Dodaj do ulubionych

dziwne wyniki - pco????

08.10.10, 09:54
Witam,
Rok temu urodziłam córeczkę. Mam hashimoto, ale ciąża była bezproblemowa. Przed ciążą robiłam badania hormonów, wszystko było ok. Teraz chciałabym mieć 2 dziecko, zrobiłam badania hormonów w 22 dc i oto wyniki: FSH = 3,1 mlU/ml, LH= 8,6 mlU/ml, progesteron=22,65 ng/ml, PRL=5,65 ng/ml, estradiol (E2) = 94,71 pg/ml. Niepokoi mnie wysoki stosunek LH/FSH, czy to może świadczyć o pco? Czy to możliwe abym przed ciążą czyli 1,5 roku temu nie miała PCO, a teraz miała? Czy to źle wróży kolejnej ciąży? Będę wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • asiek334 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 10:48
      Kochana ja nie wiem dokładnie,które hormony powinno sie robic w danym dniu cyklu, ale najczesciej robi sie je miedzy 2 a 6 dc.
      • dn22 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 10:50
        Tak zlecił mi lekarka. Mam do niej zaufanie, niestety na wizytę muszę poczekać, a wynik mnie trochę niepokoi...
        • asiek334 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 10:59
          Ja nie chce ingerowac w kompetencje Twojej lekarki, jesli masz do niej zaufanie to ok, ale tak jak wspomniałam hormony robi sie na początku cyklu a nie w 22 dc
    • aguladarek24 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 12:29
      ja tez mialam robione te badanie i musialy byc zrobione miedzy 2 a 5 dc bo w innych dniach wyniki beda nie miarodajne wiec sie dopytaj czy jest ok ze robilas w takim dniu badanie??
      pozdrawiam
      Agula
      • asiek334 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 12:39
        Kiedy ja robiłam pierwszy raz hormony zrobiłam je dokładnie tak samo jak Ty w 22 dc, okazało sie według tego ze mam podwyzszony bodajże LH i testosteron. nie pamietam juz. w kazdym bądz razie,kiedy zmieniłam lekarza odrazu mi zaznaczył, ze mam je robic jak wyzej napisałam. w 22 dc Lh wyniosło 44..92. Kiedy powtórzyłam wynik był zupełnie inny 9.21. Jest róznica? jest
        • dn22 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 13:10
          Oczywiście powtórzę badania jeśli będzie taka konieczność. A czy spotkałyście się z tym, że przy 1 ciąży nie było PCO, a 1,5 roku później jest?
          • asiek334 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 13:14
            Szczerze??? ja nie słyszałam i nie wierze że Ty tez masz to pcos. Po prostu powtórz badania ale we włąsciwym czasie
            • dn22 Re: dziwne wyniki - pco???? 08.10.10, 13:42
              Mam taką nadzieję smile Wielkie dzięki! Oczywiście czekam na diagnozę lekarza, ale troszkę spokojniej smile
            • funia79 Re: dziwne wyniki - pco???? 11.10.10, 15:49
              PCOS (tak jest w moim przypadku) a raczej związane z nim zaburzenia pojawiają się cyklicznie, na początku nie były widoczne, później się objawiło w USG i wynikach badań hormonalnych, po porodzie się wyciszyło, teraz jestt OK
              tak, może tak być, że wcześniej nie dawało objawów, ale zaburzenia jakieś tamn były, ale masz szansę że będą przejściowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka