Dodaj do ulubionych

Antarktyda

IP: 62.2.231.* 08.11.04, 13:35
Wybieram sie w styczniu i chetnie uslysze co kto wie. Ceny, mozliwosci,
ciekawostki. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Antarktyda IP: *.ericsson.net 08.11.04, 15:10
      zartownis, wejdz sobie na strone www.kaminski.pl/ i poczytaj sobie,
      prznajmniej czas Ci milo uplynie ...

Tomek
      • Gość: pingwin Re: Antarktyda IP: 62.2.231.* 08.11.04, 16:15
        Drogi Tomku ... troche mi Ciebie zal, bo z Twojej wypowiedzi rozumiem iz moje
        pytanie potraktowales jako zart z innych, nie chcialem nikogo urazic -
        przepraszam. Czy w Polsce, fakt ze ktos sie tam wybiera turystycznie jest tak
        nieprawdopodobny, ze zakrawa na zart ...?
        Naprawde jedziemy z zona do Argentyny, naszym glownym celem sa wycieczki
        gorskie w Patagonii. Jak juz bedziemy w Ushuaia - to najbardziej na poludnie
        wysuniete misto w Ziemi Ognistej, to chcemy tez "wyskoczyc" na wycieczke na
        Antarktyde. Wiem, ze sa takie mozliwosci. Wiec moje pytanie nie bylo glupie ani
        zlosliwe.
        Pozdrawiam tych, ktorzy sa sklonni podejsc do mojej prosby "normalnie".
        • Gość: Tomek Re: Antarktyda IP: *.ericsson.net 09.11.04, 09:30
          Aha, to trzeba bylo od razu, ze do Argentyny i troche Antarktydy. Troche
          forumowiczow bylo tam, poszukaj poprzednich wypowiedzi na Forum. Pamietam, ze
          ktos pisal na forum, iz wycieczka statkiem z Argentyny na Antarktyde (chyba
          trwa 7 albo 10 dni) kosztuje z 5000 USD, taniej mozna poplynac na 3 dni, ale
          podobno zawoza Cie pod pierwszy snieg i tyle.

Nie sa to informacje z pierwszej reki, ale mniej wiecej takich cen mozesz sie
          spodziewac.

Poza tym google mowi:

www.infohub.com/TRAVEL/SIT/sit_pages/6447.html
          www.fishcat.com/antarctica/expedition/index.html (Polski akcent)
          www.globosapiens.net/travel-information/Ushuaia-531.html
          Milego pobytu w Argentynie i okolicach.
          Pozdrawiam
          Tomek
    • oreganoboy Re: Antarktyda 08.11.04, 16:32
      Witaj. Na tym forum btw. właśnie wycieczki do Argentyny wyczytałem informację o wypadach na
      Antarktydę. Z tego co pamietętam jest to dość droga sprawa. Pobuszuj w forum, gdzieś to
      napewno jest.
      Pozdrawiam
      • Gość: Pingwin Re: Antarktyda IP: 62.2.231.* 08.11.04, 16:47
        Dziekuje - milem nadzieje, na informacje z pierwszej reki, ale widze, ze to
        destynacja w Polsce niechodliwa a szkoda, mam nadzieje ze podolamy wymogom
        finansowym :-((((.
        • Gość: Marek Re: Antarktyda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 12:26
          Myślę, że jedyną przyczyną małej popularności Antarktydy, jako celu podróży,
          jest tylko i wyłącznie cena. Byłem na początku tego roku w Patagonii i również
          w Ushuaia, ale niestety ... mogłem (właśnie ze wzglęgu na cenę) tylko popatrzeć
          na statki stojące w porcie.
          Na stronie www.kontynenty.tpi.pl jest relacja Wojtka Dąbrowskiego z pobytu na
          Antarktydzie.
          Powodzenia
          Marek
          • Gość: krafla Re: Antarktyda IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 09.11.04, 16:10
            to ja bralam udzial w tej dyskusji przekazujac informacje, ktore zebralam w
            czasie pobytu w Patagonii. Ale sama nie bylam. Informacji udzielalam
            dziewczynie, ktora wybiera sie wkrotce (listopad? grudzien?) jesli znajdziesz
            tamten watek to moze uda Ci sie namierzyc te dziewczyne. Druga osoba, ktora
            interesowala sie ta sprawa byla niejaka Malawi, ktora powinienes latwo znalezc
            na forum tylko, ze teraz wlasnie jest pewnie gdzies w okolicach Ushuai. Ale jak
            wroci to Ci moze pomoze.

Pozdrawiam
    • Gość: Pingwin Re: Antarktyda IP: 62.2.231.* 09.11.04, 16:39
      Witam i bardzo wszystkim dziekuje! Juz bylem na polecanej stronie W.
      Dabrowskiego, no coz tyle to pewnie w zyciu nie zobacze ..., ale czyta sie
      fajnie.
      Mam nadzieje, ze Antarktyda nam sie uda. Pozdrawiam.
    • Gość: voovoo Re: Antarktyda IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 16:42
      Ja też mam podobny problem do Ciebie. Szukam osób, które już podróż tego typu
      mają za sobą i mogą coś doradzić. Na razie mam tylko info z różnych
      przewodników i stron internetowych. Jak coś się dowiem to dam Ci znać.
      Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka