Dodaj do ulubionych

Kto się dał omamić firmie RCI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 22:58
Czy posiadacie jakieś informacje o w/w firmie. Byłem bliski omamienia. Czy
ktoś skorzystał już z ich oferty i może coś napisać?
Dzięki OLO
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 20:10
      To niemożliwe, że nikt. Od wczoraj spotkałem dwie rodziny, kóre poddały się
      praniu mózgu za wczasy w Hiszpanii.
    • Gość: beata985 Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.03, 22:19
      czy chodzi o CONDOMINIUM INTERNATIONAL.ja dostałam sms.ciekawe skąd mieli nr.a
      moja mama też miała tel.
      ale podziękowałam,mama też
      • Gość: olo Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.03, 11:08
        Nazywa się to RCI. Mają stronę RCI.com. Mitingi organizują w Travel Avenue.
        Totalna ściema. Robią takie sito z mózgu, że przez cztery godziny nie można
        ochłonąć. W nagrodę jest tygodniowy pobyt w Hiszpanii. Nie dajcie się wrabiać
        chyba, że piszecie pracę z psychologii tłumu i marketingu bezpośredniego
        Pozdro olo
    • Gość: m&m Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: *.do.pl 18.08.03, 16:18
      Dostałem sms (skąd mieli numer?) "Wygrales tygodniowy wypoczynek! Sprawdz
      gdzie - zadzwon: 0-prefix-22-46-33-444 i podaj kod ..." sms z nr +48506077637.
      Zadzwoniłem i wyraźnie kobieta przeciągała rozmowę: najpierw przerwa potem
      zaczęła nawijać bez sensu, na moje konkretne pytania nie odpowiadała wyraźnie,
      udawała, że nie słyszy prosząc o powtórzenie to samo parę razy, ja swoje ona
      swoje, a czas leci, w końcu się wyłączyłem. Rozmowa trwała z 5 min. Czekam
      teraz na rachunek telefoniczny. Zdaje mi się, że robią przekierowanie i w ten
      sposób nabijają kase. Ale im nie popuszczę. Jest to dobry temat dla prasy - są
      znane nr telefonów ale coś nic poza tym forum nie słychać o tych turystycznych
      naciągaczach. Absolutnie nie oddzwaniajcie szkoda pieniędzy.
      • Gość: iRONfIST Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: *.rene.com.pl / 192.168.1.* 29.08.03, 18:51
        Heh, ja tez dostalem taki sms, tylko, ze z numeru
        0-693-355812. Mysle, ze to jakas piramidka czy inna
        cholera. Ludzie wysylaja z prywatnych numerow takie
        banialuki. Dobrze, ze znalazlem to forum, bo dzisiaj
        dostalem sms'a i za cholere nie wiedzialem o co chodzi. A
        poza tym skad, kurna, biora numery - po kolei leca???
        Pozdrawiam
    • Gość: gosia.mama.wojtusi Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: *.n017.ocio.prest.pl 18.08.03, 19:56
      ja byłam z RCI dwa razy na Teneryfie i byłam zadowolona z wczasów,ja uwazam ze
      warto jechac na takie wczasy ale trzeba wiedziec jakie rezba miec tam
      nastawienie,my załatwilismy wczasy z biura paradis holiday,zaplacilismy
      smiezne pieniadze bo 2 tys od osoby za dwa tyg w hotelu 5 gwiazdkowym przy
      samej plazy,wylot z berlina,jedynym warunkiem było odbycie an miejscu
      prezentacji,obligaoryjnie miala trwac godzine,i odbylismy,wiedzielismy jak sie
      zachowywac,od poczatku mówilismy ze nie mamy kasy ze tego nie łykniemy,na
      prezentacji bylismy godzine,grzecznie podziekowalismy za oferte,mysle ze
      warto,godzina prezentacji nic takiego a wakacje za naprawde atrakcyjna
      cene,tylko nie mozna dac sie omamic!
    • Gość: Aga Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: 157.25.156.* 19.08.03, 13:19
      pracowalam w firmie, ktora sprzedawala oferte RCI...PORAZKA:-) sekta prawie. Na
      prezentacjach glosna muzyka, zeby wyzwolic w ludziach agresje, ktora miala
      podobno prowadzic do sprzedazy. 4 godziny bajerowania, pieprzenia o niczym,
      zeby rozgrzac klientow. Inteligentnych ludzi mielismy traktowac jak male
      dzieci. Kto to wytrzyma??:-) Okreslone zachowania. Szacunek dla szefa buraka,
      ktory niejednokrotnie chamsko potraktowal klienta, ktorego zwyczajnie nie bylo
      stac na wakacje. Klienci byli oburzeni jego zachowaniem.
      Przez zupelny przypadek dowiedzialam sie od mojego nauczyciela, ktory wyjechal
      z RCI jak naprawde wygladaja te hotele. 5 ***** oznaczalo max 3;-) Jak sie
      dowiedzialam, zrezygnowalam. Nie bede firmowac swoim nazwiskiem czegos takiego:-
      ) Ale w ciagu miesiaca sporo ludzi dalo sie naciagnac.
      Nigdy wiecej;-)
    • Gość: anna Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 22:12
      tak sie sklada ze wykupilam z rci time sharing na 2 tyg jakies 10 lat temu i
      kozystam z ich oferty wymiany mieszkan w roznych czesciach swiata i jestem
      bardzo zadowolona z tej uslugi. zupelnie nie czuje sie omamiona to bardzo
      fajny program wedlug mnie
      • Gość: KB A nie pracujesz aby dla RCI? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.08.03, 12:13
        • Gość: anna Re: A nie pracujesz aby dla RCI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 11:02
          nie, nie pracuje dla rci poprostu mam u nich wykupione 2 tygodnie i kazdego
          roku wykozystuje je w ktoryms z ich osrodkow. nie jest to pod wzglede
          finansowym jakas super hiper oferta ale do standartow trudno mi sie
          przyczepic. trudno mi powiedziec jak to jest z gwiazdgkowoscia tych miejsc bo
          za kazdym razem trafia sie cos innego w jednej miejscowosci narciarskiej byly
          to zwykle apartamenty w bloku ale za to doslownie przy samej trasie
          narciarskiej a innym razem luksusowy apartament w baszcie stylowego hotelu-
          zamku w Cortinie. napewno wada programu jest ze nie zawsze sie dostaje miejsce
          w konkretnym osrodku ale jak sie im wytypuje pare miejsc to zawsze ktores jest
          wolne. jeszcze raz, ja nikogo nie namawiam poprostu pisze jak sprawa wyglada
          ze strony osoby ktora nie tylko poszla na spotkanie ale tez wykupila oferte
      • Gość: Aga Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: 157.25.156.* 25.08.03, 12:32
        oczywiscie masz do tego prawo:-) Ja przedstawiam swoj punkt widzenia:-)
        Pracowalam dla nich, mam inne doswiadczenia:-)
        Pozdrawiam i zycze kolejnych udanych urlopow:-)
        A.
        • Gość: mm Informacje na temat RCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 14:15
          Bardzo zaciekawiła mnie ta sprawa i chciałabym sie dowiedziec czegos bliżej na
          teamt tej firmy. Widze że niektórzy z was wiele wiedzą na ten temat ale nikt
          nie powiedział niczego konkretnego.Co to wogóle jest i co chodzi?
          • Gość: Aga Re: Informacje na temat RCI IP: 157.25.156.* 31.08.03, 12:53
            Timeshare. Wspolne mieszkania na calym swiecie. Wykupujesz tydzien, dwa ile
            chcesz. Masz multum ofert, mozesz przebierac dowoli:-) Kupujesz apartament p-
            owiedzmy na Costa del Sol, ktos w ciagu roku korzysta z twojego, ty korzystasz
            z czyjegos innego.
    • Gość: Doris Re: Kto się dał omamić firmie RCI IP: 37.109.160.* 04.12.23, 11:48
      Tak, ja kupiłam i nie czytałam na miejscu umowy, bo za wiele stron. Wierzyłam tej osobie, co pięknie mówi .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka