Dodaj do ulubionych

Leczenie niepłodności w Berlinie i po polsku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 12:22
Przez prawie dwa miesiące obserwowałem jako stypendysta prace w Fertility
Center Berlin, jednym z trzech najlepszych ośrodkow leczenia niepłodności w
Niemczech. Byłem zbudowany nie tylko "niemiecką" jakoscią gwarantowana
tysiącem certyfikatów, ale także doskonałym psychologicznym podejsciem takich
ludzi jak prof. Kentenich lub dr Tandler-Schneider. No ale jak szef jest
ginekologiem i psychoterapeutą w jednej osobie... Pracuje tam tez polska pani
psycholog!!! Namówiłem ich, żeby pomyśleli o polskich pacjentkach, skoro mogą
się z nimi porozumieć. Uruchomili więc polskie strony internetowe. Polecam,
moze tak uda sie znaleźć pomoc www.fertilitycenter-berlin.de/Polish/
Obserwuj wątek
    • Gość: femalespirit Re: Leczenie niepłodności w Berlinie i po polsku IP: 212.180.158.* 21.03.04, 13:54
      Klinike juz wczesniej zauwazylam w necie, ceny niestety wyzsze niz w Polsce,
      razem z dojazdami to bedzie jeszcze drozej... Poki co, to raczej Niemcy
      przyjezdzaja sie tutaj leczyc, bo jest taniej. Klinika sprawia bardzo dobre
      wrazenie, moze jakas promocja cenowa na zachete? smile
    • Gość: Aga lublin Re: Leczenie niepłodności w Berlinie i po polsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.04, 14:04
      bardzo dziękujemy za stronkę smile))) ale nie ma najważniejszych informacji a
      mianowicie cennika sad((( jakie są koszta zabiegów, jakiego ubezpieczenia
      wymagacie i czy to jest klinika praywatna, zakwaterowanie, czy jest mozliwość
      wynajęcia kwater
      • Gość: Rafal Ceny w Berlinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 15:37
        Jesli nic sie nie zmienilo, to klasyczne IVF kosztuje ok.1500 euro, IVF/ICSI
        ok. 2000 euro. Maja duze doswiadczenie i przewidywalne wyniki leczenia. Nie
        znam szczegolow, ale sa chyba wspolnym przedsiewzieciem Kliniki Ginekologicznej
        Niemieckiego Czerwonego Krzyza i lekarzy zatrudnionych w Fertility Center.
    • Gość: Lila Re: Leczenie niepłodności w Berlinie i po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:02
      Mam kolezanke w Niemczech, ktora korzystala i jest b.zadowolona, jest w ciazy
      po pierwszym IVF. Wczesniej leczyla sie w Dusseldorfie pare miesiecy, bez
      efektu.
    • klara72 Re: Leczenie niepłodności w Berlinie i po polsku 24.03.04, 17:33
      Jestem toche zdesperowana, moze sprobuje. Wiec konkretnie, gdzie znajduje sie
      ta klinika, tzn. w ktorej czesci Berlina i jak mozna sie tam dostac?
      • Gość: Rafal Re: Leczenie niepłodności w Berlinie i po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 13:18
        Na granicy dzielnic Spandau i Charlottenburg, ok. 1km od widocznego z daleka
        rokokowego zespolu palacowo-parkowego. Dawny Berlin Zachodni. Ja dojezdzalem z
        dworca Zoo metrem do Theodor Heuss Platz (10min), a potem spacer 15 min taka
        klonowa alejka. Ale mozna podjechac blizej innymi srodkami (kolejka, autobus),
        opis jest na stronach www. Samochodem mozna oczywiscie prosto do Fertility
        Center. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka