goka_s 01.09.10, 21:51 Mam takie pytanie czy zdażyło się wam że lekarz zalecił laparoskopie pomijając wcześniej HSG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Laparoskopia 01.09.10, 22:14 Oczywiscie! W Niemczech HSG uchodzi za zabieg z historii medycyny (niedokladny, do tego rentgen etc.). Laparo jest calkowicie bezpieczne i najprecyzyjniejsze. W moim przypadku pozwolilo usunac ukryta endo i udroznic jajowody. W cyklu po operacji zaszlam w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Laparoskopia 02.09.10, 09:16 Ja nie miałam robionego hsg. Podczas laparo której głównym celem była elektroakuteryzacja jajników zbadali mi przy okazji drożność jajowodów. Zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po zabiegu Odpowiedz Link Zgłoś
goka_s Re: Laparoskopia 02.09.10, 13:16 Dziękuję wam bardzo, za odpowiedzi mam zrobic badania hormonalne i monitoring jeżeli tu wszytko będzie ok to w Październiku czeka mnie laparoskopia. Żyję nadzieją że ten zabieg da mi szanse na zostanie mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: Laparoskopia 02.09.10, 14:10 ... a Twoj mąż był badany? bo u mnie blo najpier badania nasienia a dopiero laparo bo jak lekarz swierdził nie było by podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: Laparoskopia 03.09.10, 21:26 u mnie najpierw bylo hsg ,panstwowo, ale lekarz z kliniki nieplodnosci od razu powiedzial ze jest to zabieg troche bez sensu i skierowal na laparo, w drugim cyklu po zaszlam w ciaze, Odpowiedz Link Zgłoś
goka_s Re: Laparoskopia 06.09.10, 10:21 Mój mąż miał już badanie nasienia, jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: Laparoskopia 06.09.10, 10:53 U mnie na samych hormonach się nie skonczyło, nastepnymi badaniami jakie musiałam zrobić, to dwa wymazy bakteriologiczny i na chlamedię, robiłam jeszcze test po stosunku ale czy on jest wiarygodny. Dodam jeszcze że lekarz zalecił mi badanie na toksoplazmozę Odpowiedz Link Zgłoś
asiek334 Re: Laparoskopia 06.09.10, 10:54 ...i jeszcze jedno, Twoj mąz miał badanie nasienia z morfologią czyli szczególowe badanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Laparoskopia 06.09.10, 11:30 I czy z USG mial to badanie (zylaki powrozka)? Odpowiedz Link Zgłoś
goka_s Re: Laparoskopia 06.09.10, 14:21 Morfologia nasienia była robiona, ale USG nie. Oprócz hormonów robiłam badania na chlamydie, obecnie czekam na wyniki. Z wynikami 14.09 do lekarza i zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś