Dodaj do ulubionych

Jutro zaczynam I stymulację CLO

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 14:04
dziś 3 d.c. od jutra do 9 d.c. zaczynam pierwszą stymulacją CLO. Wiążę z tym
bardzo duże nadzieje... Zobaczymy... Czy którejś z was udało się przy
pierwszej stymulacji CLO?
Obserwuj wątek
    • Gość: Edith Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 15:00
      Mnie niestety nie - teraz to już 5 cykl. Ale może Tobie się uda.smile
    • Gość: nalo Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.04, 15:06
      Ja niedlugo tez zaczynam pierwszy cykl z clo i tez wiaze z nim ogromne
      nadzieje. Trzymam wiec kciuki, obys dala mi dobry przyklad!!! A propos, jak
      bierzesz clo - pod jezyk czy lykasz? Wiem, to moze glupie pytanie,ale w ulotce
      nic nie ma na ten temat, a to przeciez ma znaczenie! Pozdrawiam
      • Gość: gosienka78 Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 15:10
        ja tez biore pierwszy cykl clo, lykam rano przy sniadaniu popijając herbatką,
        dzisiaj mi sie troche rozpuscil i wiem ze jest strasznie gorzki wiec nie warto
        brac pod jezyk
      • Gość: kasia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: 217.153.26.* 16.01.04, 10:37
        Nie ma znaczenie, o której godzinie się bierze clo ale mi lekarz kazał
        rozpuszczać pod językiem. Wydaje mi się, że to ma duże znaczenie więc sugeruję
        zadzwonić do swojego lekarza i upewnić się.
      • Gość: sylwia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.wawpie.ext.ids.pl 27.04.04, 13:03
        Kurcze ja jestem po 1 stymulacji clo. Starsznie boli mnie brzuch,a do
        miesiączki jeszcze dużo czasu. Nie mam nadziei Jestem pesymiską. Ponadto nie
        mam monitoringu. Murowane torbiele.
    • Gość: trisha Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.fbx.proxad.net 15.01.04, 18:36
      Jestem zywym dowodem na to, ze moze sie udac zajsc w ciaze juz po pierwszej
      stymulacji Clo (w dodatku, przy minimalnej dawce, czyli polowie tabletki
      dziennie) - i to po trzech latach nieudanych staran bez "wspomagania"!
      Uwazam jednak, ze monitoring jest niezbedny, zeby miec pewnosc, czy zalecana
      dawka jest wlasciwa, no i kiedy najlepiej zabrac sie do roboty wink
      Powiedziano mi rowniez, ze Clo powinno zazywac sie wieczorem (popijajac duza
      iloscia wody) - zawsze o tej samej porze, jak zreszta wszystkie hormony...
      Powodzenia!!!
    • Gość: Anka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.man.polbox.pl 15.01.04, 19:20
      Ja tez jestem stymulowana clo pierwszy cykl(1 tabl 3-7dc) i rowniez wiaze z nim
      wielkie nadzieje.Aczkolwiek mam swiadomosc, ze moze sie nie udac, nie
      chcialabym sie nastawiac, zeby nie popadac w rozpacz gdyby sie nie udalo.
      We wtorek mam dostac okres, a ja mam swietny humor, piersi mnie nie bola, a
      czesto bolaly juz pare dni przed okresem,Syfkow brak, zobaczymy....
      Powodzenia zycze i mysl pozytywniesmile
      Pa
      Anka
      • kamama Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 17.01.04, 21:57
        ja brałam CLO i zaszłam w ciaże za pierwszym razem, ale mój ginekolog umawiał
        mnie także na wizyte w czasie przypuszczalnego jajeczkowania i robił USG -
        mówił potem w jakim dniu mamy zabrć się z mężem do robot - i udało się , życze
        powodzenia
    • Gość: zocha Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 20:49
      A ja 7 d.c od 5dc biorę clo i estrofem bo poprzednim razem endometrium za
      cieniutkie podobno było . Zobaczymy jak będzie tym razem raczej się nie
      nastawiam się to już trzecia seria ( po 2-3 miesiące ) w ciągu ostatnich dwóch
      lat . W miedzy czasie operacja - usunięcie torbieli na jajniku - która podobno
      była przyczyną braku powodzenia ....
      Tak czy inaczej próbować warto . Zatem pozdrawiam wszystkich wspomagających
      koncern produkujacy CLO !
      Powodzenia i do roboty !
      • Gość: Anka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.man.polbox.pl 16.01.04, 09:20
        No a u mnie za przeproszeniem dupasad Zrobilam dzis rano test, ten ktory wykrywa
        ciaze w 6 dni po zaplodnieniu (Quick View) i byla jedna kreseczka...Ostatni raz
        przytulalismy sie tydzien temu w czwartek(w owulacje), wiec raczej ten test byl
        miarodajny....
        No nic nastepny cykl tez biore clo i robie badania hormonalne.
        Powodzenia zycze wszystkim clowiczkomsmile
        Pa
        Anka
        • Gość: agko Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 10:23
          Quick View nie zawsze wykrywa wczesną ciażę. Mój synek jest na to żywym dowodem.
          Robiłam test w okolicach spodziewanej @. Nic nie wykazał, powtórzyłam po
          tygodniu i też nic. Nie przejełam się brakiem okresu, bo akurat karmiłam piersią
          pierwsze dziecko. Tknięta przeczuciem zrobiłam test po kilku tygodniach i
          wyszedł. A następnego dnia pan doktor na usg stwierdził, że to malutka ciąża
          taka 11-12 tygodniowa. Było to kilka lat temu, ale nie sądzę żeby te test stały
          się dużo czulsze, więc 6 dni to według mnie za mało. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
          Aga
    • sylviakia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 16.01.04, 09:33
      mi się udalo... i to bez monitoringu wink po rpostu brałam clo a lekarz
      podszedł no dobra państwo jada an wycieczkę dow iednia to nie pryzhcodzcie ale
      po powrocie proszę się pokazać z mężem będizemy robili badania na alergię (na
      nasienie). po przyjeździe przychodzżę sama alekarz a gdize mąż? a ja mu: mąż
      w domu bo zrobiłam test i wyszedł pozytywny ale się uśmiał stweirdził ze
      wszystkie pacjentki zacznie do Wiednia wysyłać... to był koniec maja a w
      styczniu urodził sie Krzyś. niedługo pójdize do szkoły... podczas karmienia
      peirsią synka zaszłam w drugą ciąże (tym razem już bez clo) i mam dwoje
      dizeiciaczków zroczną róźnicą... dar do Boga. Aniu test owszem wykrywa ciąże w
      6 dniu po zapłodnieniu ale ja na twoim miejscu zrobiłam test w dniu
      spodizewanej miesiączki jeszcze raz... bo 6 dni to wg mnei za wczesnie ( przed
      zagnieżdzeniem) powoddzenia Sylwia
      • Gość: Malaga Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: 217.153.60.* 16.01.04, 09:57
        jezeli chodzi o testy ciazowe - to słyszałam taka teorię
        ze jak wyjdzie pozytywnie to praktycznie na 100% jest ciaża,
        ale w drugą stronę nie zawsze to działa - tzn. wynik negatywny jeszcze
        wszystkiego nie przesądza (zwłaszcza dopiero po 6 dniach), moze
        po prostu ciaza jest jeszcze za "młoda" aby pokazał to test

Ja tez w tym cyklu 1-szy raz brałam CLO - dzis ide sprawdzic czy
        pekł pecherzyk - trzymajcie kciuki!
    • oczy_otwarte Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 16.01.04, 10:35
      Czesc,
      mi sie udalo przy drugiej stymulacji clo, monitoringu, pregnylu i duphastonie.
      Mam nadzieje, ze zobaczysz dwie kreski!
      Pozdrawiam,
      Ania
    • Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.org / *.crowley.pl 16.01.04, 10:46
      Witaj Koziki! Pamiętam, że jakiś czas temu pisały tu dziewczyny, którym udało
      się z CLo za pierwszym razem.Pewnie trudno je bedzie tu teraz ściągnąć smile bo
      przypuszczam, że powędrowały na Forum ciąża...Obyśmy prędziutko do nich
      dołączyły....Ja też biorę CLo po raz pierwszy(już 3 wzięłam)i także bardzo,
      bardzo chciałabym stymulację zakończyć jednym cyklem z wiadomym
      efektem...Bardzo wierzę i mam nadzieję.Ale obawiam się, że nikt nam nie da
      odpowiedzi konkretnej na pytanie jak będzie-ponoć na ten lek kobiety reagują
      bardzo różnie(od hiperstymulacji do zupełnego braku reakcji).Niecierpliwie
      czekam na 8 dc i podglądanie ewentualnych(Boże daj) pęcherzyków.Ciekawe
      dlaczego Ty na pierwszej stymulacji bierzesz do 9dc? Ja tylko do 7.Pojęcia nie
      mam od czego to może zależec.Pozdrawiam i trzymam kciuki.pa
      • Gość: koziki Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 11:29
        Powiedz czy miałaś jakieś konkretne powody by brać CLO? Mnie lekarz przepisał
        tak do "pomocy". Trochę sie obawiam przestymulowania, bo jesli brak ciąży nie
        jest związany z brakiem owulacji tylko z blokadą psychiczną?
        • Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.crowley.pl 16.01.04, 20:23
          Ja dostałam CLO , bo prawdopodobnie od dawien dawna nie miałam owulacji
          (najpierw przez cztery lata tabletki, potem zaczęliśmy się bez skutku starać-
          prawie rok, ale dopiero niedawno trafiłam do ginki, która wzięła się ostro za
          diagnozowanie i leczenie).Mam PCO i tak uśpione jajniki mówiąc obrazowo, że
          raczej sama nie ruszyłabym z owulacją.A moja lekarka twierdzi, że jak widzi w
          czym rzecz to trzeba działać i już. Ale o CLo "do pomocy" też słyszałam,oby
          pomogło smilePozdrawiam
    • Gość: Anka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.man.polbox.pl 16.01.04, 11:10
      Dziewczyny kochane , dzieki za pocieszenie i tchniecie we mnie nadzieismile Moze
      rzeczywiscie troche za wczesnie zrobilam ten test, moj maz tez tak
      twierdzi.Wierzy chlopak w swoje plemnikiwinkPoczekamy, zobaczymy.Napewno dam znac.
      Pa pa
      Ania
      • Gość: Malaga Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: 195.205.45.* 16.01.04, 20:25
        Ja tez mam nadal duze nadzieje co do 1-szego cyklu stymulowanego CLO
        Dzis 17-ty d.c. - USG wykazalo ze pecherzyk (albo pecherzyki) pekl
        bo jest plyn
        Na ewentualne cialko zolte jeszcze za wczesnie
        wiec pozostaje mi miec nadzieje i czekac
        powodzenia wszystkim
    • Gość: emma Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 21:02
      Czy wiecie że po clo można mieć podwójną ciążę.Byłam dziś u mego ginekologa i
      powiedział że p;rzepisze mi clo ale żebym była gotowa na podwójne szczęście
      • Gość: koziki Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.04, 08:43
        dziś 9 d.c. ostatnia tabletka CLO. Na monitoring idę w poniedziałek w 14 d.c.
        Ale żeby niczego nie przegapić ( w ulotce CLo jest napisane że owu może
        wystąpić miedzy 11 a 15 d.c.) zabnieramy sie z mężem od jutra do roboty ;oD...
        Pozdrawiam! Co słychać u innych Forumowiczek na CLO??????Jestem gotowa na
        podwójne szczęście.. hahahaha
        • Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.crowley.pl 21.01.04, 09:18
          Wita Clonówa Clonówę smile Ja już po pierwszej serii, dziś idę pooglądać efekty
          (mam nadzieję, że będą jakieś).Mam 10 dc, trochę dołowałam bo 8 nic nie było
          widać ale zobaczymy dziś.Tak uporczywie o tym myślałam, że od 3 w nocy spać
          nie mogłam, a teraz czuję się jak przysłowiowa "zmięta stówka" smileMy też żeby
          niczego nie przegapić zabieramy się dziś za przytulaniowy maraton smile))
          Pozdrawiam i powodzenia! Prawie równo z cyklem idziemy, może bocian jednym
          kursem rzuci po bobasie nam obu ? Trzymam kciuki-nie pracuję dziś bo niby jak
          z tymi rękoma? Pa
        • Gość: anetaa28 Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.ppi-sa.com.pl 21.01.04, 18:16
          Cześć,
          na mnie niestety clo nie działa. Brałam 2 cykle, najpierw 1/4, a potem 1/2
          tabletki. Lekarka podejrzewa, że na większe dawki także bym nie zareowała.
          Teraz dostałam do pomocy 4 amułki menogonu (co drugi dzień). Mam nadzieje, mam
          wielkie nadzieje, że wreszie urośnie choć jeden, ale piękny pęcherzyk...
          • Gość: mafka Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.crowley.pl 21.01.04, 21:20
            No cóż-na nic moje zaklinania i obmyślania...10 d.c-nic nie ma, już tak dla
            świętego spokoju sprawdzimy za 2 dni.Kurdę, liczyłam się z tym, że będzie mały
            pęcherzyk(oczywiście w snach widziałam też piękne, grubachne sztuk kilka) ale
            nie spodziewałam się, że NIC nie urośnie...Smutno, chociaż wiem że to jeszcze
            nie dramat.W kolejnym cyklu większa dawka i zobaczymy.Ale jak tu do @ nie
            oszaleć, skoro już wiem, że w tym miesiącu kicha???
            Tym retorycznym pytaniem kończę wylewanie żali sad Od razu lżej! Oby Was to CLO
            bardziej polubiło...
    • Gość: koziki Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 09:28
      Dzisiaj 14 d.c. idę na monitoring oglądać czy moje pęcherzyki urosły.
      Przytulanko juz od 10 d.c. Pozdrawiam inne Forumowiczki na CLO....
    • ulapa Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO 26.01.04, 16:39
      dziś 10 d.c - 1 raz clo od 5 do 9 dc, a potem od 14- do 28 d.c luteina
      dopochwowo.
      Jestem zaskoczona bo macie małe dawki clo.
      ja w 1 cyklu - 1 tabletka
      w 2 cyklu - 2 tabletki
      a w 3 cyklu aż 3
      każdy lekarz widocznie ma inną metodę
      Życzę wszystkim powodzenia
      Ulapa
      • Gość: sylwia Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.wawpie.ext.ids.pl 27.04.04, 12:12
        Już jestem po pierwszej stymulacji.Teraz czekam na okres. Bardzo źle się czuję.
        Ciekawe Ja nie miałam żadnego monitoringu.
        • Gość: ola Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 07:01
          dziewczyny czy ktoras z Was ma PCO albo podejrzenie PCO? czy przed stymulacja
          miałyscie sprawdzana droznosc jajowodow?
          pozdrawiam
          • Gość: krysia79 Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.bphpbk.pl 28.04.04, 08:37
            Mam podejrzenie clo na podstawie ostatniego obrazu usg, kłopotów z cerą i
            przetłuszczajacych się włosów. Lekarka powiedziała, ze zanim zacznie mnie
            stymulowac powinnam zrobic hsg i badanie nasienia meza. Jak te czynniki bedą
            złe to stymulacja nie ma sensu, bo i tak nic z tego nie wyjdzie. Jednak - po
            lekturze postów na tym formów - wiem, ze daje sie stymulacje takze bez hsg,
            mozna z tym spokojnie poczekac 3 do 6m-cy. U mnie problem jest z brakiem
            owulacji. Dlatego - sama tak sobie tłumaczę - hsg nie jest do konca zasadne bo
            nie miałam zadnej operacji a owulacji na pewno nie mam (albo miewam zadko). Co
            innego gdy owulacja jest, nasienie ok i do zapłodnienia nie dochodzi.
            Zmieniłam lekarke, biore teraz duphaston, czekam na wyniki prolaktyny. Jak beda
            ok a rezulatu nie bedzie to bede stymulowana. Wspominala tylko o badaniu
            nasienia, na razie nic o droznosci nie mowila.
            Pozdrawiam serdecznie!
            • Gość: ena Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 22:02
              na mine też jeszcze nie zadziałał, najpierw 1 tab.dziennie nastepny cykl 2
              tabletki. 13 d.c miałam pecherzyk 1.8 a na drugim jajniku 0.9 nie wiem jak było
              nastenia bo nie mogłam pojść oglądać . dzis jest 18 d.c i temperatura wzrosła o
              3 stopnie sluz jest ale nie wiem czy jutro sie nie obniży.Jesli w tym cyklu nic
              nie bedzie w nastepnym bede testowac 3 tabletki dziennie od 4 d.c do 9 d.c.
              życze wszystkim powodzenia
    • Gość: dobry duszek Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 00:28
      z pewnych powodów podciągam wątekwink)))) dobry duszek
    • Gość: jfjfg Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.stawiskiwe.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 16:52
      njmhgikyfly
    • Gość: Aleksandra Re: Jutro zaczynam I stymulację CLO IP: *.stawiskiwe.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 16:55
      Biorę clo od 5dc do 9dc a po wzroście temp. luteinę. Miałamcykle wydłużone45
      40dni.Kiedy wystąpi owulacja???????Co to jest moritoring??????(na czym polega)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka