kakita84 22.10.09, 12:08 Cześć Dziewczyny!Dołączcie się do mnie jak miałyście inseminacje lub będziecie miały w Białymstoku w Artemidzie. Ja będę miała na początku listopada i nie wiem czego mam się spodziewać. Wam się udało za pierwszym razem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gohha_z Re: Inseminacja Białystok 23.10.09, 15:54 Miałam dwie inseminacje robione przez prof.Wołczyńskiego ale robił mi je w psk. Pierwszą miałam w czerwcu drugą w lipcu. Niestety nam się nie udało. IUI trwa chwilkę i już, ja przy pierwszej przyjechałam do domu i leżałam a przy drugiej pojechałam do pracy. Trzymam kciuki za Ciebie powodzenia. Napisz czy płacisz w Artemidzie za inseminację czy robią to na NFZ, bo ja tam chodze prywatnie na wizyty ale iui miałam na findusz w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
kakita84 Re: Inseminacja Białystok 23.10.09, 19:27 Mi będzie robił docent Szamatowicz i płacę 600zł.Ja też chodzę prywatnie i nawet mi nie powiedział ,że można zrobić to na NFZ.Boję się że to będzie kolejne rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kakita84 Re: Inseminacja Białystok 23.10.09, 19:32 Napisz mi jeszcze jaki jest powód tego że nie macie dzidzi bo u nas nie ma konkretnej przyczyny. miałam HSG, laparoskopie i szereg innych badań i wszystko jest w porządku u mężusia też dlatego gin powiedział też ,że jest duża szansa powodzenia tej IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
gohha_z Re: Inseminacja Białystok 25.10.09, 18:40 Ja mam endometriozę. W marcu miałam laparo i prof. usunął mi zrosty po torbielach i endometriozie. Ale problemy zaczęły się już w podstawówce, krwotoki i niezdiagnozowane bóle. Teraz myślę że był to początek endometriozy. Miałam też w wieku 18 lat usunięte torbiele z obu jajników wielkości pomarańczy. Na całe szcześćie Mężuś jest zdrowy. To tak w skrócie. Po laparo brałam w ramach leczenia endo przez 4 cykle tabletki anty a później zaczęły sie IUI. Masz ten cykl stymulowany, czy naturalny? Ja oba miałam stymulowane, pierwszy jakimiś niedrogimi lekami, a drugi puregonem. Wiesz ja bardzo źle zniosłam rozczarowanie, ale jest tu dużo babeczek którym się udało i to za pierwszym razem, może Wam też się uda, trzymam kciuki. Ja w drugim cylku po IUI zaszłam w ciążę naturalnie, niestety nasza fasolka była z nami tylko 3 tygodnie, teraz się zbieramy i będziemy działać dalej. Mam znajomą, u której było jak u Ciebie, zero problemów a bejbusia nie było. 4 lata chodzenia od lekarza do lekarza i w końcu mieli zamiar iść na in vitro i jest zaszła, właśnie zaczyna 5 miesiąc ciąży, wszystko jest w jak najepszym porządku. Wiesz nie można się poddawać, musimy dbać o siebie, dobrze się odrzywiać i takie tam, ale u mnie zadziałało jak wzięłam się porządnie za siebie.Zaskoczyło, mam nadziję, że zaskoczy drugi raz i teraz będzie dobrze. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kakita84 Re: Inseminacja Białystok 25.10.09, 21:39 Ja mam na stymulowanym. Chociaż swoją owulację bez żadnych tabletek mam bardzo dobrą,bo w 14dc mam pęcherzyki od 18-21mm. Ale gin powiedział,że na stymulowanym jest większe prawdopodobieństwo powodzenia. Chyba wie co robi. Niektórzy mówią że jest też jakaś blokada psychiczna że nie można zajść w ciążę.Ja w to nie wierze bo jest tyle kobiet które bardzo nie chcą mieć dzieci a je mają.Ja nastawiam (przynajmniej staram sie)się pozytywnie ale jakoś coś we mnie mówi,że to by było zbyt piękne aby mogło udać się za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
gohha_z Re: Inseminacja Białystok 11.11.09, 16:18 kakita84 daj znać jak u Ciebie. Czy już po inseminacji? kiedy teścik? trzymam kciuki. Odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
kakita84 Re: Inseminacja Białystok 12.11.09, 21:17 Jestem już po IUI miałam robioną 3 listopada . Miałam w 13dc pęcherzyki na jednym jajniku 4 dość duże jak to powiedział gin a na drugim nawet nie wiem bo z wrażenia się nie dopytałam .Mam zamiar testować 17 listopada , bo wtedy przypada 1 dzień @ . Ale mam pewne obawy czy się udało bo mam nabrzmiałe i strasznie wzdęty brzuch a to są u mnie typowe objawy @.Ale wierzę że może akurat............Wogóle to mam straszne zmiany nastrojów . Nie wiem czy to nerwy czy co bo dostaję furii. Ale to może przez te hormony.Po IUI cały czas pobolewa mnie brzuch nie wiem czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
gohha_z Re: Inseminacja Białystok 13.11.09, 14:54 Hej fajnie że odpisałaś, trzymam mocno kciuki i wierzę że Ci sie uda. 4 pęcherzyki to sporo ja najwięcej miałam 2. A jak Cie boli brzuch, tak w dole może? Jesli tak w dole po środku to może to byc objaw ciąży, ja tak miałam i wiem że wiele babeczek też tak ma w pierwszym okresie ciąży. Maleństwo robi sobie miejsce A i nastroje też moga potwierdzac, że wszystko będzie dobrze. Więc trzymaj się ciepło i mam nadzieję, że we wtorek sie odezwiesz z dobrymi wieściami. pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kakita84 Re: Inseminacja Białystok 14.11.09, 19:02 Boli mnie brzuch i mam nabrzmiałe piersi. Myślę że to są objawy @. Ale jak mi napisałaś że mogą to być objawy ciąży to może tak jest (mam nadzieję_). Dzięki za kciuki ja też trzymam za ciebie.Musi nam się kiedyś udać. Na pewno odezwę się we wtorek . Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Inseminacja Białystok 17.11.09, 07:37 Kakita84 - napisz jak u Ciebie. Trzymam kciuki za pomyślny wynik! Odpowiedz Link Zgłoś
kakita84 Re: Inseminacja Białystok 17.11.09, 07:13 Mi też się nie udało właśnie dostałam @. Odpowiedz Link Zgłoś
gohha_z Re: Inseminacja Białystok 18.11.09, 12:28 kakita84 bardzo mi przykro. Przytulam mocno. Popłacz sobie i do roboty dalej nie możemy sie poddawać. Kiedyś musi przyjść i nasza kolej, wierzę że wtedy będziemy naprawdę dobrymi mamami. Ściskam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś