Dodaj do ulubionych

Orient travel opinie

IP: *.gprs.plus.pl 25.03.09, 23:06
witam, wybieram się do Chin i poszukuję najlepszego biura. Nie ukrywam, że
oferta biura z Katowic jest bardzo atrakcyjna zarówno programowo jak i cenowo.
Czy ktoś był na ich trasie prezydenckiej? proszę o opinie i wrażenia. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Polecamy biuro Orient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 13:46
      cześć Moniko, byliśmy z biurem z Katowic na Trasie Cesarskiej w lipcu 2008.
      Wycieczka zorganizowana doskonale, dobre hotele i wyżywienie, co było dla nas
      bardzo ważne ponieważ podróżowaliśmy z 5 letnim dzieckiem. Najlepsza jednak była
      pilotka, P. Agnieszka - pozdrawiamy.
      • Gość: VICKI Re: Polecamy biuro Orient IP: *.gprs.plus.pl 01.04.09, 21:35
        Z czystym sumieniem możemy zarekomendować wycieczkę z tym biurem.
        Profesjonalizm, świetna jakość za bardzo dobrą cenę co przy podróżowaniu w
        grupie 8 osób ma duże znaczenie. Polecamy rejs po Jangcy.
        • Gość: danka Re: Polecamy biuro Orient IP: *.chello.pl 08.04.09, 16:19
          prezydencka to u konkurencji - CT Poland. Bardzo wiele zależy od pilota prowadzącego grupę, bo przewodnicy lokalni i tak noszą tylko chorągiewki przed grupą i ew. liczą uczestników. Czypilot z łapanki, albo kiepsko przygotowany (a Chiny nie sa najłatwiejszym odcinkiem - ogromny obszar, wiele miast zwiedzanych) i np. czyta przewodnik z lat 70-tych, ma ogromne znaczenie. Dowiedz się najpierw, kto prowadzi grupę.
          • Gość: gosc Re: Polecamy biuro Orient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:47
            Byliśmy od 15 maja do 04 czerwca z Orient Travel. Znakomicie
            zorganizowana wycieczka. Potwierdziły się też gwiazdki w hotelach i
            na statku. Znakomita przewodnik p. Monika z Krakowa (załatwiła nam
            dodatkowy przelot do Kantonu bez dodatkowych kosztów, jak chińskie
            kacyki zabrały na cały pociąg do Kantonu). Zapewniła nam też dużo
            innych dodatkowych atrakcji (oczywiście za dodatkową opłatą) na
            nasze specjalne życzenia. Wszyscy cali i zdrowi, bez świńskiej grypy
            wrócili do kraju. Natomiast nie radzę jechać tym, którzy lubią jeść
            tylko schabowe z furą ziemniaków i kapustą - nie przetrzymają
            chińskiej kuchni!!

Zdecydowanie polecam to biuro na chińskie oraz orientalne eskapady!!!
            • Gość: rockf_anka Re: Polecamy biuro Orient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:56
              To się bardzo cieszę z pozytywnych wrażeń, wybieram się z nimi w lipcu do Chin
              na 29 dni. Proszę jeszcze napisać jakimi liniami lecieliście i gdzie była
              przesiadka i jak długo się czekało? Jakie wyposażenie jest w hotelach? I jakie
              były temperatury? Rozumiem że jedzenie wyłącznie chińskie? Mi to akurat
              odpowiada:) Pozdrawiam!
              • Gość: Krystyna i Jerzy Re: Polecamy biuro Orient IP: *.chello.pl 07.11.10, 23:01
                Polecamy wszystkim wyjazd do Chin z Orient Travel. Wycieczka „Rejs po rzece Jangcy i najznamienitsze miasta Chin“ opracowana perfekcyjnie. Było również kilka dodatkowych, nie ujętych w programie, atrakcji. Opieka pilota super. Polecamy wyjazd tylko z panią Anią. Pani Ania jest bardzo sympatyczna, kompetentna i pomocna we wszystkich sprawach. Z anielską cierpliwością odpowiadała na tysiące pytań. Współpraca z biurem przed i w trakcie wyjazdu była bardzo dobra. Gorąco polecamy. Na pewno wybierzemy się znowu na wycieczkę z Orient Travel.
            • ulubionajana Re: Polecamy biuro Orient 02.02.12, 20:08
              Masz racje , podzielam twoje zdanie i dlatego chcę się z nimi wybrać 2012 w tym samym czasie, w którym ty byłeś. ALE, żeby było taniej szukam towarzysza podrózy.
              Janek
          • Gość: Mirosława Re: Polecamy biuro Orient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 11:43
            Cieszę się, że „wycieczkę życia“ odbyłam z biurem Orient Travel. Organizacja wycieczki, hotele i przejazdy oraz opieka pilota rewelacyjna. Pan Sebastian to profesjonalista w każdej sytuacji, służył radą i pomocą. Posiada duża wiedzę na temat Chin i potrafi przekazać ją bez znużenia słuchaczy.
            Propozycje programowe zrealizowane całkowicie, a zaproponowane dodatkowe atrakcje, np: spektakle sztuk walki, akrobaci, pokaz kung fu, zwiedzanie ZOO w Szanghaju czy wizyta na rynku z medykamentami medycyny naturalnej świetnie uzupełnił obraz współczesnych Chin. Zwiedzanie EXPO również dało obraz organizacji światowych imprez przez Chiny.
            Trasa Cesarska to bardzo atrakcyjna propozycja, nie może rozczarować nikogo. Mnie dostarczyła wielu wrażeń i dała widzę o współczesnych Chinach, jak i również o tych starych. Z takim pilotem jak Pan Sebastian nie mogło być inaczej. No i chińskie jedzenie, choć inne niż nasze, to bardzo dobre.
        • Gość: Sciema Re: Polecamy biuro Orient IP: *.chello.pl 08.04.09, 20:31
          Prawie nikt biura niezna, a tu nagle zapytanie i odpowiedz z tego samego IP.
          Nie warto robic takiej autoreklamy, bo wychodzi sie na głupka.
      • Gość: Gosia Re: Polecamy biuro Orient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 23:15
        W kwietniu tego roku, byłam na trasie cesarskiej. Wycieczka przygotowana
        świetnie! dobre hotele, ciekawy program, zrealizowany zgodnie z ofertą. Biuro
        zorganizowało wycieczkę po mimo małej ilości uczestników, co było dodatkową
        atrakcją. W stosunkowo niedługim czasie, udało mi się zobaczyć więcej niż
        oczekiwałam, co przede wszystkim zawdzięczam świetnej pilotce p.Miłce. Szczerze
        polecam!
        • Gość: baju baju [...] IP: *.chello.pl 26.05.09, 11:30
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Polak Re: Polecamy biuro Orient IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.14, 14:53
      • Gość: Gosia Re: Polecamy biuro Orient IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 12:47
        Polski pilot SUPER! Pan Krzysztof to takt, kultura, odpowiedzialność. Odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku – gratulacje!!!! Duże uznanie dla Biura – wszystko zorganizowane profesjonalnie. Czułam się dowartościowana. Chętnie skorzystam z oferty Orient Travel w przyszłości. Moje oczekiwania zostały spełnione . Trasa „Klasyczne Chiny“ dobra, fachowo przygotowana. Dziękuję.
    • Gość: stella Re: Orient travel opinie IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.09, 20:54
      może lepiej wybierz się z kimś pewniejszym, nie tylko Orient może zaoferować
      wyloty z Katowic.
      • Gość: anna Re: Orient travel opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.10, 00:55
        Polecam Orient Travel z trasą Cesarską. Super wycieczka. Objechaliśmy prawie
        całe Chiny w 19 dni. Wycieczka zrealizowana w 100% z dodatkami super restauracje
        i najważniejsze Pani pilot była znakomita. Polecam przed wyborem zadzwonić do
        biura i zapytać o doświadczenie pilota który ma jechać z grupą oraz porównać
        sumę wszystkich opłat jakie liczą sobie biura. My wybraliśmy bardzo dobrze,
        pozdrawiam
        • Gość: turysta Re: Orient travel opinie IP: *.chello.pl 13.01.10, 17:48
          a gdzie w Szanghaju z Orient travel mieliście hotel? Czyżby niedaleko modnej dzielnicy pubów i restauracji Xintiandi? Dziurawe ręczniki i pleśń w łazience nadal była?
      • ulubionajana Re: Orient travel opinie 02.02.12, 20:11
        a kto jest wg Ciebie pewniejszym, zapewniając przy tym wszystko, bez ukrytych cen.Jakbyś jeszcze [poczytała, to ,mają przedstawicielstwa w całym kraju, ale wolę z nimi rozmawiać bezpośrednio i wyjadę na rejs po Jangcy. Co Ty na to,
        Janek
    • Gość: Ula Re: Orient travel opinie IP: *.aster.pl 18.06.09, 21:37
      A czy ktoś może wie, jak długo ten Orient Travel działa? W katalogu
      piszą, że mają wieloletnie doświadczenie, ale jakoś nigdy o nich nie
      słyszałam, ani nikt z moich znajomych. Do biura nie można się
      dodzwonić.
      Ula
      • Gość: tomek [...] IP: *.chello.pl 19.06.09, 11:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: monia Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 13:46
          Wiem, że na pewno istnieją od 2007 roku bo byliśmy z tym biurem na rejsie po
          Jangcy w lipcu 2007. Ale najlepiej zadzwoń do biura i się zapytaj. Wycieczka
          zorganizowana bardzo dobrze, a oszczędziliśmy sporo pieniędzy bo u
          konkurecnyjnych biur programy były o ok 2000 pln droższe.
      • Gość: monia Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 13:46
        Wiem, że na pewno istnieją od 2007 roku bo byliśmy z tym biurem na rejsie po
        Jangcy w lipcu 2007. Ale najlepiej zadzwoń do biura i się zapytaj. Wycieczka
        zorganizowana bardzo dobrze, a oszczędziliśmy sporo pieniędzy bo u
        konkurecnyjnych biur programy były o ok 2000 pln droższe.
    • Gość: Maggie Re: Orient travel opinie IP: *.brutele.be 22.06.09, 22:24
      Mi powiedzieli, że czasami latają Aerofłotem przez Moskwę. Gdy tylko
      to usłyszałam aż się przeżegnałam i im z miejsca podziękowałam.
      Kiedyś mi szwagier opowiadał jak leciał Aerofłorem i co w tym
      samolocie się działo, nie mówiąc jakie jest straszne lotnisko w
      Moskiwe. Może są i tani, ale wolę zapłacić więcej i do tych Chin
      dolecieć. :P
    • Gość: mm Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 16:41
      Jestem bardzo zadowolona, że wybrałam tę wycieczkę z Orient Travel. Dała mi
      możliwość zobaczenia wielu miejsc. Uważam, że to co zobaczyłam i dostałam w
      zamian było warte każdej złotówki, ktorą zapłaciłam. Na pewno będę polecała
      innym. Program dobrze i ciekawie przemyślany,a czas zagospodarowany do maksimum.
      Każdy punkt programu był realizowany, a nawet jak była możliwość to były
      dodatkowe punkty poza programem. Pozdrawiam
    • Gość: koniczynka-75 Re: Orient travel opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 12:58
      W zeszłym roku byłam na "trasie prezydenckiej" a w tym roku
      zamierzałam kontynuować zwiedzanie Azji. Szukając wycieczki miałam w
      ręku katalog biura Orient Travel. Przyznaję katalog naprawdę ładny,
      wydany na porządnym papierze, piękna grafika, złocenia i sporo
      orientalnych detali ... ale już na 4 stronie znalazłam błąd w
      podpisie zdjęcia - na zdjęciu jest Szanghajski bund z „Perłą
      Orientu” a podpis pod zdjęciem „Hong Kong nocą” ... i jakoś katalog
      przestał mi się podobać.
      Wiem, że takie rzeczy mogą się zdarzyć w druku, ale biuro które się
      specjalizuje tylko w Azji nie powinno sobie na takie "wtopy"
      pozwolić. Każdy kto był w Chinach wie jak wygląda Szanghajski bund a
      jak panorama Hong Kongu z Wzgórza Wiktorii. Może to i jest
      drobnostka, ale ja odebrałam to jako niekompetencję i nie mam ochoty
      sprawdzać, gdzie pomylą się następnym razem :-(
    • Gość: Jola Orient Travel - na piątke IP: 67.159.5.* 19.08.09, 14:11
      Nie znałam biura Orient Travel, ale okazało się, że wycieczka jest bardzo
      dobrze zorganizowana. Wszystkie punkty programu zostały zrealizowane, a nawet
      były miłe niespodzianki poza programem. Organizacja przelotu do Chin, wybór
      hoteli, restauracji - na „piątkę”.
    • Gość: md Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:10
      Podróż dobrze zorganizowana. Duży plus za elastyczność w układaniu
      poszczególnych punktów programu np. ze względu na pogodę. Mała grupa (12 osób)
      dała możliwość szybszego przemieszczania się z miejsca na miejsce. Kilka razy
      restauracje zbyt daleko oddalone od zwiedzanych muzeów czy zabytków. Generalnie
      - podróż udana, wrażenia niezapomniane
      Pilot - sprawny, rzeczowy, informacje szczegółowe, dbający o dobrą atmosferę w
      grupie
      MD
      • Gość: Adam Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 13:48
        Wiecie co, mało tu jest prawdziwy komentarzy a większość napisana i
        moderowana chyba przez autora forum. Pozdrawiam
    • Gość: ona Re: Orient travel opinie IP: 83.238.128.* 29.12.09, 11:03
      obecnie na 2010 mają droższe ceny niz np. CT Poland
      • Gość: on Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 16:39
        no nie wiem, właśnie porównuje ich oferty i Orient travel jest tańszy w
        niektórych trasach nawet o 900 złotych.
        • Gość: szczery Re: Orient travel opinie IP: *.merinet.pl 04.03.10, 17:34
          Co powiedzieć o biurze podróży, które nie zmieniając trasy zmieniło (podniosło)
          cenę wycieczki w stosunku do zeszłego roku o 1500zl ("Wszystko o Chinach". Bylo
          6063zl+2446USD i napiwki, jest teraz 6448 i 2760 USD+napiwki). Wg mnie ta
          wycieczka się nigdy dotąd nie odbyła (wtedy byli tańsi o 2-2,5 tys. od innych
          biur przy bardzo podobnych programach, prawda,że zachęcające?!), chodziło
          jedynie o zainteresowanie klienteli, mocne wejście. A to, że się kogoś wystawi
          do wiatru... Zawsze można odwołać tydzień przed terminem, prawda?
          • Gość: Ania Re: Orient travel opinie IP: *.aster.pl 06.03.10, 22:06
            Prawda. Nam tak odwołali :-(, może nie tydzień, ale chyba z dwa
            tygodnie przed wycieczką, a miało być tak pięknie...
          • Gość: Artek Re: Orient travel opinie IP: *.chello.pl 07.03.10, 12:25
            Od zeszłego roku wybieramy się z grupa znajomych do Chin. Po
            dokładnych poszukiwaniach wybraliśmy najdłuższe imprezy z odu biur
            ct i orient. W zeszłym roku różnica w cenie wynosiła rzeczywiscie
            prawie 3000 złotych od osoby na niekorzyść CT. Zwłaszcza, że ct
            poland nie miało w cenie biletów wstępu co dodatkowo podnosiło cenę
            wycieczki. Niestety część naszej grupy nie potwierdziła swojego
            urlopu i musieliśmy przenieść wyjazd na ten rok. W tym roku jedziemy
            we wrześniu. Po skalkulowaniu wszystkich za i przeciw jedziemy na
            wycieczkę, która w sumie jest dla naszej grupy tańsza o ok.5000.
            Niestety nie o tyle co w zeszłym roku ale cóz...
            Rozmawialiśmy z biurem i zagwarantowano nam niezmiennosć ceny, co
            było także ważne zwłaszcza, że wyjazd mamy dopiero za 6 miesięcy.
            Jedziemy, zobaczymy. Na pewno po powrocie podzielimy sie wrażeniami.
            ARtur

• Gość: Kazimiera Re: Orient travel opinie IP: 109.95.150.* 30.05.10, 13:45
      Właśnie 16.05.2010r wróciłam z Trasy Cesarskiej z Orient Travel.
      Było wspaniale, mała dziewięcioosobowa grupa z doskonałym Pilotem
      Panem Sebastianem mało że wypełniła cały program, ale dodatkowo
      zobaczyła jeszcze wiele ciekawych rzeczy.Wszystkim polecam to biuro
      i myślę ze spełni każdego oczekiwania.
      • Gość: tturystka Re: Orient travel opinie IP: *.chello.pl 31.05.10, 13:09
        a mozna prosić o trochę szczegółów?
        - pan Sebastian zna chiński/ mieszkał w Chinach?
        - pilot sam opowiadał, czy tylko tłumaczył?
        - jak z jedzeniem, czy wystarczające porcje, czy restauracje w pobliżu miejsc
        zwiedzanych?
        - standard hoteli
        - lot do Chin - jakimi liniami?
    • Gość: Gienia Re: Orient travel opinie IP: 178.73.48.* 26.10.10, 21:54
      A mi anulowali wczasy dwa tygodnie przed wyjazdem i nie powiedzieli nawet przepraszam!
      • Gość: mieciu Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 15:04
        A jaką wycieczkę Gieniu Ci anulowali?
    • Gość: Gosia Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 13:43
      uuu Tomku to mieliscie chyba straszneg pecha. Z mężem byliśmy na rejsie po Jangcy w pazdzierniku i byliśmy zachwyceni obsługą i Chinami. Napisz proszę jaki to był termin i trasa bo może piszemy o dwóch róznych wycieczkach.
      p.s nie z rzona tylko z żoną.
    • Gość: artur Re IP: 78.147.105.* 13.02.11, 11:48
      ups, widze ze konkurencja nie spi, szkoda ze biura psuja w ten sposob fora internetowe przeznaczone dla uczestnikow a nie pracownikow biur
      pozdrowienia dla prawdziwych podroznikow
    • ulubionajana Re: Orient travel opinie 02.02.12, 20:05
      Witam,
      to biuro, co widać po wpisach ma 90% pozytywów. Z ORIENT Travel z Katowic chciałem wyjechać na 22 dniowy rejs po Jangcy lub ewentualnie trasa prezydencka, ze względu na klimat najlepiej byłoby maj / początek czerwca2012 i takie są planowane, nie ma tam ukrytych kosztów.
      Szukam towarzysza wyjazdu lub podroży jak to można nazwać.
      Pozdrawiam, Janek
    • Gość: s.m. Re: Orient travel opinie IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 12:34
      polecam, byłem w październiku 2011 r. super przewodnik polski! tak powinno się organizować takie eskapady. Kiedyś zrobię powtórkę, bo Chiny szybko się zmieniają.
    • Gość: Grażyna Re: Orient travel opinie IP: *.gtor.org 09.06.14, 15:45
      Prosze o wasze opinie o wycieczce Rejs po rzece Jangcy z tym biurem, z góry dziekuje.
    • Gość: kasia Re: Orient travel opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 16:01
      TRAGICZNE biuro, zarezerwowalismy wycieczke pol roku wczesniej a biuro zadzwonilo do nas na tydzien przed wyjazdem, ze jest odwolana z powodu zbyt malej ilosci chetnych. nie powiadamia sie klietow, ktorszy placa 5ys za osobe za wyjazd o takich rzeczach z tak krotkim wyprzedzieniem. nawet nie zalatwili nam wiz do chin. uwazam, ze jest to lekcewazenie klienta, biuro jest niepowazne. NIE POLECAM
    • Gość: gosc Re: Orient travel opinie IP: 95.172.68.* 04.09.14, 13:33
      Biuro oszustów - na tydzień przed wyjazdem wyjazd odwołany z powodu niewystarczającej ilości chętnych - niby zgodnie z umową (nie zgodzili się zorganizować wyjazdu nawet gdyby pozostali uczestnicy pokryli koszt wyjazdu 1 brakującej osoby). Tyle, że wg informacji z izby turystyki nie załatwili wiz ani potwierdzenia loty czyli wiedzieli o fakcie już minimum 3 tygodnie wcześniej! Z tylko sobie znanych przyczyn informcję podali potencjalnym uczestnikom 5 dni przed wyjazdem. Odradzam
    • julsza Re: Orient travel opinie 13.07.15, 07:37
      Czy ktoś może dodać coś nowego o tym biurze - ostatnie dwie notki z ub.roku budzą mój niepokój, bo rozważam wyjazd z nimi do Chin
      • julsza Re: Orient travel opinie 09.10.15, 19:52
        Sama sobie odpowiem...
        To jakies marionetkowe, fasadowe biurko podróży, które wystawia oferty i ich nie realizuje. Odwołali wycieczkę na 3 tygodnie przed terminem, twierdząc (klasycznie), że nie zebrała się grupa.
        Szkoda, że potwierdziły się te negatywne opinie z sieci, ale może i dobrze - kto wie, jak byłoby z jakością usług.
        Zdecydowanie nie polecam.
    • Gość: Arleta Re: Orient travel opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.18, 23:15
      generalnie nie jestem wyjadaczką forów, ale należą się podziękowania dla biura za wspaniały rodzinny wyjazd do Chin
      pozdrawiamy serdecznie
    • anamontana Re: Orient travel opinie 27.01.25, 11:39
      Zauważyłam, że nigdzie nie ma bieżącej opinii o biurze Orient Travel, a wiem, ze warto chwalić firmy, gdy robi a coś dobrze. Miałam ogromną przyjemność spędzić kilka dni w Nepalu i muszę przyznać, że ten kraj przerósł wszystkie moje oczekiwania. To miejsce jest prawdziwym rajem dla miłośników przyrody, kultury i duchowości. Dzięki doskonałej organizacji biura podróży mogłam w pełni cieszyć się każdą chwilą tej wyprawy, nie martwiąc się o żadne szczegóły. Cały wyjazd był idealnie zaplanowany – od transferów, przez zakwaterowanie, po lokalne atrakcje. Nasza przewodnik była prawdziwym ekspertem – nie tylko przekazywała nam ciekawostki o Nepalu, ale także dbała, aby każdy czuł się komfortowo. Dzięki Pani Agnieszce odkryliśmy miejsca, które na własną rękę byłyby trudne do znalezienia. Z całego serca polecam podróże z Orient Travel, czas najwyższy poznac z nimi USA :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka