Dodaj do ulubionych

Operator komorkowy WLOCHY

11.11.08, 13:54
Witam

Niedlugo wybieram sie na rezydenture w Alpy wloskie i mam takie pytanko, do
tych ktorym Wlochy nie sa obce. Chodzi mi o telefon, nie chce zeby zjadl mnie
polski roaming i mysle nad kupnem lokalnej karty pre-paid. Czy owe karty sa
ogolno dostepne,mozna je kupic bez problemu, czy tylko w firmowych salonach?
Czy dziajaja w naszych kom, czy konieczny jest zakup zestawu z telefonem? A
moze ktos z Was korzysta z takiej opacji : core-tel.com/ czyli
miedzynarodowa karta SIM. Jak myslicie, ktora opcja jest lepsza? Pozdrawiam i
czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • hayabusa100 Re: Operator komorkowy WLOCHY 11.11.08, 14:41
      Witaj!
      Ja osobiście używam karty WIND i jestem zadowolona z cen połączeń, a także zasięgu. Przy użyciu odpowiedniego kodu możesz uaktywnić "darmowe" połączenia z numerami włoskimi. Kartę WINDA mam w swoim polskim telefonie i działa bez zarzutu <musisz mieć oczywiście zdjętego SIMLOCKA>
      Koledzy używają także karty TIM ale ja osobiście nie używam, więc może ktoś inny wypowie się na ten temat.
      Startówki kupić najlepiej w sklepach firmowych WIND lub TIM, gdzie pokazujesz dowód tożsamości, który oni kserują, lub też rzadziej w sklepach z telefonami czy też komputerami. Jak kupywałam startówki niedawno to była promocja bo płaciłam 15 eur a w tym już na rozmowy było 10 eur czyli sama startówka kosztowała 5 eur. Doładowania są bardzo proste w Tabacchi - albo karta albo wydruk.
      Co do międzynarodowej karty SIM nie używałam.
      Pozdrawiam serdecznie
      • luci-olla Re: Operator komorkowy WLOCHY 11.11.08, 14:57
        Dziekuje za pomoc:) Pierwszy raz jade w alpy wloskie i nie mam pojecia, czy w
        gorach znajde gdzies salon zeby kupic starter;/
        • gabriielle Re: Operator komorkowy WLOCHY 11.11.08, 15:10
          Zawsze możesz spróbować kupić przez internet. a co Alp nie obawiałabym się,
          zawsze w okolicy jest jakieś większe miasto, do którego łatwo się dostać.
          Zwróc tez uwage na to za ile masz karty doładowujące i to jak długo dany nominał
          jest ważny.
          • napoles Re: Operator komorkowy WLOCHY 11.11.08, 16:08
            Oprócz operatorów WIND i TIM jest jeszcze dostępny VODAFONE, sam miałem winda i
            vodafone. Oba działają bez zarzutów także w Polsce, ale polecam winda. Kartę sim
            kupujesz w salonach danego operatora, procedura jest taka jak koleżanka
            napisała, kserują twój paszport, płacisz około 10euro i już gotowe. Ceny za
            minutę kształtują się w okolicach 15-20 eurocentów o ile dobrze pamiętam.
            Doładowujesz w kiposkach z papierosami(Tabacchaio)-podajesz swój numer, płacisz
            np. 10 euro i zaraz przychodzi sms z informacją o doładowaniu, lub kupujesz
            karty doładowujące i tak samo jak w Polsce w przypadku tel. na kartę. Cena
            połączenia za minutę ok. 20 centów.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka