Dodaj do ulubionych

Listopadowa IUI

• reee-nia Re: Listopadowa IUI 27.11.09, 20:26
      Dziewczyny, a co Wy byście mi radziły, zostać u dr Karwackiej, czy kontynuować u
      dr Ziółkowskiej? Już teraz sama nie wiem... Wiem, ze pierwsza jest dobrym
      specjalistą i mogła bym pogodzić się z jej specyficznym sposobem bycia, gdyby
      miała mi pomóc, ale z drugiej strony... Kurcze no nie wiem co robić?
      • olenka-13-13 Re: Listopadowa IUI 28.11.09, 14:46
        Dziewczyny wkońcu mogę się dopisać do temetu IUI po ponad
        półrocznego czekania smile W piątek 27,11,2009 miałam swoje pierwsze
        IUI. wiem że pierwsze mało komu wychodzi ale mam nadzieję że się uda
        bo jest to pierwszy cykl po HSG. Trzymam za nas kciuki smile
        • marag_m Re: Listopadowa IUI 28.11.09, 16:38
          olenka-13-13,trzymamy w takim razie kciuki i za Ciebiesmile
          a od dawna się staracie?
          • olenka-13-13 Re: Listopadowa IUI 30.11.09, 12:16
            marag_m wielkie dzięki smile
            My staramy się od kilku lat ale na dobrą sprawę dopiero do kliniki
            się zgłosiliśmy na początku tego roku ale ciągle a to ja a to mąż
            robił badania i się zeszło dopiero do teraz smile a wy jak długo? kiedy
            testujesz?
            • reee-nia Re: Listopadowa IUI 30.11.09, 17:18
              I niestety ja odpadam...sad Listopad nie okazał się dla mnie szczęśliwy... Rano
              pojawił się okres... więc chcąc, czy nie chcąc przenoszę się na wątek grudniowej
              iui... Ale trzymam kciuki za resztę dziewczyn, które jeszcze czekają.
              • hugonek14 Re: Listopadowa IUI 30.11.09, 17:50
                Hej trafiłam tutaj dokladnie przedwczoraj po tym jak w czwatrek dowiedziałam się
                że moja jedyna szansa to inseminacja -wrogi śluz i mam pytanie czy ktoś miał
                inseminacje we Wrocławiu w Invimedzie ?i lekarzem prowadzącym jest dr Żórawski
                ?jakie badania są potrzebnesą do przeprowadzenia inseminacji Z góry ślicznie
                dziękuje za odpowiedzi
                • marag_m Re: Listopadowa IUI 30.11.09, 21:26
                  cześć hugonek14, podstawą jest monitoring cyklu, lekarz może też zalecić badanie
                  drożności jajowodów HSG, badanie nasienia, badania hormonalne, cytologię itd.
                  ale to też zależy od lekarza prowadzącego
                  powodzenia!
                  • hugonek14 Re: Listopadowa IUI 01.12.09, 18:16
                    Marag_m dziekuje za odpowiedz ale te badania to juz mam i o nich wiem a właśnie
                    chodziło mi o te "itd"?jakie to badania bo duzo czytałam i już się gubie ?ps
                    jest ktoś z Invimedu we Wrocławiu i zna Żórawskiego ?
            • marag_m Re: Listopadowa IUI 30.11.09, 21:22
              olenka-13-13, y do kliniki też trafiliśmy parę miesięcy temu, ale staramy się od
              4 lat. pewnie trzeba było wcześniej iść po rozum do głowy, ale tak się jakoś
              łudziliśmy że się może w końcu uda...
              test pojutrze...
              • olenka-13-13 Re: Listopadowa IUI 01.12.09, 08:33
                marag_m to historię starań mamy podobną smile Człowiek się łudzi bo co
                chcile się słyszy lub widzi kobiety w ciąży i się ma ciągle nadzieję
                że i tobie się uda a tu ... sad
                Trzymam kciuki za testowanie smile ja ok 14.12.2009 mam chwilę
                prawdy smile papa
                • 5maa1976 Re: Listopadowa IUI 02.12.09, 21:15
                  Witam długo tu nie zaglądałam
                  niestety moja druga iui nie udała się, beta hcg<1.2, nie widzę sensu podchodzenia do iui, myślę o ivf w nowym roku, mam mętlik w głowie i nie wiem czy iść za ciosem i podchodzić jeszcze raz w grudniu lekarz nie daje mi nic na stymulację nie widzi takiej potrzeby, moj m ma obniżone parametry nasienia
                  Trzymam kciuki za wszystkie oczekującesmile
                  • gorzkacava do 5maa1976 03.12.09, 10:17
                    a moze powinnas spróbowac jeszcze IUI ale lekko stymulowanej.
                    Zapytaj lekarza.
                    Na moim wlasnym przykladzie. U mnie wszystko ok, cykle ksiazkowe,
                    ale maz mial lekko obnizone parametry morfologii nasienia.
                    Mialam 2 IUI na cyklu naturalnym - nieudane.
                    Podeszlam do 3-ej IUI stymulowanej bardzo lekko Femarą i jestem
                    dzisiaj we wczesnej ciazy blizniaczejsmile
                    Oczywiscie wszystko sie moze jeszcze zdarzyc bo ciaza jest bardzo
                    wczesna, ale udalo sie.
                    Moze warto sie lekko podstymulowac???
                    • koncercik77 Listopadowa IUI 03.12.09, 12:25
                      Witam wszystkich
                      jakiś cza nie zaglądałam- jakoś czas nie pozwalał Próbuję go sobie
                      jak najlepiej organizować żeby szybciej mijał. Jutro mam chwilę
                      prawdy- jadę z mężem na USG- mam nadzieję że wszystko z ciążą dobrze-
                      że jest żywa i prawidłowo się rozwija.
                      trzymajcie kciuki- ja za was również trzymam i wszystkim zyczę
                      spełnienia tego jednego ważnego marzenia smile
                      • koncercik77 do motylek-k 03.12.09, 12:31
                        hej motylku
                        odezwji się czasem- jak się czujesz? właśnie pisałam że jutro jadę
                        na 1 USG po AIU na sprawdzenie żywotności i prawidłowości ciąży-
                        trochę się tym stresuje- no mam nadzieję że wszystko będzie ok
                        a co u ciebie? jakieś dziwne objawy? daj znać
                        pozdrawiam
                        • motylek-k Re: do motylek-k 03.12.09, 18:37
                          cześć koncercik77. U mnie nie najlepiej, MEGA wymioty męczą mnie od rana do
                          nocy, na jedzenie nie mogę się popatrzeć, a co dopiero jeść, zamiast przytyć to
                          chudnę, jednym słowem czuję się do d...
                          A ty jak się czujesz? Masz jakieś objawy? Który to już tydzień?
                          Po wizycie napisz koniecznie czy wszystko ok
                          • koncercik77 Re: do motylek-k 03.12.09, 21:30
                            no hej
                            u mnie objawów w zasadzie brak no może oprocz bolących piersi i
                            chęci na różne rodzaje potraw-zachcianki. Póki co wymiotów nie mam z
                            czego się cieszę. No cóż jutro wszystko będę wiedzieć- mam nadzieję
                            że z ciążą wszystko jest w porządku- trzymaj kciuki- dam znać po
                            powrocie smile (aha wg obliczeń to mój 6-7 tc licząc od daty ostatniej
                            @) - a u ciebie?
                            • koncercik77 udało się :) 05.12.09, 18:07
                              no w końcu mogę to potwierdzić smile
                              wczoraj na USG zobaczylismy pierwszy raz maleństwo i słyszeliśmy
                              bicie serduszka- niesamowite uczucie zwłaszcza że udało się za
                              pierwszym razem smile
                              trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki i glowa do góry- na pewno się
                              wam też uda smile
                              • motylek-k Re: udało się :) 06.12.09, 17:59
                                koncercik77 - tak się cieszę że wszystko w porządku. Jak się liczy tygodnie
                                ciąży od ostatniej @ czy daty iui. Jutro zaczynam 6 tc licząc od iui
                                • koncercik77 Re: udało się :) 07.12.09, 14:11
                                  z tego co czytałam to tygodnie liczy się od daty ostatniej @
                                  • hugonek14 hugonek 08.12.09, 19:24
                                    Marag_m dziekuje za odpowiedz ale te badania to juz mam i o nich wiem a właśnie
                                    chodziło mi o te "itd"?jakie to badania bo duzo czytałam i już się gubie ?ps
                                    jest ktoś z Invimedu we Wrocławiu i zna Żórawskiego ? napisałam to zaraz po odpowiedzi w nie odpowiednim miejcsu moze taraz się uda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka