny minimum 6 miesięcy po powrocie, zaświadczenie z banku o posiadaniu
        dochodu na pokrycie kosztów wyjazdu i jedną aktualna fotografię paszportową.
        Wizę wystawiają w ciągu 3 tygodni.
        • Gość: Oleńka Re: do Marko IP: 212.160.138.* 29.06.07, 09:42
          ??? Biuro wszystko załatwia, zadnych dodatkowych kwitków nie trzeba, a kogo
          interesuje wniosek urlopowy podpisany przez anonimową Pania z Kadr:-)))
          Wiza australijska to formalnośc, aha chyba że mowisz o indywidualnym wyjezdzie
          to mozliwe ze sa jakies obostrzenia, ale raczej zasady chyba dla wszytskich sa
          takie same
    • Gość: kori Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.07.07, 22:13
      Ja planuję Australie z Logostourem, ale w październiku.
    • taylor13 Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos 24.07.07, 02:43
      Hej forumowicze!
      Słyszałam, ze na liście jest ponad 30 osób na ten wyjazd. Czy naprawde żadna z
      tych osób nie czyta tego forum?? Napiszcie coś, odezwijcie się ci, którzy jadą
      w listopadzie... Poz!!!
    • Gość: kismet Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.16, 10:40
      Byłam w listopadzie w Nz I Australii z Logostourem i nie polecam. Wielkim minusem była pilotka Barbara, kobieta bez pasji, niekomunikatywna kompletnie, ze słabym archaicznym językiem polskim. Mimo że w Australii się urodziła mówiła same banały o tym kraju i niczego się nie dowiedzieliśmy, bazując tylko na własnych obserwacjach i wiedzy przewodnikowej wywiezionej z Polski. Niektóre "atrakcje" w programie były co najmniej wątpliwe jak choćby zwiedzanie Stadionu Olimpijskiego w Sydney gdzie nic się od 16 lat po olimpiadzie nie dzieje. Endemiczne zwierzęta oglądaliśmy tylko w zoo za siatkami. W sumie nie było warto za ta zawrotną cenę.
      • Gość: andrzej Re: kto jedzie w listopadzie do Australii z Logos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.16, 18:11
        byłem z logostourem w listopadzie w Australii i nowej Zelandii.impreza była udana,jednak do tego,ze była udana przyczynila się niesamowita pilotka Kinga i wspaniali wspoluczestnicy.pozdrawiam serdecznie i swiatecznie andrzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka