martasara66 14.04.08, 17:49 Witam wszystkich, planuje wyjazd na 2 tyg ... prosze o informacje z ktorym biurem i ktory hotel wybrac zeby nie bylo niespodzianek:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a.ka Re: Egipt Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 14:06 hej pracuje w biurze więc mogę Ci podesłać kilka ofert sprawdzonych przez moich klientów. Napisz kiedy chcesz lecieć i ile osób. Czekam na maila na ak.priv@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IW42 Re: Egipt Taba IP: *.acn.waw.pl 15.04.08, 21:00 Byłam w Tabie w Radisson SAS z Alfa Star.Naprawdę polecam. Super all .Ważne że a Alfa można lecieć bezpośrednio do Taby.Byli teraz w marcu moi znajomi i też wrócili zachwyceni.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Egipt Taba IP: 195.245.213.* 16.04.08, 16:14 Ja byłam z Alfy Star w hotelu EL WEKALA-polecam-rewelacyjnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Egipt Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 00:00 Taba, broń Panie Boże, Jeżeli ktoś tam jedzie to skazuje się na dobrowolną banicję. Tam jest tak: Hotel , z jednej strony góry z drugiej strony morze a wokół pustynia i głucha cisza, a wieczorem ciemności egipskie. Tam jadą Ci którzy tylko siedzą , jedzą i piją przez cały dzień. Nie polecam właśnie wróciłam i dziękuję Panu Bogu że było to tylko cztery dni po objazdówce.Nigdy więcej Taba. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Egipt Taba 24.04.08, 11:47 A nie przyszło Ci do głowy że ktoś może chcieć dobrowolnie skazac się na takową "banicję" Ewo??? Ja np. z całą świadomością tym razem zrezygnowałam z Sharmu bo jest za duzo "zgiełku" dookoła i wybrałam Tabę. Własnie wpomnianego wyżej Radissona - niedawno wrócili z niego znajomi - zadowoleni, wypoczęci, bardzo polecajac ten hotel. Ładna plaża, dobre warunki dla pływających i snurkujacych, dobra infrastruktura i jedzenie, blisko do Ejlatu, znacznie skraca sie czas trwania wycieczki do Jerozolimy oraz do Petry. Świetne warunki dla wypoczynku i rekreacji. Martosaro - zwróc uwage w ofertach, czy dane biuro ma przelot do Taby bezpośrednio, cyz tez jest lot do Sharmu i nastepnie transfer. Pamiętaj że z rozwożeniem po hotelach wydłuza to czas dotarcia na miejce (a potem powrót) o ok 4 godziny. Do samej Taby na pewno w wybranych terminach lata Alfastar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Egipt Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 12:55 Masz rację.Ale rafy są o niebo lepsze w Sharmie. Ponadto nie koniecznie trzeba być w samym centrum Sharmu. Byłam 6 km od tegoż centrum gdzie są fantastyczne rafy, świetne tonące w kwiatach i zieleni hotele, centra rozrywki i oaze spokoju.Za parę dolalarów można dojechać do centrum Sharmu , zobaczyć coś innego.A "wypady" do Jerozolimy i Petry w ciągu jednego dnia to zupełne nieporozumienie. Być aby być, też tak można, ale to bez sensu.Mimo wszystko uważam że 14 dni na takim pustkowiu to jest bardzo nudne. Ale co kto lubi.Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Egipt Taba 24.04.08, 13:52 Moja miła, nie musisz mi tłumaczyć jak jest w Sharm, bo od lat tam jeżdżę i planuję kupno domu. Natomiast powtarzam - z całą świadomoscią w tym roku Taba a nie Sharm, bo Sharm mnie ciut w ostatnim czasie zmęczył. A rafy w Eilacie czy dookoła wyspy Faraona sa równie interesujące jak te w Sharmie. Poza tym, to że ty uważasz coś za nieporozumienie, nie znaczy, że dla kogoś innego tak to będzie odbierane. Dla mnie wypad nawet na parę godzin do Jerozolimy, żeby gdzieś się spotkać na kawę ze znajomymi, jesli akurat są na miejscu, albo po prostu powłóczyć bez konkretnego celu po Starym Mieście zawsze ma sens. Dla innych ten sens będzie tkwił w tym, że zobacza panorame miasta z Góry Oliwnej, zahaczą o Gethsemane czy przespacerują się El Wadem od Kotelu do Bazyliki Grobu. Są ludzie, dla których taki jednorazowy wypad na parę godzin jest jedyna mozliwością zobaczenia z bliska Jerozolimy czy Petry i NALEZY TO USZANOWAć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Egipt Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 14:23 Bez sensu jest ta dyskusja. Ktoś tu wyraźnie kogoś nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz760 Re: Egipt Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 16:33 ja bywam i w Sharmie i w Tabie i każda z tych miejscowości ma swoje plusy i minusy. Ale obydwie są ok. Głupia dyskusja która jest lepsza bo każdy lubi co innego. Zależy na co sie nastawiasz bo jak się nastawisz na imprezowanie na mieście i zabawy poza hotelem i pojedizesz do Taby to rzeczywiście porażka ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Egipt Taba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 19:03 Odpowiem jeszcze raz.Nie należę do osób które imprezują tylko do tych które podróżują. W Tabie znalazłam się po objazdówce po Jordanii i Izraelu.I gdybym była w innym miejscu to mogłabym jeszcze pochodzić i zobaczyć coś ciekawego. A tam nie mogłam się nigdzie ruszyć bo nawet hotel od hotelu dzieliła pustynia ewentualnie "szkieletory" hoteli w budowie. Oczywiście że każdy wybiera to co lubi, ale jeżeli udziela się informacji , to powinny być one bardzo szczegółowe.Nie tylko czy hotel jest o.k. i czy ma dobre jedzenie ale także dokładne jego położenie. Wielu powracających ma potem pretensje do biura że zrobił pięknie ujęcia hotelu do katalogu a prawda była inna.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Egipt Taba IP: *.bmj.net.pl 26.04.08, 09:00 Czy z Taby jest możliwość wykupienia wycieczki do Kairu na jeden dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
jacinda Re: Egipt Taba 30.04.08, 14:40 Bylismy w Taba Heights w hotelu Marriott. Lecielismy bezposrednio do Taby, ale z Londynu. Hotel fantastyczny (besposrednio nad morzem, nie musielismy dojezdzac do placy autobusem, jak goscie z innych hoteli), urlop bardzo udany. Rzeczywiscie jest to miejsce dla tych, ktorzy chca po prostu odpoczac, z dala od calego zgielku, pracy, ludzi itp. Blisko to Jerozolimy, ktora bardzo polecam! www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297557-d299731-Reviews-Taba_Heights_Marriott_Beach_Resort-Taba_Red_Sea_and_Sinai.html Odpowiedz Link Zgłoś