Gość: ania IP: *.atl.client2.attbi.com 19.02.04, 23:25 dziewczyny! czy mozna "miec sucho" w dniach plodnych i zajsc w ciaze? prosze o odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vikas Re: sluz!!! IP: *.aster.pl 20.02.04, 00:12 Oczywiście!Śluz nie musi wypływać na bieliznę. Wystarczy,że jest w okolicach szyjki,a jeśli tam jest go mało to mogą być problemy.Jednak dobrym specyfikiem na poprawę śluzu jest picie gajazylu 3*dziennie po łyżeczce po posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: sluz!!! IP: *.acn.waw.pl 20.02.04, 00:25 są "smaczniejsze" środki : Hormeel S, olejek z nasion wiesiołka,Mastodynon Odpowiedz Link Zgłoś
basgor Re: sluz!!! 20.02.04, 08:30 Hej iii! A skąd ty znasz ten lek ho... wszsyscy raczej tu pisza o Guajazylu? Czy to jakas nowość )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: sluz!!! IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 08:41 No własnie temat śluzu też mnie interesuje. Gujazyl mi nie podchodzi totalnie - jest oooobrzyyydliwy. Piłam go troche, ale odrzuciło mnie szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: sluz!!! 20.02.04, 09:08 Witam, Tu dziewczyny piszą b. dużo o "wspomagaczach płodności", jak stosują i jakie są efekty. mamo-tato.home.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=717pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: sluz!!! 20.02.04, 09:10 Podaję jeszcze raz, bo mi sie pzdr. dodało mamo-tato.home.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=717 Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: sluz!!! 20.02.04, 10:06 ja na sluz polecam olej z nasion wiesiolka....dziala super!! Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek Re: sluz!!! 20.02.04, 10:56 Słuchajcie, ja też mam problemy z śluzem... I to nie jest tylko kwestia odczucia: sucho - mokro itp. Ostatnio cykl bardzo uważnie "obserwowałam" szyjkę macicy i w dni płodne tam też prawie w ogóle nie było śluzu. Nawet w czasie przytulania nie bardzo się produkował... Ale mimo tego jestem w 6 t.c.! Czyli ten zewnętrzny brak śłuzu wcale mi nie utrudnił zajścia w ciąże. Może i z wami jest podobnie? Głowa do góry, teraz nadchodzi wasz czas... ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: sluz!!! Do Martilunek IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 10:59 Martilunek napisz jak "obserwować" szyjke macicy prosze. Nie wiem o co chodzi, a to moze być ciekawe ;o) Wiesz też mam problemy z sluzem i nieraz wspomagam się żelem KY johnson&jonhson i zastanawiam się czy to moze mieć negatywny wpływ na moje starania. Niby w ulotce nie było naisane, ze działa antykoncepcyjnie, ale się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
martulinek Re: sluz!!! Do Martilunek 20.02.04, 11:29 Miałam takie problemy, że też myślałam o żelu... Z mężem natomiast w tym szczęśliwym cyklu zastosowaliśmy wyjątkowo delikatne i przedłużone przytulanie, żeby dąc szansę mojemu śluzowi... Zrobiło się intymnie, no ale jeśli mogę pomóc... Co do szyjki - codziennie rano badałam w następujący sposób - jedną nogę kładłam wyżej na wannie - w takiej pozycji dwoma palcami wskazującym i środkowym najpierw dotykałam szyjki sprawdzając jest twardość i rozwartość - generalnie jest twarda jak nos i zamknięta (nie ma dziurki,haha), natomiast przed dniami płodnymi i w trakcie, u mnie też kilka dni po - miękka (z tą miękkością to trudno określić, chyba trzeba brać pod uwagę poprzednie odczucie twardości)i delikatnie lub bardziej rozwarta - dziurka się rozszerza, u mnie gdzieś nawet na pół centymetra. W dni płodne szyjka jest skierowana jakby do brzucha - u mnie leżała sobie bokiem - w stronę jajnika; natomiast w dni niepłodne była bardziej uchwytna, pochylona w stronę krocza.Potem sprawdzałam śluz naokoło szyjki - no i wtedy się okazało, że go tam właściwie nie ma. W dni płodne bardzo skąpe ilości! To tyle, mam nadzieję, że pomogłam Uffff, ale się rozpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: sluz!!! Do Martilunek IP: *.mofnet.gov.pl 20.02.04, 11:51 Dzięki Martilunek! Nie wiem czy będe potrafiła to sprawdzić, ale spróbuję. Z tym przytulaniem to tez próbujemy "dłuższych metod" ;o) i wtedy śluzu jest więcej. Kupiałm też wiesiołka ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
zibi62 Re: sluz!!! Do Martilunek 21.02.04, 11:45 moż eWas troche pocieszę, bo ja zaszłam w ciązę nie mając ślużu w ogóle. lekarz robiący USg w okresie owu tez nic nie widział, a jednak udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: sluz!!! IP: 80.51.242.* 21.02.04, 20:12 Bo wcale nie trzeba nic widzieć, wystarczy odczucie "slisko","oliwione". Odpowiedz Link Zgłoś