Dodaj do ulubionych

Koszmar z Itaka na Sri Lance

IP: 203.189.68.* 06.01.08, 18:37
Ludzie!!!
Jest 6 stycznia 2008. Jestesmy w hotelu Heritance Ahungalla na Sri
Lance z Itaka. Tylko jedno slowo: MASAKRA!!!!!
Zgodnie z umowa podroz na Sri Lanke miala trwac 10 godzin. Ile
trwala?? Dokladnie 24 godziny!!!! To jeszcze nic - w drodze
powrotnej chca nam zafundowac 40-godzinna podroz!!!! Czysty
absurd!!! Przez to z 7 zaplaconych noclegow chca nam zrobic tylko 5.
Kto wybiera sie z Itaka w najblizszym czasie na Sri Lanke niech
jeszcze raz dokladnie przemysli swoja decyzje (szczegolnie osoby z
malymi dziecmi). Naprawde nie warto sie w to pakowac. Prosze nie
wierzyc zapewnieniom pracownikow biura Itaki ze bedzie to wygladac
inaczej. Zaraz po takim pobycie proponujemy kolejny urlop celem
regeneracji organizmu po trudach podrozy (ale z innym biurem).
Tym wieksza szkoda poniewaz wyspa jest przepiekna a hotel naprawde
ok.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 19:23
      Jakimi liniami lecieliście? gdzie międzylądowania?
    • derduch Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 06.01.08, 19:40
      Mam jutro wpłacić kasę na wylot na Sri Lanke na 2 tygodnie w lutym, niby na
      umowie mam przelot Eurocypria z Warszawy przez Emiraty do Colombo i powrót przez
      Cypr.
      Dzięki za info, postaram się dodatkowo zabezpieczyć na wypadek "dowcipnisiów" z
      Itaki, jak nie to polece sobie z Rzeszy, co poradzić.
      • voyager747 Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 06.01.08, 22:21
        40 godzin, dlaczego tak długo? Lot z Warszawy do Emiratów trwa ok. 6 godzin,
        potem do Colombo też coś koło tego, z 5 godzin i z godzinę na tankowanie. Dziwne
        to trochę, napisz dlaczego tak długo.
        • derduch Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 06.01.08, 23:13
          Na umowie mam tak napisane:

Warszawa - Sri Lanka ECA 326 06:00 - 21:20
          Sri Lanka - Warszawa ECA 327 22:20 - 08:35 +1
          Zbiórka : 2 godziny przed wylotem
          Uwaga!Miedzyladowanie Sharjah, Larnaca

Lecąc z WAW tankowanie w Emiratach, wracając na Cyprze, uwzględniając 5 godzin róznicy czasu wychodzi jak byk że lot z WAW do Colombo powinien trwać ok 10h.
          Zanim zapłace to jutro pewne sprawy postaram sie przez znajomych dopytać. Dziwi mnie obecny w opowieściach Londyn po drodze.
          • Gość: Lena Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.01.08, 23:25
            Tak leciałam kiedyś z Neckermannem, z międzylądowaniem w obydwóch
            kierunkach w Emiratach. W Emiratach na lotnisku godzinna przerwa a
            tam czekał na nas posiłek - napoje, kanapki, słodycze. Czegoś
            takiego nie miałam na żadnym międzylądowaniu :) Wtedy (dobrrrrych
            kilka lat temu) perfumy były tam tanie i... resztę z dolarów wydano
            mi w ichniejszej walucie (jako kolekcjonercka monet byłam zachwycona
            bo do Emirtów nie mam zamiaru nigdy w życiu lecieić!!!)
            • voyager747 Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 07.01.08, 00:05
              Lot z Sharjah do Colombo powinien trwać ok. 5 godzin. WAW-SHJ to jest 6 godzin,
              bo tak latałem w listopadzie. Przy powrocie jest lądowanie na Cyprze, bo tam się
              zmienia załoga. W SHJ i Larnace powinno być ok 1 godziny postoju, czyli WAW-SHJ-
              6 godzin, 1 godzinka postoju, SHJ-Colombo 5 godzin i finisz. Powrót powinien być
              jakąś 1-2 dłuższy, nie wiem skąd te 40 godzin. Nam sie postój w Larnace też
              wydłużył i powrót był trochę opóźniony, ale to z 2 godziny. Z Emiratów do
              Colombo leci się jakieś 4.40- 5 godzin.
              • cairo7 Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 07.01.08, 10:19
                Podróżnik..teoretyzujesz.A kto powiedzial,że to co ma Derdi na bilecie to
                prawda??Pewnie przesadzają ich ze 3 razy na rejsówki...na ktore trzeba czekać po
                kilka godzin na lotniskach...i się nazbiera 30 godzin:)
                • derduch Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 07.01.08, 12:17
                  Krzysiu, najpierw chcesz lecieć z nami i nawet domagasz sie bzykania mojej żony,
                  teraz czarnowidztwo mi szerzysz? O wredoto!
                  Poczekaj! :-)
                • voyager747 Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 07.01.08, 14:39
                  nie masz chyba za bardzo o tym pojecia, bo to jest czarter Eurocyprią, Boeingiem
                  737-800.
                  • derduch Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 07.01.08, 14:56
                    Tak jak napisałeś, jest to Boeing 737-800 Eurocypria.

Piernicze ten cały szum, własnie byłem w biurze i zapłaciłem za dwa tygodnie w
                    lutym za swoją rodzinkę. Wcale się taką wpadką nie przejmuję.
                    A Cairo jak nie lecisz z nami to pewnie na Kubę skoczysz w tym czasie?
                    • Gość: wsciekli turysci Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance IP: 203.189.68.* 07.01.08, 16:14
                      chcielibysmy odpowiedziec na wszystkie pytania i watpliwosci podane
                      w powyzszych postach.
                      Informacje na biletach oraz to co mowia to jedna wielka sciema.
                      Wylecielismy o 7.00 czasu polskiego. Po 6 godzinach lotu
                      (Eurocypria) wyladowalismy w Sharjah gdzie dowiedzielismy sie ze
                      musimy czekac 6 godzin na tanie linie lotnicze (air arabia). Pomijam
                      fakt ze lotnisko to straszny kurnik - nie ma co jesc ani pic, do
                      tego jeden sklep wolnoclowy. Po kolejnych 4 godzinach lotu
                      znalezlismy sie w Colombo. Stamtad jeszcze 3h (chociaz niektorzy
                      jechali i 4,5h). Na miejscu okazalo sie ze Itaka nie zarezerwowala
                      pierwszej nocy (swiadomie - pokazano nam faks w hotelu). Po rozrobie
                      dali nam pokoje i nie czekalismy do 14.
                      Teraz wyjasniamy ok. 40-godzinna podroz do domu:
                      mielismy wyleciec w czwartek ok. 22.30 (czas miejscowy). Pomysl
                      Itaki to wyrzucic nas z hotelu w srode o 21.30, wsadzic w samolot z
                      Colombo o godz. 4.00 rano. Przelot do Emiratow trwa ok. 4 godz. Na
                      lotnisku w Emiratach mamy podobno czekac 10h(!!). Potem przelot na
                      Larnake (mowia nam ze tylko miedzyladowanie w celu dotankowania) a
                      tam kolejne 10 godzin postoju. W koncu upragniony lot do domu. W
                      Warszawie mamy byc o godz. 8.30 rano w piatek.
                      W eurocypria dostaniecie kanapke, baton i napoj. W air arabii mala
                      wode...POWODZENIA
                      • voyager747 Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 07.01.08, 17:43
                        To wiele tłumaczy, przesiadka na inną linię w SHJ. Lotnisko w Sharjahu jest
                        faktycznie małe i słabe. Ale postój w Larnace to powinien już trwać 1-2, czemu 10 ?
                        • Gość: turysta Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance IP: 195.205.42.* 15.01.08, 15:29
                          postoj w Larnace trwał ok 40 min. moze 1 h. i w warszawie bylismy o 23 wobec planowanej 22. nikt nigdy nie mowił o 10 godzinach na cyprze.
                          • derduch Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance 15.01.08, 15:46
                            A zerknij dwa posty nad Twój, tam fantasta napisał bajeczkę o 10 godzinach na
                            Cyprze.
                            • Gość: babucik Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance IP: *.e-wro.net.pl 15.01.08, 17:33
                              To nie fantazja 10 h na Cyprze w zeszłym tygodniu TVN24 podawAŁ,ŻE
                              POLSCY TURYŚCI KOCZUJĄ W lARNACE 8 GODZIN mogło dojść do 10.
                              Ja zamiast 45min. miałam postój w Larnace 3 h.Wszystko się może
                              zdarzyć...
      • Gość: SYBIRAK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 14:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mir Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:04
      Byłem ostatnio z ITAKĄ w Brazylii i na Wyspach Zielonego Przylądka.
      Biuro niestety oszukuje klientów co do kategorii i dokładnego
      programu. Zamiast hotelu 4-gwiazkowego był 2-gwiazdkowy a cena
      oczywiście 4-gwiazkowego. Również czartery są źle zorganizowane.
      Opóźnienia 14 godzinne to norma. W tym czasie biuro stara się
      tłumaczyć klientom że muszą za wszystko dodatkowo zapłacić.
      Zdecydowanie odradzam korzystanie z ITAKI.
      • Gość: aga Re: Koszmar z Itaka na Sri Lance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 04:17
        Napisz prosze o wyspach zielonego prylądka
      • plawski Mir, napisz proszę coś więcej, na priva. 14.01.08, 15:18
        Jestem zainteresowany tą Brazylią... coraz mniej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka