Dodaj do ulubionych

Inseminacja Białystok

22.10.09, 12:08
Cześć Dziewczyny!Dołączcie się do mnie jak miałyście inseminacje lub będziecie
miały w Białymstoku w Artemidzie. Ja będę miała na początku listopada i nie
wiem czego mam się spodziewać. Wam się udało za pierwszym razem?
Obserwuj wątek
    • gohha_z Re: Inseminacja Białystok 23.10.09, 15:54
      Miałam dwie inseminacje robione przez prof.Wołczyńskiego ale robił
      mi je w psk. Pierwszą miałam w czerwcu drugą w lipcu. Niestety nam
      się nie udało.
      IUI trwa chwilkę i już, ja przy pierwszej przyjechałam do domu i
      leżałam a przy drugiej pojechałam do pracy.
      Trzymam kciuki za Ciebie powodzenia.

Napisz czy płacisz w Artemidzie za inseminację czy robią to na NFZ,
      bo ja tam chodze prywatnie na wizyty ale iui miałam na findusz w
      szpitalu.
      • kakita84 Re: Inseminacja Białystok 23.10.09, 19:27
        Mi będzie robił docent Szamatowicz i płacę 600zł.Ja też chodzę prywatnie i nawet
        mi nie powiedział ,że można zrobić to na NFZ.Boję się że to będzie kolejne
        rozczarowanie.
        • kakita84 Re: Inseminacja Białystok 23.10.09, 19:32
          Napisz mi jeszcze jaki jest powód tego że nie macie dzidzi bo u nas nie ma
          konkretnej przyczyny. miałam HSG, laparoskopie i szereg innych badań i wszystko
          jest w porządku u mężusia też dlatego gin powiedział też ,że jest duża szansa
          powodzenia tej IUI.
          • gohha_z Re: Inseminacja Białystok 25.10.09, 18:40
            Ja mam endometriozę. W marcu miałam laparo i prof. usunął mi zrosty po torbielach i endometriozie. Ale problemy zaczęły się już w podstawówce, krwotoki i niezdiagnozowane bóle. Teraz myślę że był to początek endometriozy. Miałam też w wieku 18 lat usunięte torbiele z obu jajników wielkości pomarańczy. Na całe szcześćie Mężuś jest zdrowy. To tak w skrócie.
            Po laparo brałam w ramach leczenia endo przez 4 cykle tabletki anty a później zaczęły sie IUI. Masz ten cykl stymulowany, czy naturalny?
            Ja oba miałam stymulowane, pierwszy jakimiś niedrogimi lekami, a drugi puregonem.
            Wiesz ja bardzo źle zniosłam rozczarowanie, ale jest tu dużo babeczek którym się udało i to za pierwszym razem, może Wam też się uda, trzymam kciuki.
            Ja w drugim cylku po IUI zaszłam w ciążę naturalnie, niestety nasza fasolka była z nami tylko 3 tygodnie, teraz się zbieramy i będziemy działać dalej.
            Mam znajomą, u której było jak u Ciebie, zero problemów a bejbusia nie było. 4 lata chodzenia od lekarza do lekarza i w końcu mieli zamiar iść na in vitro i jest zaszła, właśnie zaczyna 5 miesiąc ciąży, wszystko jest w jak najepszym porządku.
            Wiesz nie można się poddawać, musimy dbać o siebie, dobrze się odrzywiać i takie tam, ale u mnie zadziałało jak wzięłam się porządnie za siebie.Zaskoczyło, mam nadziję, że zaskoczy drugi raz i teraz będzie dobrze.
            Trzymam kciuki.

• kakita84 Re: Inseminacja Białystok 25.10.09, 21:39
              Ja mam na stymulowanym. Chociaż swoją owulację bez żadnych tabletek mam bardzo
              dobrą,bo w 14dc mam pęcherzyki od 18-21mm. Ale gin powiedział,że na stymulowanym
              jest większe prawdopodobieństwo powodzenia. Chyba wie co robi. Niektórzy mówią
              że jest też jakaś blokada psychiczna że nie można zajść w ciążę.Ja w to nie
              wierze bo jest tyle kobiet które bardzo nie chcą mieć dzieci a je mają.Ja
              nastawiam (przynajmniej staram sie)się pozytywnie ale jakoś coś we mnie mówi,że
              to by było zbyt piękne aby mogło udać się za pierwszym razem.
              • gohha_z Re: Inseminacja Białystok 11.11.09, 16:18
                kakita84 daj znać jak u Ciebie. Czy już po inseminacji? kiedy teścik? trzymam kciuki.
                Odezwij się.
                • kakita84 Re: Inseminacja Białystok 12.11.09, 21:17
                  Jestem już po IUI miałam robioną 3 listopada . Miałam w 13dc pęcherzyki na
                  jednym jajniku 4 dość duże jak to powiedział gin a na drugim nawet nie wiem bo z
                  wrażenia się nie dopytałam .Mam zamiar testować 17 listopada , bo wtedy przypada
                  1 dzień @ . Ale mam pewne obawy czy się udało bo mam nabrzmiałe i strasznie
                  wzdęty brzuch a to są u mnie typowe objawy @.Ale wierzę że może
                  akurat............Wogóle to mam straszne zmiany nastrojów . Nie wiem czy to
                  nerwy czy co bo dostaję furii. Ale to może przez te hormony.Po IUI cały czas
                  pobolewa mnie brzuch nie wiem czy to normalne?
                  • gohha_z Re: Inseminacja Białystok 13.11.09, 14:54
                    Hej
                    fajnie że odpisałaś, trzymam mocno kciuki i wierzę że Ci sie uda. 4
                    pęcherzyki to sporo ja najwięcej miałam 2.
                    A jak Cie boli brzuch, tak w dole może? Jesli tak w dole po środku
                    to może to byc objaw ciąży, ja tak miałam i wiem że wiele babeczek
                    też tak ma w pierwszym okresie ciąży. Maleństwo robi sobie miejscesmile
                    A i nastroje też moga potwierdzac, że wszystko będzie dobrze.

Więc trzymaj się ciepło i mam nadzieję, że we wtorek sie odezwiesz z
                    dobrymi wieściami.

pozdrawiam
                    Gosia
                    • kakita84 Re: Inseminacja Białystok 14.11.09, 19:02
                      Boli mnie brzuch i mam nabrzmiałe piersi. Myślę że to są objawy @.
                      Ale jak mi napisałaś że mogą to być objawy ciąży to może tak jest (mam
                      nadzieję_). Dzięki za kciuki ja też trzymam za ciebie.Musi nam się kiedyś udać.
                      Na pewno odezwę się we wtorek .

• chantal10 Re: Inseminacja Białystok 17.11.09, 07:37
                        Kakita84 - napisz jak u Ciebie. Trzymam kciuki za pomyślny wynik!
    • kakita84 Re: Inseminacja Białystok 17.11.09, 07:13
      Mi też się nie udało właśnie dostałam @.
      • gohha_z Re: Inseminacja Białystok 18.11.09, 12:28
        kakita84 bardzo mi przykro. Przytulam mocno.
        Popłacz sobie i do roboty dalej nie możemy sie poddawać.
        Kiedyś musi przyjść i nasza kolej, wierzę że wtedy będziemy naprawdę
        dobrymi mamami.

Ściskam
        Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka