Dodaj do ulubionych

dwie kreski na walentynki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 08:25
hurraaaa! zobaczyłam te magiczne dwie kreseczki i nadal jestem w wielkim
szoku, nie mogę uwierzyć, ale się cieszę !!!!!!!!!
Ale od razu milion mysli przychodzi mi do głowy
- kiedy iść do gina?
- czy zrobić test z krwi?
- czy dalej brać duphaston?
Podpowiedzcie dziewczyny
Pozdrawiam i wysyłam wiruski!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • maretina Re: dwie kreski na walentynki 16.02.04, 08:28
      duphaston brac koniecznie!!!!!!nie mozna go gwaltownie odstawiac w ciazy. do
      gina zadzwon, umow sie na wizyte, usg mozna robic w 10 dni po zatrzymaniui @. a
      tak w ogole to caluje Cie mocno z radosci i gratuluje mamciusmile))
      • bz.basia Re: dwie kreski na walentynki 16.02.04, 08:57
        bardzo gratuluję a napisz jak to z tobą bylo w tym cyklu,bralaś coś czy
        naturalnie ?
    • Gość: jutrzenka Re: dwie kreski na walentynki IP: *.univ.gda.pl 16.02.04, 09:10
      Gratulacje!!! Ale Ci zazdroszczewink))))Teraz dbaj o siebie i o to Malenstwo
      ktore rozwija sie w Tobie.
      Pozdrowionka
      jutrzenka
      • Gość: KOZIKI Re: dwie kreski na walentynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 09:44
        To był mój pierwszy cykl na CLO (4-9 d.c. po 1 tabletce) usg w 14 d.c. wykazało
        3 pęcherzyki 2 po 15 mm i 1 o wym. 13,5 mm. endo niecałe 8 mm. Lekarz
        stwierdził, że wszystko trochę za małe i zapisał duphaston od 14 d.c. ale ja
        wzięłam duphaston dopiero od 17 d.c. bo bałam się że może zahamować owu. Aha móg
        gin zapisła mi clo w zwiększonej dawce (4-10 d.c.x 1) na nowy cykl, czyli nie
        wierzył, że w tym się uda ale udało się! Aha chyba 3 dni po owu bolało mnie
        bardzo w prawym boku na wysokości kości biodrowej, myślałam, że to torbielka z
        niepekniętego pęcherzyka ( myślałam że nie było owu)i od 21-28 d.c. brałam 2
        razy dziennie duphaston, późniek po 1 tab do dziś. Objawów żadnych poza mlecznym
        śluzem, który pojawił się w II połowie cyklu, było go dużo, nigdy tak nie miałam
        i jest do dziś. Pozdrawiam
    • Gość: marjar Re: dwie kreski na walentynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 09:47
      Ale się cieszę, że sie udało....
      Trzymaj się cieplutko i dbaj mocno o siebie
      Dzięki Twojej radości,wierzę że każda z NAS będzie szczęśliwa tak jak TY dzisiaj
      Napisz ile czasu się staraliście i o co wogle chodziło w Twoim przypadku
      C A Ł U S Y
    • femalespirit Re: dwie kreski na walentynki 16.02.04, 10:20
      Wspaniale, gratuluje! Duphaston koniecznie bierz dalej. Test z krwi mozesz juz
      teraz zrobic i potem jeszcze raz by sprawdzic, czy ladnie beta rosnie. Chyba,
      ze nie chcesz sie denerwowac, to sobie daruj. Do ginia warto isc w 5-6
      tygodniu, chyba, ze masz watpliwosci jak teraz postepowac. Bardzo sie ciesze :-
      )))
      • Gość: martka_k Re: dwie kreski na walentynki IP: *.acn.waw.pl 16.02.04, 10:28
        Gratulacje!!!
        To co, szykujesz sie na bliznieta czy trojaczki??? Kiedy mialas ostatnia @?
        M.
        • Gość: KOZIKI Re: do marty k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:06
          Marto bliżniali ok ale trojaczki????? nie strasz mnie! Ostatnia @ 13 stycznia.
          Pozdrawiam
          • martka_k Re: do marty k 16.02.04, 11:08
            No to jestem o jeden dzien lepsza smile Ostatnia @ 12.01. Ile bralas tego clo???
            (tez bym chciala blizniai smile))
            Pozdrawiam i trzymaj sie!!! (a raczej: trzymajcie sie!)
            • Gość: KOZIKI Re: do marty k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:18
              clo OD 4 DO 9 D.C. PO JEDNEJ TABLETCE. NO TO IDZIEMY RÓWNO! I KIEDY WYBIERASZ
              SIĘ DO GINA?
              • martka_k Re: do marty k 16.02.04, 11:21
                Ja tez, tylko 1 tabletka 5-9 dc. To moze tez mnie czekaja trojaczki??? smile)) Do
                gina 25 lutego sie umowilam, dzwonilam i moja lekarka powiedziala, ze wczesniej
                i tak nie ma sensu.
    • oczy_otwarte Re: dwie kreski na walentynki 16.02.04, 11:22
      Bardzo gratuluje!
      Ja poszlam na usg chyba juz w 38dc, czyli ze 3 dni po dwoch kreseczkach na
      tescie. Zrob test z krwi jesli chcesz, ale wcale nie jest to konieczne. Po
      dwoch dniach powtorz test i zobacz jaki masz przyrost bhcg. Moim zdaniem
      duphaston jest konieczny!
      Zycze wszystkiego niesamowitego!
      Ania
      • Gość: nalo Re: dwie kreski na walentynki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.04, 12:02
        Gratuluje!!!!!!! smile))))) Ciesz się swoim szczęsciem i uważaj na Fasolkę!
    • Gość: nawia 24 Re: dwie kreski na walentynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 12:04
      gratulacje .!! dziewczyny chyba zauwazylyscie ze teraz duzo mamusiek przybywa
      nam na forum .az milo .
    • mamarta77 Re: dwie kreski na walentynki 16.02.04, 13:33
      smile))))))))))))))))
    • swireek Re: dwie kreski na walentynki 16.02.04, 13:42
      Gratulacje!!!!!!!!!! To wspaniala wiadomosc! Odpoczywaj i dbaj o siebie i
      malenstwo(a)!
    • Gość: KOZIKI Re: dwie kreski na walentynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 14:34
      dzięki dziewczyny.
      • Gość: tekla Re: dwie kreski na walentynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 14:37
        A nie mówiłam.
        • Gość: do tekli Re: dwie kreski na walentynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 14:54
          dzięki Tekluniu za dobre fluidy
          • Gość: Paola Re: dwie kreski na walentynki IP: 82.139.13.* 17.02.04, 01:15
            KOZIKI!!!!!JAKAŻ WIADOMOŚĆ!!!!!!!GRATULUJĘ!!!!!!
            Czy ty potrafisz określić dokładnie w który dzień cyklu miałaś owulację??? I
            czy przytulanko było dokładnie w jej dzień? Czy np. wyluzowaliście się w tym
            cyklu? No właśnie-napisz po swoich doświadczeniech jaka jest twoja recepta na
            szczęście.
            • zibi62 Re: dwie kreski na walentynki 17.02.04, 07:31
              gratuluje! ja dwie kreski zobaczyłam dzień przed Toba 13 w piątek. do gina maam
              iśc3 tyg, mam jeśc duphaston i Akard i dużo odpoczywać. okres miałam 12
              stycznia! iDZIEMY DZIEWUCHY ŁEB W ŁEB!
              • Gość: koziki do Paoli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 08:23
                witaj Poalu, cykl nie był wyluzowany, bo to pierwszy cykl na CLO, więc
                monitoring i trochę stresu. Na usg byłam 14 d.c. i wyhodowałam 3 pęcherzyki ( 15
                mm, 15mm, 13,5mm) endo nie całe 8. Ginowi sie troche nie podobało, że wszystko
                trochę za małe jak na połowę cyklu i kazał mi zwiększyć dawkę CLO w przyszłym
                cyklu czyli tak na prawdę nie był przekonany co do sukcesu w tym tyklu. troche
                mnie tym załamał bo powinien zostawić mi trochę nadziei. mój mąż mnie
                pocieszał,że być może gin ma rację i lepiej się nie nastawiać, a potem być mile
                rozczarowanym. przytulanie było 15 d.c. rano, 16 d.c. wieczorem i 18 d.c. rano
                no i udało się sama nie wiem kiedy bo nigdy nie czuję owu nawet po CLO i nie
                mierzę tempki. za to od 21 d.c. miałm bół w prawym boku ( zwiększyłm duphaston
                do 2 po konsultacji z ginem oczywiście) i miałam duuuuużo mlecznego śluzu i tak
                do dziś. Innych objawów brak. No i ten brak bólu piersi przed @ był
                zastanawiający, bo zawsze bolały, teraz tez nic. pozdrawiam i wysyłm wiruski
                ksz, ksz, ksz....
    • Gość: Wandzia Re: dwie kreski na walentynki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 10:23
      Gratuluje z całego serca, też się staramy od 6 m-cy. Jestem na duphastonie 2
      razy dziennie. Owulacje miałam 11.02 więc z testem muszę chyba jeszcze
      poczekać. Dbajcie o siebie.
      • Gość: Paola Re: dwie kreski na walentynki IP: 82.139.13.* 17.02.04, 19:56
        Koziki, bardzo dziekuję za odpowiedź. Ja mam mieć w tym cyklu insemi-mam
        nadzieję że też dołączę do waszego grona. Czekajcie na mnie!!!!!

Zibi tobie również bardzo serdecznie gratuluję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka