Dodaj do ulubionych

z Rainbow do Chin

06.05.09, 12:46
Czy ktoś był w Chinach z Rainbow? O różnych biurach oferujących ten kierunek
na forum czytałm ale nic o Rainbow. Chyba jednak ktoś bywa na tych
wycieczkach? Może zechciałby się podzielić uwagami i swoimi spostrzeżeniami co
do Chin z Rainbow. Warto?
Obserwuj wątek
    • kmaria007 Re: z Rainbow do Chin 12.08.09, 15:06
      przyłanczam się do zapytania,bo również nic nie mogę na ten temat
      znaleść,z góry dziekuję za wypowiedzi:)
      • Gość: HANIA Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 14:06
        BARDZO UDANA WYCIECZKA BYLIŚMY W ZESZŁYM ROKU WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK I WSZYSTKO
        BYŁO W PORZĄDKU. PRZELOTY LINIAMI TURECKIMI ,PRZEWODNICZKA LECI Z NAMI Z
        WARSZAWY, WYCIECZKA CIEKAWA, ALE ŻE OBSZAR DUŻY TO DOŚĆ SZYBKIE TEMPO. NA
        MIEJSCU HOTELE I RESTAURACJE NA POSIŁKI DOBRE, TRANSPORT TEŻ
        • Gość: niki Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 22:20
          A jaka była pogoda w tym okresie ??? Ja wybieram się trochę później i martwię
          się,że będzie już chłodniej.
          • Gość: HANIA Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:37
            Pekin przywitał nas chmurami ale bez deszczu, trzeba raczej mieć coś z długim
            rękawem. Najgorzej było przy zwiedzaniu klasztoru lało jak z cebra. Ale
            następnego dnia była słoneczna ciepła pogoda. Ogólnie do zwiedzania było ok z
            wyjątkiem jednego deszczowego dnia przy zwiedzaniu klasztoru i podziwianiu
            żółtej rzeki w ulewnym deszczu. Dla nas wycieczka super a w tym roku jedziemy z
            nimi do Tajlandii też na wycieczkę.
          • Gość: RK Re: z Rainbow do Chin IP: *.c158.petrotel.pl 14.08.09, 12:49
            Ja byłem na wycieczce w tym roku na przełomie czerwiec/lipiec.
            W trakcie wycieczki jest sporo zwiedzania i przemieszczania się.
            Dodatkow płatne w Pekinie -zwiedzanie Hutongów (przejazd rikszami i
            zwiedzanie domu) + świątyni buddyjskiej ok. 180 yuan; w Shanghaju
            wjazd na najwyższy budynek - 100 y, rejs nocą statkiem 120 y,
            przejazd pociągiem na lotnisko 150 y. Program minimalnie się różni -
            jest jeden nocny przejazd pociągiem sypialnym z Pekinu do Xian, oraz
            popołudniowy do Wuxi w ok. Shuzo, a tym samym kolejność
            zwiedzania,ale to nie przeszkadza. Hotel na trasie dobre, jedzenie
            też i wystarczająco. Warto wymienić pieniądze na lotnisku po
            przylocie bo później na prowincji jest problem z wymianą.
            • Gość: kmaria007 Re: z Rainbow do Chin IP: *.adsl.no 15.08.09, 15:24
              A jaka była pogoda w chinach w tym czasie jak byłeś?Jakie wrażenie
              wywarły na was Chiny czy warto?Bo my zastanawiamy sie z mężem
              jeszcze nad Etiopią z RT,będziemy wdzięczni za podpowiedz.A czy w
              fakultetach jest możliwość wjazdu na wieże Perły Orientu-wieża
              telewizyjna w Shanghaiu,bo ponoć robi to niesamowite wrażenie,ale
              nie wiedze tego w programie RT,dziekuje
              • Gość: RK Re: z Rainbow do Chin IP: *.c158.petrotel.pl 17.08.09, 10:18
                Była możliwość w czasie gdy część grupy wjeżdżała na najwyższy
                budynek. Perał Orientu jest niższa i jeżeli już to lepiej skorzystać
                z wjazdu na najwyższy budynek (nazwy nie pamiętam) taras jest na
                wysokości 400 m. Pogoda była od 28 do 38 C, raz w Xian padał deszcz
                do południa. Co się tyczy wrażeń to najbardziej zaskoczył mnie ich
                postęp oraz rozmach budów.
            • Gość: kmaria007 Re: z Rainbow do Chin IP: *.adsl.no 17.08.09, 15:08
              Bardzo dziękuje za r
              • Gość: kmaria007 Re: z Rainbow do Chin IP: *.adsl.no 17.08.09, 15:11
                Bardzo dziękuje za odpowiedz,mam jeszcze jedno pytanko ile mniej
                więcej trzeba zabrać pieniędzy na osobę by starczyło na te fakultety
                i coś do zjedzenia,picia i jakieś drobne pamiatki?Wiem że to kwesia
                kto ile wydaje ale ile Ty wziełeś?
                • fruzia.zuzia Re: z Rainbow do Chin 17.08.09, 16:01
                  Ja nawet nie wiedziałam, że Raibow organizuje wyjazd do Chin. Też
                  się chętnie dowiem czegoś więcej. Ponoć na miejscu nie jest zbyt
                  drogo i warto jeść w barach przy ulicy (choć ja bym się chyba bała)
                  niż w hotelowych restauracjach. Choć jak ktoś ma ALL to wiadomo, ze
                  będzie wolał jeść w hotelu;) Zależy czy się jedzie z biurem czy na
                  własną rękę.

....................
                  informacjewizowe.pl
                  • Gość: rk Re: z Rainbow do Chin IP: *.c158.petrotel.pl 18.08.09, 09:00
                    Na fakultety jest potrzebne ok. 100 US$, chyba, że jeszcze dochodzą
                    akrobaci to ok 30 US$ - u nas nie było chętnych, jedzenia nie trzeba
                    dokupywać, 3 posiłki dziennie są wystarczające, jedynie pieniądze
                    można przeznaczyć na napoje, które nie są drogie, co się tyczy
                    zakupu pamiątek to ja nie kupowałem, warto kupić w Shanghaju
                    podróbki, które są rewelacyjnej jakości typu torby, walizki, na
                    pewno warto się targować, inni wydawli na różne zakupy średnio od
                    200 do 500 US$. Radzę nie kożystać z fakultatywnego rejsu statkiem,
                    który opisany jest w katologu Rainbowa - jest w rzeczywistości rej
                    motorówkami i trwa ok. 10 min.
                    • Gość: aguu Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:59
                      Bylismy w czerwcu pogoda super jedzenie/ ful/ organizaja dobra
                      wydatki poza obowiazkowumi małe
                      • Gość: kmaria007 Re: z Rainbow do Chin IP: *.adsl.no 25.08.09, 12:06
                        A jak z czasem wolnym było wystarczająco na zakupy w szangchaju?Czy
                        ceny elektroniki są korzystne,bo słyszałam że można tam kupić tanie
                        telefony?
                        • Gość: aguu Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 22:10
                          czasu na zakupy zero
                          • Gość: allanea Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 13:51
                            czy na 100% możecie polecić chiny z rainbow? czy jakieś minusy może były?
                            • Gość: paweł Re: z Rainbow do Chin IP: 87.105.187.* 18.09.09, 15:33
                              Tak
                            • Gość: Paweł Re: z Rainbow do Chin IP: 87.105.187.* 18.09.09, 15:37
                              Tak, na 100 %. Dużo widzisz, a fakultety koniecznie. Wszystkie tak
                              ok US 140 - 150 ale każdy warto. My zapłaciliśmy podwójnie i
                              motorówkami jechaliśmy prawie pół godziny, ale było super.
                              • Gość: es Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:20
                                Na przełomie maja i czerwca na tej wycieczce była moja mama z koleżanką.
                                Informacje nie są może z pierwszej ręki - ale ich ogólna opinia jest bardzo OK.
                                Ale obie uważają, że duży plus- to pilot- Konrad S.
                                Podobała im się organizacja, posiłki, podejście do turystów, w ogóle Chiny, w
                                tym zakresie co zobaczyły.
                                Ja sama nigdy nie podjęłabym się oceny - na 100% OK, gdyż każdy ma opinię
                                subiektywną i rózne wyobrażenia o tym co i jak chce zobaczyć. W moim
                                indywidualnym odczuciu - jeśli leci się tak daleko - to wycieczka jest zbyt
                                krótka / uwzględniając czas podróży i oczekiwanie w Stambule/. Ale co kto lubi.
                                Zobaczyć malutką część Chin w ramach organizacji RT - wynika, że OK.
                                Suma sumarum czas i przelot - lepiej dopłacić i zobaczyć więcej:)
                                • Gość: allanea Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 18:32
                                  słyszałam słabe opinie od znajomych na temat wycieczek z Rainbow na Węgry czy do
                                  Chorwacji więc jestem ostrożna i wolę się wszystkiego dowiedzieć
                                  • Gość: m Re: z Rainbow do Chin IP: 212.126.10.* 02.10.09, 13:33
                                    zawsze powinno się jak najwięcej pytać o dany wyjazd, niemniej żadne biuro
                                    podróży nie organizuje w 100% rewelacyjnie swoich wyjazdów. Ja byłam z RT w tym
                                    roku w Tajlandii i jestem zadowolona z wyjątkiem tragicznego pilota a właściwie
                                    stanu jego wiedzy i naciągania na fakultety. Reszta organizacyjna sprawna bez
                                    przeszkód i wpadek. Akurat tak się składa że na europejskich trasach to biuro
                                    nie ma najlepszej oferty.
                                    • Gość: ewa.kowalska Re: z Rainbow do Chin IP: *.chello.pl 02.10.09, 16:30
                                      100% rewelacyjne są wyjazdy do Chin z CT Poland, szczególnie polecam Trasę Prezydencką.
                                      A propos pilota - nie jest od oprowadzania, od tego masz lokalnych przewodników a on ma ich tłumaczyć. Nie ma obowiązku posiadać dużej wiedzy o danym miejscu (vide- ustawa o usługach turyst).
                                      Fakultety - to raczej nie pilot, ktory ma obrywki max. 5%, a biuro Rainbow Tour, które za fakultety bierze sobie prowizję.
                                      • Gość: edyta Re: z Rainbow do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 13:23
                                        aj reprezentujesz CT? Czemu tak na ostro w stosunku do RT? Przecież
                                        nie oni jedni z fakultetów żyją - wszystkie biura tak czynią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka