Dodaj do ulubionych

Laparoskopia

01.09.10, 21:51
Mam takie pytanie czy zdażyło się wam że lekarz zalecił laparoskopie pomijając wcześniej HSG.
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Laparoskopia 01.09.10, 22:14
      Oczywiscie! W Niemczech HSG uchodzi za zabieg z historii medycyny (niedokladny,
      do tego rentgen etc.). Laparo jest calkowicie bezpieczne i najprecyzyjniejsze. W
      moim przypadku pozwolilo usunac ukryta endo i udroznic jajowody. W cyklu po
      operacji zaszlam w ciaze.
      • asiek334 Re: Laparoskopia 02.09.10, 07:37
        Oczywiscie,u mnie zaraz było laparo
    • lili2010 Re: Laparoskopia 02.09.10, 08:05
      Hej, ja też tylko laparo.
    • chantal10 Re: Laparoskopia 02.09.10, 09:16
      Ja nie miałam robionego hsg. Podczas laparo której głównym celem była
      elektroakuteryzacja jajników zbadali mi przy okazji drożność jajowodów. Zaszłam
      w ciążę w pierwszym cyklu po zabiegu wink
      • goka_s Re: Laparoskopia 02.09.10, 13:16
        Dziękuję wam bardzo, za odpowiedzi mam zrobic badania hormonalne i monitoring jeżeli tu wszytko będzie ok to w Październiku czeka mnie laparoskopia. Żyję nadzieją że ten zabieg da mi szanse na zostanie mamą.smile
        • asiek334 Re: Laparoskopia 02.09.10, 14:10
          ... a Twoj mąż był badany? bo u mnie blo najpier badania nasienia a dopiero laparo bo jak lekarz
          swierdził nie było by podstaw.
          • ewelinka834 Re: Laparoskopia 03.09.10, 21:26
            u mnie najpierw bylo hsg ,panstwowo, ale lekarz z kliniki nieplodnosci od razu
            powiedzial ze jest to zabieg troche bez sensu i skierowal na laparo, w drugim
            cyklu po zaszlam w ciaze,
        • goka_s Re: Laparoskopia 06.09.10, 10:21
          Mój mąż miał już badanie nasienia, jest wszystko ok.
          • asiek334 Re: Laparoskopia 06.09.10, 10:53
            U mnie na samych hormonach się nie skonczyło, nastepnymi badaniami jakie musiałam zrobić, to dwa wymazy bakteriologiczny i na chlamedię, robiłam jeszcze test po stosunku ale czy on jest wiarygodny. Dodam jeszcze że lekarz zalecił mi badanie na toksoplazmozę
            • asiek334 Re: Laparoskopia 06.09.10, 10:54
              ...i jeszcze jedno, Twoj mąz miał badanie nasienia z morfologią czyli szczególowe badanie??
              • annajustyna Re: Laparoskopia 06.09.10, 11:30
                I czy z USG mial to badanie (zylaki powrozka)?
          • goka_s Re: Laparoskopia 06.09.10, 14:21
            Morfologia nasienia była robiona, ale USG nie. Oprócz hormonów robiłam badania na chlamydie, obecnie czekam na wyniki. Z wynikami 14.09 do lekarza i zobaczymy co dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka