Gość: jozefa1 IP: 80.51.237.* 24.07.09, 10:01 Czy ktoś może sprawdził ,które 29 biur podróży (podobno kilka znanych)zalega z płatnościami i jest umieszczone w Krajowym Rejestrze Dłużników - pisze o tym Puls Biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chija_mari Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.aster.pl 24.07.09, 10:11 chętnie bym sie dowiedziała które, wyjeżdzam za trzy tygodnie z alfa star i chętnie bym sprawdziła, ale z tego co sie zorientowałam, nie zdążę, na odpowiedź czeka się 14 dni roboczych, nie zdążę sprawdzić i ewentualnie rezygnować. Więc wole nie wiedzieć i nastawiac sie optymistycznie, alfa star w końcu duże biuro więc szanse mam ogromne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: 29 biur na czarnej liście IP: 80.51.237.* 24.07.09, 10:55 Ja jestem właśnie w podobnej sytuacji,jadę Eccoholidayem i wpłaciłam całość kwoty.Moje biuro ogłasza na swojej stronie,że ma dodatkowe ubezpieczenie od "nie wywiązania się z umowy",ale nie podniosło mnie to na duchu, raczej przeraziło, że biorą to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 11:40 Byłam z Ecco 3 razy - ostatnio w czerwcu w Tunezji.Wg mnie biuro jest bardzo rzetelne. Zapis o ubezpieczeniu - był już we wczesniejszych umowach. Teraz okazuje się bardzo istotne że na każdego turystę przypisana jest kwota ubezpieczenia. To własnie powinno cie uspokoić bo ,jak sie okazuje ,ubezpieczenie dla biura nie gwarantuje zwrotu kosztów poniesionych przez turystę. Będzie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
ulika6.0 Re: 29 biur na czarnej liście 24.07.09, 12:20 Ja również z nimi lecę do Egiptu we wrześniu(podobno wtedy ma być najwięcej spektakularnych upadków biur podróży!).Mimo wszystko mam nadzieję,że będzie dobrze.Zastanawiam się tylko,czy nie sprawdzić ich,czy nie są w krajowym rejestrze dłużników.A może ktoś już to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: 29 biur na czarnej liście IP: 213.186.77.* 04.08.09, 13:59 Witaj Ja tez jadę z ECCO więc sprawdziłam w krajowym rejestrze długów ( można to zrobić przez internet płacąc 9 zł za sms. Nie są zadłużeni! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.net.inotel.pl 24.07.09, 14:26 ja jadę z ecco we wrześniu na teneryfe. mnie akurat ten komunikat uspokoił. pomysl logicznie, jakby zamierzali upaść, to by siedzieli cicho a nie na wlasnej www takie info dawali.pewnie wszyscy dzwonią i pytają, to na www podali.a moze ktos z was tez na teneryfe leci we wrzesniu? w grupie raźniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maki Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.171.110.250.static.crowley.pl 24.07.09, 12:35 Po tym artykule napewno są osoby , które dokonują / dokonały już weryfikacji " swoich " biur podróży. Proponuję podzielić się na forum uzyskanymi wiadomościami. Dosyć nabijania kasy nieuczciwym touroperatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
annie2003 Re: 29 biur na czarnej liście 24.07.09, 14:14 dokładnie, ja o taką informację i pomoc poprosiłam swoją księgowość, która ma dostęp do KRD mogę więc potwierdzić, iż Triada i Exim nie figurują w tym rejestrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulika6.0 Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:39 A może coś wiesz o Ecco Holiday? Odpowiedz Link Zgłoś
izis52 Re: 29 biur na czarnej liście 24.07.09, 15:22 Moje dzieci z Grecos lecą 11.08. Nie tanio, ale ciut taniej od Neckermana. Ktoś "cóś" wie, bo nic nie wiem o tym biurze. Ecco wydaje się o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.kalisz.mm.pl 24.07.09, 16:13 W "Pulsie Biznesu" jest mowa już o 93 biurach. Ale największa kwota zaległości to 140 tys. Czy to dużo przy obrotach biur podróży ? Czy takie zadłużenie to powód do alarmu ? Osobiście korzystam z dużych biur podróży, co bynajmniej nie oznacza 100% pewności (może też są na liście w KRD...). JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 20:03 sprawdzałam. Ecco nie ma na liście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulika Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 20:44 Bogu dzięki,kamień spadł mi z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana3 Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.09, 15:46 Czy mogłabyś sprawdzić też Selectours !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.centertel.pl 24.07.09, 23:09 ja bym się bała tych biur z "arabskim" kapitałem to jest: Exim, SunFun, Selectours i Oasis... jeszcze jakieś Szefem Kopernika też był podobno Arab, więc ja bym się zastanawiała, ale pewnie znajdą się ryzykanci! Zresztą zobaczcie na nazwisko www.koperniktravel.pl/ a jak ktoś mysli że jesli biuro nalezy do jakiejś organizacji turystycznej POT czy PIT, i dzięki temu jest bezpieczne to jest w BŁĘDZIE! to tylko stowarzyszenie, któremu trzeba płacić pewnie za to, że dają swoje logo i tyle. Udanych Wakacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANAD1 Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:36 Jeśli można sprawdzić biuro Sky Club jadę z nimi 24-09 do Tunezji z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 08:39 Kupiłem raport z krd, na dzień 29.07.09 sky club jest czysty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANAD1 Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 09:10 Bardzo dziękuję za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramm Selectours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 12:20 a o tym biurze coś wiadomo??? jest może na czarnej liście??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot turystyczny Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 13:33 sky club + triada = open travel czy Wam coś to mówi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panczo Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:04 Mówi i to wiele! Ale w pozytywnym a nie negatywnym znaczeniu jak tu kolega sugeruje. Latam z Triadą, latam ze Sky Club. Triada jest teraz chyba największym biurem podróży w Polsce. Sky Club jest marka Triady wiec na 100% finansowo są bezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz jest lista 22 biur - czytajcie IP: *.chello.pl 24.07.09, 19:25 www.pb.pl/a/2009/07/24/Lista_biur_podrozy_zalegajacych_z_platnosciami2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: jest lista 22 biur - czytajcie IP: *.aster.pl 27.07.09, 00:03 Dzięki Tomasz za informację-kamień spadł mi z serca,jadę 1 września na teneryfę z ecco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koizumi_r Re: jest lista 22 biur - czytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:23 czy na tej liście znajduję się biuro sun&fun. Bo stronka mi nie działa :( Proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
kam1only Re: jest lista 22 biur - czytajcie 10.08.09, 15:26 NIE MA TEGO ARTYKULU daj to jeszcze raz jakoś www.pb.pl/a/2009/07/24/Lista_biur_podrozy_zalegajacych_z_platnosciami2 o ten mi chodzi, nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.cust.tele2.pl 27.07.09, 00:26 Włascicielem Kopernika jest Tunezyjczyk i doprowadził już drugie biuro podróży do upadku w Polsce.To podawali na TVP INFO ale nie podali jakie to drugie biuro. Ta lista zalegających coś niepełna bo 22 zamiast 29 i nie ma dużych wiodących biur Odpowiedz Link Zgłoś
1skowronek Re: 29 biur na czarnej liście 27.07.09, 00:45 Dlaczego Izba Turystyki nie poda oficjalnie listy zadłużonych biur? Czyżby chroniła "kolesiów" a nie dbała o uczciwość polskiej turystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka_23 Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:38 dzięki za pozytywne informacje o biurze ALFA STAR chciałabym tam pracować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hurgt Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.softpro2.pl 27.07.09, 16:30 Uważajcie na Sky Club... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: 29 biur na czarnej liście IP: 77.222.248.* 27.07.09, 22:33 i na Triadę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.6.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 27.07.09, 22:45 Czy słyszeliście coś na temat upadku biura ITAKA? We wrześniu jadę na objazdówkę do Chorwacji a dochodzą mnie słuchy, że upada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IM Re: 29 biur na czarnej liście IP: 77.222.248.* 27.07.09, 22:53 Byłam dzisiaj w biurze podróży i pytałam m.in. o to biuro. uzyskałam info: biuro stabilne finansowo ale niestety ostatnio jakość świadczonych usług spadła a dokładnie- zamieniają w oststniej chwili hotele na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: 29 biur na czarnej liście IP: 212.76.37.* 28.07.09, 07:53 Triada od wczoraj podniosła ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
marrtja Re: 29 biur na czarnej liście 28.07.09, 09:55 oo, podnoszenie cen to kiepski pomysl chyba, mam nadzieje ze w alfie ani w ecco tego nie bedzie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luśka Re: 29 biur na czarnej liście IP: 94.254.139.* 28.07.09, 10:43 Uważam, że o Alfa star nie ma się co martwić. Oni, jak zdążyłam zaobserwować, utrzymują ceny wszystkich wycieczek na tym samym, czyli dość wysokim poziomie. Nie bajerują ludzi super tanimi ofertami, czyli muszą dobrze stać na rynku i mają swoją stałą klientelę. Moim zdaniem upadną te biura, które kusiły podróżnych super ofertami typu 800 zł/7 dni/ Egipt AI hotel 5*, gdyż za taką cenę same musiały do tych wczasów dopłacać, a teraz im pieniędzy zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: 29 biur na czarnej liście 28.07.09, 11:13 Alfa jest czysta, własnie dostałam raport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet_tea Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.09, 11:01 o to cudownie bo biorę pod uwagę to biuro odnośnie wyjazdu do Tunezji, we wrześniu, a byłam z nimi w Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś
anga111 Re: 29 biur na czarnej liście 28.07.09, 10:58 Po tej całej aferze z biurem Kopernik dowiadywałam się jak wygląda sytuacja Itaki i nie jest źle, a wręcz jest bardzo dobrze. Itaka zanotowała wzrost sprzedaży ofert i wzrost liczby klientów w tym sezonie. Piszę o tym aby potencjalni klienci Itaki nie panikowali na forach i nie siali plotek co by Itaka upadała. Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: 29 biur na czarnej liście 28.07.09, 11:23 A skąd ta wiedza o Itace. Wiadomo że każde biuro bedzie sobie wystawiać cenzurkę na bdb Odpowiedz Link Zgłoś
anga111 Re: 29 biur na czarnej liście 28.07.09, 12:50 tangela napisała: > A skąd ta wiedza o Itace. > Wiadomo że każde biuro bedzie sobie wystawiać cenzurkę na bdb Wiedza ze strony firmowej Itaki. Podają tam dane liczbowe dotyczące wyników sprzedaży. Masz rację każde biuro chciałoby wystawiać cenzurkę na bdb ale nie każde ma taki wynik i nie każde może się tym pochwalić, wystarczy przejrzeć strony innych biur podróży. Poza tym nie lubię jak ktoś zmyśla na forach i rozpowszechnia plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: 29 biur na czarnej liście IP: 77.255.0.* 29.07.09, 20:49 owszem, Kopernik też miał zapewne wzrosty sprzedaży i to duże, zwróć uwagę, że wzrost sprzedaży, a nawet obrotu ni emusi się przekładać na rentowność operacji, czy firmy w ogóle, uważajmy na najniższe ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patka Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:50 Sprawdzałam Itakę, nie ma jej w KRD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.mofnet.gov.pl 28.07.09, 14:15 Skąd takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_k Re: 29 biur na czarnej liście 28.07.09, 16:06 Gość portalu: hurgt napisał(a): > Uważajcie na Sky Club... Gość portalu: xyz napisał(a): > i na Triadę ... Ta i na całą resztę uważajcie i jak z domu wychodzicie też uważajcie, w taki sposób bez uzasadnienia możemy wszystkie BP wypisać. Firmy które trafiły na listę "Newsweeka"... do poczytaniatu: www2.triada.pl/att/20090802NewsweekPolska.pdf i trochę podobnych artykułów na stronie Triady: www2.triada.pl/strony/2/i/203.php PS: Powyższe znaazłem przypadkiem, zainspirowany postem anga111odnośnie Itaki, z ww BP nic mnie nie łączy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinks A sprawdzał ktoś może Exim? Są na jakiejś liście? IP: *.magma-net.pl 28.07.09, 17:06 j/w, z jednego z art wynika, że moga miec kłopoty przez wtopę na zeszłorocznej inwestycji w czartery, może ktoś sprawdzał Exim w KRD? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: A sprawdzał ktoś może Exim? Są na jakiejś liś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:15 a, dajcie już spokój. W KRD nie ma żadnego większego biura. Sa jakies małe agencje, touroperatorzy od zielonych szkół, jakas firma przewodnicka. Nazwy trzech firm obily mi sie kiedys o uszy. Na tej liście był Kopernik i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewniak Re: A sprawdzał ktoś może Exim? Są na jakiejś liś IP: 212.160.132.* 30.07.09, 11:01 nie nie ma ich w KRD na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 09:27 Po przeczytaniu tego artykułu zaniepokoiłem się. Chcę kupić wczasy (październik) w sky club i sam już nie wiem. Kupiłem raport KRD i są czyści, marka Triady ale : - założyciel to pan Jacek P. - doprowadził do upadku open Travel www.tur-info.pl/p/ak_id,17702,,open_travel_group,bankructwo,tadeusz_zyman,pawel_p_,open_travel_group,jacek.html - opinie na forach kiepskie (lepsze od triady) - głównie na rezydentów, ale mi rezydent do szczęścia nie potrzebny www.easygo.pl/opinie/biura/sky-club.html - Gwarancja ubezpieczeniowa tylko do 31-12-2009 www.turystyka.gov.pl/CRZ.aspx Ciekawe dlaczego nie ma ich na liście NewsWeek'a ? Co o tym sądzicie ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.chello.pl 03.08.09, 15:21 ryzyk fizyk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 20:26 gwarancja ubezpieczeniowa jest do grudnia tego roku tak jak wielu innych organizatorów bo co roku trzeba ją odnawiać wiec u jednych będzie przypadać to na grudzień a u innych na wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:46 Zgodnie z tym co jest tu napisane to dobre biura gwarancje dostają na kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalinka Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 12:08 Uważamy. Uważamy że są super :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: 29 biur na czarnej liście IP: 212.76.37.* 29.07.09, 12:59 polecam www.turystyka.gov.pl - podane są dane biura, ubezpieczyciel i sumy gwarancyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koizumi_r Re: 29 biur na czarnej liście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:32 Ufff. ja właśnie sprawdziłam biuro z którego jedziemy we wrześniu do egiptu. czy ktoś wie czy sun&fun jest na tej nieszczęsnej liśie dłużników?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: 29 biur na czarnej liście IP: 212.76.37.* 30.07.09, 20:24 S&F nie wygląda zle, ubezpieczony w niemieckim towarzystwie, gwarancja ważna do lutego 2010r. Natomiast Alfa Star ma gwarancję bankową w Banku Millennium tylko do 30 wrzesnia br. Czy to bank będzie ewentualnie płacił odszkodowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzycho tragedia IP: 92.244.57.* 03.08.09, 18:10 .... kopernik miało gwarancje na 2,2 mln zł - a np.tui na 14 mln zł osoby ktore wyleciały z kopernikiem nie moga liczyc na zwrot kosztow - koniec cytatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Puls Biznesu 29 biur..... IP: 92.244.57.* 03.08.09, 18:56 Puls Biznesu 29 biur podróży zalega z płatnościami - wpiszcie sobie w google i MOZECIE SOBIE POCZYTAC !!!!!!!!! stan na 24 lipiec 2009 r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Puls Biznesu 29 biur..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 09:17 no jest sie czym podniecać, jak zwykle durni ludzie podchwycili tekst zupełnie nie wiedzą o co w nim chodzi i sieją demagogię... poza kopernikiem nie ma tam żadnego biuro która w ogóle byłoby znane. nie ma tam żadnego ze znanych touroperatorów. pozatym ten rejestr to jedna wielka bzdura i wie to każdy kto posiada trochę wiedzy o turystyce. Artykuły jakie pojawiły się w pb, newsweeku oraz innych portalach są niestety ale bzdurami i opierają się na pogłoskach i opiniach na forum (czyli waszych - ludzi którzy o branży nie wiedzą nic). zanim ktoś z was zacznie znowu robić tu za eksperta który coś gdzieś od kogoś usłyszał to radzę się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yui panie re IP: 92.244.57.* 04.08.09, 11:08 panie re powiedz pan to tym co nie dostana kasy z kopernika !!!!!!!! ile to ludzi ma zmarnowane wakacje i nie odzyska KASY !!!!!! panie re !!! do wgladu powinno byc wszystko ZA DARMO i o kazdej porze dnia !!! ale w polsce nie trzeba wszystko ukrywac przed ludzmi !!! dlaczego tvn i inne stacje nie mowia o tym !!! DLACZEGO polak ma byc nabity w butelke !!!!!!!!!!!!!! ludzie piszcie o wszystkim i tyle jak podaje gazeta pomorska - biuro call /go tez jest na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak call/ go w bydgoskim IP: 92.244.57.* 04.08.09, 11:10 ja mozna przeczytac w gazecie pomorskiej call / go w bydgoskim tez jest na czarnej liscie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek newsweek.pl IP: 92.244.57.* 04.08.09, 11:49 newsweek.pl - przeczytajcie art. - biura podróży beda padac jak muchy - jest tam tabelka o opiniach przeczytajcie sobie bo WARTO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: newsweek.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.09, 12:54 niestety te wszystkie artykuliki i polskie bazy danych to wnioskowanie o pogodzie na Seszelach na podstawie kształtu kałuży w Otwocku; prawdziwe zobowiązania organizatorów turystyki to należności dla hoteli, linii lotniczych, ZUS i US - to są miliony, a nie jakieś drobiazgi publikowane w KRD; chociaż oczywiście jeśli jakieś biuro nie reguluje nawet takich drobiazgów to jest już symptomatyczne; trzymam kciuki za nasze i biura i wpłacone zaliczki, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: newsweek.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 13:57 ale kopernik tam był i padł, nie ma tam zadnego liczącego sie w polsce organizatora. pozatym to co to jest za zadluzenie 30 tysiecy czy dwadziesia kilka jakie miał kopernik? przy obrotach kilunastu- kilkudziesiedziu milionow :) przeciez to smieszna kwota. Panie yui rownie dobrze moze pan miec pretensje do babci ktora na rogu handlowala recznikami, ze teraz jej juz tam nie ma a chcesz pan reklamacje zlozyc. kto kupowal w koperniku? pazerni i cwaniacy ktrym sie wydawalo ze cos moze byc 30% tansze niz cena rynkowa. a po co tvn ma o tym mowic? to jest komercyjna stacja ktora powie o czym jezeli bedzie sie jej to oplacalo i zwiekszy ogladalnosc. wielka sensacja 3 tys osob... tragedia normalnie. call&go juz dawno upadło ale to byl agent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof do re IP: 92.244.57.* 04.08.09, 17:57 chłopino re -3000 tys ludzi oszukanych to jakas tragedia - milcz wasc wstydu oszczedz !!! zawiedzione dzieciaki i ich rodzice a wasc mowisz ze co to jest !!!!!!!!!! skandal wszyscy mowili po cichu o koperniku i sprzedawali imprezy -za kraty z liderami kopernika i tyle !!!!!!!! - w tvn i innych nie polskich mediach powinni bebnic o tym jak polskich obywateli sie traktuje jak zostali oszukani i pozbawieni radosci tak dlugo oczekiwanego wyjazdu - olejnik i inni powinnii atakowasc z piana na ustach jak to robia z innymi sprawami !! ale jezeli sie oszukuje polakow to woda w usta panie re !!! najgorsze jest to ze jak podaja niektore media - TO NIE KONIEC UPADŁOSCI !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: do re IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.08.09, 22:07 krzysiu bo ci pikawa stanie wiec sie tak nie pien. ja rozumiem ze to tragedia dla konkretnych osob ktore stracily wakacje, ale codzinnie ktos jest oszukiwany na allegro, w sklepie, z ogloszen itd i to na wieksze sumy i telewizji do tego nikt nie sciaga. pewnie ze agenci sprzedawali imprezy kopernika ale myślisz ze co ze na siłe? ze mowili albo kopernika pan wezmiesz albo idz do innego biura? kopernik byl ostatnim biurem jakie sie proponowalo, no ale skoro ludzie nie wiedza ze cena 1500 zł za 5* to podejrzana sprawa to sorry, głupich nie sieją. Pewnie zaraz się odezwą Ci którzy zapłacili po 10 tysięcy (pewnie za 4 osoby na 2 tyg) ale ok, tylko ciekawe czy Pani z biura nie proponowała tego samego hotelu u kogoś innego ale o 3 tys droższego? jak nie o 5 tys. teraz każdy chce odzyskać wpłaconą kasę, ale jak biura wysyłały pisma z podwyżką cen w związku z kursami walut to wszyscy od oszustów wyzywali i teraz są tego efekty, mordę się darło bo 200 zł dopłaty przyszło to teraz w domu będzie trzeba siedzieć i na forum biadolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena oby nie poszkodowana IP: 92.244.57.* 05.08.09, 10:37 re- rece i nogi sie uginaja jak sie czyta wypociny takiego re !!! na szczescie nie poszkodowana !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mago Re: 29 biur na czarnej liście IP: 92.244.57.* 06.08.09, 12:00 jak mozna przeczytac w pulsie biznesu juz wiemy jakie biura sa na czarnej liscie - ale co gorsze jest jeszcze ponoc kilka kwiatkow co wypali za jakis czas - i co gorsze sa dalej sprzedawane wycieczki tak jak bylo w koperniku - ludzie z branzy wiedza o tym ale nie puszcza pary bo i poco !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lata Re: 29 biur na czarnej liście IP: 92.244.57.* 07.08.09, 18:45 abysmy nie obudzili sie z łapka w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina obawy IP: 92.244.57.* 10.08.09, 10:06 mamy obawy ze jesenia moze pasc kilka biur ??? pisze tez o tym prasa - nie jest to zadne straszenie ale ...... Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: obawy 10.08.09, 12:07 nie, żadne straszenie... Ciekawe, że z tego samego ip 3 minuty wcześniej pojawił się w wątku o koperniku wpis lo: kto po koperniku Autor: Gość: lo IP: 92.244.57.* 10.08.09, 10:03 mam pytanko jak myslicie kto po koperniku ?????? po co takie głupie podbijanie wątków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik pani julko IP: 92.244.57.* 10.08.09, 13:46 ja tez mysle ze trzeba mowic i pisac o polskich biurach aby ludzie nie stracili swoich marzen tak jak to było z biurem kopernik !!!! jak podaje prasa - moze pani sobie poczytac sa jeszcze biura ktore padna w tym roku i trzeba o tym mowic !! czy to sie komus podoba czy nie !!!!!!! pozdrowienia dla pani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malox Re: pani julko IP: 76.73.1.* 10.08.09, 14:03 I tak Karolina została Kazikiem :-) U Was w tej Zielonej Górze to każdy tak płeć zmienia, czy tylko niektórzy? Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka drogi użytkowniku IP: 92.244.57.* 10.08.09, 22:02 z całą pewnością należy poruszać temat kondycji biur podróży - nie tylko polskich, bo i w niemieckich biurach nie najlepiej się dzieje (w Berlinie w Neckermannie wraz z voucherami miła pani wręczyła mojej rodzinie udającej się z tym biurem na urlop karteczkę z informacją o ubezpieczycielu biura rzucając: "w dzisiejszych czasach nic już nie wiadomo..."), tylko po co robić to pod niezliczoną ilością nicków (ale z jednego ip) w kilku wątkach?!? Nic poza podejrzeniem o szerzenie paniki (a tym samym trollowanie) do głowy mi nie przychodzi. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: 29 biur na czarnej liście IP: 92.244.57.* 10.08.09, 19:50 zielona gora ma sie dobrze !!! gorzej z polskimi biurami turystycznymi !!! a dobrze by ludzie nie mieli takich klopotow jak z kopernikiem !!!! pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Selectours IP: 80.51.237.* 11.08.09, 12:48 Moim zdaniem instytucje powołane do tego nie robią nic aby uchronić klientów przed oszukańczymi biurami np zmowa milczenia przy Koperniku, ale także zmowa milczenia w innych przypadkach- podnoszenie cen przez niektóre biura z powodu"wzrostu kursów"-biura te wykorzystały kruczki prawne w zapisach umowy, aby nie dać klientowi szansy wycofania się z wycieczki gdy wzrost ceny był 30% (patrz NECKERMAN).Urząd ochr Konsum. wskazuje biura które mają oszukańcze zapisy w umowach,niezgodne z ustawą o usługach turystycznych I co..??Nic i nikt nie zmusza tych biur do usunięcia tych zapisów.Czy Pan Prezes Izby Turystycznej,który wytykał klientom,że nie sprawdzają kondycji biura zrobił coś,aby choć wskazać listę takich biur?Urząd Marszałkowki wysyłał klientów do sądu itd.Tak naprawdę jesteśmy bezradni wobec tych wszystkich praktyk,albo możemy jechać indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo problem IP: 92.244.57.* 11.08.09, 15:52 problem polega na tym moi kochani ze najlepiej jakbysmy milczeli i tyle !!! a kryminalisci bo tak nazywam tych ludzi co nabijaja polakow w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Selectours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:27 Selectours za zeszly rok dostal cos takiego: http://www.selectours.com.pl/pliki/dokumenty/CERTYFIKAT.pdf wiec chyba nie jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: call /go IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.08.09, 20:58 juz dawno przeciez padli i znikenli z zaliczkami... tyle ze to zwykly gowniany agent a nie organizator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: 29 biur na czarnej liście IP: 92.244.57.* 17.08.09, 17:30 prosze piszcie o waszych problemach z biurami !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś