Dodaj do ulubionych

Invimed czy Polmed (Wrocław) ?

16.10.10, 22:13
Dalej kontynuuję wątek, bo nieuchronnie zbliża się moment odjęcia decyzji i wyboru konkretnej kliniki. Jak dotąd mnóstwo sprzecznych informacji, ale będę wdzięczna za każdą z nich. Choć na pierwszą wizytę wybrałam Polmed, to naczytałam się wielu mało pochlebnych opinii na jej temat i zastanawiam sie czy aby nie przenieść się do Invimedu. Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • 2_zdunkaonly Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 17.10.10, 09:52
      ja jestem w identycznej sytuacji, tez zastanawiam sie na d wyborem jednej z nich... wybiore invimed, choc w nim jeszce nie bylam , bylam zas w polmedzie i nie zrobili na mnie profesjonalnego wrazenia
      • 19kasia Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 17.10.10, 22:19
        Czy mogę wiedzieć, co zraziło Cię w tej klinice, do podjęcia próby leczenia?
    • yolnet Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 18.10.10, 08:36
      Ja znam dr-a Małka, choć z gabinetu a nie z Invimedu(z usług kliniki nie korzystam, na szczęście). Wydaje się mocno angażować w to co robi. Jego polecam. Tyle mogę pomóc, jeśli chodzi o lekarzy, którzy przyjmują w obu miejscach.
      • arpona Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 18.10.10, 12:54
        Dr Małek nie przyjmuje w żadnej z powyższych klinik.
    • ko_ma1 Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 18.10.10, 16:16
      ja polecam Polmed i dr Polaka
      • natasza-n1 Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 30.12.10, 16:23
        Ja byłam na pierwszej wizycie w Invimedzie - nie spodobało mi się, już przy wejściu pomyślałam że więcej nie wrócę. Z Polmedu jestem zadowolona. Ale w przypadku każdej z klinik znajdziesz plusy i mimusy. Może umówisz się tu i tu..?? Wtedy sama ocenisz...
        • pudelek09 Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 30.12.10, 22:36
          ze tak z ciekawosci spytam-co Ci sie nie spodobalo?Troche sie dziwie,bo mi oprocz dr.W podoba sie wszystko-od pan w recepcji,podejscia lekarzy(jestem pacjentka dr.Gizlera,ale tez bylam u dr.Zorawskiego),>obslugi<w trakcie inseminacji,invitro,wizyt w laboratorium,sprzetu,atmosfery,po mozliwosci kontaktu-czy tel czy e-mail.Ja jestem bardzo zadowolona!Nawet jak nie udawala sie kazda kolejna inseminacja to bylo mi przykro,wylewalam morze lez,ale wiedzialam ze w invimedzie zrobili wszystko,zeby sie udalo,a ze sie nie przyjelo....za to invitro >zamowilam<ze ma byc udane za 1x za te lata rozczarowan...haha spelnilo sie.Oby dalej tak szlo po mojej mysli!Za 8,5- 9mies zdjecie mojego maluszka dolaczy do pozostalych zdjec dzieciaczkow, ktore sa na swiecie dzieki pomocy invimedu!
          • arpona Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 31.12.10, 15:11
            Jak najbardziej podpisuję się pod postem pudelka. Mimo iż nadal nie jestem mamą, to nie mam nic do zarzucenia tej klinice.
            • natasza-n1 Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 31.12.10, 17:21
              Dlatego pisze że wszystkim nie dogodzisz. My mieliśmy pierwszą wizytę u dr W. Była bardzo krótka i pobieżną..Dlatego jestem zniemaczona..Ale wiem że tyle samo przeciwników znajdzie się w Polmedzie. Ale mi się tam podoba. Dlatego najlepiej samemu się przekonać. I mam nadzieję że też będę mamą. Wierzę że obie kliniki są dobre, tylko trzeba się do jednej przekonać..
              • arpona Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 31.12.10, 18:31
                Natasza, muszę przyznać, że skoro mieliście tę wizytę u dr W., to się nie dziwię Waszemu zniesmaczeniu. Ja (już kiedyś o tym pisałam w innych wątkach) mam za sobą programy IVF w obu klinikach, a zanim podeszliśmy do programu - po kilka wizyt w każdej (w Polmedzie nawet kilkanaście, gdyż leczyłam się tam w sumie 10 miesięcy). Do Invimedu przekonałam się tylko dzięki dr G., gdyby nie on, pewnie też bym się tam nie leczyła (choć nie znam trzeciego z tamtejszych lekarzy).

Najważniejsze, byśmy, bez względu na to, w jakiej klinice się leczymy, osiągnęły w końcu to, czego pragniemy. I tego życzę wszystkim tutaj piszącym (i sobie samej też). Niech ten nadchodzący rok będzie dla nas szczęśliwy! smile
                • karrotka3 Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 08.02.11, 21:49
                  Cześć, mam pytanie do pudelka09 - ile wyniosło Cię in vitro w Invimedzie tak ze wszystkim czyli wraz z lekami (wiem że każda kobieta to inne dawki ale pytam) ? Miałaś zwykłe IVF czy ICSI ?
                  Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam!
    • lomre Re: Invimed czy Polmed (Wrocław) ? 10.02.11, 19:22
      Mam dwoje dzieci dzięki dr Polakowi. pierwsze ma 4 lata, drugie po transferze mrozaków 9 misięcy. I tyle. Fakt, że jak zaczynałam leczenie to chyba był tylko polmed

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka