polaa27 20.01.10, 13:48 Mam PCO i podwyższony cholesterol całkowity 231 mg/dl przy normie 200. HDL i Trójglicerydy w normie. Czy taki poziom cholesterolu leczy farmakologicznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagmara-k Re: PCO i cholesterol 23.01.10, 15:01 ja przy pco mam zawsze 230-260 a trojglicerydy malutkie, mowia mi zeby tego nie ruszac. po ciazy m,ysle ze sie tym zajme glebioej bo nie jest to normalny poziopm u szczuplej kobiety okolo trzydziestki Odpowiedz Link Zgłoś
misprint Re: PCO i cholesterol 24.10.10, 18:08 HDL nie powinnaś mieć w normie tylko im wyższy tym lepiej. To jest ta dobra frakcja cholesterolu, która dba m.in. o Twoje serce. Kup sobie kwasy omega np. omegarden. Możesz również jeść ryby 2-3 razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulaz Re: PCO i cholesterol 25.10.10, 12:19 przy PCo's prawie zawsze jest hipercholesterolemia...ja mam raz wieksza, raz mniejsza, staram sie jednak dieta to niwelowac, ryby, zero żółtych i topionych serów, kwasy omega3 oraz benecol-sprawdzilam na sobie i rzeczywiscie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
romashka Re: PCO i cholesterol 25.10.10, 13:21 Ja mam pco z silnymi objawami (jajniki jak winogrona, nadmierna androgenizacja), ale cholesterol idealny. Więc nie zawsze pco=podwyższony cholesterol. Odpowiedz Link Zgłoś