Dodaj do ulubionych

owulacja - współżycie- ile razy???

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 17:10
jestem zrozpaczona, mialam owu czulam nawet dokładnie kiedy pekł pęcherzyk,
wtedy tez bylo (jak tu na forum to nazywacie) przytalanko. tyle ze tylko raz
i nastepnego dnia juz post a ja dostalam instrukcje - conajmniej 3 razy (w
tym rano!! u nas bez szans), jestem zalamana bo to kolejny raz kiedy nie
wychodzi z tym przekletym seksem - co tu duzo mowic, z winy pana (nie bardzo
wspolpracuje w tym temacie).Blagam napiszcie czy abstrahujac od wszystkich
niewiadomo, jest cien szansy zeby zajsc w ciaze?? czy ja sie nie za bardzo
przejmuje tymi instrukcjami gina, moze macie jakies inne pomysly.
ja zwariuje od myslenia, ze to kolejny miesiac mija.... a ja ciągle czekam na
cud, do ktorego nie jestem nawet w stanie sie przylozyc.
Obserwuj wątek
    • Gość: maretina Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.ols.vectranet.pl 01.04.04, 17:42
      w pierwsza ciaze zaszlam po dlugiej abstynencji seksualnej, bo wczesniej
      chorowalam. zrobilismy to raz w dodatku 18 dcsmile))
    • agakra Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 01.04.04, 18:43
      wcale się nie dziwie facetom, że nie chcą na zawołanie się kochać. Ja mam to
      samo, w te dni nie mam ochoty na seks!!!!!
      Pewnie byłoby inaczej jakbyśmy mogły normalnie zajść w ciążę.
    • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 19:42
      Nawiązując do tematu, wczoraj pokłóciłam się z mężem o to.Jakoś gdy trzeba to
      zrobic w "te" dni zupełnie się nie chce. Jeżeli jest to któryś z pierwszyc
      cykli to jakoś idzie ale potem...tragedia.Jestem po HSG, w następnym cyklu
      jeżeli ie zajdę w ciążę czeka mnie laparo, wieć panicznie się boję i jeszcze
      nigdy nie chciałam tak bardzo żeby się udało!
      Może ktoś ma jakiś sposób żeby pokonać tą niechęć do zbliżeń w te dni?
      Dodat, że moja znajoma stara się 10 lat o dzidzę i wszystko się psuje gdy
      zbliżają się plodne dni - dostaje migreny, jest nierwowa więc o jakim
      kolwiek smile nie ma mowy. Czy tak musi być?
      • maretina Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 01.04.04, 19:46
        evi, ja przyjelam taktyke, aby nie mowic mezowi kiedy sa te dni. a bez tej
        wiedzy (ktora moze stresowac facetow) idzie jak po maslesmile.
        zrob dobra kolacje itp.... kobiece sposoby.
      • agakra Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 01.04.04, 19:46
        a może mu nie mów, że to właśnie teraz.
        Zrób jakąś kolacyjkę, winko, zrób się na seksowne bóstwo,
        może jakąs bitą śmietanę wyciśnij mu na brzuch i zliż, albo jakiś sok malinowy,
        to działa.
        • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 19:51
          Z kolacją będzie ciężko bo mój mąż to zapalony kucharz wiec do kuchni mnie nie
          dopuszcza ale ja to wykorzystam i zrobię tak jak radzicie tylko w drugą stronę.
          Dzueki za rady! Pozdrawiam!
          • maretina Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 01.04.04, 19:52
            jak maz pichci to niech pichci. Ty zadbaj o oprawe wieczorna. masz w swoim
            miescie sklepy z fajna bielizna?wink
    • Gość: Martuszka Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 01.04.04, 19:53
      ja nie mówiłam mezowi ze to ten dzień...najpierw wczesniej sie
      usmiecham ...kiedy nie ma owu on podejrzliwy a wiec mu mówie jak nie to
      nie ...a potem juz sam chce ....smile))
      A teraz to juz sobie żarujemy ...typu "chodź ogierze zapłodnic swoja
      klacz..."smile)))a więc rada zartowac sobie z tego smile
      • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 19:59
        Martuszka ale ty jestem optymistką i tak trzymać, takie podejscie udziela się!
        Tylko ja lubie duzo gadać i za każdym razem przeżywam, że zbliżaja sie te dni,
        jakoś muszę sobie poradzić
        • Gość: martuszka Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 01.04.04, 20:01
          ja tez gadam...ja ciagle gadam...ale żartuje sobie z tego wszystkiego ...weźcie
          to na wesoło...i z pieprzykiem...smile))
    • Gość: evi Do Maretiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:02
      Bielizny mam całą masę ale jakos nie mam ochoty po cały dniu spędzonym
      intensywnie w pracy przebierać się jeszcze sad( Nie zawsze te dni wypadają w
      sobotkę kiedy naprwdę można się wyluzować
      • maretina Re: Do Maretiny 01.04.04, 20:09
        sluchaj kobieto!smile praca nad dzieckiem to porzadna harowkawink))
        ja tez nie mam rozowo, bo maz lekarz i ciagle na dyzurach. ja to mam stres jak
        w okolicach tych dni roi sie od pracy w pogotowiu czy szpitalusmile. a jednak dwa
        razy zaszlamtongue_outPP
        • Gość: evi Re: Do Maretiny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:18
          Wiem że to nie jest łatwa sprawa, dlatego cały czas sie staramy.
          A tak na marginesie to w życiu bym nie pomyśłała, że tak będę podchodzić do
          tego wsztskiego-kiedyś człowiek myślał jak tu uniknąć a teraz jak zajść smile)
    • Gość: Ewa Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 01.04.04, 20:17
      Inko powiedz mi czy ginegolog zaleca kilka razy dziennie podczas wulacjii
      uprawiać seks? Wtedy jest większa szansa rozumiem???
      • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:23
        To jest jakaś bzdura z tym współżyciem kilka razy dziennie. Przecież jakoś
        nasienia się obniża-facet potrzebuje 72 godz żeby się zregenerować - dlatego
        robi się badania po 3 dniowej abstynecji
        Oczywiście nie róbcie takich przerw ale sądzę, że 1 raz dziennie wystarczy,
        jeżelo od razu nie pobiegniecie pod prysznic itd.
      • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:23
        To jest jakaś bzdura z tym współżyciem kilka razy dziennie. Przecież jakość
        nasienia się obniża-facet potrzebuje 72 godz żeby się zregenerować - dlatego
        robi się badania po 3 dniowej abstynecji
        Oczywiście nie róbcie takich przerw ale sądzę, że 1 raz dziennie wystarczy,
        jeżelo od razu nie pobiegniecie pod prysznic itd.
        • Gość: Martuszka...ja tam Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 01.04.04, 20:27
          ja tam sie nie znam ale mój gin. z Nowum dał zalecenia. 2 x dziennie przez dwa
          dni po zastrzyku na peknięciem pecherzyka...smile)
      • Gość: maretina Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.ols.vectranet.pl 01.04.04, 20:27
        aby zachowac dobra jakosc plemnikow nie powinno sie wspolzyc kilka razy
        dziennie.po wytrysku facet potrzebuje ok 12-24 godzin na poprawe nasienia. w
        tygodniu podobno zalecane jest wspolzycie 3 krotne.
        • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:38
          Zgadzam się z Maretiną w 100%.Nie dajmy się zwariować!
        • Gość: Ewa Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 01.04.04, 20:38
          Mam pytanie, czy przez cały okres owulacji należy uprawiać seks, czy jest jakiś
          wcześniejszy sygnał, że już nastąpiło zapłodnienie np. mdłości, torsje na drugi
          dzień np.???
          • maretina Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 01.04.04, 20:41
            Ewosmile jakby to bylo fajnie, gdyb y na drugi dzien po zaplodnieu wszystko bylo
            jasnesmile))))))))))) producenci testow by zbankrutowaliwink
            objawy ciazy pojawiaja sie roznie u roznych kobiet. niektore po braku @ sie
            orientuja, a inne maja skapa @ i nie wiedza dalej o ciazy.
            generalnie w okresie @ mozesz poczuc pierwsze objawy.
            • Gość: agakra Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.chello.pl 01.04.04, 20:44
              przed chwilą oglądałam Pretty Women no i tam panienka przywitała faceta w
              szpilkach i w krawacie, co wy na to? Muszę to wyprubować, za miesiąc dopiero
              buuuuuuuuuu
          • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:43
            W tym tkwi cały szczegół-gdyby były jakieś oznaki to żadna z nas nie robiłaby
            testów ciążowych po np 6 dniach. Tak jak juz było mówione - najlepiej współżyć
            3x w tyg, np co 2 dzień, plemniczki żyją ok 3 dni w narządach rod kobiety wieć
            jak ma się cos zdarzyć to się zdarzy. ale jeżeli macie siłę i wytrwałośc to
            możecie próbować codziennie.
            • Gość: Ewa Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 01.04.04, 20:56
              A ile dni trw owulacja. Słyszałam że przypada na 14 dzień 28-dniowego cyklu.
              Tzn.że to tylko 1 dzień czy ze względu na różne długości cyklów wypada inaczej
              i wtedy dla pewnośći zajścia w ciaże należy próbować w przypuszczalnym okresie
              owulacji?
              • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 21:03
                Owulacja niemonitorowana to jest raczej zagadka bo nigdy nie wiesz kiedy może
                być dokładnie tylko przypuszczalnie. Przy regularnych cyklach 28 dniowych owu
                przypada na 14 dzień, ale można próbowac już 2-3 przed spodziewaną i 1-2
                po.Jeżeli są nieregularne to polecam wybrać się do gina żeby stwierdził jak
                sprawy się mają, żeby nie trzeba było próbować w tych dniach kiedy zupełnie nic
                sie nie dzieje
                Powodzenia
      • Gość: inka Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 17:36
        odpowiadam troche pozno, ale moze przeczytasz evi
        tak radzi moj gin (specjalistasmile: od 9 dc post, z powodu tego nasienie
        oczywiscie az do dnia owu, potem raz wieczorem, raz nastepnego dnia rano i
        znowu raz wieczorem. pytalam go dlaczego. powiedzial, ze w ten sposob zwieksza
        sie szanse. ja wiem doskonale o tym nasieniowym problemie, ale to nie jest tak
        ze jak codziennie sex to wszystko "siada" zawsze jest cien szansy.
        zreszta ...co tu duzo gadac czasami bywa zupelnie inaczej niz mowia lekarze,
        pisza ksiazki i radza kolezanki. im dluzej sie zastanawiam tym czesciej zaluje
        ze tak wszystko wiem, bo mialo byc MAGIC do cholery a jest TRAGIC smile)
    • ewa.analityk1 Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 01.04.04, 22:20
      Ja starałam się w cyklu w którym zaszłam dokładnie 1 raz 13 godzin po
      pozytywnym teście owulacyjnym jakoś tak wyszło, przed nie chciałam bo czekałam
      na najlepszy moment a potem nie było okazji a efekt jest wink
      • Gość: Ewa Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 01.04.04, 23:00
        A co to jest test owulacyjny?
        • maretina Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 02.04.04, 08:30
          cykl owulacyjny to taki, w ktorym nastapila owulacja. nawet zdrowe kobiety w
          ciagu roku moga miec 2-3 cykle bez owulacji, czyli cykle nieplodne.
        • ewa.analityk1 Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 02.04.04, 10:31
          Test owulacyjny wyglada jak ciążowy, pcozytaj w opisie
          www.allegro.pl/show_item.php?item=23239234
          Pozytywny test pokazuje, że za około 24 godziny wystąpi owulacja czyli po
          teście jest najlepszy czas na starania o dziecko. Test ma przewagę nad wykresem
          zwłaszcza u osób mającyh nieregularne cykle poniewaz pokazuje owulację przed
          faktem a nie po fakcie. Zawsze też możesz skorzystac z monitoringu u lekarza
          • ewa.analityk1 Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 02.04.04, 10:41
            i muszę się pochwalić dzisiaj mam kolejną zaciążoną po testach owu smile
            • Gość: ola Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 10:48
              Ewuniu a ile te testy u Ciebie kosztuja?
            • Gość: Kika Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:04
              Ewo, a jakiej firmy są te testy które sprzedajesz?

Pozdrawiam,
              Kika
    • Gość: kasialu Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.mofnet.gov.pl 02.04.04, 12:07
      Testy owu u Ewy po 6 zł a do piciu testó ciążowy gratis ;o)
      Ja będe próbować w nastepnym cyklu.
    • kasialu DO EVI 02.04.04, 12:08
      Evi iszesz, że jestes po HSG jak w tym cyklu nie zaciażysz czeka Cie laparo.
      Napisz jaki był wynik twojego HSG i jaką miałas diagnozę. Z góry dziękuję.
    • Gość: aga Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:52
      Dziewczyny, a jakie jest uczucie gdy pęka pęcherzyk ?
      • ewa.analityk1 Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 02.04.04, 14:15
        ja kiedyś widziałam na USG pęcherzyk jak pekał, ale nic nie czułam. Ból
        owulacyjny miałam dopiero później, ale to podobno indywidualne
        • Gość: Ewa Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: 62.233.204.* 02.04.04, 14:25
          Ewo a jak jest z temperaturą, czy dobrze rozumiem? Temp.naszego orgamizmu
          wzrasta po owulacji? jeśli tak to jak długo sie utrzymuje zakładając, zę nie
          jestem w ciąży?
          • Gość: evi Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 18:33
            Naprawdę dziwię sie temu lekarzowi, że każe tyle współżyć.Najlepiej zaopatrzyc
            się w testy owulacyje-tak jak pisze p.Ewa analityk-wówczas bedzie pewność, że
            cos się dzieje.

Odp o HSG-wynik miałam miernawy-tzn., że lekarz stawierdził, że są zrosty,
            jakieś takie dziwne jajowody (przyrównał że jajowód to nie rura!) i powinnam
            zacząć myśleć o invitro, przedmuchwaniu a w najgorszym wypadku o laparoskopii.
            Wiem, że hsg a właściwie płyn, który jest wpuszczany do jajaowodów(kontrast)
            może trochę urożnić drogę jajaeczka ale nie w takim stopniu jak laparoskopia,
            ponieważ przy tym zabiegu można zlikwidowac zrosty, dodatkowo po zabiegu
            dostaje się zastrzyki, które uniemozliwają powtórne tworzenie. Dodam, że moja
            znajoma zaszła w ciążę właśnie po laparo, ale i tak się boję!
            pozdarwiam!
          • ewa.analityk1 Re: owulacja - współżycie- ile razy??? 02.04.04, 22:58
            Temperatura bez ciąży spada 1-2 dni przed miesiączką czyli 13-14 dni po
            owulacji
            • Gość: sissy7 Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.04, 18:03
              Ewa,
              a co pokazuje test owulacyjny gdy jest cykl bezowulacyjne lub już po owulacji ?
              • Gość: Ewa Re: owulacja - współżycie- ile razy??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.04, 20:19
                przy cyklu bezowulacyjnym lub po owulacji na teście pojawia się albo tylko
                kreska kontrolna albo kreska kontrolna i słaba różowa druga krecha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka