Dodaj do ulubionych

Proby zajscia w ciaze

24.03.04, 09:25
Witajcie, od jakis paru czyli 4-5 misiecy probujemy z mezem i nic. Robilam
sobie testy owulacyjne i niby wykazywalo owulacje, temp tez mierze i wciaz
nic. Chyba teraz chce sie wybrac do lekarza, chcemy sie przebadac i moze
przemonitorowac cykl, czy mozecie mi poradzic, gdzie mamy sie udac, czy do
normalnego ginekologa czy sa jakies specjalne kliniki, nie chce juz czekac,
musze dzialac, jestem z warszawy,

Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Proby zajscia w ciaze 24.03.04, 09:58
      Ponieważ nie robiliście żadnych badań a problem może być błachy moim zdaniem
      dobry ginekolog wystarczy. O klinikach jest ostatnio coraz więcej
      niepochlebnych opini:
      www.dzieckoinfo.com/forum/showthreaded.php?Cat=&Board=nieplodnosc&Number=373157&page=0&view=collapsed&sb=5&part=

Moim zdaniem każda para zanim zacznie starania powinna odwiedzić lekarza i
      zrobic badania, żeby starajac się wiedziała czy jest w pełni zdrowa i gotowa na
      ciażę. Poniżej podaję link do informacji natemat badań. Poczytaj, przebadajcie
      się i niech lekarz zadecyduje co dalej

www.dziecko-info.com/planowanie_ciazy/przygotowanie_do_ciazy.shtml
      pozdarwiam i zycze powodzenia
      • bella76 Re: Proby zajscia w ciaze 24.03.04, 10:15
        Niestety nie zawsze do błahego problemu wystarczy zwykły ginekolog. U mnie
        problem był bardzo czytelny i niby postawienie diagnozy dziecinnie proste.
        Jednak mój zwykły ginekolog zmarnował mi pół roku faszerując mnie gigantycznymi
        dawkami hormonów i nawet nie monitorując cyklu. Nawet nie chcę myśleć ile
        krzywdy mi tym zrobił. A jak trafiłam do specjalistycznej kliniki to po dwóch
        minutach miałam omówiony tok leczenia. No i po pół roku jestem w ciążysmile Gdyby
        nie tamten konował miałabym już w domu małą dzidzię.
        Tak więc ja polecam profesjonalną klinikę, napisz skąd jesteś, to dziewczyny na
        pewno coś Ci polecą. Nawet jeśli nie wymagasz zaawansowanego leczenia, to
        przynajmniej będziesz miała świadomość, że zajmują się Tobą ludzie, którzy się
        na tym znają a nie jacyś blądzący po omacku pseudolekarze.
    • iceia Re: Proby zajscia w ciaze 24.03.04, 10:40
      Witajcie, dziekuje za odpowiedzi i jednak wolalabym nie tracic czasu i nerw na
      zwyklego ginekologa tylko od razu udac sie do specjalistow, nawet gdy wszystko
      jest ok. Jestem z W-wy i prosze o kontakty specjalistycznych klinik.
      • bella76 Re: Proby zajscia w ciaze 24.03.04, 11:15
        Ja w ciążę zaszlam w Novum więc gorąco polecamsmile
        Ul. Bociania 13 tel.899 33 30; 899 33 22.
        Możliwe, że na pierwszą wizytę będziesz musiała trochę poczekać ale zapewniam,
        że się opłacasmile
        • iceia Re: Proby zajscia w ciaze 24.03.04, 14:13
          a moze polecicie sprawdzonych specjalistow z klinik, nie chce trafic w
          nieodpowiednie rece ktore tylko wyciagna ode mnie kase...
      • lidek0 Re: Proby zajscia w ciaze 25.03.04, 10:14
        iceia napisała:

> Witajcie, dziekuje za odpowiedzi i jednak wolalabym nie tracic czasu i nerw
        na
        > zwyklego ginekologa tylko od razu udac sie do specjalistow, nawet gdy
        wszystko
        > jest ok. Jestem z W-wy i prosze o kontakty specjalistycznych klinik.

Ja nie napisałam, że polecam "zwykłego" ginekologa tylko "dobrego" ginekologa a
        to różnica. Dobry lekarz nie musi pracowac w klinice na jej statystyki. Moja
        koleżnaka mając problemy z zajściem w ciążę leczyła się w Novum i będąc pod ich
        opieką poroniła bo nie raczyli jak się później okazało zrobić wszystkich badań
        przed trzecią ciążą. Po leczeniu u "dobrego" lekarza w prywatnym gabinecie
        niedługo zostanie mamą a z Novum ją odesłali. Tak więc nie masz pewności czy i
        tam czasu nei zmarnujesz. Moja lekarka to dr Marzena Padzik Moczydłowska, ma w
        swojej praktyce trudne i skomplikowane przypadki takie jak ja /poronienie,
        ciąża pozamaciczna z wycięciem jajowodu, cykle bezowulacyjne, za wysoka
        prolaktyna, za niski progesteron, macica dwurożna/ i to dzięki niej naturalnie
        zaszłam w ciążę i mam dziś wspaniałego trzylatka. Przyjmuje ul. Mrsa 101/103
        tel 611 87 43 we wtorki i czwartki od 16 do ostatniej pacjentki czyli nawet do
        22, ma usg w gabinecie
        A tak przy okazji warto poszukac dobrego lekarza spoza kliniki, oni tez
        potrafią działać cuda, a w klinikach tez mozna zmarnowac czas.
        pozdarwiam
    • ewa.analityk1 Re: Proby zajscia w ciaze 24.03.04, 11:37
      Mi też się wydaje, że szkoda czasu tracić na zwykłego ginekologa tylko od razu
      uderzyć do kliniki zwłaszcza, że sprzęt na miesjcu i duże doświadczenie,
      dziewczyny podpowiedzą ci na pewno gdzie warto pójść
    • Gość: majka Re: Proby zajscia w ciaze IP: *.ne.client2.attbi.com 24.03.04, 14:42
      4-5 miesiecy to jeszcze niewiele czasu, przewaznie lekarze zalecaja 12
      miesieczne proby zanim zaczna drazyc problem, chyba ze masz powyzej 35 lat.
    • Gość: gina Re: Proby zajscia w ciaze IP: 62.233.129.* 24.03.04, 18:53
      Polecam INVIMED -szczegoly znajdziesz na stronie www.invimed.pl. Jak dzwonilam
      do Novum to dawali mi pierwszy termin za 2,5 miesiaca, w Invimedzie dostalam
      sie od razu. Polecam dr. Rokickiego (polecany tez przez Instytut Matki i
      Dziecka na ul.Kasprzaka). Przeczytaj tez dwa watki:Invimed -ile z nas jest na
      forum oraz Dr. Niemoczynski(INVIMED)jutro w telewizji - 7.30 Invimed jak
      sprawdzalam tez ma troszke mniejsze ceny np. IUI podwojne kosztuje 700,- , a w
      Novum za dogrywke musisz doplacic kolejne 700,-. Invimed jest mniej popularny i
      dzieki temu nie czekasz na wizyty - wzsystko sie szybciej dzieje. POLECAM jesli
      chccesz tanio sprawdzic siebie i partnera polecam tez szpital na Starynkiewicza
      dr. Barbare Grzechocinska.
    • Gość: gina Re: Proby zajscia w ciaze IP: 62.233.129.* 24.03.04, 18:59
      Polecam INVIMED -szczegoly znajdziesz na stronie www.invimed.pl. Jak dzwonilam
      do Novum to dawali mi pierwszy termin za 2,5 miesiaca, w Invimedzie dostalam
      sie od razu. Polecam dr. Rokickiego (polecany tez przez Instytut Matki i
      Dziecka na ul.Kasprzaka). Przeczytaj tez dwa watki:Invimed -ile z nas jest na
      forum oraz Dr. Niemoczynski(INVIMED)jutro w telewizji - 7.30 Invimed jak
      sprawdzalam tez ma troszke mniejsze ceny np. IUI podwojne kosztuje 700,- , a w
      Novum za dogrywke musisz doplacic kolejne 700,-. Invimed jest mniej popularny i
      dzieki temu nie czekasz na wizyty - wzsystko sie szybciej dzieje. POLECAM jesli
      chcesz tanio sprawdzic siebie i partnera polecam tez szpital na Starynkiewicza
      dr. Barbare Grzechocinska (za wizyty,usg i badanie nasienia nic nie placisz-w
      ramach NFZ)
      • Gość: gina Re: poszlo dwa razy IP: 62.233.129.* 24.03.04, 19:02
        przepraszam , ale przez jakis problemu GAZETy poszlo dwa razy
      • Gość: iceia Re: Proby zajscia w ciaze IP: 195.136.36.* 25.03.04, 09:24
        Gina, jaki to szpital na starynkiewicza, czy to na placu straynkiewicza w w-
        wie? moze dasz mi jakis kontakt?
    • Gość: Miśka Re: Proby zajscia w ciaze IP: 5.2.* / 212.157.1.* 25.03.04, 09:59
      Witam! Ja najpierw leczyłam się ginekologicznie u dr TOmasza Zająca z prywatnej
      przychodni na Żoliborzu NEWMED. Dr Zając jest polecany jako jeden z 2
      najlepszych speców od USG (jest ginem-położnikiem). TEl. 832 30 77. Nam kazał
      jeszcze trochę poczekać po 0,5 roku prób. Natomiast u nas wyszedł problem męża
      po badaniu nasienia, w związku z czym od razu udaliśmy się do INVIMED, bo
      wiedzieliśmy już, że jest to kwestia niepłodności a nie np. stresu,
      przemęczenia czy trybu życia. W INVIMEDZie jesteśmy u dr Rokickiego. Wszystko
      idzie niesamowicie szybko, jestem dobrej myśli. Na wizytę czeka się krótko.
      Polecam wszystkie posty, o których pisała gina. www.invimed.pl
      Pzdr. M.
    • lidek0 Re: Proby zajscia w ciaze 25.03.04, 16:09
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=10449&highlight=novum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka