Gość: koziki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 14:04 dziś 3 d.c. od jutra do 9 d.c. zaczynam pierwszą stymulacją CLO. Wiążę z tym bardzo duże nadzieje... Zobaczymy... Czy którejś z was udało się przy pierwszej stymulacji CLO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Edith Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 15:00 Mnie niestety nie - teraz to już 5 cykl. Ale może Tobie się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalo Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.04, 15:06 Ja niedlugo tez zaczynam pierwszy cykl z clo i tez wiaze z nim ogromne nadzieje. Trzymam wiec kciuki, obys dala mi dobry przyklad!!! A propos, jak bierzesz clo - pod jezyk czy lykasz? Wiem, to moze glupie pytanie,ale w ulotce nic nie ma na ten temat, a to przeciez ma znaczenie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosienka78 Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 15:10 ja tez biore pierwszy cykl clo, lykam rano przy sniadaniu popijając herbatką, dzisiaj mi sie troche rozpuscil i wiem ze jest strasznie gorzki wiec nie warto brac pod jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: 217.153.26.* 16.01.04, 10:37 Nie ma znaczenie, o której godzinie się bierze clo ale mi lekarz kazał rozpuszczać pod językiem. Wydaje mi się, że to ma duże znaczenie więc sugeruję zadzwonić do swojego lekarza i upewnić się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.wawpie.ext.ids.pl 27.04.04, 13:03 Kurcze ja jestem po 1 stymulacji clo. Starsznie boli mnie brzuch,a do miesiączki jeszcze dużo czasu. Nie mam nadziei Jestem pesymiską. Ponadto nie mam monitoringu. Murowane torbiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trisha Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.fbx.proxad.net 15.01.04, 18:36 Jestem zywym dowodem na to, ze moze sie udac zajsc w ciaze juz po pierwszej stymulacji Clo (w dodatku, przy minimalnej dawce, czyli polowie tabletki dziennie) - i to po trzech latach nieudanych staran bez "wspomagania"! Uwazam jednak, ze monitoring jest niezbedny, zeby miec pewnosc, czy zalecana dawka jest wlasciwa, no i kiedy najlepiej zabrac sie do roboty Powiedziano mi rowniez, ze Clo powinno zazywac sie wieczorem (popijajac duza iloscia wody) - zawsze o tej samej porze, jak zreszta wszystkie hormony... Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.man.polbox.pl 15.01.04, 19:20 Ja tez jestem stymulowana clo pierwszy cykl(1 tabl 3-7dc) i rowniez wiaze z nim wielkie nadzieje.Aczkolwiek mam swiadomosc, ze moze sie nie udac, nie chcialabym sie nastawiac, zeby nie popadac w rozpacz gdyby sie nie udalo. We wtorek mam dostac okres, a ja mam swietny humor, piersi mnie nie bola, a czesto bolaly juz pare dni przed okresem,Syfkow brak, zobaczymy.... Powodzenia zycze i mysl pozytywnie Pa Anka Odpowiedz Link Zgłoś
kamama Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 17.01.04, 21:57 ja brałam CLO i zaszłam w ciaże za pierwszym razem, ale mój ginekolog umawiał mnie także na wizyte w czasie przypuszczalnego jajeczkowania i robił USG - mówił potem w jakim dniu mamy zabrć się z mężem do robot - i udało się , życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 20:49 A ja 7 d.c od 5dc biorę clo i estrofem bo poprzednim razem endometrium za cieniutkie podobno było . Zobaczymy jak będzie tym razem raczej się nie nastawiam się to już trzecia seria ( po 2-3 miesiące ) w ciągu ostatnich dwóch lat . W miedzy czasie operacja - usunięcie torbieli na jajniku - która podobno była przyczyną braku powodzenia .... Tak czy inaczej próbować warto . Zatem pozdrawiam wszystkich wspomagających koncern produkujacy CLO ! Powodzenia i do roboty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.man.polbox.pl 16.01.04, 09:20 No a u mnie za przeproszeniem dupa Zrobilam dzis rano test, ten ktory wykrywa ciaze w 6 dni po zaplodnieniu (Quick View) i byla jedna kreseczka...Ostatni raz przytulalismy sie tydzien temu w czwartek(w owulacje), wiec raczej ten test byl miarodajny.... No nic nastepny cykl tez biore clo i robie badania hormonalne. Powodzenia zycze wszystkim clowiczkom Pa Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agko Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 10:23 Quick View nie zawsze wykrywa wczesną ciażę. Mój synek jest na to żywym dowodem. Robiłam test w okolicach spodziewanej @. Nic nie wykazał, powtórzyłam po tygodniu i też nic. Nie przejełam się brakiem okresu, bo akurat karmiłam piersią pierwsze dziecko. Tknięta przeczuciem zrobiłam test po kilku tygodniach i wyszedł. A następnego dnia pan doktor na usg stwierdził, że to malutka ciąża taka 11-12 tygodniowa. Było to kilka lat temu, ale nie sądzę żeby te test stały się dużo czulsze, więc 6 dni to według mnie za mało. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sylviakia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 16.01.04, 09:33 mi się udalo... i to bez monitoringu po rpostu brałam clo a lekarz podszedł no dobra państwo jada an wycieczkę dow iednia to nie pryzhcodzcie ale po powrocie proszę się pokazać z mężem będizemy robili badania na alergię (na nasienie). po przyjeździe przychodzżę sama alekarz a gdize mąż? a ja mu: mąż w domu bo zrobiłam test i wyszedł pozytywny ale się uśmiał stweirdził ze wszystkie pacjentki zacznie do Wiednia wysyłać... to był koniec maja a w styczniu urodził sie Krzyś. niedługo pójdize do szkoły... podczas karmienia peirsią synka zaszłam w drugą ciąże (tym razem już bez clo) i mam dwoje dizeiciaczków zroczną róźnicą... dar do Boga. Aniu test owszem wykrywa ciąże w 6 dniu po zapłodnieniu ale ja na twoim miejscu zrobiłam test w dniu spodizewanej miesiączki jeszcze raz... bo 6 dni to wg mnei za wczesnie ( przed zagnieżdzeniem) powoddzenia Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: 217.153.60.* 16.01.04, 09:57 jezeli chodzi o testy ciazowe - to słyszałam taka teorię ze jak wyjdzie pozytywnie to praktycznie na 100% jest ciaża, ale w drugą stronę nie zawsze to działa - tzn. wynik negatywny jeszcze wszystkiego nie przesądza (zwłaszcza dopiero po 6 dniach), moze po prostu ciaza jest jeszcze za "młoda" aby pokazał to test Ja tez w tym cyklu 1-szy raz brałam CLO - dzis ide sprawdzic czy pekł pecherzyk - trzymajcie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_otwarte Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 16.01.04, 10:35 Czesc, mi sie udalo przy drugiej stymulacji clo, monitoringu, pregnylu i duphastonie. Mam nadzieje, ze zobaczysz dwie kreski! Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.org / *.crowley.pl 16.01.04, 10:46 Witaj Koziki! Pamiętam, że jakiś czas temu pisały tu dziewczyny, którym udało się z CLo za pierwszym razem.Pewnie trudno je bedzie tu teraz ściągnąć bo przypuszczam, że powędrowały na Forum ciąża...Obyśmy prędziutko do nich dołączyły....Ja też biorę CLo po raz pierwszy(już 3 wzięłam)i także bardzo, bardzo chciałabym stymulację zakończyć jednym cyklem z wiadomym efektem...Bardzo wierzę i mam nadzieję.Ale obawiam się, że nikt nam nie da odpowiedzi konkretnej na pytanie jak będzie-ponoć na ten lek kobiety reagują bardzo różnie(od hiperstymulacji do zupełnego braku reakcji).Niecierpliwie czekam na 8 dc i podglądanie ewentualnych(Boże daj) pęcherzyków.Ciekawe dlaczego Ty na pierwszej stymulacji bierzesz do 9dc? Ja tylko do 7.Pojęcia nie mam od czego to może zależec.Pozdrawiam i trzymam kciuki.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziki Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 11:29 Powiedz czy miałaś jakieś konkretne powody by brać CLO? Mnie lekarz przepisał tak do "pomocy". Trochę sie obawiam przestymulowania, bo jesli brak ciąży nie jest związany z brakiem owulacji tylko z blokadą psychiczną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.crowley.pl 16.01.04, 20:23 Ja dostałam CLO , bo prawdopodobnie od dawien dawna nie miałam owulacji (najpierw przez cztery lata tabletki, potem zaczęliśmy się bez skutku starać- prawie rok, ale dopiero niedawno trafiłam do ginki, która wzięła się ostro za diagnozowanie i leczenie).Mam PCO i tak uśpione jajniki mówiąc obrazowo, że raczej sama nie ruszyłabym z owulacją.A moja lekarka twierdzi, że jak widzi w czym rzecz to trzeba działać i już. Ale o CLo "do pomocy" też słyszałam,oby pomogło Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.man.polbox.pl 16.01.04, 11:10 Dziewczyny kochane , dzieki za pocieszenie i tchniecie we mnie nadziei Moze rzeczywiscie troche za wczesnie zrobilam ten test, moj maz tez tak twierdzi.Wierzy chlopak w swoje plemnikiPoczekamy, zobaczymy.Napewno dam znac. Pa pa Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: 195.205.45.* 16.01.04, 20:25 Ja tez mam nadal duze nadzieje co do 1-szego cyklu stymulowanego CLO Dzis 17-ty d.c. - USG wykazalo ze pecherzyk (albo pecherzyki) pekl bo jest plyn Na ewentualne cialko zolte jeszcze za wczesnie wiec pozostaje mi miec nadzieje i czekac powodzenia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 21:02 Czy wiecie że po clo można mieć podwójną ciążę.Byłam dziś u mego ginekologa i powiedział że p;rzepisze mi clo ale żebym była gotowa na podwójne szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziki Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 08:43 dziś 9 d.c. ostatnia tabletka CLO. Na monitoring idę w poniedziałek w 14 d.c. Ale żeby niczego nie przegapić ( w ulotce CLo jest napisane że owu może wystąpić miedzy 11 a 15 d.c.) zabnieramy sie z mężem od jutra do roboty ;oD... Pozdrawiam! Co słychać u innych Forumowiczek na CLO??????Jestem gotowa na podwójne szczęście.. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.crowley.pl 21.01.04, 09:18 Wita Clonówa Clonówę Ja już po pierwszej serii, dziś idę pooglądać efekty (mam nadzieję, że będą jakieś).Mam 10 dc, trochę dołowałam bo 8 nic nie było widać ale zobaczymy dziś.Tak uporczywie o tym myślałam, że od 3 w nocy spać nie mogłam, a teraz czuję się jak przysłowiowa "zmięta stówka" My też żeby niczego nie przegapić zabieramy się dziś za przytulaniowy maraton )) Pozdrawiam i powodzenia! Prawie równo z cyklem idziemy, może bocian jednym kursem rzuci po bobasie nam obu ? Trzymam kciuki-nie pracuję dziś bo niby jak z tymi rękoma? Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetaa28 Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.ppi-sa.com.pl 21.01.04, 18:16 Cześć, na mnie niestety clo nie działa. Brałam 2 cykle, najpierw 1/4, a potem 1/2 tabletki. Lekarka podejrzewa, że na większe dawki także bym nie zareowała. Teraz dostałam do pomocy 4 amułki menogonu (co drugi dzień). Mam nadzieje, mam wielkie nadzieje, że wreszie urośnie choć jeden, ale piękny pęcherzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.crowley.pl 21.01.04, 21:20 No cóż-na nic moje zaklinania i obmyślania...10 d.c-nic nie ma, już tak dla świętego spokoju sprawdzimy za 2 dni.Kurdę, liczyłam się z tym, że będzie mały pęcherzyk(oczywiście w snach widziałam też piękne, grubachne sztuk kilka) ale nie spodziewałam się, że NIC nie urośnie...Smutno, chociaż wiem że to jeszcze nie dramat.W kolejnym cyklu większa dawka i zobaczymy.Ale jak tu do @ nie oszaleć, skoro już wiem, że w tym miesiącu kicha??? Tym retorycznym pytaniem kończę wylewanie żali Od razu lżej! Oby Was to CLO bardziej polubiło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziki Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 09:28 Dzisiaj 14 d.c. idę na monitoring oglądać czy moje pęcherzyki urosły. Przytulanko juz od 10 d.c. Pozdrawiam inne Forumowiczki na CLO.... Odpowiedz Link Zgłoś
ulapa Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 26.01.04, 16:39 dziś 10 d.c - 1 raz clo od 5 do 9 dc, a potem od 14- do 28 d.c luteina dopochwowo. Jestem zaskoczona bo macie małe dawki clo. ja w 1 cyklu - 1 tabletka w 2 cyklu - 2 tabletki a w 3 cyklu aż 3 każdy lekarz widocznie ma inną metodę Życzę wszystkim powodzenia Ulapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.wawpie.ext.ids.pl 27.04.04, 12:12 Już jestem po pierwszej stymulacji.Teraz czekam na okres. Bardzo źle się czuję. Ciekawe Ja nie miałam żadnego monitoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 07:01 dziewczyny czy ktoras z Was ma PCO albo podejrzenie PCO? czy przed stymulacja miałyscie sprawdzana droznosc jajowodow? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia79 Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.bphpbk.pl 28.04.04, 08:37 Mam podejrzenie clo na podstawie ostatniego obrazu usg, kłopotów z cerą i przetłuszczajacych się włosów. Lekarka powiedziała, ze zanim zacznie mnie stymulowac powinnam zrobic hsg i badanie nasienia meza. Jak te czynniki bedą złe to stymulacja nie ma sensu, bo i tak nic z tego nie wyjdzie. Jednak - po lekturze postów na tym formów - wiem, ze daje sie stymulacje takze bez hsg, mozna z tym spokojnie poczekac 3 do 6m-cy. U mnie problem jest z brakiem owulacji. Dlatego - sama tak sobie tłumaczę - hsg nie jest do konca zasadne bo nie miałam zadnej operacji a owulacji na pewno nie mam (albo miewam zadko). Co innego gdy owulacja jest, nasienie ok i do zapłodnienia nie dochodzi. Zmieniłam lekarke, biore teraz duphaston, czekam na wyniki prolaktyny. Jak beda ok a rezulatu nie bedzie to bede stymulowana. Wspominala tylko o badaniu nasienia, na razie nic o droznosci nie mowila. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ena Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 22:02 na mine też jeszcze nie zadziałał, najpierw 1 tab.dziennie nastepny cykl 2 tabletki. 13 d.c miałam pecherzyk 1.8 a na drugim jajniku 0.9 nie wiem jak było nastenia bo nie mogłam pojść oglądać . dzis jest 18 d.c i temperatura wzrosła o 3 stopnie sluz jest ale nie wiem czy jutro sie nie obniży.Jesli w tym cyklu nic nie bedzie w nastepnym bede testowac 3 tabletki dziennie od 4 d.c do 9 d.c. życze wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry duszek Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 00:28 z pewnych powodów podciągam wątek)))) dobry duszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfjfg Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.stawiskiwe.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 16:52 njmhgikyfly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.stawiskiwe.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 16:55 Biorę clo od 5dc do 9dc a po wzroście temp. luteinę. Miałamcykle wydłużone45 40dni.Kiedy wystąpi owulacja???????Co to jest moritoring??????(na czym polega) Odpowiedz Link Zgłoś