Dodaj do ulubionych

Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow Tours

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 08:06
witam
mam pytanie
wybieramy sie na rejs po nilu z hotelem jak w tytule ...w biurze powiedzieli nam ze jest on w El gouna...ale w necie jest napisane ze jest w centrum hurghady...jak to jest naprawde...??? byl ktos w tym hotelu??? jakie wrazenia???
Obserwuj wątek
    • wiktorka99 Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 07.07.08, 09:25
      My bylismy z męzem i córeczka.Hotel ma gdzies 5 km do centrum
      hurghady.Za darmo wozi Cie autobus do centrum.Jak my bylismy to był
      on niedawno otwarty, tak wiec wszystko super.Ogolnie wrazenie bardzo
      dobre.
    • wiktorka99 Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 07.07.08, 09:27
      my bylismy z TUI
      • Gość: jaszczur Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.toya.net.pl 07.07.08, 15:09
        Wchodząc na "google earth" na kuli ziemskiej pojawi Ci się chorągiewka w
        pł.-wsch. części Afryki , po powiększeniu pokarze Ci się hotel Aida Verdi
        Steigenberger . Po prawo (na wschód) od niego jest hotel o który pytasz ,
        zobaczysz jego położenie a także zdjęcia zrobione przez turystów .
        • woktjek Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 07.07.08, 15:49
          Sieć Steigenberger ma w Egipcie 4 hotele:
          1) Steigenberger Al Dau Beach Hotel w Hurghadzie 5*
          2) Steigenberger Al Dau Club w Hurghadzie 4*
          3) Steigenberger Golf Resort w El Gunie
          4) Steigenberger Nil Palace Luxor w Luksorze
          www.steigenberger.com/
          Z tego, co wiem Rainbow ma w ofercie poz. 1.
    • Gość: Kabe Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.telpol.net.pl 14.07.08, 18:42
      Jak jedzonko w tym hotelu i jak w praktyce wyglądw tzw. ultra all inclusiw.
      • woktjek Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 14.07.08, 19:16
        Jeszcze nie wiem jak jedzonko, ale napisałem maila i dostałem z
        hotelu rozpiskę jak wygląda UAll. Wysyłam na Twoją pocztę gazetową.
        • woktjek Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 14.07.08, 19:20
          No reczej nie wyśle - nie masz konta na gazecie, ups:)
          • Gość: Kabe Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.telpol.net.pl 15.07.08, 18:37
            Będę wdzięczny : bartoszekk@gazeta.pl
            Kiedy lecisz?
            • Gość: Dario Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:10
              Mógłbym również prosić o podesłanie menu na maila -
              skwarlin@yahoo.com. Z góry dzięki
              • Gość: aga Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 13:54
                Jeśli to nie problem ja też poproszę o wszelkie info dot hotelu.
                Poproszę również o mail dotyczący ultra all.
                z gory dziekuje.
                pozdrawiam
                kepard@neostrada.pl
                • koziorozka Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** 20.08.08, 14:03
                  na forum Egipt też zobacz
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=83430937&a=83430937
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=71390894&a=71421087
                • woktjek Re: Steigenberger Al Dau Beach_do aga 21.08.08, 09:41
                  Wyśle jeszcze dzisiaj. Wróciliśmy tydzień temu, jak masz pytania to
                  pisz - odpowiem. Jednym słowem - R E W E L A C J A !!!
    • miriam_73 Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 20.08.08, 14:34
      ten hotel jest w Hurgadzie pomiędzy Sakkala a Nową Hurgadą, duży budynek, nad
      samym morzem, imponująco oświetlony po zmierzchu. Odbieralismy stamtąd jeda
      rodzine przed wylotem do Polski w piątek. Z mojego rejsu nikt nie zdecydował się
      na Al Dau :), wiekszośc wybrała Magawish, ciut mniej Grand Azur, kilka osób bez
      dopłaty wróciło do Empire i zaledwie kilkoro nas do Sea Stara. Ja się
      zastanawiałam nad Al Dau ale stwierdziłam, że na 4 dni nie warto (dopłata prawie
      dwukrotnie wyższa niż do Sea Star). Fakt, Al Dau ma ultra all inclusive, stąd
      pewnie zatem róznica, poza tym to jest nowiutki hotel. W każdym razie ludzie
      których odbieralismy, byli zadowoleni.
      • Gość: Angela Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 17:51
        Wybieram się w maju, dzis zakupilam wycieczke. Jakie sa drinki w hotelu, jakie menu i czy spa jest dodatkowo platne?
        Wybralam opcje all inclusive. Czym sie ona rozni od ultra all?
        • woktjek Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 03.02.09, 20:03
          Ja dostałem z hotelu u ubiegłym roku opis UtralAll. Latem 2008 mieli
          tylko HB i UltraAll

Na stronie www.steigenberger.com/go/id/iadz/ jest plik pdf z
          All-inclusive "Golden Package" i to jest dokładnie to, co było latem
          2008. Ale widze, że jest też "Luxury all inclusive"

Napisz na reservation@steigenbergeraldau.com to przyślą Ci aktualne.

SPA jest płatne. Jedzenie - dużo wszystkiego pysznego (aż za dużo).

Pytaj, chętnie odpowiem.
          • taliaq Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 04.02.09, 09:49
            Koleżanka z rejsu po Nilu z Rainbow była w tym hotelu, z pobytu bardzo
            zadowolona. Najlepszym hitem dla niej był pan, który w południe na plaży
            rozdawał plażowiczom kostki lodu, co by sie mogli ochłodzić :)
            A położenie - bardzo blisko lotniska. Do starej części Hurghady, np. do Empire
            taksówką jechało się dobre 20 min.
            • woktjek Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To 04.02.09, 12:09
              Rozdają ręczniki (bardziej ręczniczki) nasączone miętą i roznoszone
              w przenośnej lodówce wypełnionej lodem.
              Samolotów (prawie) nie słychać.
              • Gość: skorpion Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.sdl.vectranet.pl 04.02.09, 14:57
                Moze ktos byl w hotelu tej sieci,Steigenberger Golf Resort w El Gunie,bede
                wdzieczna za info.
                • Gość: megan67 Re: Steigenberger Al Dau Beach ***** - Rainbow To IP: *.sdl.vectranet.pl 08.02.09, 18:06

czy był ktoś w tym hotelu z TRIADY? będę wdzięczna za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka