Dodaj do ulubionych

JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG

IP: *.localdomain / 158.75.40.* 27.01.04, 11:57
... i bardzo się boję, od 1,5 tygodnia nie przytulam się z mężem, teraz
jestem zdrowo przeziębiona i mam gorączkę a jutro mam iść do kliniki na
badanie które odpowie czy u mnie wszystko jest OK?! Mężuś zdrowy, u mnie też
badania wychodziły dobre, tylko nikt nie wpadł na pomysł zbadania
jajowodów... ale inseminacje (miałam dwie)to robili bez zastanowienia. Jestem
trochę rozgoryczona, bo w sobotę stuknęła mi 30-tka, koleżanki zachodzą w
ciążę przez przypadek a my się staramy już jakiś czas i nic ... @ mam
niereguralne, owulacja raz na jakiś czas (to pozakał moniroring, pęcherzyki
pękają kiedy chcą albo nie dojrzewają, clo, duphaston i teraz zamiennie
luteina tylko zmniejszyły bolesność @ ale nieznacznie. Chyba znowu marudzę...
Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: 153.19.112.* 27.01.04, 12:18
      Nie bój się, to badanie nie jest wcale straszne ani bolesne. Mam problemy
      podobne do Twoich: maż zdrowy a u mnie wszystko rozregulowane, okres raz na
      jakiś czas, a do tego jeszcze te wstrętne bakterie w pochwie. Teraz
      postanowiłam, że zrobię sobie przerwę w leczeniu. Bakterie leczę bez
      antybiotyków.
      W kwietniu kończę 32 lata, ale nie będę z tego powodu się zamartwiać. Ciągle
      mam nadzieję...
      • Gość: cetka Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 17:00
        a ile ono trwa - ile minut tej meki?
        • kaja3004 Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG 28.01.04, 08:10
          Gość portalu: cetka napisał(a):

> a ile ono trwa - ile minut tej meki?

Ok. 15 min.
        • Gość: MISIEKXX Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / *.metron.pl 02.02.04, 08:58
          No może byłoby gorzej ale byłam w prywatnym szpitalu, dostałam znieczulenie
          (odjechałam na 15 min)po zabiegu miałam humorek jak po drinku i ból jak przy 1
          dniu miesiączki. ALE WYNIK MAM BARDZO DOBRY-WSZYTSKO JEST OK! Jajowody drożne!
          Tak się cieszę, w tym tygodniu idę po dalsze wskazówki co do leczenia! Ale
          stres był niesamowity, dzięki WAM trochę się uspokoiłam-DZIĘKUJĘ!
          • Gość: Magdaaa Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 14:36
            Mam prośbę-gdzie byłaś w prywatnym szpitalu? Żeby mieć pewnośc ,że zostanie
            zrobione -chcę iśc prywatnie.Możesz dać mi namiary?
    • Gość: bea Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 13:41
      Nie bój się, nie jest to tak straszne badanie.
      Mam 29 lat, pco i ciągle staram się o dzidziusia. Przyjmuję clo, duphaston i
      estrofem. Będziemy próbować jeszcze przez następny cykl, jak nie wyjdzie to
      wizyta u lekarza i decyzje co dalej. Ale ciągle mam nadzieję, że się uda.
      Podobno wiara czyni cuda, więc nie można się załamywać. Pozdrawiam sardecznie i
      powodzenia jutro.
      • Gość: MISIEKXX Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / *.metron.pl 02.02.04, 09:08
        Dziękuję za słowa wsparcia, rzeczywiście wiele hałasu o nic, ale strach przed
        zabiegiem i obawa czy wszystko ok pewnie każdą z nas dopada. Teraz wiem że u
        mnie też wszystko w porządku, lekarz ma ustalić nowe leki, do tej pory też
        brałam clo, duphaston-teraz ten mam zmieniony na luteinę dziś mam 14dc i od
        dwóch dni bolą mnie piersi, może była owulacja? Teraz nie miałam monitoringu
        więc nie wiem jak tam z pęcherzykami w tym cyklu...ale na wszelki wypadek
        przytulałam się z mężusiem w 12 i 13 dc może czymś to zaowocuje?! Tobie życzę
        krótkiej zakończonej sukcesem kuracjismile
        Pozdrowionka!
        • Gość: MARIA Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 11:52
          pociesz sie ja jutro tez bede miec badanie HSG ( jutro moj 7 dzien cylku)
          strasznie sie boje!!!!!!!!!
          • Gość: MIESIEKXX Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / *.metron.torun.pl 02.02.04, 13:15
            Cześć Maria, Życzę powodzenia!u mnie wyszło dobrze!
            • Gość: MARIA Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 13:34
              Napisz mi jak było??? jak to wyglada bo kazdy straszy i musze cały dzien w
              szpitalu spedzic, bolało?? Ja jestesm z Poznania a TY??
              • Gość: Misiekxx Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / *.metron.pl 03.02.04, 14:43
                Cześć Marta, nie niebolało, miałam znieczulenie ogólne (zastrzyk i 15 minut
                odlotu), potem ból jak przy 1 dniu miesiączki. Ja poszłam o 14 przyjęli mnie na
                oddział dali łóżko i ciuszki, kazali się przebrać i miałam zaraz być zabrana na
                salę operacyjną ale coś się przeciągało i musiałam poczekać, w końcu ok 16
                zabrali mnie na stół operacyjny, wcześniej pobrali krew i wypytali o wszystkie
                choróbska-ostatnie co pamiętam to zastrzyk... 15 minuy później, wybudzili mnie
                zawieźli do pokoju na łóżko, dali zastrzyk przeciwbólowy i zasnęłam, obudziłam
                się po 40 minutach i spytałam czy mogę już iść, sprawdzili czy nie krwawię za
                mocno i jak mąż się pojawił puścili do domu. Plamiłam jeszcze 2 dni na 3
                otrożnie przytuliliśmy się z mężem w wczoraj już normalnie. Jestem z Torunia i
                byłam w MATOPACIE tj. naszym toruńskim prywatnym szpitalu specjalistycznym, z
                kasy chorych też przyjmują ale trzeba czekać i są limity, mnie to kosztowało
                450 zł ... może się zfrajerowałam ale przynajmniej o nic nie musiałam się
                martwić i już wiem że mam szansę!
                • Gość: Misiekxx Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / *.metron.pl 03.02.04, 15:00
                  Mariatongue_outrzepraszam napisałam Marta a nie Maria - pomyłka!
            • Gość: ramona Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.netrkp.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 15:09
              Napisz prosze, jak przygotowalas sie do badania. Ja jestem juz po laparoskopii,
              wtedy np. musialam sie ogolic w wiadomym miejscu. Mialas robiona lewatywe?
              Pozdrawiam i zycze zdrowka.
              • Gość: Misiekxx Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / *.metron.pl 03.02.04, 14:57
                Ramona: przecież laparo jest zabiegiem na udrożnienie... a HSG tylko mówi czy
                jajowody są drożne cz nie jak nie to wtedy laparo... to po co HSG?może chcą
                sprawdzić czy się udrożniły? Nie ja nic nie goliłam i nie miałam żadnych
                lewatyw ani innych zabiegów - zbadali krew i na stół, teraz to takie proste ale
                bałam się okropnie!Pozdrowionka!
        • Gość: cetka Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.02.04, 16:53
          gdzie robilas hsg i ile ksoztowalo? od razu po zabiegu cie wypisano?
          • Gość: lula11 Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 15:13
            Ten zabieg to na prawdę nic strasznego. Fakt, że dość mocno boli, ale to tylko
            kilka minut. Dlatego moim zdaniem lepiej zrobić badanie na kasę chorych, a za
            oszczędzone pieniążki kupić sobie coś ładnego w nagrodę za odwagę. Po za tym
            jeśli nie ma znieczulenia nie trzeba po zabiegu leżeć w szpitalu, tylko od razu
            można jechać do domu.
            • Gość: Magdaaa Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 15:34
              Miałam z lekarzem umówione HSG(wiadomo-wazny dzień) na czwartek.W środe
              potwierdziłam-miałam byc dwa dni w szipalu-to dla mnie problem(praca)-
              załatwiłam wszystko-stawiłam sie w szpitalu-i okazało sie ,że lekarz ma wolne -
              nagle do piątku.W poniedzialek juz za pozno było.Dlatego chce badanie prywatie-
              wtedy nikt mi łaski nie zrobi-a zal rozczarowanie załamanie-nic mi teo nie
              wynagrodzi-wolałabym dac ta kase-a miec spokój.(nie mówiac o stresie przed-
              niepotzrebnym)Jak ktos zna adres i cene-to ja tez poproszesmile)))
              • Gość: Misiekxx Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / *.metron.torun.pl 04.02.04, 10:45
                Magdaaa, skąd jesteś?Ja też wolałam mieć święty spokój, nie prosić się i nie
                wiadomo jak długo czekać, tym bardziej, że od 2 lat chodzę po różnych
                lekarzach i na różne badania i wiem, że prywatnie-w dobrym ośrodku traktują
                cię jak VIP'a!Masz wszystko o czym marzysz i badania są szczegółowe i analiza
                wyników też jest szczegółowo omówiona, plan na dalsze leczenie określony od a
                do z!Wolę przepłacić, bo wiem że zajmą się mną jak należy!
                • Gość: MARIA Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 07:51
                  CZESC!!!!!!
                  w pracy mnie nie było we wtorek i środe. DZIS MAM ZAPIEPRZ i juz wiem ze
                  wweekend bede musiała przyjsc nadrobic zaległosci, ale musiałam odchorowac
                  swoje. We wtorek cały dzien spedziłam w szpitalu badanie hsg miałam o godz
                  14,30 ( cały dzien bez jedzenia i picia) przy zakładaniu welfronu dwa razy
                  zemdlałam , od tego mam całe sine rece, wyglada jakby sobie w zyły dawała.
                  Badanie nie było az takie straszne miała znieczulenie ( jakoms słaba narkoze
                  Dolagen) ale i tak czułam dziwne bóle. potem po tym musiałam dwie godziny
                  odlezec, oczywiscie spałam, potem ten Dolargen wymiotowałam kilka
                  razy,wypuszczono mnie wieczorem do domu, chcieli mi dac zwolnienie lekarskie
                  do konca tygodnia ale ja nie dzielnie ze pojde do pracy. po drodze do domu i
                  wdomu jeszcze kilka razy wymiotowałam, potem umyłam sie i poszłam spac.
                  Obudziłam sie po godz 22 i kreciło mi sie w głowie byłam bardzo głodna , maz
                  zrobił mi chceb z maslem i herbatem , poczułam sie lepiej i stwierdziłam ze
                  rano ide do pracy. W srode wstałam rano o 5,30 , naszykowałam sobie rzeczy
                  zrobiłam kawe, mezowi kakao i zaczełam sie myc, czułam ze ledwo chodze a brzuch
                  mnie tak boli jak na poczatku miesiaczki wypiłam łyk kawy i bleeeeee, zle sie
                  czułam , to znieczulenie pusciło przestało działac i nawet siedziec nie mogłam
                  i ledwo chodziłam zgieta. Weszłam do łozka i mimo szczerych checi postanowiłam
                  zostac w domu, bałam sie ze w pracy moge nie wytrzymac z bólu. I tak wczoraj
                  cały dzien przelezałam i przespałam. Dobrze zrobiłąm bo mi mineło. MaZ odebrał
                  zdjecia i wypis ze szpitala. Wg mnie chyba jest wszystko w porzadku a napewno z
                  jeden jest drozny bo słyszałam podczas badania ze płyn przepływa. Jutro jade do
                  lekarza to mi wyjasni wszystko. pO TYM BADANIU MIAŁAM NA WKLADCE KILKA KROPLEL
                  KRWI- MARTWI MNIE TO, wczoraj tez kapinke plamiłam a brzuch mnie bolał jak
                  przy miesiaczce. Dzis juz ok. pozdrawiam.
                  • Gość: Misiekxx Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.localdomain / 158.75.40.* 05.02.04, 14:40
                    Cześć Maria;
                    mój ukochany mężuś dopiero wczoraj zobaczył sińce na ręce i się zatroskał moich
                    heroizmem w walce o dzidzię, i jakbym dopiero co wyszła ze szpitala spytał czy
                    boli?! a minął już tydzień!!!!!!też miałam plamienia przez 3 dni ale lekarz
                    powiedział że to normalne, Pozdrowionka 3maj sie ciepło!
                  • bz.basia Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG 06.02.04, 07:10
                    Maria czy Ty mialaś może robione to hsg gdzieś w Poznaniu ? Pytam bo we wtorek
                    idę na to na Polną a czy któraś z Was może tam miala ? i jakie znaczenie ma
                    wynik badania krwi na opad, bo mój lekarz kazal zrobić mi to badanie i
                    zadzwonić jeśli wynik będzie powyżej 10 a w ogóle to zaczynam coraz bardziej
                    bać i to odbija się na wszystkich wokól...ale z drugiej strony chcę wiedzieć i
                    robić coś w tym kierunku,żeby w końcu zajść.Pozdrawiam Was wszystkie
                    • Gość: MARIA Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 07:21
                      HEJ, jestem z Poznania i miałam HSG robione w Klinice SW Rodziny. Ja osoboscie
                      Nie lubie szpitala na Polnej wiec dlatego moj lekarz dal mi tam skierowanie,
                      ale to chyba nie ma roznicy jaki szpital wazne jest badanie i wynik. Pozdrawiam
                      i zycze dobrego wyniku, ja ide dzis do ginek i boje sie co usłysze!!!
                      • bz.basia Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG 06.02.04, 07:29
                        Dzięki.Daj znać co tam Ci powie,co dalej,pozdrawiam pa !
                • Gość: Magdaaa Re: JUTRO BĘDĘ MIAŁA BADANIE HSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 09:27
                  Jestem ze Śląska-i jak okazuje się-nie potrafię znależć prywatnej kliniki,która
                  fachowo zajęłaby się mną.Gin do których teraz chodziłam okazują się być
                  nieprofesjonalni w leczeniu niepłodności-to ja już więcej wiem.(od wassmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka