IP: *.atl.client2.attbi.com 19.02.04, 23:25
dziewczyny! czy mozna "miec sucho" w dniach plodnych i zajsc w ciaze? prosze
o odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • Gość: vikas Re: sluz!!! IP: *.aster.pl 20.02.04, 00:12
      Oczywiście!Śluz nie musi wypływać na bieliznę.
      Wystarczy,że jest w okolicach szyjki,a jeśli
      tam jest go mało to mogą być problemy.Jednak
      dobrym specyfikiem na poprawę śluzu jest picie
      gajazylu 3*dziennie po łyżeczce po posiłku.
      • Gość: iii Re: sluz!!! IP: *.acn.waw.pl 20.02.04, 00:25
        są "smaczniejsze" środki : Hormeel S, olejek z nasion wiesiołka,Mastodynon
        • basgor Re: sluz!!! 20.02.04, 08:30
          Hej iii! A skąd ty znasz ten lek ho... wszsyscy raczej tu pisza o Guajazylu?
          Czy to jakas nowość smile)) Pozdrawiam
          • Gość: kasialu Re: sluz!!! IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 08:41
            No własnie temat śluzu też mnie interesuje. Gujazyl mi nie podchodzi totalnie -
            jest oooobrzyyydliwy. Piłam go troche, ale odrzuciło mnie szybko.
            • iwka901 Re: sluz!!! 20.02.04, 09:08
              Witam,
              Tu dziewczyny piszą b. dużo o "wspomagaczach płodności", jak stosują i jakie
              są efekty.

mamo-tato.home.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=717pzdr.
              • iwka901 Re: sluz!!! 20.02.04, 09:10
                Podaję jeszcze raz, bo mi sie pzdr. dodało

mamo-tato.home.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=717

• ann99 Re: sluz!!! 20.02.04, 10:06
      ja na sluz polecam olej z nasion wiesiolka....dziala super!!
    • martulinek Re: sluz!!! 20.02.04, 10:56
      Słuchajcie, ja też mam problemy z śluzem... I to nie jest tylko kwestia
      odczucia: sucho - mokro itp. Ostatnio cykl bardzo uważnie "obserwowałam" szyjkę
      macicy i w dni płodne tam też prawie w ogóle nie było śluzu. Nawet w czasie
      przytulania nie bardzo się produkował...
      Ale mimo tego jestem w 6 t.c.! Czyli ten zewnętrzny brak śłuzu wcale mi nie
      utrudnił zajścia w ciąże.
      Może i z wami jest podobnie? Głowa do góry, teraz nadchodzi wasz
      czas... smile)))))))))
      • Gość: kasialu Re: sluz!!! Do Martilunek IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 10:59
        Martilunek napisz jak "obserwować" szyjke macicy prosze. Nie wiem o co chodzi,
        a to moze być ciekawe ;o) Wiesz też mam problemy z sluzem i nieraz wspomagam
        się żelem KY johnson&jonhson i zastanawiam się czy to moze mieć negatywny wpływ
        na moje starania. Niby w ulotce nie było naisane, ze działa antykoncepcyjnie,
        ale się martwię.
        • martulinek Re: sluz!!! Do Martilunek 20.02.04, 11:29
          Miałam takie problemy, że też myślałam o żelu... Z mężem natomiast w tym
          szczęśliwym cyklu zastosowaliśmy wyjątkowo delikatne i przedłużone przytulanie,
          żeby dąc szansę mojemu śluzowi... Zrobiło się intymnie, no ale jeśli mogę
          pomóc...
          Co do szyjki - codziennie rano badałam w następujący sposób - jedną nogę
          kładłam wyżej na wannie - w takiej pozycji dwoma palcami wskazującym i
          środkowym najpierw dotykałam szyjki sprawdzając jest twardość i rozwartość -
          generalnie jest twarda jak nos i zamknięta (nie ma dziurki,haha), natomiast
          przed dniami płodnymi i w trakcie, u mnie też kilka dni po - miękka (z tą
          miękkością to trudno określić, chyba trzeba brać pod uwagę poprzednie odczucie
          twardości)i delikatnie lub bardziej rozwarta - dziurka się rozszerza, u mnie
          gdzieś nawet na pół centymetra. W dni płodne szyjka jest skierowana jakby do
          brzucha - u mnie leżała sobie bokiem - w stronę jajnika; natomiast w dni
          niepłodne była bardziej uchwytna, pochylona w stronę krocza.Potem sprawdzałam
          śluz naokoło szyjki - no i wtedy się okazało, że go tam właściwie nie ma. W dni
          płodne bardzo skąpe ilości!
          To tyle, mam nadzieję, że pomogłam smileUffff, ale się rozpisałam.
          • Gość: kasialu Re: sluz!!! Do Martilunek IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 11:51
            Dzięki Martilunek! Nie wiem czy będe potrafiła to sprawdzić, ale spróbuję. Z
            tym przytulaniem to tez próbujemy "dłuższych metod" ;o) i wtedy śluzu jest
            więcej. Kupiałm też wiesiołka ;o)
            • zibi62 Re: sluz!!! Do Martilunek 21.02.04, 11:45
              moż eWas troche pocieszę, bo ja zaszłam w ciązę nie mając ślużu w ogóle. lekarz
              robiący USg w okresie owu tez nic nie widział, a jednak udało się.
    • Gość: PP Re: sluz!!! IP: 80.51.242.* 21.02.04, 20:12
      Bo wcale nie trzeba nic widzieć, wystarczy odczucie "slisko","oliwione".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka