Dodaj do ulubionych

UWAŻAJ NA TYCH ORGANIZATORÓW

09.03.09, 12:17
Potrzebny jest wątek w którym każdy może dać sygnał na kogo w naszej branży
trzeba uważać (np. wyjazd tylko pod warunkiem wynagrodzenia wypłaconego z
góry) lub w ogóle unikać.

Można też zachować anonimowość wysyłając ostrzeżenie na mail
poczta@pilociwycieczek.pl. Generalnie będziemy się starali i tak weryfikować
publikowane opinie prosząc danego organizatora o ustosunkowanie się czy np.
prawdą jest, że zwleka z wynagrodzeniem lub nie chciał wypłacić umówionej
stawki etc.
Obserwuj wątek
    • pilociwycieczek.pl Italiatour 09.03.09, 12:20
      otrzymane od jednego z użytkowników:

W kwestii pytania o organizatorów to nie chcę zamieszczać na forum ogólnym bo
      osobiście nie współpracowałam ale należałoby się przyjrzeć Italiatour-spółka z
      adresem krakowskim nie figuruje w rejestrze.

Pod tą nazwą także jako sp z oo były dwa biura -jedno w Warszawie (pozbawione
      koncesji)-pojawiło się następnie w Gdańsku i chyba po dwóch latach zniknęło.O
      jakiejś aferze wprawdzie nie słyszałam ale też i nie śledzę tego tematu-wiem jak
      usłyszę przypadkowo.

(...) spółkę tą założył niejaki Fabio pochodzący z okolic Latina (Lazio) -
      kiedyś zajmował się drobnym handlem (pamiątki,cukierki) w okolicy Latiny. Jego
      wspólniczką była polka-Bożena (chyba pracowała w hotelach przyjmujących polskie
      grupy.(...)

Dlatego może zamieścić przy tej ofercie adnotację typu : zanim pojedziesz
      sprawdź i poproś o zaliczkę na poczet wynagrodzenia ponieważ nie znamy jeszcze
      tego organizatora? W takim sformułowaniu nie ma nic o co firma mogłby miec
      pretensje a pilotom da do pomyślenia (...).
    • bolo.1 Re: UWAŻAJ NA TYCH ORGANIZATORÓW 09.03.09, 18:39
      Uwaga na nie wiadomo jakie biuro gdyż nie można ich nigdzie znaleźć,a
      zamieszczają ogłoszenia i proszą o przysyłanie życiorysów na mail
      dalekiepodroze@interia.pl, podają jako niby osoby kontaktowe raz Agata
      Godlewska,a raz Bartosz Kaleta.Też zero informacji o tych personach.Pod Agatą
      Godlewską ukazuje się informacja na Goldenline.pl,że poszukuje pracy.To może być
      firma "kogucik"
      • pilociwycieczek.pl "dalekiewyprawy" 09.03.09, 19:34
        1)
        www.tur-info.pl/p/og_id,21755,,zatrudnimy_pilota_do_grecji,zatrudnimy_pilota_do_grecji_31_05-12_06.html
        2)
        www.tur-info.pl/p/og_id,21754,,zatrudnimy_pilotow_wycieczek_na_zielone_szkoly,zatrudnimy_pilotow_wycieczek_na.html
        Czy ktoś zna takiego organizatora: "dalekiewyprawy"@interia.pl i osoby wskazane
        jako kontaktowe i może potwierdzić wiarygodność tego organizatora?
      • bluemar Re: UWAŻAJ NA TYCH ORGANIZATORÓW 17.03.09, 15:41
        bolo.1 napisał:
        To może by> ć> firma "kogucik"
        Zadałam sobie trochę trudu bo sprawa wbrew pozorom poważna i nic
        poza tym co znalazł Bolo nie ma.Sprawdziłam nie tylko sieć ale i
        swoje prywatne kontakty-myślę,że to nawet nie "kogucik" tylko ktoś
        się zabawia.
    • bluemar Re: UWAŻAJ NA TYCH ORGANIZATORÓW 09.03.09, 21:17
      taki tekst znalazłam w sieci-podaje link:
      www.tur-info.pl/p/ak_id,25253,,nierzetelne_biuro_podrozy_italiatour_sp_z_o_o
      _w_warszawie,warszawa,oszustwa.html
    • bluemar Re: UWAŻAJ NA TYCH ORGANIZATORÓW 09.03.09, 21:24
      zapomniałam wkleić drugi link :)
      www.travelforum.pl/opinie-turyst-w-informacje/5178-italiatour-ostrze-enie.html
      • bolo.1 Re: UWAŻAJ NA TYCH ORGANIZATORÓW 10.03.09, 17:53
        Oczywiście najwięksi szubrawcy wśród biur podróży ois,czajka,gofun.
    • pilociwycieczek.pl Sport Vita - info przekopiowane 16.03.09, 23:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30389&w=92784418
      Ostrożnie ze Sport Vitą. Zaczyna się pokazywać na ogłoszeniach, a
      nasza koleżanka musiała pojechać do Anglii, aby zarobić na wypłatę,
      którą jej nie wypłacili. Wykorzystują znajomośc języka, aby potem
      zniesławiać naszych pilotów. Dlatego jak zamierzacie jeżdzić z nimi
      nie dajcie się nabrać na głupawe teksty,że nie mogą płacić normalne
      stawki. W Alpach, w hotelach sa z tego znani.
      Abyście na Mazurach na wypłate nie zarabiali łowieniem ryb.

• pilociwycieczek.pl DO PPTYS - nie wypowiadamy się anonimowo 23.03.09, 22:37
      pptys napisał:
      > Byłem z nimi na obozie żeglarskim na Mazurach dwa lata temu . Wydaje
      > się że dopisało mi szczęście , gdyż wypłatę otrzymałem za dwa
      > turnusy , ale umowy nie miałem płacili na czarno , ale bardzo słabo

Dziękując za aktywność na forum zapraszam do dołączenia Twojej wizytówki w wątku DO PROJEKTU DOŁĄCZYLI ponieważ w innym razie będziemy musieli Twoje posty traktować jako anonimowe i być może czasem niewiarygodne.
      Pozdrawiam - Piotrek Kruczek, administrator forum
    • pilociwycieczek.pl do COLLEOPPIO -nie wypowiadamy się tutaj anonimowo 23.03.09, 22:49
      colleoppio napisała:
      > dorzucę do rankingu T T Ricardo Junior z Warszawy masakra, chamstwo, koltunstwo
      > ,
      > nie placenie żenada

Dziękując za aktywność na forum zapraszam do przedstawienia się przez dołączenie Twojej wizytówki w wątku DO PROJEKTU DOŁĄCZYLI ponieważ w innym razie będziemy musieli Twoje posty traktować jako anonimowe i być może czasem niewiarygodne (szczególnie jeśli pod pseudonimem wypowiadasz się negatywnie na temat konkretnego organizatora).
      Pozdrawiam - Piotrek Kruczek, administrator forum

• kamyk4 TOUR CLUB Szczecin 25.03.09, 11:21
      No niestety, myslalam ze to ze mi nie zaplacili to cos osobistego
      ale dostalam w poniedizlaek 1/3 i informacje ze biuro nie placi bo
      fizycznie nie ma pieniedzy. Takze sugeruje wziac te informacje pod
      uwage.
    • pilociwycieczek.pl Biuro podróży z Wrocławia - jakie info na prv 30.03.09, 21:25
      Taka wiadomość od jednego z wiarygodnych użytkowników forum:

W sumie głupio mi obsmarowywać konkretne biura na forum, ale mam kolejne z
      którym nie warto się zaprzyjaźniać - ... z Wrocławia - Pani prezes + masa
      stażystów, nie do końca wszystko zarezerwowane ( a w zasadzie prawie nic), spory
      chaos, oczywiście brałem zaliczki z góry, o resztę upominałem się - aż mi było
      głupio jakieś 4 miesiące. Zapłacili w końcu z łaską, po czym po tygodniu,
      ponownie Pani prezes zaproponowała mi kilka kolejnych, konkretnych imprez,
      prosiła o pomoc z rezerwacją hoteli, restauracji.. Naiwnie pomogłem, ona całość
      olała, znów stała się nieuchwytna, żadna z wycieczek się nie odbyła, marnuję
      sobie tylko przez takie imię u znajomych kontrahentów. Więcej od niej telefonów
      nie odbieram ;-), niech zobaczy jak to fajnie.
      • pilociwycieczek.pl Re: Biuro podróży z Wrocławia - jakie info na prv 02.04.09, 18:27
        Link odnośnie wypowiedzi na temat tym podobnych praktyk biur podróży:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30389&w=93467150&a=93467150&v=2&wv.x=0
        • bolo.1 Orient travel z Katowic 09.04.09, 15:57
          Uważajcie na to pseudobiuro z Katowic.Organizują wyjazdy do Chin,najlepiej jakby
          pilot jechał za darmo i miał pisemne rekomendacje połowy biur podróży z
          Polski.Byłem u tych dwóch tanich łapiduchów na rozmowie podczas,której zaczęli
          się wymądrzać jacy to z nich są profesjonaliści i że mają kilkanaście lat
          praktyki w organizowaniu imprez do Chin.Sprawdziłem w centralnym rejestrze
          działalność turystyczna zarejestrowana 1,5 roku temu,ani jednego pracownika
          zatrudnionego i na 19 dniową wycieczkę do Chin szukali pilota na 7 dni przed
          rozpoczęciem imprezy.Pytali mnie jeszcze jak się sporządza umowę między biurem
          podróży a pilotem i jak to jest z odprowadzaniem składek z tytułu tego typu
          umowy.Na szczęście z tymi cwaniaczkami nie zdecydowałem się na współpracę.
          • turdoradca Re: Orient travel z Katowic 09.04.09, 16:20
            Na mnie takiego złego wrażenia nie zrobili, szczególnie, że z nimi już pracowałem i było uczciwie i rzetelnie. Proponuję więc w kwestii opinii trzymać się konkretów, a nie dyskredytować czy choćby obrażać za złe wrażenie np. oceniając kogoś a nie tylko pisząc co i jak. Co do poszukiwania kogoś "last minute" to równie dobrze Grzesiu mógłbyś napisać i o wielkich rybach rynku turystycznego o których wiesz i o tym co się potrafi na takich imprezach przydarzyć z racji organizacji biura i pracowników, których dobiera :)

bolo.1 napisał:

> Uważajcie na to pseudobiuro z Katowic.Organizują wyjazdy do Chin,najlepiej jakb
            > y
            > pilot jechał za darmo i miał pisemne rekomendacje połowy biur podróży z
            > Polski.Byłem u tych dwóch tanich łapiduchów na rozmowie podczas,której zaczęli
            > się wymądrzać jacy to z nich są profesjonaliści i że mają kilkanaście lat
            > praktyki w organizowaniu imprez do Chin.Sprawdziłem w centralnym rejestrze
            > działalność turystyczna zarejestrowana 1,5 roku temu,ani jednego pracownika
            > zatrudnionego i na 19 dniową wycieczkę do Chin szukali pilota na 7 dni przed
            > rozpoczęciem imprezy.Pytali mnie jeszcze jak się sporządza umowę między biurem
            > podróży a pilotem i jak to jest z odprowadzaniem składek z tytułu tego typu
            > umowy.Na szczęście z tymi cwaniaczkami nie zdecydowałem się na współpracę.
    • lechlas Re: UWAŻAJ NA TYCH ORGANIZATORÓW 15.04.09, 10:00
      Kolejne biuro, na które radziłbym uważać - Lubusz Tourist z Nowej
      Soli. Zamówiło u mnie obsługę 4-dniowej wycieczki na weekend majowy
      i po około miesiącu anulowało zamówienie. Nie było by w tym nic
      złego, gdyby nie fakt, że zarezerwowałem im termin pod warunkiem
      ustnego zapewnienia, że grupa jest skompletowana i wyjazd na 100%
      dojdzie do skutku. Poodmawiałem później kilka innych propozycji.
      Zapewnienie otrzymałem mimo, że jak się później okazało, biuro nie
      miało od uczestników ani zaliczki ani żadnej umowy - chciało tylko w
      razie czego mieć "zaklepanego" pilota odkładając jednocześnie
      dokończenie formalności związanych z zebraniem grupy na zbyt późny
      termin. Radzę Wam najlepiej podpisywać umowy z biurami lub pobierać
      zaliczki zanim "zaklepiecie" dla nich termin i poodmawiacie innym.
    • pilociwycieczek.pl Jolcia&Adam's Tour 15.04.09, 14:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38849&w=93716041&wv.x=2&a=94068495
    • pilociwycieczek.pl Organizator: w Wiedniu imprezę prowadzi pilot 17.04.09, 12:35
      Link do oferty na ogólnym forum i odpowiedzi na tą ofertę osoby, która
      rozmawiała z organizatorem na temat zwiedzania Wiednia bez lokalnych przewodników:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30389&w=94104371&a=94104371&v=2&wv.x=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka